ماده معدنی ˈرویˈرا جدی بگیرید


به گزارش ˈهلثˈ ، در این تحقیقات آمده است که کمبود این ماده معدنی در بدن یکی از دلایل بروز سرطان، بیماری های قلبی، بیماری های التهابی و دیابت است.

علاوه بر این کمبود روی باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود که این خود به معنی گشودن دروازه انواع بیماری ها به بدن است.

استفاده از این ماده غذایی به خصوص در زنان باردار و افراد سالمند توصیه شده است.

برخی از مواد خوراکی حاوی این ماده معدنی عبارتند از :

چه گوشتي بخريم؟

گوشت و فرآورده های گوشتی یکی از مهمترین نیازهای بشر و از اصلی ترین منابع پروتئین به شمار می آید.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ انتخاب و خرید گوشت سالم برای افرادی که قصد دارند رژیم غذایی مناسبی علاوه بر سبزیجات داشته باشند، بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

کمبود پروتئین در جیره غذایی منجر به بروز بیماری هایی می شود. گذشته از پروتئین، بدن انسان نیازهای دیگر هم دارد که در گوشت موجود می باشد مانند مواد معدنی یعنی عناصری که سلول های بدن قادر به ساخت آنها نمی باشند. و باید از طبیعت دریافت نمایند از جمله: آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، سدیم، مس و... حتی شخصی اگر از اسفناج که غنی از آهن می باشد استفاده کرد، باید همراه آن پروتئین نیز مصرف نماید تا آهن موجود در آن جذب و مورد استفاده قرار گیرد.

ويژگيهاي ظاهري گوشت قرمز سالم چيست ؟

عوارض بی اشتهایی در افراد مختلف چیست؟

بی اشتهایی در افراد به دو دسته تقسیم می شود وعلت های گوناگون دارد.
دکتر مسعود کیمیاگر در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تعریف بی اشتهایی در افراد مختلف متفاوت است یکسری افراد هستند که در گذشته تغییر عادت غذایی ودریافت غذایی نداشته اند و این افراد تغییر در آنها به یکباره بروز می کند وزمانی که شرح حال شان را می پرسیم ابراز بی اشتهایی می کنند.
ولی دسته دیگر افرادی هستند که ، دریافت عادت غذایی در 2 و3ماه قبل وحتی 1ماه قبل به گونه ای دیگر بوده وحال تغییر یافته است واین دریافت کم شده واین دودسته با یکدیگر متفاوت هستند.
وی ادامه داد: در دسته اول اکثر اوقات تعریف بی اشتهایی نمی كنجد واز  نظر بالینی و آزمایشات مشکل ندارند وفقط ممکن است  از وزن خود ناراضی باشند.

در دسته دوم: از یک زمانی فرد احساس می کند دریافت کم شده وبه طور ناخواسته 5درصد از وزن راازدست داده واین یک مسئله مهم است که در ایجاد بروز آن عوامل مختلفی وجود دارد.

اب گیلاس درد زانو را کاهش می دهد

اب گیلاس درد زانو را کاهش می دهد
همه ما در زانوهای خود مایعی داریم. با این مایع، مفاصل زانو راحت‌تر حرکت می‌کنند.
 
 
نكته‌هایی كه باید درباره زانو بدانیم
اگر مقدار این مایع زیاد شود، صدمه، عفونت و شکستگی استخوان را به دنبال خواهد داشت.‏
مفصل زانو حاوی مایع لغزانی به نام مایع مفصلی است.
این مایع، غضروف و استخوان‌ها را روغن‌کاری می‌کند و مانند بالش عمل می‌کند.
این مایع حاوی مواد مغذی نیز هست و برای حفظ سلامت مفاصل بسیار مهم است.
اگر مایع مفصلی زیاد شود، محتوی مقدار کمی کریستال، باکتری و خون می‌شود. این محتویات، زانو را دچار درد مزمن و سخت می‌كند. ‏
عواملی كه باعث افزایش مایع می‌شوند
‏1- آرتریت: علائم افزایش این مایع در اثر آرتریت شامل ورم و درد است.‏
اگر در هنگام لمس کردن، زانو متورم، قرمز و گرم باشد، ممکن است زانویتان صدمه دیده باشد یا عفونت داشته باشید.‏
‏2- آسیب زانو ممکن است اتفاقی یا در اثر استفاده بیش از حد رخ دهد. صدمات اتفاقی شامل شکستگی استخوان‌ها، پاره شدن رباط‌ها یا پاره شدن غضروف‌ها است.‏

عصرانه‌ای مقوی برای ورزشكاران

عصرانه‌ای مقوی برای ورزشكاران
خرما برای اشخاصی كه دچار فشار خون بالا هستند و باید رژیم كم سدیم داشته باشند ...
 خرما دارای مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم،‌ روی،‌ منگنز و ویتامین A، B، E و مقدار قابل توجهی فیبر است كه برای پیشگیری از سرطان‌هایی مانند سرطان كولون و معده مفید و موثر است.
مواد لازم برای 2 نفر
خرما: 200 گرم
كره: 50 گرم
دارچین: یك قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل: یك‌دوم قاشق غذاخوری
روغن مایع: 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه: هسته خرماها را جدا كرده و همراه با روغن مایع در چرخ گوشت بریزید. بعد از آن كه خرماها چرخ شد كره و دارچین را به آن بیفزایید و روی حرارت قرار دهید. آرد را الك كرده و روی حرارت قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه كنید تا رنگ آن طلایی شود.
خرما را روی ورقه فویل قرار داده و مخلوط آرد و روغن را روی آن بریزید و صاف كنید. مواد را رل كنید و فویل را دور آن بپیچید و به مدت 4 ـ 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید. سپس آن را برش داده و صرف كنید.
 انرژی این غذا 1850 كیلوكالری است.

تخم مرغ غذایی ایده آل برای تامین سلامتی

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است که می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد.
به گزارش وب دا، متخصص تغذیه و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، 3 درصد نیاز یک مرد بالغ و 4 درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین کرده و دارای ارزش پروتئین بسیار بالایی نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات می باشد.
دکتر منصور شهرکی افزود: مصرف تخم مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئین فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود، به طوری که5/12 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل داده که این میزان هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه تصریح کرد: تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه B و ویتامین A است. همچنین ویتامین Dو E را به مقدار کافی و لازم تامین می کند، بخصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر بوده که هر کدام به ترتیب برای ساخت تیروئید و رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم است.

مصرف تخم مرغ برای افراد ضروری است

 تخم مرغ ارزش غذایی بالایی دارد مصرف آن در هیچ گروهی نباید حذف شود بلکه مقدار آن درصورت نیاز باید محدود شود.
به گزارش وب دا، مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: تخم مرغ یک منبع غذایی کامل و پرارزش است که دارای پروتئین با کیفیت بالا می باشد و مقدار قابل توجهی ویتامین هایD,E, B2,B12,A,  را داراست و همچنین مواد معدنی شامل کلسیم ،فسفر،سدیم و پتاسیم، سلنیوم ،روی و آهن نیز در آن وجود دارد.
مهنوش صاحبدل ادامه داد: پروتئین تخم مرغ ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان استانداردی برای مقایسه سایر پروتئین ها استفاده می شود و پروتئین بقیه مواد غذایی مثل گوشت و شیر از آن کمتر بوده و نسبت به آن سنجیده می شود.
 وی همچنین اضافه کرد: مصرف تخم مرغ به علت داشتن دو ماده به نام های لوتئین و گزانتین باعث کاهش احتمال ابتلا به آب مروارید و کوری ناشی از سالخوردگی می شود.
مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان بیان داشت: مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده ،کودکان و نوجوانان در حال رشد ،ورزشکاران و همه بزرگسالان سالم و همچنین برای بیماران پس از سپری کردن دوره بیماری، به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می شود. در این افراد مصرف یک تخم مرغ در روز بلا مانع است.

ماهی بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن

 مصرف ماهی آزاد، تن یا ساردین بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن است این ماهی‌ها به رغم چرب بودن حاوی کلسترول خوب هستند.
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص اهمیت کلسترول در بدن اظهارداشت: بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این که در سلامت کامل باشد به کلسترول نیاز دارد اما نه هر کلسترولی!
علی اکبر کمالی با اشاره به این که باید کلسترول خوب (HDL) را از کلسترول بد (LDL) جدا کرد ادامه داد: کلسترول خوب باعث ساخت دیواره و غشای سلولی می‌شود و برای هورمون‌های جنسی و روانی مفید است. اما میزان بالای کلسترول بد خون، سلامتی را به خطر می‌اندازد و می‌تواند باعث آترواسکلروز (تصلب شرایین) شود که در نهایت به حمله‌ی قلبی منجر می‌شود.
وی عنوان داشت: کلسترول بد خون در برخی از افراد بالا است و برای همین لازم است که به رژیم غذایی‌شان توجه بیشتری بکنند. در حالی که برخی دیگر چنین مشکلی ندارند و راحت‌تر زندگی می‌کنند. در هر دو حال مهم است که سعی شود میزان کلسترول بد خون را در کمترین میزان خود نگه داریم. برای این کار لازم است در مصرف مواد غذایی مختلفی که باعث افزایش کلسترول بد می‌شود احتیاط کنید.

بیماری های سنین بزرگسالی ریشه در تغذیه نادرست دوران کودکی است

تغذيه در دوران کودکی از اهميت ويژه ای برخوردار می باشد.
به گزارش وب دا، متخصص تغذيه و عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بيان اين مطلب افزود: کودک برای رشد و نمو طبيعی نياز به انواع مواد مغذی به ميزان کافی دارد.
دکتر سميرا عشقی نيا افزود: علاوه بر اين بسياری از بيماريهای سنين بزرگسالی ريشه در تغذيه بد دوران کودکی دارند. عادت های غذايی خوب يا بد در سنين کودکی شکل می گيرند و تغيير آنها در سنين بزرگسالی کاری دشوار است.
وی افزود: از آنجائي که کودکان در هر وعده غذايی مقادير کمتری نسبت به بزرگسالان غذا مصرف مي کنند و از طرفی ميزان سوخت و ساز و متابوليسم در بدن آنها بالاست حتما بايد در بين وعده های اصلی غذا برای تامين انرژی و مواد مغذی موردنياز برای رشد از دو يا سه ميان وعده در طول روز استفاده کنند.
اين متخصص تغذيه در ادامه به نکاتی در خصوص ميان وعدها اشاره کرد و گفت : هميشه به خاطر داشته باشيد ميزان ميان وعده نبايد به حدی باشد که کودک سير شود و هرگز ميان وعده به عنوان جايگزين وعده اصلی غذا به کودک داده نشود و بهتر است برای ميان وعده از خوراکی هايی استفاده شود که احتمال پوسيدگی دندان رابه حداقل برسانند.

درمان دیابت با رژیم غذایی

رژيم غذايي يكي از مهمترين پايه هاي درماني در درمان بيماري ديابت است.
 به گزارش وب دا، رئيس مركز تحقيقات ديابت استان خوزستان در خصوص راهكارهاي اساسي درمان ديابت گفت: در ديابت نوع يك كه مخصوص سنين پايين (كودكان) مي باشد پايه اصلي درمان استفاده از انسولين است كه در كنار آن بايد رژيم غذايي هم رعايت شود ولي در ديابت نوع دوم اصل پايه درماني رعايت كردن رژيم غذايي است و ممكن است بيمار حتي بتواند تا مدت ها با رژيم غذايي و ورزش، بيماري خود را كنترل كند و به دارو هم  نياز پيدا نكند.
شهبازيان اصلي ترين ويژگي رژيم غذايي بيماران ديابتي نوع 2 را حذف قندهاي ساده بيان كرد و افزود: در برنامه غذايي اين بيماران سعي مي شود حتي الامكان استفاده از مواد شيرين مانند شكر، خرما و يا ميوه هايي مانند انگور و انجير محدود شود، به اين معني كه اين بيماران مجاز به مصرف يك واحد  ميوه تا سه نوبت در هر شبانه روز هستند.
وي در تعريف يك واحد ميوه گفت: واحد ميوه در اكثر ميوه هاي موجود معادل يك ميوه متوسط است كه در دست جا بگيرد مثلا يك سيب يا پرتقال  متوسط، در مورد انگور كه يك ميوه بسيار شيرين است حداكثر 12 دانه اجازه مصرف داده مي شود و يا زردآلو نهايتا 4 دانه.