کنسروهای ناسالم و غیر بهداشتی عامل مهم بروز بوتولیسم

مصرف مواد غذایی آماده و کنسروی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده است عامل مهم در بروز بوتولیسم به شمار می رود.
به گزارش وب دا ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، ذرت، لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده ایجاد می شود.
دکتر محمد رضا صابری با اشاره به اینکه علائم و نشانه های بوتولیسم به صورت تاخیری (12 تا 24 ساعت پس از مصرف مواد غذایی آلوده به باکتری) در فرد ظاهر می شود، خاطر نشان کرد: تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکت، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست از جمله علائم این بیماری به شمار می رود.
دانشیار گروه شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسمومیت با مواد غذایی می تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده های غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود، تصریح کرد: افراد باید از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و یا فررفتگی مشاهده می شود خودداری کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مسمومیت با گیاهان سمی نیز یکی از شایعترین مسمومیتهای اتفاقی به ویژه در کودکان به شمار می رود، خاطر نشان کرد: برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمان ها و باغچه ها می توانند موجب بروز مسمومیت شود و در صورت بلعیدن قسمتهای یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ، می توان برای کسب اطلاعات با مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم با شماره 1490 تماس حاصل کنند.

بادام زميني خطر ابتلا به ديابت را كاهش مي دهد


مصرف حدود 50 تا 100 گرم بادام زميني خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را تا 30 درصد و مصرف حدود 5 قاشق چاي خوري كره بادام زميني خطر ابتلا به ديابت را تا 20 درصد كاهش مي‌دهد.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر سعيد حسيني متخص تغذيه و رژيم درماني با اشاره به اين كه بادام زميني، يك منبع خوب انرژي است، اظهار داشت: 100 گرم بادام زميني داراي 50 گرم چربي و 16 گرم كربوهيدرات است و در بين همه مغزهاي آجيلي، بادام زميني بيشترين مقدار پروتئين را دارد.
وي افزود: چربي‌هاي بادام زميني از نوع چربي‌هاي مفيد براي بدن يعني چربي‌هاي غيراشباع هستند و به طور كلي مصرف بادام زميني براي سلامت عمومي بدن به خصوص مغز، بسيار مفيد است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اين كه مصرف بادام زميني از لخته شدن خون و سكته مغزي جلوگيري مي كند، گفت: بادام زميني موجب گشاد شدن رگ‌هاي بدن و تسهيل جريان خون مي‌شود ضمن اينكه از لخته شدن خون و سكته مغزي جلوگيري مي‌كند.
وي تاكيد كرد: اگر افراد حساسيت غذايي دارند در مصرف بادام زميني زياده روي نكنند همچنين اگر سابقه تيروئيد كم كار يا پركار در خانواده وجود دارد بايد در مصرف بادام زميني دقت كرد زيرا اين دانه آجيلي داراي ماده‌اي است كه غده تيروئيد را تحريك مي‌كند.
دكتر حسيني خاطرنشان كرد: افت ناگهاني فشار خون و سرگيجه از نشانه‌هاي بارز حساسيت به بادام زميني هستند.

رهايي از خستگي با مصرف آهن

مصرف قرص آهن در زنان مي‌تواند عاملي براي رفع خستگي مزمن در آنها باشد. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه CMAY، محققان با انجام تحقيقات خود روي زناني كه كم خوني ندارند ولي قرص آهن مي‌خورند نسبت به گروهي كه دارونما يا پلاسبو مصرف مي‌كنند دريافتند مكمل‌هاي آهن مي‌توانند باعث بهبود خستگي مزمن در آنها شوند.
براساس اين گزارش محققان با مشاهده نتايج افزودند: مصرف 80 ميلي‌گرم آهن به صورت روزانه در زنان مورد مطالعه با كاهش 48 درصدي شدت خستگي مزمن همراه بوده و اين در حاليست كه گروهي كه تحت تجويز دارونما بودند با كاهش 29 درصدي در خستگي مواجه بودند كه مصرف آهن نتايج بهتري را نشان داد.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است در صورت ايجاد تغييراتي در زندگي مانند بيشتر خوابيدن، مصرف غذاهاي مغذي، ويتامين‌ها و مايعات بيشتر اگر همچنان احساس خستگي كرديد بايد به پزشك متخصص مراجعه كرده و دلايل آن را بررسي كنيد.
البته به گفته محققان احساس خستگي هميشه نمي‌تواند ناشي از بروز بيماري خاصي در افراد باشد و ممكن است جزئي از شخصيت آنها باشد با اين حال در صورت بروز خستگي و نداشتن هيچ بيماري خاصي لازم است ميزان فريتين كه ذخيره آهن را در بدن نشان مي‌دهد نيز چك شود.
گفتني است نتايج اين مطالعه زنان و دختران را حتي اگر كم‌خوني ندارند براي داشتن شادابي و سرحالي بيشتر به مصرف قرص آهن تشويق مي‌كند.

داشتن یک پیری سالم، با الگوهای صحیح تغذیه ای

 از همین لحظه آغاز کنید؛
تقويت رفتارهاي سالم  در دوران ميانسالي، شانس داشتن يك پيري موفق را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن پزشكي كانادا، محققان كالج لندن با بررسي رفتار و شيوه زندگي گروهي از افراد 42 تا 63 ساله طي 16 سال مطالعه و ارزيابي بروز بيماري‌هاي مختلف از جمله بيماري‌هاي سرطاني، قلبي – عروقي و سكته مغزي در آنها دريافتند رعايت رفتارهاي سالم فردي در حد اعتدال با داشتن يك پيري موفق در آينده همراه است.
براساس اين گزارش محققان افزودند در مقايسه با افرادي كه الگوهاي سالمي در زندگي خود ندارند، بهره‌گيري از رفتارهاي زيستي صحيح مانند عدم مصرف دخانيات و نوشيدني‌هاي الكلي، خوردن ميوه‌ها و سبزيجات و انجام فعاليت‌هاي ورزشي در دوران ميانسالي، احتمال بروز بيماري‌ها در دوران پيري را به شدت كاهش مي‌دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش يك پيري موفق را به داشتن توانايي لازم براي تحرك، مهارت‌هاي شناختي و رواني مطلوب، عملكردهاي تنفسي خوب و بدون داشتن بيماري‌هاي مزمن مانند ديابت، سرطان، بيماري‌هاي قلبي – عروقي و از كارافتادگي در سن 60 سالگي و يا مسن‌تر در هر فرد مي‌داند.
به گفته محققان رسيدن به دوران پيري جاي نگراني ندارد اما آنچه مهم است داشتن يك پيري سالم است كه تضمين آن تحت كنترل خود افراد مي‌باشد.

مسمومیت با قارچ های سمی یکی از مسمومیت های خطرناک

به گزارش وب دا، کارشناس امور دارو و تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: حتی برخی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراکی می توانند باعث نارسایی حاد کبدی و مرگ شوند. که لازمه پیشگیری از آن عدم مصرف قارچ هایی است که نوع آنها را نمی شناسیم .
خدیجه کدیور افزود : خوردن یا دست زدن به قسمت های مختلف برخی از گل ها و گیاهان آپارتمانی می تواند در فرد مسمومیت ایجاد کند. از جمله این گیاهان دیفن باخیا، داوودی ، شوکران ، کرچک و آزالیا است.
وی در خاتمه گفت: در صورت بروز مسمومیت با گیاهان سمی بیمار باید در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود و از انجام اقدامات بدون هماهنگی با کارشناسان اورژانس یا واحد اطلاع رسانی داروها و سموم باید پرهیز شود.
گفتنی است: هفته پیشگیری از مسمومیت ها اول تا هفتم آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود

خواب ناکافی منجر به چاقی می شود



محروميت از خواب يا برهم زدن تعادل انرژي، از داشتن وزن ايده‌آل جلوگيري مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آكادمي تغذيه و رژيم غذايي، نتيجه يك مطالعه با بررسي مقالات منتشر شده در سال‌هاي 2011 تا 1996 به منظور ارزيابي تأثيرات كم‌ خوابي بر تعادل انرژي و تنظيم وزن بدن، و نيز اندازه‌گيري هورمون‌هاي مرتبط با چاقي نشان داد در حالي كه تمركز بر رژيم غذايي و ورزش مي‌تواند باعث لاغري شود انجام تغييراتي در الگوهاي زندگي روزمره از جمله خواب به كنترل وزن كمك مي‌كند.
نتايج حاصل از اين گزارش با تجزيه و تحليل افراد مورد مطالعه افزود: كمبود خواب مي‌تواند باعث تغييراتي در مجموعه‌اي از الگوهاي بدن شامل كاهش حساسيت به انسولين، افزايش هورمون گرلين و كاهش هورمون لپتين در بخش عمده‌اي از افرادي كه خواب كافي ندارند، شود.
براساس اين گزارش محققان افزودند:  تغييرات در هورمون‌هاي گرلين و لپتين، مصرف انرژي در ميان افراد مورد مطالعه را تحت تأثير قرار داده و حتي توانسته باعث تقويت گرسنگي شود.
به گفته محققان، اين مطالعه بيش از 35 درصد از بزرگسالان آمريكايي چاق هستند و بيش از 28 درصد آنها خوابي كمتر از 6 ساعت در شب دارند و اين مقاله با ارزيابي الگوهاي خواب فردي نشان مي‌دهد كه داشتن يك خواب كافي به طور منظم باعث كنترل وزن شده و اثرات زيادي در مديريت وزن بدن دارد.

مصرف زياد مكمل‌هاي غذايي باعث آسيب كبد مي‌شود

علاوه بر استامينوفن، استفاده از دوزهاي بالاي مكمل‌هاي غذايي نيز تأثير زيادي در ايجاد بيماري‌هاي كبدي دارد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي متخصصين كبد لويولا در تحقيقات خود بر روي داروها دريافتند استامينوفن فقط يكي از داروهاي زيادي است كه تأثير منفي بر سلامت كبد دارد.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است: مصرف كاوا، كمفدي، والرين، ويتامين A‌، نياسين و حتي چاي سبز در دوزهاي بالا مي‌توانند فاكتورهايي جدي براي افزايش بروز بيماري‌هاي كبدي محسوب شوند.
نتايج ديگر اين مطالعه ضمن بيان اين كه بيماري‌هاي كبدي وابسته به دوز استامينوفن علت 50 درصد وقوع نارسايي حاد كبد در آمريكاست، مي‌افزايد: در حالي كه آگاهي از خطرات ناشي از مصرف زياد استامينوفن افزايش يافته است اما بسياري از متخصصان و مصرف‌كنندگان از خطرات مصرف زياد بسياري از مكمل‌هاي محبوب گياهي و تغذيه‌اي كه مي‌توانند باعث مسموميت‌هاي كبدي شوند، ناآگاهند.
به گفته محققان، شناسايي، تشخيص و درمان آسيب‌ها و بيماري‌هاي كبدي ناشي از مصرف داروها اغلب دشوار بوده است و بهترين راه پيشگيري از وقوع اين بيماري، استفاده از مقادير پايين اين داروها در مواقع لزوم است .

مضرات نخوردن صبحانه را بدانید


شاید این نظر درست باشد که ناآگاهی، عادات فردی و خانوادگی، زندگی ماشینی، شغل‌های خاص و کمبود وقت بخصوص در شهرهای بزرگ معمولا به حذف صبحانه می‌انجامد.
اما باور کنید حتی پرندگان ناآگاه و بی‌سواد هم صبحشان را با جستجوی صبحانه شروع می‌کنند!
عادت به خوردن صبحانه ندارید؟ شاید آگاهی‌های پی‌آمده نظرتان را عوض کند:
خوب است بدانید بسیاری از افرادِ همچنان سرحال در سنین بالا و دارای طول عمر بیشتر، کسانی‌اند که خوردن صبحانه را فراموش نکرده‌اند. کسانی که از صبحانه رویگردانند بیشتر از دیگران با افت فشار خون در ساعات اولیه روز مواجه می‌شوند.
قند خون آنها پایین‌تر است و در صورت بروز حادثه‌ای حتی کوچک مثل ضرب‌دیدگی، گرمازدگی ساده و… به حالت غش و بیهوشی می‌افتند و گاه کارشان به بیمارستان و سرم می‌کشد.
دریافت تحلیلی و آموختنی مغز در دانش‌آموزان، کارمندان و شاغلان در فعالیت‌های فکری که صبحانه می‌خورند بهتر، سریع‌تر و بیشتر است.
واکنش رانندگان، کارگران صنعتی و… آنها که باید دقت بیشتری داشته باشند و صبحانه نمی‌خورند، دیرتر، بدتر و حادثه‌سازتر است.

منفعت انسان در جنگ پنیر و گردو


nan panir
خوردن و پنیر و گردو را یادتان است؟!


می‌دانید چرا پنیر را با گردو می‌خورند؟مشخص شده خوردن گروه لبنیات با مقداری ریزمغذی خشکباری مانند بادام یا گردو علاوه بر تامین بخشی از نیاز بدن به فسفر، جذب کلسیم را نیز بهتر و راحت‌تر می‌کند، اما نکته جالب‌تر قضیه این است که پنیر، حاوی ماده‌ای به نام تیرامین است. گفته شده تجمع این ماده در مغز باعث کندی ذهن می‌شود، ولی در فعالیت‌های شیمیایی، بدن آنزیمی تولید می‌کند که از این امر جلوگیری می‌کند.
با این حال آنزیم مذکور فعالیت اندکی دارد و وقتی پنیر می‌خورید و تیرامین افزایش می‌یابد، آنزیم نمی‌تواند چنان که باید آن را بشکند.
اینجاست که گردو با منبعی حاوی مقداری مس به کمک تولید و فعالیت بیشتر آنزیم یاد شده رفته، تعادل برقرار می‌شود.
گردو افزون بر این سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است و خوردن تنها دو عدد از آن در هر وعده صبحانه مقدار کلسترول بالای خون را کاهش می‌دهد.
کمتر بخر، تازه‌تر بخور
سبزیجات و برخی میوه‌ها زود فاسد می‌شود و سریع‌ مواد مفید و مغذی خود را از دست می‌دهد. برای آن‌که پولتان را بابت خرید موادی کم‌ارزش از نظر غذایی هدر نداده باشید، قانون «کمتر بخر، تازه‌تر بخور» را رعایت کنید.
قانون کمتر بخر در مورد سبزیجات باعث می‌شود وقت‌تان هم برای پاک کردن آنها کمتر گرفته شود. همچنین از آنجا که قابلیت نگهداری خانگی این دسته مواد طولانی نیست، حتی در صورت به کار بردن بهترین شیوه نگهداری، باز هم برخی مواد مغذی و مفیدشان از بین می‌رود بنابراین خرید کمتر سبب می‌شود همواره از سبزیجات و میوه‌های تازه‌تری استفاده کنید.

منبع:  http://drsalamati.ir

گزارش لحظه به لحظه از حرکت نوشابه در بدن

محدوده: قدرت اسیدی نوشابه به قدری بالاست که برخی ها برای باز کردن واشرهای شیرآب از آن استفاده می کنند و برخی مکانیک ها از آن برای شستن سیلندر خودروها.بسیاری از پزشکان مردم را از مصرف نوشابه بر حذر می دارند که البته کمتر به به تبعات آن اشاره می شود. در این گزارش به اتفاقات پس از مصرف نوشابه در بدن انسان اشاره می شود. ۱۰ دقیقه بعد: ۱۰ قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود، می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند.
۲۰ دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین می شود، کبدتان شروع می کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.
۴۰ دقیقه بعد: حالا دیگه جذب کافئین کامل شده، مردمک های چشم گشاد می شود، فشار خونتان بالا می رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌کند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند.
۴۵ دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا می کند و مراکز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد می کنند، تحریک می شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.