مصرف سویا و رازیانه مانع از گر گرفتگی زنان یائسه می‌شود


Multimed.jpg
یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه مصرف استروژن‌های گیاهی نظیر سویا و رازیانه مانع از گرگرفتگی در زنان یائسه می‌شود، گفت: با توجه به اینکه نور آفتاب تولید ویتامین D و به دنبال آن جذب بهتر کلسیم را در پی دارد به زنان یائسه توصیه می‌شود که در معرض نور آفتاب ورزش کنند.
دکتر شیرین قاضی زاده در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به یائسگی به عنوان پایان دوره قاعدگی و باروری گفت: در این دوران به دلیل خاتمه یافتن تخمک گذاری در تخمدان سطح ترشح هورمون استروژن در زنان کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه سن مناسب و معمول یائسگی زنان 50 تا 52 سالگی است، اظهار داشت: برخی از افراد به صورت غیرعادی دچار یائسگی زودرس قبل ازسنین 35 سالگی و یا یائسگی دیرس می شوند که باید علت آن با مراجعه به پزشک زنان مشخص شود و درمان های ضروری درخصوص آنها انجام شود.
این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه داشتن زمینه ارثی در برخی از خانم‌ها موجب یائسگی زودرس در آن‌ها می‌شود، گفت: با توجه به اینکه یائسگی زودرس علت شناخته شده‌ای ندارد اما مصرف برخی از داروها، رادیوتراپی در محل لگن، شیمی درمانی های خیلی قوی باعث می شود افراد زودتر یائسه شوند.

ویتامین D برای حفظ سلامت روانی زنان ضروری است


54-20.jpg
متخصصان فرانسوی و آمریکایی در دو مطالعه جدید تاکید کردند که مصرف مقادیر کافی و مناسب ویتامین D نه تنها خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد بلکه همچنین تا حد زیادی به حفظ سلامت روانی زنان کمک می‌کند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این گروه از متخصصان بهداشت روان و مغز و اعصاب به سرپرستی دکتر یلینا سلینین در مرکز پزشکی "VA" در شهر «مینی اپلیس» طی آزمایشات جدید دریافتند که کمبود ویتامین D در زنان سالمند و مسن‌تر موجب رشد جهانی نرخ بروز ناتوانی‌ها و مشکلات ذهنی و روانی در این گروه سنی از زنان شده است.
به گزارش ایندیا اکسپرس، این یافته حاصل مطالعه و بررسی روی 6257 زن سالمندی است که سطح ویتامین D در بدن آنها طی یک بررسی آزمایشگاهی با عنوان «شکستگی‌ها و استخوان درمانی» اندازه‌گیری شد. همچنین نتایج این بررسی‌ها در بیمارستان دانشگاه «انگرز» در فرانسه با اطلاعات مربوط به 498 زن دیگر مقایسه و ارزیابی شد.
در این مطالعات تایید شد زنانی که در سنین سالمندی به آلزایمر مبتلا می‌شوند سطح استاندارد ویتامین D در بدنشان به مراتب کمتر از زنانی است که به انواع دیگری از عارضه زوال عقل مبتلا هستند.
این یافته نشان می‌دهد که دریافت مقادیر بیشتر این ویتامین از طریق تماس با نورخورشید یا مصرف مکمل‌ها در بهبود سلامت روانی زنان تاثیر بسزایی دارد.

ضرورت انتخاب رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از تکرار حمله قلبی


52-66.jpg
اغلب افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و بویژه حمله قلبی را داشته‌اند برای پیشگیری از تکرار این تجربه ناخوشایند مصرف داروی مختلف کاهش‌ دهنده کلسترول و فشار خون را در اولویت قرار می‌دهند در حالی که متخصصان قلب و عروق در یک مطالعه جدید دریافته‌اند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم نیز برای پیشگیری از حمله قلبی بسیار موثر و ضروری است.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این متخصصان در بررسی‌های جدید خود دریافته‌اند که انتخاب یک الگوی غذایی سالم و مناسب نه تنها خطر حمله قلبی مجدد را کاهش می‌دهد بلکه همچنین در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی و عروقی نیز تاثیر قابل توجهی دارد.
بنا برگزارش سایت اینترنتی مای هلت نیوز دیلی، رژیم غذایی مناسب برای این افراد شامل مقادیر بیشتری از میوه‌ها و سبزی‌ها، غلات سبوس‌دار، خشکبار و مصرف بیشتر ماهی‌ و کاهش مصرف گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ است.
متخصصان کانادایی در این مطالعه روی 32 هزار داوطلب از 40 کشور مختلف با میانگین سنی 66.5 سال آزمایش و نتایج بررسی‌های خود را در مجله «گردش خون» منتشر کرده‌اند.

سبوس برنج از بروز سرطان جلوگیری می‌کند


1078.jpg
محققان آمریکایی دریافتند مصرف سبوس برنج می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ در افراد جلوگیری کند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، محققان مرکز سرطان کلرادو با بررسی بر روی فواید سبوس برنج دریافتند خواص موجود در این ماده غذایی می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر باشد.
یکی از محققان ارشد این مطالعه گفت: مواد موجود در سبوس برنج این ویژگی را دارد تا خاصیت ضد سرطانی داشته باشد به طور مثال از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.
این مطالعه همچنین نشان می‌دهد: مواد موجود در سبوس برنج نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند بلکه در ارتقاء کارایی سلول‌های سالم نیز کمک کننده است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، گفته شده از آنجایی‌ که برنج در بیشتر نقاط جهان در دسترس است گنجاندن سبوس آن در وعده‌های غذایی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامتی بخش اعظمی از جمعیت جهان داشته باشد.

غذاهای آماده بر ضریب هوشی کودکان تأثیر بلند مدت می‌گذارند


محققان از طریق آزمایش بر روی گروهی از کودکان اسکاتلندی دریافتند:

بر اساس مجموعه‌ای از تحقیقات که بر روی کودکان اسکاتلندی انجام شده، کودکانی که بیشتر از غذاهای آماده (فست فود) استفاده می‌کنند، نسبت به دیگر کودکانی که غذای سالم می‌خورند ضریب هوشی پایین‌تری دارند.


به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از رویترز، غذای اصلی کودک بر رشد و توانایی‌های ذهنی او تاثیر بلند مدت می‌گذارد و کودکانی که در این میان دائما از غذاهای آماده استفاده کنند شانس کمتری برای بالا رفتن بهره هوشی دارند. 

این تحقیق روی بیش از ۴ هزار کودک ۴ تا ۵ ساله اسکاتلندی انجام شد و تأثیر مصرف فست فود با تأثیر غذاهای تازه روی سلامت آنان مقایسه شده است. 
محققان می‌گویند والدینی که با تحصیلات دانشگاهی بالا‌ نگران شیوه تغذیه کودکشان بودند و سعی می‌کردند غذاهای تازه برای وعده اصلی او تدارک ببینند که با این کار موجب تأثیرات مثبتی بر بهره هوشی آن‌ها می‌شدند. 

اما کودکان خانواده‌هایی که چندان شرایط مالی خوبی نداشتند در اکثر روز‌ها به فرزندانشان غذاهای آماده می‌دادند و این مسئله روی بهره هوشی آن‌ها تاثیر منفی داشت. 

مصرف مداوم غذای آماده، عوارض طولانی مدت بر بهره هوشی فرزندتان می‌گذارد
دکتر سوفی فون اشتام رئیس تیم تحقیق دانشگاه لندن در این‌باره گفت: «برخی والدین زمان کافی برای مهیا کردن غذای تازه برای فرزندانشان ندارند و تکرار این قضیه در بلند مدت سبب کاهش بهره هوشی و مشکلات تحصیلی برای فرزندانشان می‌شود.»

به گفته محققان، نوع غذا بر رشد مغزی کودکان تاثیر می‌گذارد. این یافته نشان می‌دهد تازگی و کیفیت مواد غذایی به ویژه در سن رشد از میزان مصرف موادغذایی مهم‌تر است. 
مصرف غذاهایی مانند چیپس، پیتزا و شیرینی قبل از ۳ سالگی با کاهش ضریب هوشی کودکان در ارتباط است. 
همچنین بر اساس تحقیق مشابهی که در دانشگاه آدلاید در استرالیا صورت گرفته، فاصله بهره هوشی کودکان با تغذیه سالم وفست فود با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود و می‌تواند تأثیراتش را تا اواخر دهه دوم زندگی افراد نشان دهد. 

پژوهشگران تاکید دارند، لازم است مدارس در مناطقی که از کودکان فقیر پذیرا هستند، روی رژیم غذایی آنان نظارت بیشتری داشته باشند.

آلودگی هوا را با تغذیه جبران کنید


این روز‌ها آلودگی هوا برای بسیاری از افراد مشکلات خاصی را به وجود آورده است. بالطبع افرادی هستند که علی رغم تعطیلی نمی‌توانند در خانه باشند و یا از تهران و شهرهای صنعتی خارج شوند ولی با این حال روش‌هایی وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان این خطر‌ها را تا حدود زیادی کاهش داد. یکی از این روش‌ها تغذیه است به همین دلیل با دکتر درستی، متخصص تغذیه به گفت‌و‌گو پرداختیم.


دکتر درستی، متخصص تغذیه در زمینه آلودگی هوا و رفع سموم بدن به خبرنگار سینانیوز گفت: «آلودگی هوا میزان اکسیدان‌های بدن را بالا می‌برد، یعنی مواد موجود در هوای این روزها جزو موادی هستند که سلول‌های بدن را پیر، شکننده و سرطانی می‌کنند به همین دلیل ما نیاز داریم در غذاهایی که مصرف می‌کنیم مواد آنتی اکسیدان را بیشتر قرار دهیم.»

وی در ادامه با بیان اینکه باید میزان اکسیدان‌ها را در غذاهای مصرفی کاهش دهیم یادآور شد: «مواد حاوی اکسیدان بیشتر درغذاهای سرخ شده وجود دارد. به همین دلیل باید مواد غذایی سرخ شده به خصوص سیب زمینی، در این ایام که آلودگی زیاد است به حداقل برسد.» 
به گفته دکتر درستی، افراد باید از مصرف ته دیگ، نان و یا شیرینی که حتی به میزان کمی سوختگی دارد (به دلیل اکسیده شدن) خودداری کنند.

متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه در زمان آلودگی باید به مسائل تغذیه‌ای بیش از قبل توجه شود، گفت: «در درجه اول مصرف سبزیجات و سپس میوه باید در اولویت مصرفی افراد قرار گیرد. به افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند از جمله سالمندان توصیه می‌شود که قرص و یا مکمل ویتامین C نیز مصرف کنند تا بتوانند با دریافت این ویتامین عوارض آلودگی هوا را تا حدودی کاهش دهند.»
به گفته وی، مرکبات دارای منبع ویتامین C هستند که بایستی روزانه مصرف شود. 

دکتر درستی گفت: «ویتامین A به دلیل آنتی اکسیدان‌هایی که در آن وجود دارد بسیار برای دفع سموم بدن موثر است. گوجه فرنگی، میوه‌های رنگی به خصوص خرمالو و انگور قرمز دارای آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی هستند که در ایام آلودگی هوا مصرف آنها نسبت به سایر اوقات بیشتر توصیه می‌شود.»

سير بهترين كاهنده چربي خون


يكي از مشكلاتي كه افراد زيادي را در دنيا درگير كرده، مسأله افزايش چربي و كلسترول است كه بعد از چند سال سبب مرگ و ميرهاي زيادي مي‌شود.
به گزارش خبرنگار وب دا، متخصص گياهان دارويي با بیان این مطلب گفت: بيشتر گياهان (سبزي‌ها و ميوه‌ها) به علت فيبر و اليافي كه دارند، باعث كاهش كلسترول و تري‌گليسريد خون مي‌شوند. البته تاثير گياهان در كاهش چربي خون يكسان نيست، تاثير برخي از آنها بيشتر است و به دليل خاصيتي كه در كاهش كلسترول و تري‌گليسريد خون دارند، براي تهيه دارو استفاده مي‌شوند.
 دكتر محمد صالحي افزود: بين گياهان، سير بيشترين قدرت را در كاهش كلسترول و تري‌گليسريد خون دارد و بيش از صد صنعت داروسازي در دنيا از سير، فرآورده‌هاي دارويي تهيه كرده‌اند. سير علاوه بر كاهش كلسترول و تري‌گليسريد، خاصيت ضدميكربي و ويروسي دارد و فشارخون و قند خون را كاهش مي‌دهد و خون را رقيق مي‌كند.
وی تصریح کرد: البته سير تازه از سير پخته بهتر اثر مي‌كند. اثر سير ترشي نيز مانند سير تازه است. ميوه زيتون و روغن آن هم كلسترول را كاهش مي‌دهد. سال‌هاست مشخص شده است كه روغن زيتون چربي خون را كاهش مي‌دهد.
استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطرنشان کرد: سه نوع نوشيدني دیگر كاهش‌دهنده فشار خون، كلسترول و تري‌گليسريد، شامل آب گوجه‌فرنگي، آب انار و آبغوره مي‌شود اين نوشيدني‌ها مي‌تواند بين وعده‌هاي غذايي يا همراه غذا مصرف شود.
وی یادآور شد: آلبالو، گيلاس، نارنج، ليموترش و گريپ‌فروت نيز از ميوه‌هايي است كه مصرفشان هم به صورت آبميوه و هم ميوه تازه، چربي و كلسترول خون را كاهش مي‌دهد. همچنين كدو حلوايي، جعفري، پياز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نيز از جمله مواد غذايي است كه به كاهش تري‌گليسريد و كلسترول خون كمك مي‌كند. البته بايد دقت داشته باشيد، اين گياهان بايد به مقدار متناسب مصرف شود و روش طبخ‌شان نيز مورد توجه قرار گيرد. 

به منظور افزايش جذب آهن؛ همراه با غذا آبليمو مصرف كنيد

  

برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراكه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می‌کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد در گفت و گو با خبرنگار وب دا در خصوص بيماري كم خوني اظهارداشت: کم خونی کاهش میزان سلول خونی است به عبارتی ديگر؛ کاهش مقدار هموگلبین خون كم خوني تلقي مي شود.
دكتر اعظم السادات هاشمی ضمن اشاره به اینکه کم خونی‌ها برحسب سن و جنس متفاوت است اظهار داشت: علائم کم خونی در نوزادان کمتر دیده می‌شود مگر در مواردی خاص و در کودکی بصورت رنگ پریدگی، بی‌اشتهایی، خلق و خوی نا‌آرام، عدم تمرکز حواس، فراموشی، خرد شدن ناخن‌ها، محو شدن خطوط دست و تپش خود را نشان می‌دهد.
اين فوق تخصص خون و سرطان کودکان ادامه داد: مصرف گوشت، جگر، عدس، خشکبار مانند زرد آلو غنی از آهن هستند.
وي با بيان اين كه چای و لبنیات مانع جذب آهن می‌گردد توصيه كرد:  دو ساعت قبل و دو ساعت بعد از مواد غنی از آهن نباید از چاي و لبنيات استفاده  كرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به جذب بهتر آهن در بدن گفت: برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراكه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می‌کنند.

افراد حساس به پسته به دیگر آجیل ها نیز آلرژی دارند

  

بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افراد حساس به پسته به دیگر آجیل ها نیز آلرژی دارند .
 به گزارش وب دا ، رئیس بخش ایمنوبیوشیمی مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح با اشاره به اینکه  آلرژی به پسته یکی از خطرناکترین و شایعترین آلرژی هاست و یک تهدید کننده بالقوه زندگی در افراد حساس به این ماده غذایی به شمار می رود اظهار داشت : برخی از افراد حساس به پسته، که در مناطق غنی از پسته ایران شایع است، به دیگر آجیل های خوراکی حساسیت نشان می دهند.
دکتر عبدالرضا وارسته خاطر نشان کرد :‌در تحقیقی که در مرکز تحقیقات آلرژی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد ، در مرحله نخست شیوع آلرژی پسته در ایران به عنوان عمده ترین منطقه زیر کشت پسته در جهان، صورت گرفت که نتایج این بررسی نشان داد شیوع آلرژی در منطقه ما دو برابر میزان آن در دیگر مناطق دنیا می باشد.

برای جبران کلسیم بدن روزانه یک لیوان دوغ بخورید


  یک متخصص تغذیه گفت: مصرف يك ليوان دوغ يك چهارم نياز روزانه بدن به كلسيم را تامين ميكند.
دكتر پريسا ترابي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: دوغ ساده و بدون گاز بهترين نوع نوشيدني است كه پايه لبني دارد و بيشترين مصرف و تنوع را در كشور دارا است اين نوشيدني به دليل دارا بودن كلسيم و انواع ويتامينها ميتواند از بروز كمبود اين ريزمغذيها پيشگيري كند.
وي در خصوص دوغهاي گازدار و با اسانس گفت: دوغ گازدار اگرچه ممكن است طعم بهتري داشته باشد اما اين گاز ارزش غذايي آن را ميكاهد و پس از مصرف، آزاد شدن گاز co2 در معده سبب ناراحتيهاي گوارشي ميشود. دوغهاي با اسانسهاي نعنا، آويشن برای تشویق به مصرف دوغ مناسب هستند.
اين متخصص تغذيه تصريح كرد: دوغ كفير نيز حاصل تخمير باكتري به نام پروبيوتيك در شير است و  پروبيوتيكها باكتريهاي زنده و مفيدي هستند كه ميتوانند در پيشگيري و درمان بسياري از بيماريها مفيد باشند دوغ كفير ميتواند جانشين مناسبي براي كساني باشد كه روزانه از شير استفاده نميكنند.
دكتر ترابي خاطرنشان كرد: رنگ دوغ بايد سفيد، سفيد شيري و از نظر طعم و بو مطبوع و فاقد هرگونه طعم و بوي خارجي باشد همچنين توصيه ميشود در صورت تمايل به مصرف دوغ، نوع كفير و يا دوغهاي ساده و كمنمك و بدون گاز را انتخاب كنند.