آبغوره لاغر می‌كند؟


این روزها بیشتر غوره‌ها آبدار شده‌ و آماده آبگیری‌ است. غوره میوه نارس انگور است و علاوه بر آبگیری، گرد، رب و ترشی آن را نیز تهیه می‌كنند.

غوره به دلیل اسیدهای فراوان، طعم ترش و طبع سردی دارد و استفاده از آن در سالاد و برخی غذاها از حرارت درون می‌كاهد و عطش را رفع می‌كند.

برخی با این تصور كه آبغوره كاهنده چربی خون است، آن را جایگزین داروهای كاهش‌دهنده چربی می‌كنند و بعضی دیگر به گمان آن كه با خوردن آبغوره لاغر می‌شوند و از چربی دور شكم‌شان كاسته می‌شود، آن را ناشتا می‌نوشند. اما آیا این تصورات واقعیت دارد؟

آبغوره با افزایش ترشحات معده، اشتها را تحریك می‌كند و در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید است. به دلیل این كه ویتامین C فراوان دارد التهابات مخاط دهان را نیز كاهش می‌دهد و از خونریزی لثه‌ها پیشگیری می‌كند و به دلیل تركیبات ضدعفونی كننده، پاك‌كننده معده و روده است.

چنانچه سالادتان را با آبغوره طعم‌دار كنید به جذب مواد مغذی مخلفات سالاد كمك می‌كند. آبغوره به جهت اسیدهای آلی پتاسیم‌دار برای درمان سیاتیك و روماتیسم نافع است و از طریق كلیه‌ها سموم بدن را دفع می‌كند. دوست مهربان كبد است و تا حدود زیادی صفرابر است.

آبغوره را جایگزین دارو نكنید


بنا به گفته متخصصان داخلی، تاكنون هیچ كشف یا فرضیه اثبات‌شده‌ای مبنی بر كاهش چربی خون با استفاده از آبغوره به دست نیامده است. متاسفانه در بسیاری از موارد افراد آبغوره را جایگزین داروهای كاهش‌دهنده چربی خون كرده و مصرف دارو را به كل قطع می‌كنند، اما باید بدانید آبغوره تنها می‌تواند تا حدودی از افزایش چربی خون طبیعی جلوگیری كند. در مواردی كه فشار و چربی خون بالا باشد و بنا به تجویز پزشك نیاز به دارو مبرم شود آبغوره كارساز نخواهد بود.

آبغوره، وزنتان را كم نمی‌كند


آبغوره نه‌تنها لاغر نمی‌كند، بلكه مصرف ناشتا و مستمر آن مخاط دستگاه گوارش را تخریب كرده و مستعد ایجاد زخم می‌كند.

متخصصان عقیده دارند چاقی و به تبع آن افزایش چربی‌های دور شكم به دلیل عدم فعالیت فیزیكی و افراط در مصرف غذاهای پرچرب است و هیچ راهی جز بالا بردن فعالیت‌های بدنی و پیروی از یك رژیم غذایی كاهش‌دهنده وزن، آن هم زیر نظر متخصصان مربوط ندارد.

زیاد آبغوره نخورید


آبغوره برای افراد سردمزاج و كسانی كه دچار ضعف اعصاب هستند توصیه نمی‌شود و به دلیل ترشی زیاد مقداری از املاح بدن را حل كرده و برای افراد بیمار و سالمند محدودیت مصرف دارد. نظر به این كه برای طعم‌دار كردن و جلوگیری از رشد كپك به آبغوره نمك می‌زنند، مصرف آن برای افراد با فشار خون بالا مناسب نیست.

نكته قابل توجه آن كه هنگام تهیه آبغوره خانگی، پس از این كه آن را داخل شیشه ریختید، شیشه را داخل آب‌جوش قرار دهید.

با این كار از رشد باكتری‌ها و كپك‌ها در طول مدت نگهداری جلوگیری می‌شود. برای خروج هوا نیز تا حد امكان شیشه را با آبغوره پر كنید و در آن را محكم ببندید.

برای تهیه آبغوره و گرد آن بهتر است از غوره عسگری استفاده كنید. غوره‌هایی كه هسته درشتی دارد آبغوره را تلخ و گس می‌كند.

منبع: جام جم


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر