گرفتگی و دردهای روده ای، اسهال، استفراغ و... علائمی هستند که باید شما را دربارۀ تازگی یا مناسب بودن شرایط نگهدای بستنی ای که در ساحل دریا از فروشندۀ محلی خریده اید، نگران کنند.
به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛اگر زمستان برای عفونت های ویروسی مناسب است، تابستان مسمومیت های غذایی و در نتیجه اسهال و استفراغ را با خود به همراه خواهد داشت.
عفونت ها در این فصل زیبا به دلایل مختلفی پدید می آیند: کاهش توجه و دقت ما.
گرمای مناسب برای تکثیر باکتری ها.
شرایط بهداشتی نامناسب، خصوصاٌ در روستاها، در سفرها یا در کشورهای خارجی.
مسمومیت غذایی: سه روز کوتاه و سپس می رود...
آیا مسمومیت غذایی نگران کننده است؟
به عواملی بستگی دارد.
در ابتدا، به باکتری هایی که بدن را تصرف خواهند کرد، بستگی دارد. برخی از آنها باعث بروز علائم رایج و همیشگی (دردهای روده ای، اسهال، استفراغ و...) می شوند و خیلی سریع از بین می روند. برخی دیگر بسیار شدیدتر و حتی مرگ آور هستند.
عامل بعدی، فرد بیمار است. در واقع، برخی افراد حساس تر هستند، در حالی که برخی دیگر می توانند میزان بیشتری از باکتری های موجود در تغذیه را تحمل کنند.
نوزادان و افراد سالخورده، حساس تر اند و در معرض خطر بسیار جدی از دست دادن آب بدن شان قرار دارند.
افراد مبتلا به سرطان، که عمل کولون یا روده داشته اند و هنوز داروهایی مصرف می کنند که اسیدی بودن معده شان را کم می کند، نیز باید خیلی مراقب و هوشیار باشند. شیوه های دفاعی آنها ضعیف شده است و بدن شان در مقابل عفونت ها کمتر مقاومت خواهد کرد.
چه طور در مقابل مسمومیت غذایی واکنش نشان دهیم؟
در موارد مسمومیت غذایی یا اسهال، رعایت یک قانون طلایی ضروری است: آب کافی برای بدن تان را تأمین کنید!
یک کند کنندۀ گوارش (از نوع ایمودیوم) یا یک ضد تهوع می توانند وضعیت تان را بهتر کنند.
داروهای حاوی برخی لاکتوباسیل ها یا مخمرها، فلور روده ای تولید می کنند که به شما در بهبودی و به دست آوردن سلامتی کمک خواهند کرد.
به طور کلی، مشکلات خودبه خود طی سه روز برطرف می شوند. بدن با گذشت زمان سم را از بین می برد.
اگر علائم مدت زیادی در بدن باقی بمانند و همراه تب، دردهای شکمی، لرز و حتی افت فشار خون باشند، چه باید کرد؟
در این صورت حتماً به پزشک مراجعه کنید. احتمالاً یک آنتی بیوتیک برای غلبه بر عفونت ضروری خواهد بود.
از مسمومی غذایی پیشگیری کنید: ترفندها و توصیه ها!
نگذارید مسمومیت غذایی، تعطیلات تابستانی تان را خراب کند، نکات ایمنی و احتیاطی را بیشتر رعایت کنید...
رعایت بهداشت مانع از بروز اتفاقات ناخوشایند و ناخواسته می شود:
قبل از غذا خوردن و پس از توالت دست های تان را بشویید.
در سفر، ژل ضدعفونی کننده در هر شرایطی به شما کمک می کند.
قبل از آماده کردن غذا، دست های تان را بشویید.
میوه ها و سبزیجات را به خوبی بشویید.
خوراکی های خام را به طور جداگانه بسته بندی و نگه داری کنید.
از باربکیو استفاده می کنید؟
مواد خوراکی را درست قبل از پختن از یخچال بیرون بیاورید و نگذارید مدتی طولانی در آفتاب بماند.
گوشت ها را خوب بپزید، خوب شستن مواد خام نیز مفید خواهد بود.
در نهایت، تاریخ مصرف مواد خوراکی را رعایت کنید.
بو یا رنگ مشکوک باید جلوی شما را برای مصرف آن مادۀ خوراکی بگیرد.
برای خرید کردن، به فروشگاه ها یا مغازه ها شناخته شده و خرده فروشی ها مراجعه کنید.
اجناس آنها غالباً تعویض می شود، بنابراین تازه خواهد بود.
آیا سفر به یک کشور خارجی را انتخاب کرده اید؟
از غذا خوردن در خیابان خودداری کنید.
از بستنی ها، تخم مرغ های خام و محصولات دریایی که از تازگی شان مطمئن نیستید، فرار کنید.
هیچ چیز را خام نخورید، همه چیز باید مغز پخته شده باشند.
حتماً از آب بطری هایی که جلوی خودتان باز شده، بنوشید!
عفونت ها در این فصل زیبا به دلایل مختلفی پدید می آیند: کاهش توجه و دقت ما.
گرمای مناسب برای تکثیر باکتری ها.
شرایط بهداشتی نامناسب، خصوصاٌ در روستاها، در سفرها یا در کشورهای خارجی.
مسمومیت غذایی: سه روز کوتاه و سپس می رود...
آیا مسمومیت غذایی نگران کننده است؟
به عواملی بستگی دارد.
در ابتدا، به باکتری هایی که بدن را تصرف خواهند کرد، بستگی دارد. برخی از آنها باعث بروز علائم رایج و همیشگی (دردهای روده ای، اسهال، استفراغ و...) می شوند و خیلی سریع از بین می روند. برخی دیگر بسیار شدیدتر و حتی مرگ آور هستند.
عامل بعدی، فرد بیمار است. در واقع، برخی افراد حساس تر هستند، در حالی که برخی دیگر می توانند میزان بیشتری از باکتری های موجود در تغذیه را تحمل کنند.
نوزادان و افراد سالخورده، حساس تر اند و در معرض خطر بسیار جدی از دست دادن آب بدن شان قرار دارند.
افراد مبتلا به سرطان، که عمل کولون یا روده داشته اند و هنوز داروهایی مصرف می کنند که اسیدی بودن معده شان را کم می کند، نیز باید خیلی مراقب و هوشیار باشند. شیوه های دفاعی آنها ضعیف شده است و بدن شان در مقابل عفونت ها کمتر مقاومت خواهد کرد.
چه طور در مقابل مسمومیت غذایی واکنش نشان دهیم؟
در موارد مسمومیت غذایی یا اسهال، رعایت یک قانون طلایی ضروری است: آب کافی برای بدن تان را تأمین کنید!
یک کند کنندۀ گوارش (از نوع ایمودیوم) یا یک ضد تهوع می توانند وضعیت تان را بهتر کنند.
داروهای حاوی برخی لاکتوباسیل ها یا مخمرها، فلور روده ای تولید می کنند که به شما در بهبودی و به دست آوردن سلامتی کمک خواهند کرد.
به طور کلی، مشکلات خودبه خود طی سه روز برطرف می شوند. بدن با گذشت زمان سم را از بین می برد.
اگر علائم مدت زیادی در بدن باقی بمانند و همراه تب، دردهای شکمی، لرز و حتی افت فشار خون باشند، چه باید کرد؟
در این صورت حتماً به پزشک مراجعه کنید. احتمالاً یک آنتی بیوتیک برای غلبه بر عفونت ضروری خواهد بود.
از مسمومی غذایی پیشگیری کنید: ترفندها و توصیه ها!
نگذارید مسمومیت غذایی، تعطیلات تابستانی تان را خراب کند، نکات ایمنی و احتیاطی را بیشتر رعایت کنید...
رعایت بهداشت مانع از بروز اتفاقات ناخوشایند و ناخواسته می شود:
قبل از غذا خوردن و پس از توالت دست های تان را بشویید.
در سفر، ژل ضدعفونی کننده در هر شرایطی به شما کمک می کند.
قبل از آماده کردن غذا، دست های تان را بشویید.
میوه ها و سبزیجات را به خوبی بشویید.
خوراکی های خام را به طور جداگانه بسته بندی و نگه داری کنید.
از باربکیو استفاده می کنید؟
مواد خوراکی را درست قبل از پختن از یخچال بیرون بیاورید و نگذارید مدتی طولانی در آفتاب بماند.
گوشت ها را خوب بپزید، خوب شستن مواد خام نیز مفید خواهد بود.
در نهایت، تاریخ مصرف مواد خوراکی را رعایت کنید.
بو یا رنگ مشکوک باید جلوی شما را برای مصرف آن مادۀ خوراکی بگیرد.
برای خرید کردن، به فروشگاه ها یا مغازه ها شناخته شده و خرده فروشی ها مراجعه کنید.
اجناس آنها غالباً تعویض می شود، بنابراین تازه خواهد بود.
آیا سفر به یک کشور خارجی را انتخاب کرده اید؟
از غذا خوردن در خیابان خودداری کنید.
از بستنی ها، تخم مرغ های خام و محصولات دریایی که از تازگی شان مطمئن نیستید، فرار کنید.
هیچ چیز را خام نخورید، همه چیز باید مغز پخته شده باشند.
حتماً از آب بطری هایی که جلوی خودتان باز شده، بنوشید!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر