بایدها و نبایدهای نقرس

بایدها و نبایدهای نقرسوقتی اسید اوریک خون افزایش می يابد ،احتمال تشکیل کریستال های اوراتی میان مفاصل بیشتر می شود و خطر بروز نقرس بالا می رود.
اورات در پی خوردن موادغذایی پورین دار بوجود می آید و از طریق ادرار دفع می شود و چون در پی افزایش اسید اوریک خون مشخص است که کلیه ها برای دفع این ترکیب دچار مشکل شده اند بهتر است توصیه های زیر را برای کنترل این مشکل جدی بگیریم.
بایدها :
1-منابع حاوی روی را در برنامه خود داشته باشید به خصوص نان سبوس دار کامل،چرا که روی احتمال حملات نقرسی را به حداقل می رساند.
2-مواد غذایی حاوی اسید فولیک مثل جوانه گندم ،کلم بروکلی برای کاهش تولید اسید اوریک توصیه می شوند .
3-از آنجایی که ویتامین Cبه دفع اسید اوریک از ادرار کمک می کند بهتر است منابع غذایی آن مثل انواع مرکبات ،کلم برگ ،بروکلی ،گوجه فرنگی را بیشتر میل کنید.
4-انواع شیز کم چرب ،تخم مرغ ،کاهو ،گوجه فرنگی محتوای پورین کمتری دارند پس آنها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
5-توجه داشته باشید داشتن وزن ایده ال به کنترل این مشکل کمک می کند،پس بایک رژیم اصولی و زیر نظر یک متخصص وزنتان را کاهش دهید.
6-به منظور کاهش احتمال تشکیل کریستال اوراتی در میان مفاصل در طول روز حتما 2لیتر آب میل نمایید.

نبایدها:
1-توجه داشته باشید که منابع غذایی مثل گوشت ها،جگر،مارچوبه،اسفناج،گل کلم،قارچ،پورین بالایی دارند پس از خوردن آنها جدا خودداری نمایید.
2-موادی مثل لوبیا،نخود،عدس،ماهی آزاد،میگو نیز مقادیر بالایی پورین دارندمصرف آنها را نیز باید محدود نمایید.
3-انواع میوه های خشک به دلیل محتوای فروکتوز بالاباید محدود شوند،زیرا این قند تولید اورات را در بدن افزایش می دهد.
4-مصرف گیلاس باعث کاهش اسید اوریک شده و در رژیم کنترل کننده نقرس توصیه می شود.
5-میزان روغن مصرفی را نیز باید محدود کرد زیرا رژیم غذایی پر چرب وضعیت نقرس را تشدید می کند.."


نویسنده:  هدی طاووس نژاد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر