مصرف الکل خطر افزایش سایز دور کمر و چاقی شکمی را تشدید می‌کند



متخصصان تغذیه در بیمارستان Methodist هرستون کشور آمریکا در یک آزمایش جدید دریافتند مصرف الکل خطر افزایش سایز دور کمر و چاقی شکمی را تشدید می کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،   چربی شکم و چاقی شکمی، موجب بیماریهای بسیاری می گردد . تحقیقات نشان داده است که چاقی شکمی حتی به میزان کم می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
این متخصصان می گویند افرادی که الکل مصرف می کنند حتی با وجود ورزش کردن و رژیم گرفتن باز هم نمی توانند وزن خود را کاهش دهند چون این نوشیدنی پرکالری موجب افزایش چاقی شکمی می شود.
متخصصان تغذیه تاکید کردند از آنجا که کالری های مایع نمی توانند احساس سیری ایجاد کنند، فرد به مصرف زیادتر آنها تمایل پیدا می کند و همین امر موجب افزایش وزن بیشتر می شود.
پیش از این پژوهشگران متوجه شده بودند که اعتیاد به الکل همان نقاطی از مغز را تحریک می‌کند که در مصرف افراطی نقش دارند و بنابراین این احتمال وجود دارد که اعتیاد به چنین موادی گرایش به پرخوری را برای فرد افزایش می‌دهد و خطر چاقی را در پی دارد.
افرادی که سابقه خانوادگی اعتیاد به الکل داشته‌اند، بیش از بقیه در خطر چاقی مفرط قرار دارند. محققان می‌افزایند که تغییرات محیطی نیز بر این موارد بی‌تاثیر نیستند. اعتیاد به الکل از نقاطی از مغز فرمان می‌گیرد که در واقع مسئول کنترل مصرف افراطی‌ هستند و همین مساله بر افزایش احتمال چاق شدن افرادی که سابقه اعتیاد به الکل دارند، صحه می‌گذارد.
لازم به ذکر است نوشیدنی های الکلی، بسته به نوع آنها و ماده‌ای که از آن تهیه می‌شود دارای مقادیر متفاوتی از الکل می‌باشند و اسامی‌ متفاوتی هم دارند اما چیزی که در پزشکی اهمیت دارد مقدار الکل خالص موجود در هر نوع نوشیدنی الکلی است . به طور مثال هر سیصد گرم آبجو در حدود چهار درصد الکل و ۱۵۰ کالری دارد.
پزشکان توصیه می کنند که اگر با دانستن تمام آسیب‌های ناشی از الکل، شما تصمیم به خوردن الکل گرفته‌اید، در خوردن آن زیاده روی نکنید و خود را با الکل مسموم نکنید .از نظر مقدار، شما نباید بیشتر از یک گیلاس الکل از هر نوع را روزانه مصرف کنید .

محققان می گویند دور کمر بزرگ، در قیاس با اندازه دور باسن، با بروز نشانه های اولیه بیماری قلبی مرتبط است.
مطالعات دیگر نشان داده است که اندازه دور کمر، و نه وزن کلی بدن، یکی از نشانگرهای کلیدی بیماری قلبی است.
پژوهشگران تاکید می کنند که دور کمر ۸۱ سانتی متر برای زنان و ۹۴ سانتی متری برای مردان نشانگر افزایش “جدی” خطر بیماری قلبی است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر