بیشترین باقیمانده سموم در میوه‌های وارداتی است


خبرگزاری فارس: بیشترین باقیمانده سموم در میوه‌های وارداتی استخبرگزاری فارس: رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت با اعلام کاهش ۴۰ درصدی مصرف سموم کشاورزی بعد از هدفمندی یارانه‌ها در کشور گفت: در بین میوه‌ها و سبزی‌های بازار، بیشترین میزان باقیمانده سموم در میوه‌های وارداتی است.

کاظم ندافی در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت‌ودرمان فارس، در پاسخ به این پرسش که میزان باقیمانده سموم کشاورزی در میوه‌ها و سبزی‌ها چقدر است، گفت: این صحیح نیست که بگوییم همه میوه‌ها و سبزیهای موجود در بازار دارای باقیمانده سموم بیش از حد مجاز هستند و شاید کمتر از 5 درصد این اقلام دارای میزان بیش از حد مجاز سموم و قابل آشکار سازی میزان سم باشند.
وی ادامه داد: برای آزمایش وجود یک نوع سم در یک محموله کشاورزی باید 120 هزار تومان هزینه شود و با توجه به اینکه حدود 10 نوع سم کشاورزی در کشور ما مصرف می‌شود؛ اگر بخواهیم آزمایش همه این نوع سموم را برای یک محموله انجام دهیم باید یک میلیون و 200 هزار تومان برای تست هر محموله هزینه کنیم.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: چنین اعتباری در وزارت بهداشت وجود ندارد به خصوص اینکه محموله‌های کشاورزی هیچ شناسنامه و کد رهگیری ندارند و محصولات یک مرزعه در محموعه‌های مختلف به اقصی نقاط کشور حمل می‌شود و امکان رهگیری آ‌نها وجود ندارد. در عین حال نمی‌شود برای هر محموله همه آزمایشها را انجام داد.
وی افزد:‌ راه حل اساسی این است که به همت وزارت جهاد کشاورزی تمام محصولات کشاورزی در کشور یک کد شناسایی داشته باشند که البته وزارت کشاورزی اعلام کرده است که برنامه کدگذاری تمام محموله‌های کشاورزی به صورت یک کد 10 رقمی را در آینده نزدیک اجرا می‌کند که امیدواریم دیرتر از سال آینده نباشد.

ندافی گفت: ‌در زمان حاضر کاری که برای کاهش میزان سموم آفات نباتی انجام می‌شود این است که به صورت رندوم( تصادفی) برخی محموله‌های کشاورزی توسط دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو، میادین میوه و تره بار و وزارت جهاد کشاورزی نمونه‌گیری و در آزمایشگاه تست می‌شوند.
وی افزود: اقدام دیگر این است که به مردم توصیه می‌کنیم، تمام میوه‌ها و سبزیها را به طور کامل شست و شو دهند و قبل از مصرف پوست میوه‌ها را بکنند اما در کل در این زمینه نگرانی جدی وجود ندارد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد:‌ با توجه به اینکه تقریباً 100درصد سموم کشاورزی وارداتی هستند، این اقلام بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها و گران شدن نرخ ارز به شدت گران شده‌اند و به همین علت میزان مصرف این سموم توسط کشاورزان تا بیش از 40 درصد کاهش یافته است.
وی گفت:‌ اگر بخواهیم به مردم توصیه کنیم که برای جلوگیری از مسمومیت با سموم کشاورزی بیشتر در کدام دسته از میوه‌ها و سبزیها مراقبت کنند باید بگوییم که در درجه اول میوه‌های وارداتی و بعد از آن میوه‌های درختی و بعد از آن خیار و خربزه از این نظر باید مراقبت شوند.
ندافی افزود: سبزیها از نظر میزان باقیمانده سموم مشکل زیادی ندارند و بیشتر آلودگی‌های میکروبی مثل وبا در مورد آ‌نها در برخی سبزیکاریها مطرح است که آن هم با اجرای دستورالعمل شست و شوی 4 مرحله‌ای که قبلاً از سوی وزارت بهداشت اعلام شده، بر طرف می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر