“مصرف گوشت برای سلامتی انسان زیانآور است و کرهی زمین را به نابودی میکشاند.“ شاید در آینده بر روی بستههای گوشت نیز، همچون بستههای سیگار، چنین شعارهای هشداردهندهای نوشته شوند.
مصرف گوشت قرمز خطر سکته قلبی و ابتلا به سرطان را افزایش میدهد
نتایج تحقیقات تازهای که از سوی متخصصان موسسهی ملی مبارزه با سرطان در آمریکا منتشر شده، در مورد استفاده از گوشت قرمز هشدار میدهند. تیم تحقیقاتی این موسسه برنامهی غذائی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم آمریکا را در سال ۱۹۹۵ ثبت کرد. این تیم سپس وضعیت سلامتی این افراد را طی سالهای گذشته زیر نظر قرار داد. نتایج بدست آمده از تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف گوشت قرمز (گاو، گوسفند، خوک و بز) در میان افرادی که وضعیت مشابهی دارند، به مراتب بیشتر سبب بروز سکتهی قلبی و سرطان میشود.
طبق این پژوهش، کسانی «مصرف کنندهی حداکثر» مقدار گوشت قرمز تلقی شدهاند که روزانه به طور متوسط ۱۶۰ گرم گوشت مصرف می کردهاند و رژیم غذایی «مصرف کنندگان حداقل» هر روز شامل حدود ۲۵ گرم گوشت قرمز بوده است. پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که اگر همهی میزان مصرف گوشت قرمز خود را به سطح میزان مصرفکنندگان حداقل برسانند، یعنی ۲۵ گرم در روز، آنگاه خطر سکتهی قلبی و ابتلا به سرطان در بین مردان ۱۱ درصد و در بین زنان ۱۶ درصد کاهش مییابد.
برای تولید یک تن گوشت به ۱۷ هزار لیتر آب آشامیدنی نیاز است
کیفیت خوب تحقیقات
در گذشته تحقیقات در مورد گوشت معمولا پس از بررسی نتایج تحقیقات میدانی در چندین عرصه ارائه میشد، دلیل آن هم محدود بودن تعداد افرادی بوده است که مورد تحقیق قرار میگرفتند. این برای نخستین بار است که تحقیقی در بارهی ۵۰۰ هزار نفر یکجا انجام میگیرد.
دکتر زابینه رورمان، از مرکز تحقیقات سرطان آلمان در شهر هایدلبرگ، با توجه به محدودیتهای بررسی میدانی رژیم غذائی، نتایج بدست آمده از این پژوهش را بسیار خوب میداند. دکتر رورمان که خود در پروژهی اروپائی بررسی رژیمهای غذائی کار میکند، چندی پیش نتیجهی تحقیقاتی را منتشر کرد که بر مبنای آن مصرف بیش از حد گوشت باعث ابتلا به سرطان معده و روده میشود.
پس از انتشار این پژوهش هنوز هم متخصصان نمیدانند که چرا مصرف گوشت قرمز رابطهی منفی با سلامتی انسان دارد. دلایل مختلفی تاکنون اعلام شده است. دکتر هاینر بوینگ، از موسسهی تحقیقات رژیم غذائی در شهر پوتسدام، میگوید، به هنگام سرخ کردن گوشت قرمز مواد سرطانزا تولید میشود که دلیل آن به خاطر میزان بالای آهن در گوشت قرمز است. از سوی دیگر پرفسور هارالد تسورهاوزن، برندهی جایزهی نوبل پزشکی سال ۲۰۰۸، معتقد است که گوشت گاو میتواند به ویروسهائی آلوده شود که سرطانزا هستند.
لازم نیست همین فردا گیاهخوار شوید!
دکتر بری پوپکین، از دانشگاه کارولینای شمالی، در تفسیری در رابطه با نتایج منتشر شده از سوی موسسهی ملی مبارزه با سرطان، تاکید میکند که مصرف به اندازهی گوشت قرمز، بخاطر وجود آهن در آن سالم است. وی خواستار کاهش میزان مصرف گوشت و بخصوص گوشتهای پردازش شده (مثل سوسیس و کالباس) شده است.
نکتهی دیگری که در گزارش موسسهی ملی مبارزه با سرطان در آمریکا به آن اشاره شده، این است که افرادی که به طور عمده گوشت سفید، مثل ماهی، مرغ و بوقلمون مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که میزان کمی گوشت قرمز در برنامهی غذاییشان هست، کمتر در معرض ابتلا به سرطان یا بیماریهای قلبی قرار دارند.
رابطهی مصرف گوشت با محیط زیست
در پنجمین اجلاس جهانی آب که روز یکشنبهی گذشته (۲۲ مارس) در استانبول خاتمه یافت، مشخص شد که بین ۱۵ تا ۲۵ درصد از منابع آب آشامیدنی کرهی زمین برای دامپروری و تولید گوشت بکار میرود. این در حالی است که یک ششم ساکنان کره زمین آب آشامیدنی در اختیار ندارند. این بدان معنی است که برای تولید هر تن گوشت به بیش از ۱۷ هزار لیتر آب آشامیدنی نیاز است.
۲۰ درصد گازهای گلخانهای از سوی دامها تولید میشوند که حتی از میزان گازهای تولید شده توسط وسائط نقلیه نیز بیشتر است.
منبع: سايت دوچه وله آلمان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر