مصرف یک سیب در روز به حفظ سلامت در هوای آلوده کمک می کند

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف حداقل یک سیب در طول روز به حفظ سلامت در هوای آلوده کمک می کند.

دکتر زهرا عبداللهی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بیان این مطلب گفت: ميوه سيب حاوي ماده اي بنام پكتين است كه مي تواند  سرب را از بدن دفع کند و مرکبات( پرتقال ،نارنگي ، لیمو و گریپ فروت )،توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار منابع غنی از پکتین هستند. 
وی افزود: درهواي آلوده، روزانه مقادير زيادي راديكال هاي آزاد وارد بدن مي شوند راديكال هاي آزاد، اكسيژن هاي آزادي هستند كه به بافت ها وسلول هاي بدن چسبيده و باعث نابودي و تخريب سلول هاي بده ويا تغيير ماهيت آنها مي شوند و به دنبال آن خطر انواع بيماري هاي مزمن ازجمله برونشيت، سرطان هاي خون و سرطان ريه بالا مي رود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: آنتي اكسيدان ها موادي هستند كه مي توانند اثرات مخرب راديكال هاي آزاد را خنثي كنند. ویتامین های C , E ،بتا كاروتن و پكتين برخي از منابع غذايي آنتي اكسيداني هستند.
وی با بیان این که ويتامين E در روغن سویا، روغن آفتابگردان ، روغن زيتون  و سایر روغن های گیاهی مايع وجود دارد، گفت: انواع مغزها مثل گردو ، بادام ، پسته وفندق نيز از منابع خوب اين ويتامين هستند. مصرف متعادل آنها  نياز به اين ويتامين را تامين مي كند.
دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: بتاکاروتن  موجود در سبزی ها و میوه های سبز، زرد و نارنجی مانند هویج ، کدو حلوایی ، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی ، انواع کلم مثل کلم بروکلی ، موز وپرتقال نيز با خاصيت انتي اكسيداني از مخاطرات آلود گي هوا مي كاهد. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر