ارتباط خواب با چاقی - لاغری چیست؟

محققان متوجه شدند، نداشتن خواب كافي به سرعت انسان را چاق مي‌كند. دليل اين موضوع كاملا مشخص است، زيرا افراد كم‌خواب بيشتر از ديگران كالري مصرف مي‌كنند و سوخت‌وساز نامنظم‌تري هم دارند.
برترین مجله اینترنتی ایران
برترین ها:  محققان متوجه شدند، نداشتن خواب كافي به سرعت انسان را چاق مي‌كند. دليل اين موضوع كاملا مشخص است، زيرا افراد كم‌خواب بيشتر از ديگران كالري مصرف مي‌كنند و سوخت‌وساز نامنظم‌تري هم دارند.

خواب كم باعث ايجاد تغيير در ترشح هورمون‌هاي لپتين و گرلين در بدن مي‌شود كه نقش زيادي در كنترل اشتها دارند. اين عامل سبب مي‌شود فردي كه خواب منظم ندارد، در طول روز غذاي بيشتري بخورد و در عين حال كالري كمتري نيز حين انجام‌دادن كارهاي روزانه خود بسوزاند.بررسي‌ها نشان داده، افرادي كه يك ساعت و 20 دقيقه كمتر از حد طبيعي مي‌خوابند، هر روز به‌طور متوسط 549 كالري بيشتر از ديگران غذا مي‌خورند.كم‌خوابي در حال تبديل‌شدن به يكي از مشكلات جدي در جامعه امروز است، به‌طوري كه نزديك به 28 درصد از بزرگسالان كمتر از 6 ساعت در طول شب مي‌خوابند.

اسرار خوراكی ها


ماش
ماش، در برنامه غذایی روزانه، جزومهم ترین منابع تامین پروتئین گیاهی است و ارزش تغذیه ای بسیار بالایی دارد.
میزان اسیدفولیك ماش بسیار بالاست
ماش برای پیشگیری از بیماری های قلبی -عروقی بسیار مفید است.
- پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ومصرفش به افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه می شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم كه خاصیت آنتی اكسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری های مزمن می شود.
- این ماده غذایی كاهش دهنده قند و چربی خون است
ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛ضمن اینكه زودهضم هم هست و از آنجا كه ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی ها هم توصیه می شود. البته بهتر است كه این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود.
یادتان باشد كه استفاده از آن به این شكل خواص ماش را چند برابر می كند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می شود همه مواد مغذی به خصوص آهن در دسترس افزایش یابد پس برای مبتلایان به كم خونی بسیار مفید است. مصرف ماش هیچ گونه ممنوعیتی برای هیچ كس ندارد اما كسانی كه اسیداوریك یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را كه پورین گیاهی دارند، محدود كنند. البته تركیبات پورینی در ماش نسبتا كم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود كاملا حذف كنند؛ بلكه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن كفایت می كند.


بادام
بادام ها حاوی مقادیر قابل توجهی از نوعی اسیدآمینه موسوم به آرجینین هستند كه این اسید آمینه در آرام كردن عروق خونی و تقویت جریان خون موثر است. همچنین سایر مواد خوراكی حاوی این اسید آمینه سودمند شامل نخودفرنگی، ماهی آزاد و گندم هستند.

رژیم لاغری با عسل

عسل، مناسب ترین شیرینی برای افراد چاق، دارای اضافه وزن و حتی در حال رژیم است؛ البته به شرطی كه بیشتر از یك قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛ عسل طبیعی از جمله مغذی ترین محصولاتی است كه سرشار از منیزیم، پتاسیم، كلسیم، آهن و برخی ویتامین ها مانند انواع ویتامین های گروه B است و به همین دلیل مصرف روزانه آن همیشه توصیه می شود.در این بین، گروهی از افراد به دلیل ترس از بروز اضافه وزن سراغ عسل نمی روند اما این یك باور نادرست است چرا كه عسل، مناسب ترین شیرینی برای افراد چاق و دارای اضافه وزن و حتی در حال رژیم است؛ البته به شرطی كه بیشتر از یك قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود.

از طرفی مصرف مداوم و به اندازه عسل طبیعی به از بین بردن چربی های بدن به ویژه چربی های اطراف قلب بسیار كمك می كند و به همین دلیل در پیشگیری از بروز سكته های قلبی نیز موثر است.علاوه بر این، عسل به دلیل كالری بسیار كمی كه دارد، از جمله مواد غذایی شیرین محسوب می شود كه مصرف روزانه آن برای افراد چاق مشكل ساز نیست؛ حتی درمانگران طب سنتی هندوستان به افراد مبتلا به اضافه وزن توصیه می كنند، برای كاهش وزن هفته ای 3 تا 4بار، شربت عسل و دارچین بخورند.برای تهیه این شربت كافی است، یك فنجان آب جوش را با 2 قاشق چای خوری عسل و یك قاشق چای خوری دارچین تركیب كرده، پیش از مصرف صبحانه میل كنند.


دمنوش‌های داغ برای فصل سرد

بهتر است این دمنوش‌ها را با عسل، خرما یا توت میل كنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ دمنوش گل‌گاوزبان و سنبل‌الطیب طبیعتی گرم و تر دارد و خواب‌آور، آرام‌بخش اعصاب، پایین آورنده فشار خون و رفع‌كننده گرفتگی گلو و تنگی‌نفس است.این نوشیدنی، مقوی معده و كبد است، مدر بوده وسردرد‌های عصبی را كاهش می‌دهد.همچنین برای رفع سنگ كلیه نیز مفید است. برای تهیه آن دو قاشق غذاخوری گل‌گاو‌زبان و یك قاشق غذاخوری سنبل‌الطیب را با دو لیوان آبجوش و نبات، نیم‌ساعت دم كنید تا به رنگ قرمز آلبالویی درآید. سپس آن را میل كنید.

دمنوش زیرفون

این گیاه طبیعت گرم دارد و آرام‌بخش و ضدمیگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد، بیماری‌های ریوی، زكام و غلظت خون است. دمنوش این گیاه برای رماتیسم، آرتروز، نقرس و سیاتیك مفید بوده فشار خون را پایین می‌آورد.برای تهیه آن باید یك مشت زیرفون و دو لیوان آب سرد را با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشانید سپس با شعله غیرمستقیم به مدت طولانی دم كنید تا خوب رنگ بیندازد.

دمنوش بادرنج‌بویه را نیز همین‌گونه تهیه می‌كنند. این دمنوش برای قلب و اعصاب مفید است.مغز را تقویت می‌كند و خونساز و بسیار آرام‌بخش است. اگر مشكل وزوز گوش دارید به شما كمك می‌كند و برای بیماری‌های كلیوی نیز مفید است. این دمنوش نیز طبیعتی گرم دارد و جلوی كابوس‌دیدن را می‌گیرد.

دارچین نیز گیاه دیگری است كه بر ضد دیابت و در سرماخوردگی و درد مفاصل و كم‌خونی به شما كمك می‌كند.برای به دست آوردن دمنوش این گیاه كافی است چند قطعه چوب دارچین را در دو لیوان آب بجوشانید و سپس آن را در فلاسك یا حرارت غیرمستقیم دو سه ساعت دم كنید.وقتی رنگ آن آلبالویی شد دم كشیده است.


از فیبر های موجود در میوه ها چه می دانید؟


شاید تا به حال از فواید میوه ها و فیبر های موجود در آن شنیده باشید ولی به راستی میوه ها و فیبرهای موجود در آن چه نقشی در سلامتی بدن ما دارند.
به گزارش خبرنگاربهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از سانیس نیوز؛ فیبر کربوهیدرات مشتق شده از گیاهان است که می تواند باعث هضم غذای انسان ها شود.
بررسی ها نشان می دهد؛ فیبرها کالری کمی دارند و تا حدودی در بدن دست نخورده باقی می مانند.
2 نوع فیبر وجود دارد: محلول ( حل شده در آب) و غیر قابل حل( در آب حل نمی شود)  که هر دو نقش مهمی را در سلامت،  ایفا می کنند و به طور طبیعی در سبزیجات، آجیل ها ، دانه ها و غلات و حبوبات وجود دارند.
فیبر به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند و با افزایش حجم مدفوع اجازه می دهد که به آسانی از روده بزرگ خارج شود.همچنین کسانی که از مدفوع شل رنج می برند باید بدانند که فیبرها در درمان سندروم روده موثرند.فیبرها باکتری های سالم در روده را تغذیه می کنند و به سلامت بیشتر روده بزرگ کمک می کنند.
مطالعات نشان می دهد؛ کسانی که میزان بالاتری از مصرف فیبرها را دارند به طور قابل توجهی عمر طولانی تری دارند.
زنان باید حدود 25 گرم و مردان حدود 38 گرم فیبر مصرف کنند.  در حال حاضر با اضافه کردن فیبر به بیسکوییت ها و بستنی ها و غلات شیرین همچنان این محصولات مزایای فیبرهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات را ندارند.
اگر از بیماری های روده و یا کلسترول بالا رنج می برید با اضافه کردن فیبرها و یا مکمل های فیبری در رژیم غذایی خود از این بیماری ها خلاص شوید.

آيا مي توان گوشت قرمز را به طور کامل از سبد غذايي حذف کرد؟

مواد مغذی بسیار زیادی در انواع گوشت موجود است که در صورت عدم مصرف می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی در بدن شما شود.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ اگر چه علم ثابت کرده است که گیاه خواری در حفظ سلامت بسیار تأثیرگذار است و به طور چشمگیری احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد، اما مصرف مقداری گوشت نیز برای سلامت انسان مفید و ضروری است.

آجيل، سويا، بلغور گندم، بادمجان، قارچ و حبوبات از جمله جايگزين هاي گوشت قرمز به شمار مي روند.

خواص گوشت قرمز:

- گوشت قرمز غنی از منیزیم و ماده مغذی است که در حفظ سلامت افراد به خصوص کودکان و نوجوانان بسیار موثر است.

- گوشت سالم سرشار از پروتئین حیوانی است و برای تقویت عضلات و شکل گیری بدن لازم است.

آيا ظروف چدن بخريم؟


چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که در شکل ‌هایی چون چدن‌های ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت وجود دارند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ استفاده از ظروف مختلف برای پخت غذا بسیار اهمیت دارد و افرادی که کیفیت و طعم غذا برای آن‌ها مهم است، باید به کیفیت ظرفی که درآن غذا تهیه می‌شود نیز اهمیت بدهند. جنس ظرف و روکش آن در پخش گرما و سرعت پخت غذا تأثیر دارد.

 چدن، آلیاژی مركب از آهن، كربن و سیلیسیم است كه ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت است.

چدن رسانای حرارتی ضعیفی به شمار می‌رود، اما با این وجود حرارت را در خود نگه داشته و آن را به طور یکنواخت پخش می‌کند.

مصرف غذاهای دریایی سبب کاهش کلسترول خون نمی‌شود

کلسترول موجود در غذاهای دریایی اثر ناچیزی بر کلسترول خون در بیشتر افراد می‌شود.
سبحان ابراهیمی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا مصرف غذاهای دریایی سبب کاهش کلسترول خون در افراد می‌شود گفت: در حقیقت کلسترول موجود در غذاهای دریایی و گوشت ها اثر ناچیزی بر کلسترول خون در بیشتر افراد می‌شود.

وی تصریح کرد: اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیشترین اثر را در افزایش کلسترول خون دارند.

ابراهیمی خاطر نشان کرد: اسید های چرب اشباع معمولاً در غذاهای حیوانی مانند:‌ گوشت، محصولات لبنی، کره، خامه، روغن نارگیل و غذاهای آماده(Fast food) و اسید های چرب ترانس در غذاهای سرخ شده و غذاهای آماده، مارگارین، روغن های نباتی هیدروژنه وجود دارند.

احساس تنهايي در سالمندان موجب بي اشتهايي مي شود

 احساس تنهايي سالمندان سبب بي اشتهايي آنان مي شود و بهتر است سالمندان تا حد امكان غذا را دركنار اعضاي خانواده و يا دوستان خود صرف كنند.
دكتر پريسا ترابي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بهتر است سالمندان تا حد امكان غذا را دركنار اعضاي خانواده و يا دوستان خود صرف كنند و با ساير دوستان هم سن خود گروهي را تشكيل دهند و غذاي خود را به شكل دوره اي در كنار هم صرف كنند.
وي توصيه كرد: در سالمندان مبتلا به سوء تغذيه لازم است از غذاهاي پر انرژي و پر پروتئين استفاده شود براي افزايش انرژي و پروتئين غذاهاي سالمندان مي توان كمي پودر شير خشك  به غذاهايي مانند شير ، ماست ، سوپ  يا فرني اضافه كرد.
دكتر ترابي افزود: از بهترين توصيه ها براي مقوي و مغذي كردن غذا، اضافه كردن غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش يا عدس) و يا پودر غلات جوانه زده در برنامه غذايي است مصرف جوانه غلات، انرژي و پروتئين غذا را افزايش مي دهد. 
وي با بيان اين كه گاهي احساس تنهايي سبب بي اشتهايي مي شود، گفت: ممكن است تنهايي مانع شود كه سالمندان غذا را  فقط براي خودشان تهيه و طبخ كنند و شايد غذاها به نظر خيلي بي مزه و يا حتي بدمزه به نظر برسند اين مشكل ممكن است از عوارض داروهايي كه مصرف مي كنند يا به علت بالا رفتن سن و یا كم شدن طبيعي حس ذائقه باشد.
اين متخصص تغذيه توصيه كرد: با افزودن انواع ادويه، چاشني هاي گياهي و آب ليمو به غذايتان، طعم غذا را مطلوب تر كنيد تا اشتهايتان براي غذا تحريك شود ولی از اضافه کردن نمک برای طعم دار کردن غذا پرهیز کنید.

نامنظم شدن ضربان قلب و فشار خون از عوارض کمبود پتاسیم

 
نامنظم شدن ضربان قلب و فشار خون از عوارض کمبود پتاسیم است.
به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خستگی، عکس‌العمل‌های کند، ضعف عضلانی و خشکی پوست از دیگر عوارض کمبود پتاسیم به شمار می رود، اظهار داشت: اگر میزان پتاسیم موجود در بدن به یکباره کاهش پیدا کند، ممکن است شخص مبتلا به بیماری‌های قلبی شود.
دکتر محسن نعمتی تعدیل میزان آب، اسید در خون و بافت های بدن، حجیم تر کردن عضلات، هضم و جذب پروتئین و کربوهیدرات بهبود ضربان منظم قلب، تنظیم انتقال مواد مغذی به درون سلول‌ها، بهبود انقباض طبیعی ماهیچه‌ای، حفظ تعادل آب در بافت‌ها و سلول‌های بدن، حفظ یا بهبود عملکرد طبیعی سلول‌های ماهیچه‌ای، قلبی، عصبی، کلیه‌ها و ترشحات شیره معده را از مزایای پتاسیم عنوان کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پتاسیم و سدیم، نقش متقابلي دارند، خاطر نشان کرد: نشانه های كمبود پتاسيم را مي‌توان در افرادي مشاهده كرد كه فشارخون بالايي دارند. اين افراد به علت مصرف زياد سديم، جذب كمي از پتاسيم داشته و اين كمبود علاوه بر بالا بردن فشارخون، در طول زمان طولاني پوكي استخوان را نيز براي فرد ايجاد مي‌كند.
دکتر محسن نعمتی افزود: افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند، معمولاً با رژیم‌هایی تحت درمان قرار می‌گیرند که میزان پتاسیم آن‌ها بالا بوده، اما سدیم به کمترین میزان کاهش پیدا می‌کند.