تاثیر گل محمدی در تسکین سردرد و بهبود اختلالات گوارشی


تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان مي‌دهد: گل محمدی در تسکین سردرد و بهبود اختلالات گوارشی نقش موثری دارد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، در مقاله مروری که توسط استادیار فیزیولوژی و استادیار فارماکولوژی به سومین همایش طب الرضا(ع) ارائه شده، تاثیر گل محمدی در بهبود علائم سردرد و مشکلات گوارشی مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این مقاله، ترکیباتی نظیر آفزلین، سیترونلول، گرانیول، لینالول، ترپن‌ها و کامفرول در گل محمدی شناسایی شده‌اند و در طب سنتی برای گل محمدی خواص متعددی از جمله سردرد، رفع یبوست و بهبود سایر اختلالات گوارشی بیان شده است.

شكر انسان را خنگ مي‌كند؟

195.jpegمحققان آمريكايي هشدار مي‌دهند، زياده‌روي در مصرف شكر با اثرگذاري منفي بر روي مغز، توانايي ذهني افراد را بطور چشمگيري كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان دانشگاه كاليفرنيا لس آنجلس (UCLA) در اين پژوهش تأثير رژيم غذايي شربت ذرت سرشار از فروكتوز را بر روي حافظه موش هاي آزمايشگاهي مورد بررسي قرار دادند. شربت فروكتوز يكي از تركيبات متداول در توليد مواد غذايي محسوب مي شود.
در اين تحقيق آب آشاميدني دو گروه از موش‌هاي آزمايشگاهي به مدت شش هفته با يك محلول حاوي شربت ذرت با مقادير بسيار بالاي فروكتوز مخلوط شد.

مصرف سركه براي مقابله با تجمع چربي در بدن


متخصصان تغذيه در يك مطالعه جديد به این نتیجه رسیده‌اند كه مصرف سركه معمولی كه به عنوان چاشنی سالاد در تهیه ترشی و دیگر غذاها مورد استفاده قرار مي‌گيرد مي‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد و يكي از مهمترين اثرات مصرف آن اين است كه می‌تواند در پیشگیری از تجمع چربی در بدن و افزایش وزن موثر باشد.

به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، آزمايشات اخير نشان داده است موش‌هایی كه در آزمایشگاه با یك رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شوند و اسید استیك نیز به آنها داده می‌شود در مقايسه با دیگر موش‌هایی كه اسیداستیك دریافت نكرده‌اند به ميزان قابل توجهي چربی بدنی كمتری دارند كه اين كاهش چربي به حدود 10 درصد مي رسد.
سايت اينترنتي ارگانيك در گزارشي در اين زمينه آورده است؛ اين پزشكان معتقدند كه سركه‌اي كه حاوی اسید استیك است در كاهش چربی‌های بدن نقش موثري دارد. همچنین شواهد به دست آمده از این مطالعه تایید جدیدی بود بر این فرضیه كه اسید استیك از طریق فعال كردن ژنهای آنزیم‌های اكسید كننده چربی‌ها با تجمع چربی‌ها در بدن مبارزه می‌كند. اين آزمايشات روي موش‌ها نشان داده است مصرف سركه به عنوان چاشنی غذایی ممكن است در كاهش چربی‌های بدن موثر باشد البته دستيابي به نتايج قطعي‌تر در اين زمينه نيازمند مطالعات بيشتري است.
متخصصان تغذيه همچنين مي‌گويند: استفاده از سركه در كنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربی و كلسترول بد خون می‌شود. اسید سیتریك موجود در سركه، هضم و جذب كلسیم موجود در سركه و سایر مواد غذایی را آسان می‌كند و در سوخت ‌و ساز بدن موثر است. سركه می‌تواند باكتری‌های مضر موجود در سیستم گوارشی را از بین ببرد بنابراین افرادی كه در سیستم گوارش خود با مشكلاتی نظیر یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجه هستند، می‌توانند با مصرف سركه این مشكلات را برطرف كنند. سركه همچنين می‌تواند ترشح اسید معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگیری كند.



کاکائو يا ميوه: مسئله اين است!

کاکائو مي تواند براي قلب مفيدتر از ميوه باشد. بر اساس مطالعاتي که اخيرا در ايالات متحده ي آمريکا انجام گرفته، کاکائو براي قلب مفيدتر از برخي ميوه هاست چون حاوي آنتي اکسيدانهاي بيشتري است.
بدون شک شنيدن اين خبر براي افرادي که طرفدار پر و پا قرص کاکائو هستند و يا آنهايي که به خواندن «روزانه 5 واحد ميوه و سبزيجات ميل کنيد» مندرج در روزنامه هاي پزشکي آلرژي پيدا کرده اند خبر بسيار خوشحال کننده ايي است.

آب منبع سلامتی

   

 
ضمن بررسی اثرات زیان آور کم آبی عنوان شد:
افزودن بیش از حد کلر به آب عاملی برای بروز سرطان


سلامت نیوز: یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با تاکید بر اینکه:« تمام بیماری ها به نوعی می تواند با کمبود آب ارتباط داشته باشد.» خاطرنشان کرد:« موادی که به عنوان ضدعفونی کننده به آب اضافه می شود مثل کلر منجر به تولید فرآورده ای در آب می شود که ارتباط آن با بروز سرطان رکتال و مثانه به اثبات رسیده است.»

انسولين چيست

جام جم آنلاين: هورمون انسولین در لوزالمعده تولید می‌شود و مهم‌ترین عامل تنظیم قند خون در بدن است.

انسان در شبانه روز هر چند ساعت، یك‌بار غذا می‌خورد و گاهی تا ساعت‌ها به غذا دسترسی ندارد. این در حالي است كه سلول‌های بدن ما كه در واقع واحدهای اصلی حیات هستند، به صورت مداوم و بدون وقفه به سوخت برای تولید انرژی نياز دارند.

زمانی كه غذا می‌خوریم، بخش عمده‌‌اي از غذا كه به آن فوري نياز نداريم، ذخیره می‌شود. برای این ذخیره‌سازی بايد هورمون انسولین ترشح شود تا سلول‌های ذخیره‌كننده در كبد ، ماهیچه‌ها و بافت‌های چربی بتوانند، قند حاصل از غذا را به سرعت، به صورت گلیكوژن و چربی انبار كنند.

تولید بستنی‌های سنتی با زعفران تقلبی

وزارت بهداشت هشدار داد:‌ تولید بستنی‌های سنتی با زعفران تقلبی عوارض كبدي و پوستي در كمين مصرف‌كنندگان بستني تقلبي  
کارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه سال گذشته 3 درصد از بستنی‌های فله‌ای موجود در بازار حاوی طعم دهنده‌ها و اسانس‌های تقلبی بودند از مردم خواست تا از بستنی‌ها و آبمیوه‌های بسته‌بندی شده - به ویژه در فصل تابستان- استفاده کنند.
اکرم فراهانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کنترل بخشی از اسانس‌هایی که به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی و دارویی استفاده می‌شود بر عهده وزارت بهداشت و کنترل بخشی دیگر بر عهده معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است، اظهار کرد: میزان تقلب در طعم دهنده‌ها و رنگ‌ها بالاست، زیرا مردم قادر به تشخیص آن نیستند.

آشنایی با روش‌های تشخیص ماهی تازه از مانده

آشنایی با روش‌های تشخیص ماهی تازه از ماندهماهی‌های تازه نسبت به ماهی‌های فریز شده از طعم و بوی مطبوع‌تری به هنگام پخت برخوردارند.
در این بخش سعی کرده‌ایم روش‌های آسان و مطمئنی را به شما پیشنهاد کنیم تا با استفاده از آن‌ها بتوانید هنگام خرید ماهی انتخاب صحیحی داشته باشید.
• گوشت ماهی را چک کنید. گوشت ماهی باید سفت و براق باشد و هنگامی که انگشت خود را روی آن فشار می‌دهید پس از چند لحظه به حالت اولیه بازگردد.
• پوست ماهی را چک کنید. دقت کنید پوست ماهی براق،‌ تمیز و یکدست باشد.
• بوی ماهی را چک کنید. ماهی تازه نباید بیش از حد بوی ماهی بدهد بلکه باید بوی اقیانوس و دریا را تداعی کند.
• چشمان ماهی را چک کنید. ماهی تازه چشمانی براق دارد،‌ ماهی‌ای که چشمان کدری دارد ماهی تازه‌ای نیست.
• آبشش ماهی را چک کنید. آن‌ها باید خیس و به رنگ صورتی یا قرمز روشن بوده و خشک نباشند.
• رنگ ماهی را چک کنید. اگر رنگ ماهی (گوشت یا پوست آن) قهوه‌ای و یا زرد باشد، نشان از ماندگی ماهی دارد و زمان زیادی از صید آن می‌گذرد.
• فلس‌ها را چک کنید. در ماهی تازه فلس‌ها محکم به بدن چسبیده‌اند ولی در ماهی فاسد فلس‌ها براحتی کنده شده و به رنگ کدر درمی‌آید.
نکته: متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در هفته حداقل دو بار ماهی بخورید

روغن حیوانی برای سلامت مضر نیست


روغن حیوانی برای سلامت مضر نیستیک متخصص تغذیه گفت: براساس آخرین یافته‌های علمی باید 30 درصد انرژی روزانه از طریق چربی و روغن‌ها تامین شود اما باید مشخص شود که از چه چربی استفاده می‌شود تا زیان‌آور نباشد.
مرتضی صفوی در گفت  گو با ایرنا اضافه کرد: توصیه می‌شود که از این 30 درصد روغن مصرفی، 10 درصد چربی اشباع، 10 درصد روغن زیتون و 10 درصد از روغن‌های مایع گیاهی آفتابگردان، هسته انگور یا سویا باشد.
صفوی با بیان اینکه روغن‌های حیوانی جزو روغن‌های چربی اشباع است، افزود: توصیه می‌شود تا برای سرخ کردن غذا از روغن‌های مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود اما استفاده از روغن حیوانی در سرخ کردن مواد غذایی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

رواج استفاده از دارو بین دانشجویان

ویدیو را در لینک داده شده ببینید
مدتیست استفاده از داروهایی که به گمان بعضی ها، توانایی ذهن را بالا می برد رایج شده است. داروهایی مانند ریتالین و مودافینیل، اول برای درمان بعضی اختلالات بدن ساخته شدند. اما حالا بعضی دانشجوها و خیلی های دیگر آنها را مثل نقل و نبات مصرف می کنند چون فکر می کنند ذهنشان قوی تر می شود. مهرداد یزدانی گزارش می دهد.