شكر انسان را خنگ مي‌كند؟

195.jpegمحققان آمريكايي هشدار مي‌دهند، زياده‌روي در مصرف شكر با اثرگذاري منفي بر روي مغز، توانايي ذهني افراد را بطور چشمگيري كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان دانشگاه كاليفرنيا لس آنجلس (UCLA) در اين پژوهش تأثير رژيم غذايي شربت ذرت سرشار از فروكتوز را بر روي حافظه موش هاي آزمايشگاهي مورد بررسي قرار دادند. شربت فروكتوز يكي از تركيبات متداول در توليد مواد غذايي محسوب مي شود.
در اين تحقيق آب آشاميدني دو گروه از موش‌هاي آزمايشگاهي به مدت شش هفته با يك محلول حاوي شربت ذرت با مقادير بسيار بالاي فروكتوز مخلوط شد.

يك گروه از موش‌ها در كنار اين محلول، مكمل‌هاي اسيد چرب امگا ۳ به شكل اسيد دكازا هگزانوئيك (DHA) و روغن دانه كتان دريافت كردند.
پيش از شروع آزمايش موش ها در يك دوره پنج روزه در يك ماز پيچيده مورد بررسي قرار گرفتند؛ پس از شش هفته و تغذيه با مقادير بالاي فروكتوز اين آزمايش مجددا تكرار شد.
بررسي ها نشان داد: موش هاي محروم از مكمل هاي DHA سرعت عمل كندتري در مسيريابي در ماز داشتند و فعاليت سيناپسي مغز آنها نيز كاهش چشمگيري را نشان مي‌دهد.
پروفسور «فرناندو گومز پينيلا» متخصص مغز و اعصاب دانشگاه كاليفرنيا تأكيد مي‌كند: تحقيقات ما نشان مي‌دهد، نوع تغذيه بر وضعيت حافظه افراد تأثير مستقيم مي‌گذارد و داشتن رژيم غذايي با مقادير بالاي فروكتوز در طولاني مدت مي‌تواند توانايي مغز براي يادگيري و بخاطر سپردن اطلاعات را كاهش دهد.
همچنين رژيم غذايي سرشار از اسيدهاي چرب امگا ۳ مي‌تواند اثرات سوء مصرف شكر بر روي حافظه را تا حد زيادي خنثي كند.
مغز موش هاي آزمايشگاهي از لحاظ ساختار شيميايي شباهت زيادي به مغز انسان دارد و مي‌توان نتايج اين يافته را به انسان نيز تعميم داد.
نتايج اين پژوهش در مجله Journal of Physiology منتشر شده است.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر