نقش تغذیه در تکامل دندان کودک

کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت ایلام گفت: تغذیه باعث شکل گیری و تکامل صحیح دندان‌ها در کودکان خردسال می‌شود لذا والدین باید در خصوص رژیم غذایی مناسب اطلاعات لازم را کسب کنند.

دکتر ژیلانریمانی در ادامه افزود: قرار دادن مواد غذایی حاوی انواع ویتامین‌ها در رژیم غذایی کودکان بسیار مهم است که در این میان وجود ویتامین‌های a ، b وc و املاح از قبیل کلسیم و فسفر در این رژیم باعث استحکام دندان‌های کودکان می‌شود.

زردآلو و خواص آن

بتاکاروتن در بدن، به ويتامين A تبديل مى‌شود. پس مى‌توان گفت زردآلو منبع غنى ويتامين A است که در حفظ بينايى چشم موثر است و به عنوان يک آنتى اکسيدان قوى جلوى تخريب سلول‌ها توسط راديکال‌هاى آزاد را مى‌گيرد.

حیات نو: زردآلو بومى‌نواحى چين است و هنوز هم به صورت وحشى در اين مناطق مى‌رويد. اين درخت در اوايل قرن اول ميلادى به آسيا و اروپا راهافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم مى‌رسد. برگ‌هاى آن مانند قلب نوک تيز و به رنگ سبز روشن مايل به زرد مى‌باشد. گل‌هاى زردآلو درشت و به رنگ سفيد متمايل به قرمز است. ميوه آن گوشتى و زرد رنگ، با طعمى‌مطبوع و شيرين بوده که در اواسط تابستان مى‌رسد. هسته زردآلو صاف، قهوه اى و بيضى شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهى شيرين و گاهى تلخ مى‌باشد.

معجزات توت فرنگی!!

معجزات توت فرنگی!!
فنول موجود در توت فرنگی از آن میوه ای محافظ قلب، ضد سرطان و ضد التهاب ساخته است. در مطالعه ای که بر روی 1000 نفر مبتلا به سرطان صورت گرفت تعداد مرگ و میر.....






توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی كمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش كوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریك و خزنده است كه روی زمین می‌خوابد و ریشه می‌دواند.این میوه نه تنها میوه ای قلبی شکل است، بلکه از نظر گیاهشناسی بسیار برای سلامتی مفید شناخته شده است.

سکنجبین

من سكنجبين هستم!
اسمم سكنجبين است و در بريدن صفرا شهرت فراوان دارم، نام اصلي من سر كنگبين است، چون سابقا مرا با سركه و عسل درست ميكردند و گاهي با شيره و در اين صورت نام من سركه شير بوده، اما حالا مرا فقط خاك قند يا شكر درست ميكنند و به اين جهت من آن مقام و منافع گذشته را ندارم. اگر بگويم سودمندترين نوشابهها هستم، شايد شما آن را قبول نداشته و حمل بر خودستايي كنيد به اين جهت اجازه ميخواهم رشتهي سخن را بدست حكيم محمد بن زكرياي رازي پزشك و غذاشناس بزرگ ايراني بدهم و آن چه را كه آن استاد گرانمايه در وصف من گفته است بازگو نمايم:

تاثیر گل محمدی در تسکین سردرد و بهبود اختلالات گوارشی


تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان مي‌دهد: گل محمدی در تسکین سردرد و بهبود اختلالات گوارشی نقش موثری دارد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، در مقاله مروری که توسط استادیار فیزیولوژی و استادیار فارماکولوژی به سومین همایش طب الرضا(ع) ارائه شده، تاثیر گل محمدی در بهبود علائم سردرد و مشکلات گوارشی مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این مقاله، ترکیباتی نظیر آفزلین، سیترونلول، گرانیول، لینالول، ترپن‌ها و کامفرول در گل محمدی شناسایی شده‌اند و در طب سنتی برای گل محمدی خواص متعددی از جمله سردرد، رفع یبوست و بهبود سایر اختلالات گوارشی بیان شده است.

شكر انسان را خنگ مي‌كند؟

195.jpegمحققان آمريكايي هشدار مي‌دهند، زياده‌روي در مصرف شكر با اثرگذاري منفي بر روي مغز، توانايي ذهني افراد را بطور چشمگيري كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان دانشگاه كاليفرنيا لس آنجلس (UCLA) در اين پژوهش تأثير رژيم غذايي شربت ذرت سرشار از فروكتوز را بر روي حافظه موش هاي آزمايشگاهي مورد بررسي قرار دادند. شربت فروكتوز يكي از تركيبات متداول در توليد مواد غذايي محسوب مي شود.
در اين تحقيق آب آشاميدني دو گروه از موش‌هاي آزمايشگاهي به مدت شش هفته با يك محلول حاوي شربت ذرت با مقادير بسيار بالاي فروكتوز مخلوط شد.

مصرف سركه براي مقابله با تجمع چربي در بدن


متخصصان تغذيه در يك مطالعه جديد به این نتیجه رسیده‌اند كه مصرف سركه معمولی كه به عنوان چاشنی سالاد در تهیه ترشی و دیگر غذاها مورد استفاده قرار مي‌گيرد مي‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد و يكي از مهمترين اثرات مصرف آن اين است كه می‌تواند در پیشگیری از تجمع چربی در بدن و افزایش وزن موثر باشد.

به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، آزمايشات اخير نشان داده است موش‌هایی كه در آزمایشگاه با یك رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شوند و اسید استیك نیز به آنها داده می‌شود در مقايسه با دیگر موش‌هایی كه اسیداستیك دریافت نكرده‌اند به ميزان قابل توجهي چربی بدنی كمتری دارند كه اين كاهش چربي به حدود 10 درصد مي رسد.
سايت اينترنتي ارگانيك در گزارشي در اين زمينه آورده است؛ اين پزشكان معتقدند كه سركه‌اي كه حاوی اسید استیك است در كاهش چربی‌های بدن نقش موثري دارد. همچنین شواهد به دست آمده از این مطالعه تایید جدیدی بود بر این فرضیه كه اسید استیك از طریق فعال كردن ژنهای آنزیم‌های اكسید كننده چربی‌ها با تجمع چربی‌ها در بدن مبارزه می‌كند. اين آزمايشات روي موش‌ها نشان داده است مصرف سركه به عنوان چاشنی غذایی ممكن است در كاهش چربی‌های بدن موثر باشد البته دستيابي به نتايج قطعي‌تر در اين زمينه نيازمند مطالعات بيشتري است.
متخصصان تغذيه همچنين مي‌گويند: استفاده از سركه در كنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربی و كلسترول بد خون می‌شود. اسید سیتریك موجود در سركه، هضم و جذب كلسیم موجود در سركه و سایر مواد غذایی را آسان می‌كند و در سوخت ‌و ساز بدن موثر است. سركه می‌تواند باكتری‌های مضر موجود در سیستم گوارشی را از بین ببرد بنابراین افرادی كه در سیستم گوارش خود با مشكلاتی نظیر یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجه هستند، می‌توانند با مصرف سركه این مشكلات را برطرف كنند. سركه همچنين می‌تواند ترشح اسید معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگیری كند.



کاکائو يا ميوه: مسئله اين است!

کاکائو مي تواند براي قلب مفيدتر از ميوه باشد. بر اساس مطالعاتي که اخيرا در ايالات متحده ي آمريکا انجام گرفته، کاکائو براي قلب مفيدتر از برخي ميوه هاست چون حاوي آنتي اکسيدانهاي بيشتري است.
بدون شک شنيدن اين خبر براي افرادي که طرفدار پر و پا قرص کاکائو هستند و يا آنهايي که به خواندن «روزانه 5 واحد ميوه و سبزيجات ميل کنيد» مندرج در روزنامه هاي پزشکي آلرژي پيدا کرده اند خبر بسيار خوشحال کننده ايي است.

آب منبع سلامتی

   

 
ضمن بررسی اثرات زیان آور کم آبی عنوان شد:
افزودن بیش از حد کلر به آب عاملی برای بروز سرطان


سلامت نیوز: یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با تاکید بر اینکه:« تمام بیماری ها به نوعی می تواند با کمبود آب ارتباط داشته باشد.» خاطرنشان کرد:« موادی که به عنوان ضدعفونی کننده به آب اضافه می شود مثل کلر منجر به تولید فرآورده ای در آب می شود که ارتباط آن با بروز سرطان رکتال و مثانه به اثبات رسیده است.»

انسولين چيست

جام جم آنلاين: هورمون انسولین در لوزالمعده تولید می‌شود و مهم‌ترین عامل تنظیم قند خون در بدن است.

انسان در شبانه روز هر چند ساعت، یك‌بار غذا می‌خورد و گاهی تا ساعت‌ها به غذا دسترسی ندارد. این در حالي است كه سلول‌های بدن ما كه در واقع واحدهای اصلی حیات هستند، به صورت مداوم و بدون وقفه به سوخت برای تولید انرژی نياز دارند.

زمانی كه غذا می‌خوریم، بخش عمده‌‌اي از غذا كه به آن فوري نياز نداريم، ذخیره می‌شود. برای این ذخیره‌سازی بايد هورمون انسولین ترشح شود تا سلول‌های ذخیره‌كننده در كبد ، ماهیچه‌ها و بافت‌های چربی بتوانند، قند حاصل از غذا را به سرعت، به صورت گلیكوژن و چربی انبار كنند.