احتیاط کنید در مصرف مکمل‌ها

احتیاط کنید در مصرف مکمل‌هاکارشناسان علوم پزشکی آلمان در مقاله جدیدی تاکید کردند که مصرف مواد غذایی غنی از املاح معدنی و ویتامین‌های ضروری برای تامین نیاز بدن، بسیار بهتر و بی خطرتر از مصرف مکمل‌های حاوی این ویتامین‌ها است چون در برخی موارد این مکمل‌ها می‌توانند آسیب‌های جدی به بدن وارد کنند
به گزارش ایسنا، این کارشناسان در یک مطالعه جدید متوجه شدند که مصرف برخی از داروهای مکمل کلسیم می‌تواند احتمال ابتلا به حمله قلبی را در بعضی از مصرف کنندگان این مکمل‌ها بیش از حد معمول افزایش دهد. مکمل‌های کلسیم معمولا برای تقویت استخوانها و پیشگیری از شکستگی‌های استخوانی در بیماران سالمند تجویز می‌شوند.

ديابتي‌ها درخوردن ميوه‌هاي بهار و تابستاني افراط نكنند

208-1.jpg
رييس انجمن ديابت گفت: ديابتي‌ها در خوردن ميوه‌هاي بهاري و تابستاني افراط نكنند و اگر بر اساس رژيم غذايي تجويز شده براي آنان، اين ميوه‌ها را مصرف كنند، دچار افزايش قند خون نمي‌شوند.
دكتر اسدالله رجب در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: مصرف ميوه‌ها در فصل بهار و تابستان افزايش مي‌يابد. لازم است ديابتي‌ها به دفعات قند خون خود را كنترل كنند بويژه مبتلايان به ديابت كه انسولين تزريق مي‌كنند بايد در ابتداي هر فصل به پزشك خود مراجعه كنند تا شيوه درمان آنان به تناسب روش زندگيشان تنظيم شود.

چطور بدون رژیم وزن خود را کاهش دهیم



اگر شما هم جزو افرادي هستيد كه انگيزه يا وقت كافي براي دنبال كردن يك رژيم غذايي سخت لاغري و يا شركت كردن در كلاس‌هاي ورزشي را نداريد در اين مقاله خبرهاي خوبي برايتان داريم.

آفتاب:  هرچند رژيم‌هاي غذايي لاغري بسياري وجود دارند كه ممكن است بتوانند به شما كمك كنند وزنتان را كم كنيد اما اين برنامه‌هاي غذايي در عين حال احساس شديد گرسنگي را به همراه دارند و ولع خوردن را پس از مدتي افزايش مي‌دهند. 

اگر شما هم جزو افرادي هستيد كه انگيزه يا وقت كافي براي دنبال كردن يك رژيم غذايي سخت لاغري و يا شركت كردن در كلاس‌هاي ورزشي را نداريد در اين مقاله خبرهاي خوبي برايتان داريم. 

آيا مصرف سركه براي كاهش وزن توصيه مي شود؟


مصرف سرکه حتی سرکه سیب به هیچ وجه ما را به اندازه یک گرم هم لاغر نمی کند اما سرکه یک چاشنی خوب محسوب می شود.
دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاراناظهار داشت: سرکه یکی از مواد غذایی است و به عنوان یک چاشنی خوب محسوب می شود.

وی تصریح کرد: به خصوص استفاده از سرکه به اندازه لازم و مناسب می تواند مصرف ما را از خوردن سسهای مایونز و سس های چرب بی نیاز کند و یک جایگزین مناسب بوده و می تواند آن را به سالاد اضافه کرد.

آشنایی با آب میوه‌های مفید برای سلامت قلب

آشنایی با آب میوه‌های مفید برای سلامت قلب

با مصرف برخی نوشیدنی‌های مفید، می‌توان از بروز حملات قلبی که قاتل شماره یک بسیاری از افراد است، پیشگیری کرد.
نوشیدن آب و عصاره برخی میوه‌ها برای سلامت قلب مفید است.
انجمن قلب آمریکا می‌گوید،‌ مصرف 4 وعده میوه و سبزی‌جات در روز، ‌سلامت قلب را تا حدود زیادی تضمین می‌کند. متاسفانه در بسیاری از کشورها این توصیه‌ها را جدی نگرفته و شاهد پیامدهای ناگوار آن‌ها نیز هستند.
مصرف آب میوه‌های سالم،‌ کمک خوبی برای دفع مواد خطرناک موجود در برخی غذاها است. نوشیدن آب برخی از میوه و سبزی‌جات راه خوبی برای جذب سریع آنزیم‌های مفید، ‌آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی و نیز هضم سریع غذاها محسوب می‌شود.

اسفناج با ماست: آری یا خیر!؟


 دکتر تیرنگ نیستانی 
آن قدیم‌ها هم تعداد کانال‌های تلویزیون کم بود و هم ساعت پخش برنامه‌هایش... حوالی ساعت 5/4 بعد از ظهر که از مدرسه می‌آمدیم تازه یک ساعت بعد برنامه‌های تلویزیون شروع مي‌شد. گاهی آنقدر بی تاب بودیم که از یک ربع قبل تلویزیون را روشن مي‌کردیم تا لامپ آن گرم شود و ما بتوانیم سر وقت و از اول برنامه‌ها را ببینیم ... یکی از کارتون‌هایی که خیلی دوست داشتیم، قهرمانی داشت به اسم «پاپای» که ملوانی بود با چهره‌ای که به پیرمردها مي‌مانست، با بازوانی لاغر ولی ساعدهایی پهن که انگار بادشان کرده بودند، همیشه هم یک پیپ به دهان داشت که هر وقت سرکیف مي‌آمد، یکی دوتا در آن مي‌دمید و از آن صدایی شبیه به بوق در مي‌آمد. بعدها که کارتون‌ها را به فارسی دوبله کردند و بنا به یک قانون نانوشته برای همه شخصیت‌های کارتونی یک صفت بلا و ناقلا و ظالم بلا و از این جور چیزها گذاشتند، به ناچار «پاپای» هم قبول کرد که نام خود را به «ملوان زبل» تغییر بدهد تا همچنان بتواند بزرگ‌ترها را با یادآوری خاطرات کودکیشان، دلشاد کند.

رژیم غذائی از دیدگاه ابوعلی سینا


 بهناز عباسي‌مقدم كارشناس ارشد تغذيه 
با نگاهي به طب سنتي و تطبيق آن با علوم امروزي در مي‌يابيم كه حكماي پيشين با چه ظرافت، دقت و حساسيتي به مواردي كه ما امروزه به‌عنوان اصول تغذيه صحيح آنها را مي‌شناسيم، اشاره نموده‌اند كه اين مسأله، مهر تأييدي بر دانش و فراست آنها در ساليان دور است. امروزه به كرات به اهميت ميانه‌روي در خوردن، مصرف وعده‌هاي كم حجم، اجتناب از پرخوري و ... در جوامع تغذيه‌اي اشاره مي‌شود. ما نيز در اين مقاله سعي نموده‌ايم چند مورد را با طب قديم تطبيق داده و به مفهوم يكسان هر دو بيش از پيش نزديك شويم.

كودكان ما چرا چاق می شوند؟

 دكتر سید ضیاء الدین مظهری متخصص تغذیه و رژیم درمانی از دانشگاه آلمان دانشیار دانشگاه علوم پزشكی 

افزایش تصاعدی اضافه وزن و چاقی، كودكان و نوجوانان را نیز مانند بزرگسالا ن در معرض ابتلا  به افزایش چربی خون، پرفشاری خون و گرفتگی سرخرگهای خون رسان به ارگان ها و اندام های حساس بدنشان قرار می دهد. آ‌غاز دیابت زودهنگام بخصوص نوع دوم، حساسیت، ابتلا  به آ‌لرژی، بیماری های خود ایمنی و اختلا ل در تست تحمل گلوكز حتی در كودكان پنج ساله نیز به فراوانی مشاهده می شود كودكان چاق مشكل تنفسی داشته، آ‌سم و وقفه تنفس سلا متی و زندگی آ‌نها را مورد تهدید قرار می دهد; از عوارض دیگری كه به این كودكان نسبت می دهند، بلوغ زودرس است، به بازی نگرفتن آ‌نها از طرف كودكان همسال یا احساس خود كم بینی ناشی از تحقیر دایمی آ‌نها به علت كیلوهای اضافی در بین خانواده و در خارج از خانواده، آ‌نها را به عدم فعالیت، گوشه گیری بیشتر و دوری جستن از سایر همسالا ن سوق می دهد;

چرا اینقدر لاغرم؟

نبرلیانت بزرگمهر مشاور تغذیه و رژیم درمانی 
یكی از بزرگ‌ترین مشكلات بهداشتی در كشورهای مختلف جهان، از جمله كشور ما، چاقی و عوارض بیشمار ناشی از آ‌ن است. اما در مقابل، مشكل دیگری هم وجود دارد كه موجب رنج و آ‌زار بسیاری از افراد می‌شود و آ‌رامش و آ‌سایش را از آ‌نان سلب می‌كند. این مشكل، لاغری و كمبود وزن است.
تعریف لاغری آ‌ن است كه وزن بدن ۱۵ درصد یا بیشتر، كمتر از حد استاندارد و طبیعی باشد. در این حالت، شخص را كم‌وزن گویند. بسیاری از افراد خود را لاغر تصور می‌كنند، در حالی كه واقعا لاغر نیستند و فقط كمی كمبود وزن دارند. در عوض برخی دیگر وزن و اندام خود را متناسب می‌دانند، ولی در واقع لاغر هستند.

در بارداري همه چيـز مهم است؛ تغذيه مهــم‌تــر

 آذين صحابي 
هيچ مادري دوست ندارد كه پس از تحمل سختي‌هاي گوناگون 9 ماه بارداري و انتظار تولد نوزادي سالم و زيبا، پس از زايمان با نوزادي رو‌به‌رو شود كه داراي نوعي نقص است. اين اتفاق بسيار دردناك است، ولي مي‌توان به روش‌هاي مختلف از بروز چنين پيشامدي پيشگيري كرد. يكي از اين روش‌هاي پيشگيري، به تغذيه مادر باردار مربوط مي‌شود و اينكه چه غذاهايي مي‌توانند ريسك بروز نقايص جنيني را كاهش دهند و چه غذاهايي عكس آن عمل مي‌كنند.

نقايص جنيني چه هستند؟
نقايص جنيني كه هزاران نوع دارند معمولا يا خود را در بدن نوزاد نشان مي‌دهند (مانند عارضه‌اي به نام شكاف كام يا در اصطلاح عموم لب شكري كه از ساده‌ترين نوع آنهاست) و يا ناهنجاري‌ها به شكل ناتواني‌هاي عملكردي و ذهني خود را در نوزاد نشان مي‌دهند. بسياري از اين نقايص باعث مرگ كودكان زير يكسال هستند، ولي با رعايت نكاتي در تغذيه مادر باردار پيش و حين حاملگي مي‌توان ريسك بروز خيلي از اين ناهنجاري‌ها را كاهش داد. در اين مقاله درباره كمبود برخي از گروه‌هاي غذايي و ويتامين‌ها در بدن مادر باردار و تعدادي از پيامد‌هاي آنها خواهيد خواند.