مارچوبه


مارچوبه             Asparagus
نام علمی         Asparagus officinalis
مارچوبه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر مي رسد و داراي شاخه هاي نسبتا چوبي و صاف مي باشد .
مارچوبه بصورت وحشي در اكثر نقاط دنيا مي رويد برگهاي آن فلسي شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هايي باريك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته هاي 3 تا 8 تائي خارج مي شود .
بعلت زيبا بودن اين گياه را بصورت تزئيني در باغچه ها  مي كارند مار چوبه را در اوائل پائيز مي چينند .
اين گياه از قديم الايام مورد استفاده بشر بوده است و حتي در اهرام ثلاثه مصر نقاشي هايي وجود دارد كه مارچوبه را نشان مي دهد .
مارچوبه را مي توان بصورت مختلف مصرف كرد . بايد مارچوبه را با كمي آب و حرارات كم در ظرف هاي ضد زنگ پخت و تقريبا نيمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نريزيد و از آن براي سوپ استفاده كنيد زيرا داراي ويتامين و املاح مي باشد . وقتيكه مارچوبه مي خريد دقت كنيد تازه باشد .

نخود سبز سرشار از فیتو ریز مغذی‌ها،املاح و ویتامین‌های حیاتی

سلامت نیوز : نخود سبز یكی از مغذی‌ترین سبزیجات و سرشار از فیتو ریزمغذی‌ها، پروتئین، ویتامینها و موادمعدنی و آنتی اكسیدان‌ها است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ برای مثال این سبزی مفید حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین ث است كه نقش مهمی در کاهش آسیب‌های قلبی عروقی دارد. این ویتامین مولكول‌های رادیکال آزاد موجود در بدن را خنثی می‌کند. همچنین فولات موجود در نخود سبز خطر بروز نارسایی عصبی مادرزادی را در نوزادان کاهش می دهد.نخود سبز همچنین نیاز بدن به ویتامین كا را که به ویتامین كا 2 تبدیل می‌شود، تامین می‌کند. ویتامین كا 2 برای حفظ املاح معدنی در استخوان ضروری است. مقدار كالری این سبزی نسبتا كم است و به همین خاطر در عین حال كه منبع خوبی از فیبرهای خوراكی محلول و غیرمحلول به حساب می آید فاقد كلسترول است. به دلیل ذخیره فیبر خوب مصرف آن به افرادی كه یبوست دارند توصیه می شود.
نخود سبز منبع خوبی از فولیک اسید و ویتامین ب 6 است. این سبزی با افزایش انرژی، مانع از خستگی مفرط و بی حوصلگی می شود. مصرف مقدار زیاد این سبزی به دلیل كه حاوی آهن است، مانع از بروز کم خونی می شود. نخود سبز همچنین منبع خوبی از ویتامین آ است.از سوی دیگر پزشكان تاكید دارند افرادی که از نقرس رنج می برند، از خوردن نخود سبز پرهیز کنند چون نخود حاوی ماده‌ای به نام «پیورینز» است که تولید اسید اوریک را افزایش می‌دهد.


خواص تره

خواص تره بهار فصل انواع سبزي‌خوردن‌هاست. يكي از اين سبزي‌هاي مفيد و محبوب‌تره است. تره چون از سبزي‌هاي زودهضم است و به علاوه طعم و بوي آن ملايم‌تر از سير و پياز است، از قديم مورد توجه انسان‌ها قرار گرفته است. 
از دوران باستان، مصريان، يونانيان و روميان تره را براي مصارف غذايي استفاده مي‌كردند. نام فارسي اصيل تره گندناست. اهالي گيلان نيز آن را كوار مي‌نامند. 
تره به طور كلي 2 نوع است؛ يكي نوع كوتاه و نازك تابستانه و ديگري تره‌فرنگي كه نوع زمستانه آن خيلي بلند (تا‌يك‌متر) و برگ‌ها پهن و قوي مي‌شود.

تره‌ فرنگي، سبزي پُر‌ خاصيت


تره فرنگيتره ‌فرنگي يکي از سبزي ‌هاي پُر خاصيتي است که رويش آن در فصل بهار بيشتر است. اين سبزي از خانواده ي پياز و مانند آن سودمند و سرشار ازويتامين و املاح معدني بوده و داراي برگ‌ هاي سبز رنگ به شکل نوار با غلاف دراز است.
تره‌ فرنگي 2 نوع دارد؛ يکي پيازش کوچک‌ تر و ديگري بزرگ ‌تر است. اغلب آن هايي که پياز بزرگ ‌تر دارند را خام نمي‌ توان خورد و معمولا به صورت پخته در تهيه سوپ‌ هاي مختلف و کوکو به کار مي ‌برند.
تره‌ هايي هم که پياز کوچک‌ تر دارند را به صورت خام در سالاد سبزي استفاده مي ‌کنند.

خواص نعنا

آشنایی با خواص نعنا
نعنا، یک سبزی معطری با طبیعتی گرم و خشک است و علاوه بر اینکه به صورت خام، یکی از اجزای مهم سبزی‌خوردن و حتی برخی از سالادهاست؛
 به صورت خشک‌شده هم، ازجمله طعم‌دهنده‌های بسیاری از انواع سس‌ها، ماست‌های معمولی، ماست‌های مخلوط مانند برانی و نوشیدنی‌های صنعتی مانند دوغ به شمار می‌آید.
در ضمن تفت‌داده آن در روغن نیز یکی از ملزومات غذاهایی مانند انواع آش‌ها، بعضی خورش‌ها و خوراک‌ها مانند خورش کرفس، حلیم بادمجان،  کشک بادمجان و مانند اینهاست.
علاوه بر اینها، از عصاره آن به عنوان طعم‌دهنده و خنک‌کننده دهان در دهان شویه‌ها، خمیر دندان‌ها، آدامس‌ها، آب‌نبات‌ها و حتی بعضی شکلات‌ها و بسیاری از مواد خوراکی و غیرخوراکی استفاده می‌شود.

خواص درمانی ریواس







ريواس يك گياه علفي است كه داراي ساقه‌هاي لطيف، آبدار و طعم ترش است كه بيشتر براي تهيه كمپوت و مربا از آن استفاده مي‌شود. ريواس غني از فيبر، پروتئين، كربوهيدرات، قند، ويتامين A، B، Cو موادمعدني سديم، پتاسيم و كلسيم است. بهترين ريواس را ريواس ايراني سفيد و عده‌اي ريواس چيني و قرمز مايل به جگري مي‌دانند. كمپوت و مرباي ريواس، خنك، ملين و كرم‌كش است. يك ليوان شربت ريواس، 385 كيلوكالري انرژي دارد.
ريواس ملين و مسهل است و به عنوان داروي ضد يبوست عصاره آن را خصوصا براي كودكان مصرف مي‌كنند. همچنين به دليل خاصيت مدر بودن به مبتلايان به سنگ كليه و مثانه آن را توصيه مي‌نماييم.

خواص اسفناج

اسفناج یا اسپیناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. طوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است.
اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.
دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پائیز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.
اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

کرفس


کرفس، به دلیل خاصیت چربی سوزش یکی از گیاهان و سبزی هایی است که بسیار مورد توجه خانم های علاقمند به کاهش وزن قرار می گیرد.
زهرا رضایی، کارشناس ارشد تغذیه درگفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: کرفس به دلیل خواصی که در کاهش کلسترول و تری گلیسرید بدن دارد و به طور کلی به دلیل خاصیت چربی سوزي آن یکی از گیاهان و سبزی هایی است که بسیار مورد توجه خانم های علاقمند به کاهش وزن قرار می گیرد.
وی درادامه مطلب خود افزود: این گیاه علاوه بر اینکه با کاهش میزان کلسترول خون به پیشگیری از تجمع چربی ها و توده شدن آنها در شریان های اصلی بدن کمک می کند، مانع از ابتلا به تصلب شرایين در افراد می شود.
رضايي خاطرنشان کرد: از طرفی این خاصیت موجب کاهش میزان تجمع چربی ها در بدن شده و روند کاهش وزن را در سرعت می بخشد./عط

منبع: باشگاه خبرنگاران

سویا


دانه اسرار آميز سویا !


دانه‌های سویا سرشار از پروتئین، چربی خوب و مواد مغذی است و در واقع فاقد هرگونه مواد مضری برای سلامت قلب می‌باشد. برخی می‌گویند که سویا معجزه می‌کند.
سویا حاوی مقدار زیادی پروتئین و مواد مغذی است و هیچ کلسترولی ندارد. طرفداران این نظر معتقدند که رژیم غذایی غنی از پروتئین سویا باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین ایزوفلاون موجود در سویا سبب پیشگیری از برخی سرطان‌ها مي‌گردد.
سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 1999 با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که مصرف سویا به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هاي قلبی عروقی را کاهش دهد. پس از این اطلاعیه، انجمن قلب آمریکا و دیگر گروه‌‌های بهداشت و سلامت تحقیقات خود را پیرامون این ادعا آغاز کردند. از دیگر اهداف مطالعات اخیر، تحقیق بر روی ایزوفلاون‌های موجود در سویا است که می‌تواند از سرطان سینه و پروستات جلوگیری به عمل آورد.
فواید سویا:
دكتر كريستین گربستاد، سخنگوی انجمن رژیم غذایی آمریکا می‌گوید: دانه‌های سویا بدون شک غذایی سالم برای رژیم شما مي‌باشند. سویا حاوی مقدار مناسبی چربی خوب، فیبر زیاد و پروتئین بالاست و اینها همه دلايل خوبی هستند تا آن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
محصولات تهیه شده از دانه‌های سویا، مانند شیر سویا، جایگزین خوبی برای فرآورده‌های حاوي کلسترول مي‌باشند که از حیوانات گرفته می‌شوند. همچنین، این دانه منبع سرشاری از مواد غذایی سالم مانند ویتامین B و اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشد.
سویا و سرطان: 
سویا حاوی مقدار زیادی فیتواستروژن است (فیتواستروژن نوعي ماده شیمیایی گیاهي است که مانند هورمون استروژن بدن زنان و البته به شکل ضعیف‌تر عمل می‌کند). قوی‌ترین فیتواستروژن سویا، ایزوفلاون نام دارد که نتایج برخی از تحقیقات حاکی از تاثیر آن بر کاهش خطر سرطان سینه و پروستات می‌باشد.
سویا و علائم یائسگی: 
مطالعات نشان داده‌اند که فیتواستروژن موجود در سویا قادر است برخی عوارض یائسگی مانند گرگرفتگی و پوکی استخوان را کاهش دهد.
محدودیت‌هاي مصرف سویا:
به رغم فواید بسیار مفید این دانه‌های اسرار آمیز، مصرف آن برای همه ممکن نیست. سویا برای بسیاری از مردم، بویژه کودکان و نوزادان حساسیت‌زا است. در صورت بروز آلرژی باید آن را به‌طور کامل از برنامه غذایی خود حذف كنند.
سویا و سرطان سينه:
برخی از فواید سویا هنوز قابل بحث و بررسی می‌باشند. گاهی از پزشکان پرسیده می‌شود که آیا فیتواستروژن موجود در سویا می‌تواند سبب پیشرفت سرطان سینه شود؟ دکتر گربستاد در پاسخ به این سوال می‌گوید: «برای زنانی که احتمال خطر سرطان سینه در آنها بالاست، باید میزان مصرف سویا و مشتقات آن را در برنامه‌ غذایی‌ اين افراد بررسی کرد، زیرا در برخی از آنان افزایش هورمون سبب افزایش احتمال بروز سرطان خواهد شد».
سویا و  بیماری‌های قلبی عروقی: 
در سال 1999، سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد که با مصرف روزانه حداقل 25 گرم پروتئین سویا به عنوان بخشی از رژیم غذایی که دارای میزان کمي اسیدهای چرب اشباع شده و کلسترول است، می‌توان سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داد و از بروز بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری به عمل آورد. 
امروزه بحث‌های پزشکی پیرامون تاثیر سویا بر سلامت قلب رو به افزایش است و این در حالی است که سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی ادعای خود مبنی بر نقش پروتئین سویا در کاهش کلسترول می‌باشد لذا از انجمن قلب آمریکا خواسته شد تا این ادعا را بطور تجربی مورد بررسی قرار داده و براي اثبات آن شواهد کافی ارائه نماید.
نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مصرف زیاد پروتئین سویا بجای پروتئين حیوانی سبب کاهش درصد کمی از سطح کلسترول می‌شود. البته، آنها یادآور شدند که یافته‌های این تحقیق از افرادی که کلسترول خیلی بالایی دارند بدست آمده است.
كلام آخر:
سویا منبع خوبی از مواد مغذی مهم است، بخصوص هنگامی که باید از مصرف گوشت و لبنیات اجتناب کرد، ولی در نظر داشته باشید که سویا فقط یک ماده غذايي از ده‌ها ماده غذایی است که می‌تواند در یک رژیم غذايي سالم وجود داشته باشد.

منبع: http://www.zendegionline.ir/inside.php?page=magnum&numid=196&cat=18&articleid=3918

شکلات تلخ



شکلات تلخ و تاثیر آن بر سلامتی

شکلات تلخ و تاثیر آن بر سلامت
موج جدیدی از تحقیقات دانشگاه سن دیگو راجع به شکلات تلخ، خواص جدیدی از این ماده را برملا کرده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش قند و کلسترول بد خون اشاره کرد. همچنین شکلات تلخ می‌تواند کلسترول مفید خون را افزایش دهد و به سلامت قلب کمک کند.
تحقیقات انجام شده بر روی 31 نفر، نشان داد که خوردن 50 گرم شکلات تلخ (حاوی 70 درصد کاکائو) می‌تواند در سلامت قلب مفید واقع شود و از سوی دیگر به سبب بالا بودن کالری شکلات، خوردن آن به صورت متعادل توصیه می‌شود.
از خواص دیگر شکلات، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
شکلات ریسک سکته قلبی را کم می‌کند
شکلات و خواص آن
یک تحقیق که در سال 2011 در سوئد انجام شد، نشان می‌دهد که بانوانی که هر هفته بیش از 45 گرم شکلاتمصرف می‌کنند، 20 درصد کمتر نسبت به دیگر بانوان در ریسک ابتلا به حمله قلبی هستند.
شکلات سلامت قلب را افزایش می‌دهد
شکلات و خواص آن
افرادی که به صورت متداول شکلات می‌خورند، به سبب کاهش فشار خون و کاهش میزان کلسترول بد در خونشان دارای سلامتی قلبی بیشتری نسبت به دیگر افراد هستند.
همچنین شکلات تلخ به سبب خاصیت ضد التهابش، ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.
شکلات شما را سیر می‌کند
شکلات و خواص آن
به سبب اینکه شکلات سرشار از فیبر است، شما با خوردن مقدار کمی از شکلات احساس سیری خواهید کرد. همچنین شکلات تلخ اشتهای شما را نسبت به غذاهای شور و چرب کم خواهد کرد.
شکلات ممکن است از دیابت پیشگیری کند
شکلات و خواص آن
یک تحقیق کوچک در ایتالیا که در سال 2005 انجام شد، نشان داد که خوردن شکلات به صورت متداول، حساسیت بدن را نسبت به انسولین بالا می‌برد و همین موضوع ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
شکلات از پوست شما محافظت می‌کند
بهتر است که دیگر به فکر این نباشید که با خوردن شکلات پوست شما جوش خواهد زد. شکلات تلخ به سبب در اختیار داشتن آنتی‌اکسیدانی با نام فلاونویدز، می‌تواند از پوست شما در مقابل اشعه فرا بنفش خورشید محافظت کند. البته این بدین معنی نیست که با خوردن شکلات تلخ، از کرم ضد آفتاب بی‌نیاز می‌شوید.
شکلات جلوی سرفه‌ها را می‌گیرد

شکلات و خواص آن

ماده موجود در شکلات با نام تئوبرومین بر روی قسمتی از مغز اثر گذاشته و می‌تواند جلوی سرفه‌های شدید شما را بگیرد.
شکلات حالتان را بهتر می‌کند
موضوعی انکار ناشدنی‌ست که خوردن شکلات می‌تواند شما را سرحال کند و همانطور که می‌دانید لذت بردن از خوردن نیز بخشی از لذت‌های زندگی است. همچنین گزارش شده که افرادی که شکلات می‌خورند، استرس کمتری نسبت به دیگر افراد دارند.
شکلات جریان خون را بهبود می‌بخشد
کاکائو به سبب در اختیار داشتن خاصیت رقیق‌سازی خون، همانند آسپرین عمل می‌کند و همین موضوع باعث می‌شود تا با خوردن شکلات، جریان خون و گردش آن در بدن بهبود بخشیده شود.
شکلات دید بصری را بهبود می‌بخشد
شکلات و خواص آن
محققان دانشگاهی بر این باورند که شکلات به سبب اینکه گردش خون را بهبود می‌بخشد و این موضوع برای جریان خون در مغز و شبکیه چشم هم نیز صادق است، می‌تواند دید بصری را تا حدودی بهبود بخشد.
شکلات ممکن است شما را باهوش‌تر کند
افزایش گردش خون در بدن شما که به واسطه فلاوانول موجود در شکلات صورت می‌پذیرد، باعث افزایش سرعت عکس‌العمل و میزان هوشیاری شما می‌شود و این موضوع باعث می‌شود تا شما بتوانید امور روزمره بیشتری را انجام دهید.
***
حال که از خواص شکلات تلخ مطلع گشتید، می‌توانید آنرا در برنامه غذایی خود بگنجانید و از خوردن لذت ببرید. اما به خاطر داشته باشید که شکلات را به اندازه مصرف کنید و هر هفته بیش از 100 گرم شکلات میل نکنید. اوقات شکلات‌خوری خوبی را پیش رو داشته باشید
www.huffingtonpost.com