خواص تره

خواص تره بهار فصل انواع سبزي‌خوردن‌هاست. يكي از اين سبزي‌هاي مفيد و محبوب‌تره است. تره چون از سبزي‌هاي زودهضم است و به علاوه طعم و بوي آن ملايم‌تر از سير و پياز است، از قديم مورد توجه انسان‌ها قرار گرفته است. 
از دوران باستان، مصريان، يونانيان و روميان تره را براي مصارف غذايي استفاده مي‌كردند. نام فارسي اصيل تره گندناست. اهالي گيلان نيز آن را كوار مي‌نامند. 
تره به طور كلي 2 نوع است؛ يكي نوع كوتاه و نازك تابستانه و ديگري تره‌فرنگي كه نوع زمستانه آن خيلي بلند (تا‌يك‌متر) و برگ‌ها پهن و قوي مي‌شود.


درون تره
تره نيز همچون ديگر انواع سبزي خوردن انرژي بسيار كمي دارد؛ 100 گرم تره تنها 25 كالري انرژي دارد، اما در مقابل حاوي ويتامين‌ها و مواد معدني بسياري است. 
تره داراي مقدار زيادي آهن است و ويتامين«ث» به مقدار زيادي در برگ‌هاي سبز آن وجود دارد، مخصوصا در هنگام تابستان ويتامين‌هاي 1 B و 2 B در تره يافت مي‌شود. علاوه بر آن تره حاوي مقاديري منگنز، كلسيم، فسفر، سديم، پتاسيم، ويتامين A و ويتامين 6 B است. در تره كمي ارسنيك نيز وجود دارد. تره داراي اسانس مركب از تركيبات سولفوره است. برگ آن داراي آنزيم‌هاي مختلف مانند مالتاز، دكستريناز، انورتاز و امولسين است. 
10 خاصيت تره
1- مصرف تره كلسترول بد خون را كاهش مي‌دهد. 
2- از خواص درماني تره‌ اين است كه فشارخون را كاهش مي‌دهد و از حملات قلبي و سكته جلوگيري مي‌كند. 
3- ماليدن آب تره يا له كرده آن بر روي پوست براي درمان كهير و رفع خارش مؤثر است. 
4- خوردن تره براي معالجه تمامي عفونت‌ها مفيد است. 
5- مصرف تره تازه براي رفع چاقي و تسكين درد مفاصل و نقرس مفيد است. 
6- تره حاوي فيبر بالايي است، به همين علت مصرف آن براي رفع يبوست مفيد است. 
7- اگر تره به صورت له شده روي محل گزيدگي زنبور قرار گيرد، باعث تسكين درد مي‌شود. 
8- مصرف تره به علت داشتن ويتامين و آهن براي افراد مبتلا به كم‌خوني مفيد است. 
9-‌ اين گياه داراي پتاسيم فراوان است و خوردن آن براي كساني كه دچار كمبود پتاسيم هستند مؤثر است. 
10- مصرف تره‌ مانند سير و پياز موجب كاهش ابتلا به سرطان روده و پروستات مي‌شود. 
قبل از مصرف
هر چند مصرف سبزيجات بسيار مفيد است، اما بهتر است چند نكته را درخصوص مصرف آنها همواره به خاطر داشته باشيد: 
1- با توجه به آبياري برخي از سبزي‌ها در شهر و روستاها با فاضلاب و امكان آلودگي سبزيجات به انواع ميكروب‌ها و عوامل بيماري‌زا حتما قبل از مصرف سبزي‌ها را به خوبي بشوييد و ضدعفوني كنيد. 
2- هر چه سبزيجات تازه‌تر باشند مواد معدني و ويتامين آن جهت هضم و جذب مناسب‌تر خواهد بود. 
3- هر چه سبزيجات جوان‌تر باشد به دليل نوع سلولز آن قابل هضم‌تر و موادمعدني و غذايي آن راحت‌تر در اختيار بدن قرار مي‌گيرد. تره‌ تازه با برگ‌هايي به رنگ سبز تيره و انتهايي سفيد است و هر چه جوا‌ن‌تر و كوچك‌تر باشد، اثر درماني بيشتري دارد. 
4- سبزيجات را بهتر است خام و تازه مصرف كرد چون مقدار زيادي از مواد مفيد آن با پختن از بين مي‌رود. 
5- در صورتي كه تصميم داريم سبزيجات را پخته مصرف كنيم بايد آنها را با درجه حرارت كم و به مدت طولاني طبخ كنيم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر