محیطی عاری از استرس
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
خرما سرشار از انرژي و گرما
نوشته : مهندس مسعود خبازي كارشناس مسئول اداره استاندارد كاشان
مقدمه
خرما (Dates) كه اعراب آن را «تمر» مينامند در تمام كتابهاي مقدس با احترام ياد شده و در قرآن كريم با نام يكي از ميوههاي بهشتي ناميده شده است؛ خرما ميوهاي بسيار مقوي و حاوي مواد معدني زياد از جمله آهن، پتاسيم، كلسيم، منيزيم، فسفرو ويتامينهاي A،B وE ميباشد. در درمان بيماريهاي عفوني و سرطان موثر بوده و از ريزش مو نيز جلوگيري ميكند. يك ميان وعده مغذي و مناسب بوده و ميتواند جايگزين قند وشكر در رژيم غذايي گردد.
مدال برنده در غذاي دونده
نوشته : محمد حضوري
مقدمه
دويدن را شايد بتوان در دسترس ترين و در عين حال ارزان ترين ورزشها دانست. تاثير اين ورزش در توانايی ورزشکاران در کليه رشتهها بدان حد است که انديشمندان ورزشی آن را «مادر ورزشها» میدانند.
ورزش دووميدانی خود در رشتههای مختلف شامل دو سرعت (دوهای 100 و 400 متر)، دوی استقامت (در مسافتهايی بيش از 1500 متر)، پرش طول، پرش ارتفاع و... برگزار میگردد. مسلم است که با توجه به شرايط هر يک از رشتههای ورزشی فوق، ورزشکاران آن رشته میبايست اصول تمرينی و تغذيهای متفاوتی را رعايت نمايند. لذا با توجه به اثر تغذيه در موفقيت ورزشکاران کليه رشتهها، در اين مقاله قصد داريم تا راهکارهای تغذيهای موثر در موفقيت يک ورزشکار رشته دوی استقامت را بررسی نماييم.
زندگي سالم تا 100 سالگي
نوشته : دكتر محمد رضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني
بر اساس تعاريف موجود توانايي حفظ خطر پايين ابتلاء به بيماري يا ناتواني، حفظ عملكرد بالاي ذهني و جسمي و داشتن يك زندگي فعال، بعنوان سالمندي سالم بيان شده است. با توجه به بهبود نسبي شرايط زندگي و پيشرفت قابل توجه علوم پزشكي در پيشگيري و درمان بيماريها، ميانگين اميد به زندگي در بدو تولد در اغلب كشورهاي دنيا افزايش قابل توجهي داشته است، بگونهاي كه در زنان ژاپني از 45 سال در سال1840 به 85 سال در سال 2000 رسيده و طبق پيشبيني سازمان ملل به بيشتر از 90 سال در سال 2040 خواهد رسيد. شرايط مشابه با ژاپن براي اغلب كشورهاي ديگر نيز پيشبيني شده است (تصوير 1).
از طرف ديگر آمارهاي موجود در اغلب كشورهاي صنعتي و آمريكا نشان ميدهند كه رشد جمعيتي كهنسالان بالاي 85 سال در مقايسه با سالمندان 84-64 ساله از سال 1990 تا سال 2000 بسيار قابل توجه بوده است و پيش بيني ميشود تا سال 2050 ميلادي به صورت تصاعدي افزايش يابد. در حال حاضر بالغ بر 3 ميليون آمريكايي بالاي 85 سال سن دارند كه پيشبيني ميشود تا سال 2050 به بيشتر از 30 ميليون نفر برسند.
مباني كاربردي ايمني غذا
نوشته : مهندس مسيح انصاري دزفولي
آيا بعد از باز كردن شيشه ترشي، قرار دادن آن در يخچال ضروري است؟
اصولا دماي يخچال (4 درجه سانتيگراد) رشد ميكروارگانيزمها را كند ميكند كه نتيجه آن در كيفيت ترشي توليد شده موثر ميباشد و مانع فساد آن ميشود. به طور كلي ميكروارگانيزمها در دماهاي مختلف قادر به رشد هستند و بر اين اساس آنها را به گرمادوست، سرمادوست و متوسطدوست تقسيم ميكنند: با اين حال، سرما رشد ميكروارگانيزمها را كند ميكند. در ترشيجات علاوه بر دماي يخچال، PH پايين نيز سبب كاهش رشد يا توليد سم بيماريزا از سوي ميكروارگانيزمها ميشود. با توجه به مطالب بالا ميتوان نتيجه گرفت در نهايت بعد از باز كردن شيشه ترشي، قرار دادن آن در يخچال جهت جلوگيري از رشد (كند كردن) ميكروارگانيزمها ضروري است.
نقش تغذيه در پيشگيري از سرطان روده بزرگ
نوشته : دكتر سيدمرتضي صفوي
تاريخچه سرطان روده بزرگ:
سرطان روده بزرگ دومين سرطان شايع در ميان بزرگسالان بعد از سرطان ريه ميباشد و همچنين رتبه دوم را در ميان سرطانهايي كه فرد را به كام مرگ ميكشد به خود اختصاص داده است. اين سرطان از لحاط بدخيم شدن تومورها سومين سرطان شايع در جهان است.
براساس تحقيقات صورت گرفته سرطان روده بزرگ در مردان نسبت به زنان شايعتر است، البته مطالعات اخير عكس اين مطلب را بازگو ميكند. به اين صورت كه درگيري بيشتر زنان در عرصههاي مختلف زندگي باعث بالا رفتن فاكتورهاي خطرساز براي آنها شده است.
عوامل خطرساز در ايجاد سرطان روده بزرگ:
اكثر سرطانهاي كولوركتال از پوليپهايي در سطح روده كه توانايي بدخيم شدن دارند نشات ميگيرند. پوليپ به يك برجستگي قابل رويت از سطح مفاصلي اطلاق ميشود كه از نظر آسيب شناختي ميتواند به شكلهاي متفاوتي وجود داشته باشد.
تابستان را با هندوانه خنک کنید
عاشق نوعی غذا هستید؟ شاید مریض باشید!
|
4 دلیل خوب برای مصرف نخودفرنگی
اگر نخودفرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقهتان تغییری ایجاد کنید.
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع میکنند به جدا کردن نخودفرنگیهای موجود در غذاها. اما در این مقالهی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم.
نخود فرنگی به کاهش وزن کمک میکند
نخودفرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخودفرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند یک مادهی غذایی فوقالعاده محسوب میشود. اگر رژیم لاغری گرفتهاید در سوپتان نخودفرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند.
خواص درماني گل و گلاب
جام جم آنلاين: اين روزها خبر از گل و گلابگيري است. تصور ديدن باغي پر از گلهاي محمدي با رايحهاي رويايي و دلانگيز خالي از لطف نيست.
زيبايي اين گلها چشمان ما را نوازش ميدهد و بوي عطرآگين آن اغواكننده حس بويايي ماست. قرار گرفتن در چنين محيطي از استرس، اضطراب و نگرانيهاي روزمره ما ميكاهد و آرامش و آسايش خاطرهانگيزي را در دل ما برميانگيزد. در دنياي مدرن و آكنده از فشارهاي امروزي، رايحه درماني راهي به سوي نشاط، شادابي و دستيابي به سلامت روحي است.
چنين است كه اين روزها برخي خانوادههاي ايراني بنا بر رسمي آييني، غنچههاي نوشكفته خود را به منظور حفظ سلامت و تامين و تقويت قواي جسماني و روحي در ميان غنچههاي نوشكفته گلهاي محمدي ميغلتانند.
اشتراک در:
پستها (Atom)