
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
میوه ای به نام رامبوتان

خواص بهار نارنج

بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده، در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار میگیرد ولی کاربرد اصلی آن بههمان صورت گل خشک و بهخصوص عرق در طب گیاهی است. برای مصرف دارویی، شکوفههای بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشکفته میچینند و سپس در محلی تاریک سریع خشک میکنند تا تغییر رنگ ندهند. مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامشبخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش میدهد.
بهارنارنج در تقویت معده و طب بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین میبرد.
- برای کنترل تشنجها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه میکنند.
- اگر مشکل کمخوابی یا بیخوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهارنارنج یا چای آن را بنوشید.
- برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است 10گرم از گل بهارنارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت 20دقیقه بجوشانید، سپس آن را صاف کرده، همراه یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید.
با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.
منبع: همشهری آنلاین
بردفروت ميوه ای سرشار از اسيد چرب امگا ۳ و ۶
بردفروت (ميوه نان)، ميوه معروف جزيره هاي اقيانوس آرام است که به نان
شباهت دارد. اين ميوه نرم، داراي گوشت زرد و کرم رنگ است که طعم شيرين و
بوي خوبي دارد. به گزارش سايت «ehow»، اين ميوه به علت ظاهر منحصر به فرد
خود و ارزش غذايي زياد آن شهرت پيدا کرده است به خصوص اين که حاوي مقدار
زيادي اسيد چرب امگا ۳ و ۶ مي باشد.* در اغلب کشورهاي جهان کشت مي شود ولي
هنوز در ايران جايي براي خود باز نکرده است.* اين ميوه انرژي زا، غني از
فيبر است. فيبر موجود در آن در کاهش کلسترول و تري گليسيريد که بيماري قلبي
ايجاد مي کند، موثر است.* مصرف بردفروت، کلسترول مفيد را افزايش و کلسترول
مضر را کاهش مي دهد و در نتيجه فرد را از خطر حمله قلبي محافظت مي کند.*
فيبر موجود در آن با کاهش جذب گلوکز توسط بدن ديابت را مهار مي کند.* مصرف
روزانه اين ميوه به عمل کرد صحيح روده ها کمک مي کند و خطر سرطان روده را
کاهش مي دهد.* بردفروت، حاوي مقدار زياد اسيد چرب امگا ۳ و ۶ است که به رشد
طبيعي بدن و مغز کمک مي کند و مفيد است. اين اسيدهاي چرب، براي پوست مفيد
است به رشد موها کمک مي کند، به سوخت و ساز بدن نظم مي بخشد، به تکثير،
تحريک و رشد استخوان کمک مي کند.* اين ميوه که حاوي ويتامين c، تيامين،
ريبوفلاوين، نياسين، آهن و فسفر است، ماده مغذي لازم بدن را تامين مي کند.*
در کشور برزيل، آرد تهيه شده از اين ميوه جايگزين مناسبي براي گندم و پخت
نان است، زيرا آرد بردفروت نسبت به آرد گندم مغذي تر است.* تخم اين ميوه،
را مي توان جوشاند، بخارپز کرد، کباب کرد و با کمي نمک خورد.
چمپداک
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
گوشتینه شیرین و آبداری دور دانههای میوه (که مثل بادام زمینی هستند) است و لایه محکمی بین پوست و هسته (که خوردنی نیست) موجود است. پوست بیرونی میوه تا اندازهای چسبناک است.
مژکی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
مُژَکی میوهٔ گیاهی با نام علمی سرخالوی مژکی (Nephelium lappaceum) است.
این میوه همخانواده با سرخالو و چشالو است که شفت و گرد و گاه بیضی و قطر آن سه تا شش سانتیمتر است که روی خوشههای دو تا ده تایی قرار دارد؛ پوست آن پوشیده از مژک و معمولاً به رنگ سرخ است؛ گوشتهٔ آن شفاف و ترد و به رنگ سفید و گاه مایل به صورتی است و طعمی ترش و شیرین دارد؛ هستهٔ آن قهوهای شفاف و به قطر دو تا سه سانتیمتر است.
این میوه همخانواده با سرخالو و چشالو است که شفت و گرد و گاه بیضی و قطر آن سه تا شش سانتیمتر است که روی خوشههای دو تا ده تایی قرار دارد؛ پوست آن پوشیده از مژک و معمولاً به رنگ سرخ است؛ گوشتهٔ آن شفاف و ترد و به رنگ سفید و گاه مایل به صورتی است و طعمی ترش و شیرین دارد؛ هستهٔ آن قهوهای شفاف و به قطر دو تا سه سانتیمتر است.
ریخت شناسی کمبوزه
برای نخستین بار اسم طالبی در اروپا در سال ۱۳۸۸ میلادی به وسیله وایکلیف برده شده که از آن به عنوان میوه خوراکی یاد شده است . به نظر متخصصان طبقه بندی گیاهی ناحیه اصلی و منبع اولیه طالبی و خربزه به شکل کنونی کشور ایران و قفقاز و کشورهای همسایه ایران است . نظریه دیگر دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند . نظر هوکر بر این است که گونه و رقم های اهلی طالبی و خربزه از یک رقم وحشی به نام Cucumis trigonus که در ایران نیز موجود است به وجود آمده است . این گونه در ایران و هندوستان و از آنجا به مالایا تا نواحی شمال استرالیا می روید . حال در چه لحظه ای از تاریخ طالبی و خربزه معمولی پدیدار گشته اند معلوم نیست .
سرخالو برای بهبود گردش خون مفید است
پی تا یا- ترگیل - سرخالو- خارگیل- زرگیل

۱- پيتايا، ميوه اژدها (Pitaya)
نامهای دیگر : پیتاهایا، هو لونگ گو، گلابی توت فرنگی، نانتیکافروت یا تان لانگ
زرگیل

زَرگیل میوهٔ گیاهی است با نام علمی زرگیل اهل (Lansium domesticum) از تیرهٔ سنجدتلخیان (Meliaceae)، و راستهٔ ناترکسانان (Sapindales) که اندازهٔ آن دو و نیم تا پنج سانتیمتر و به شکل بیضوی یا کروی است و آرایشی خوشهای دارد و به صورت خوشههای دو تا سی تایی است؛ رنگ آن زرد مایل به خاکستری یا قهوهای یا صورتی کم رنگ است و دارای پوست مخملی نازک یا ضخیمی است که حاوی شیرابه است؛ در زیر پوست آن گوشتهٔ شفاف و آبدار قرار دارد که از پنج تا شش برش یا پره تشکیل شده است؛ طعم آن ترش و شیرین است و اکثراً در جنوب تایلند و مالزی و اندونزی و فیلیپین میروید.
منبع: http://tabib.parsbloger.com/post239.html
میوه دارابی

دارابی که به نامهای لیمو هندی- لیمون هندی و دارابا نیز معروف می باشد، دارای طبع سرد است.
موارد استفاده :
دارابی دارای خاصیت دافع سموم، اشتهاآور، نشاط آور، ضد نفخ، صفرابر و تصفیه کننده ی خون می باشد.
هم چنین از آن در مواردی مانند : تقویت کبد، تقویت معده، تقویت قلب، تقویت روده، خارش های جلدی، ناراحتی مفاصل، تاول دهان، ناراحتی لثه ها و یرقان نیز استفاده می نمایند.
مضرات :
· زیاده روی و مصرف بی رویه دارابی زیان آور می باشد.
منبع: http://iransalamatzi.mihanblog.com/post/1791
اشتراک در:
پستها (Atom)