قند مایع خرما ، محصول سلامتی

             ● معرفي قند خرما:                                                    
ماده اي طبيعي حاصل از استخراج عصاره خرما و بدون هيچگونه افزودني است . داراي ظاهري كاملاً شفاف و رنگ زرد روشن تا تيره است . قند خرما در طي فرايند استخراج (عصاره گيري) ، شفاف سازي و تغليظ تهيه            مي شود و مراحل شفاف سازي و فيلتراسيون تصفيه بيشتري انجام مي گيرد كه در شهد خرما هيچكدام از آنها انجام نمي شود. در شفاف سازي مواد غير محلول ، مواد محلول (رنگي) و مواد نيمه محلول (پكتين) حذف مي شود. تركيبات تشكيل دهنده قندخرما همانند عسل كندوست.

گلوکز


قندهاقندها منبع انرژی سلول هستند. ساده ترین قند - از نظر ساختار مولکولی - گلوکز است که از یک حلقه شش تایی از اتمهای کربن تشکیل شده است. فرمول شیمیایی گلوکز C6H12O6 است.
گلوکز اصلی ترین منبع غذایی سلول هاست. قندهای بزرگتر هم پیش از آنکه به مصرف سلول برسند، هضم می‌شوند و به صورت گلوکز درمی آیند. واکنش شیمیایی که منجر به آزاد شدن انرژی از گلوکز می‌شود، به صورت زیر است:
C6H12O6+6O2  ð 6CO2 + 6H2O +انرژی
مولکول های قند بزرگتر، برای ذخیره انرژی در سلول به کار می‌روند. این مولکولهای بزرگ "پلی ساکارید" نامیده می‌شوند و از قرار گرفتن تعداد زیادی گلوکز در کنار هم ساخته می‌شوند. در سلولهای جانوری پلی ساکاریدی به نام گلیکوژن ذخیره انرژی را به عهده دارد. سلولهای گیاهی انرژی خود را در مولکولهای نشاسته ذخیره می‌کنند.


منبع: تبیان

شربت افرا سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند
















شربت افرا سیستم دفاعی بدن را تقویت می کندشربت افرا از شیره درخت این گیاه به دست می آید. در مناطق سرد، این درخت قبل از فصل زمستان قند خود را در ریشه ذخیره می کند. از آن جایی که به دست آوردن شیره افرا مراحل دشواری دارد این شربت قدری گران است.
در خور اشاره است که قند موجود در این گیاه، نسبت به قند سفید سالم تر است.
خواص شربت افرا:
▪ روی موجود در شربت افرا نقش آنتی اکسیدان ایفا می کند تا از آسیب رسیدن به سلول های بدن توسط کلسترول و چربی جلوگیری شود.
▪ منگنز موجود در افرا التهاب را کاهش می دهد.
▪ میزان پایین روی را در مردان که خطر ابتلا را به سرطان پروستات افزایش می دهد جبران می کند بنابراین در کاهش ابتلا به پروستات موثر است.
▪ روی و منیزیم موجود در افرا برای سیستم دفاعی بدن مفید است.
▪ شربت افرا که کالری کمی دارد نسبت به عسل ماده معدنی بیشتری دارد. 
منبع: آفتاب

قند ساخارین برای سلامتی بی‌ضرر است

قند ساخارین برای سلامتی بی‌ضرر استکارشناسان آمریکایی در جدیدترین گزارشات خود تاکید کردند که قند ساخارین تهدیدی برای سلامتی نیست و ضرر ندارد.

به گزارش ایسنا، ‌این کارشناسان خاطرنشان کردند: در حالی که مدت زیادی اعتقاد بر این است که این قند مصنوعی برای سلامتی انسان خطرناک است و سبب بروز سرطان می‌شود اما مطالعات اخیر این اعتقاد را رد می‌کند.
این قند حتی در فهرست مواد خطرناک وارد شده بود اما اکنون متخصصان آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا تلاش کرده‌اند تا نام آن را از این فهرست خارج کنند. ساخارین تقریبا دو دهه پیش به این فهرست افزوده شده بود.
به گزارش شبکه خبری یونایتدپرس، ساخارین در واقع برای شیرین کردن خوردنی‌های بدون مزه به طور مصنوعی استفاده می‌شود و برای مواقعی است که استفاده از قند معمولی (گلوکز) مجاز نباشد. بنابراین در نوشیدنی‌های رژیمی کاربرد زیادی دارد.
این کارشناسان با انجام آزمایشات فراگیر و گسترده روی جمعیت‌های مختلف انسانی ثابت کرده‌اند که هیچ رابطه‌ای بین مصرف ساخارین و خطر بروز سرطان وجود ندارد.
طبق اعلام شورای کنترل کالری آمریکا، بیش از 30 مطالعه مختلف روی انسانها تایید می‌کند که مقدار توصیه شده و استاندارد ساخارین برای انسان بی خطر است.

شکر قهوه ای چیست؟

شکر قهوه ایشکر از جمله تولیدات استراتژیک مطرح جهانی و از محصولاتی است که طیف وسیعی از مصرف کنندگان مختلف شامل مصارف خانگی، صنایع غذائی، صنایع داروسازی و غیره را در بر می گیرد که هر کدام نیازمند محصولی با استانداردهای ویژه خود هستند.


 تاریخچه شکر قهوه ای در ایران و جهان
تاریخچه شكر قهوه ای تصفیه نشده به اواخر قرن 18 برمی گردد. در آن زمان كه تولید و مصرف شكر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از كشورهای آسیائی به خصوص ایران، شكر ناخالص تولید شده را كه اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماری ها مصرف می نمودند. بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین ماده ای اثر طبی ندارد بلكه با وجود برخی از میكروارگانیزم های مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد. در این راستا در سال 1900 میلادی یكی از بهترین كتب مربوط به مواد غذائی نوشته شده كه در آن چگونگی خصوصیات شکر قهوه ای (Brown sugar) توضیح داده شده است.

خواص سرکه انگور

سرکه

* سرکه به غذا طعم خاصی می‌دهد و اشتها را تحریک می‌کند.

* در تحقیقات نشان داده شده است که مصرف روزانه 20 میلی لیتر سرکه (معادل 2 قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس گلیسمی مواد غذایی کربوهیدرات دار می شود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیر دیابتی دیده می شود. کاهش اندیس گلیسمی موجب می شود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.
* سرکه، هضم گوشت را آسان می‌کند.
* اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدد متورم قرار دهند، آن را درمان می‌کند.
* اگر سرکه و گلاب را به مقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس یک قطعه پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای ناشی از کبد و صفرا را معالجه می‌کند.

خواص آبغوره

غورهغوره که میوه ی سبز رنگ نارس انگور است دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique Acid) و قند می باشد.
* غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.
* غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.
* آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
* بیماری "اسکوربوت" که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.
* آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
* در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.

خواص غوره و تهیه چاشنی هایی با آن


غوره میوه نارس انگور  است كه دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوكسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوكولیک و قند می باشد .
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی كننده بدن نیز هست . همچنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر كردن سودمند است .
هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار  از خوردن زیاد غوره خودداری كنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .

خواص درمانی غوره :

غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است .
1- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .

جودوسر(یولاف)


img/daneshnameh_up/b/ba/hordeum1.JPGجو دوسر یا یولاف  از قدیم‌الایام توسط مردم ژرمن و اسلاو کشت می‌شده است. گیاهی است یکساله که ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد میوه آن خوشه‌ای و دراز و دارای غلافی دو سر می‌باشد. جو دو سر دو نوع می‌باشد که به نام بهاره و پاییزه نامیده می‌شود این گیاه علوفه خوبی برای حیوانات مخصوصا اسب است.

ترکیبات شیمیایی

جو دو سر دارای حدود 7 درصد مواد چرب ، 14درصد مواد ازته و 60 درصد مواد نشاسته‌ای می‌باشد. به علاوه ارسنیک ، اسید اگزالیک و ید نیز در آن وجود دارد.

عصاره مالت جو


عصاره مالت جو به دو شکل پودری و مایع وجود دارد و بدون نسخه پزشک هم فروخته می شود.

عصاره مالت جو چیست؟

این عصاره از جوانه های جو بدست می آید که دارای مقدار زیادی فیبر محلول است و باعث افزایش حجم مدفوع می شود. باکتری های مفیدی که در روده بزرگ انسان زندگی می کنند، این فیبر  را به عنوان غذا مصرف می کنند و باعث تولید گاز و گاهی نفخ می شوند.

عصاره مالت جو برای چه منظوری استفاده می شود؟

عصاره مالت جو باعث افزایش حجم مدفوع و تنظیم عملکرد روده می شود. همچنین باعث حرکت روده به مدت 12 تا 72 ساعت می گردد. افرادی که دچار یبوست هستند ، می توانند بجای مصرف گهگاه داروهای مسهل قوی، بطور منظم و همیشگی قرص مالت جو را مصرف کنند.