پوست سیب موجب کاهش چاقی می‌شود

پوست سیب موجب کاهش چاقی می‌شود

دانشمندان ماده‌ای طبیعی در پوست سیب مشاهده کرده‌اند که می‌تواند تا حدی در برابر چاقی و برخی از پیامدهای مضر آن حفاظت کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محققان دانشگاه آیووا در تحقیقاتی که در نشریه علمی پلوس وان منتشر شد به این نتیجه رسیده اند که ماده اسید اورسولیک موجود در پوست سیب ضمن افزایش میزان عضلات و چربی قهوه ای - دو بافتی که به کالری سوزی معروف هستند - موجب کاهش چاقی و پیامدهای مضر آن برای سلامت می‌شود.
تا همین اواخر، محققان بر این باور بودند که این تنها نوزادان هستند که چربی قهوه ای دارند و این چربی در طول دوران کودکی از بین می رود. با پیشرفت فناوریهای عکسبرداری از بافت های انسان مشخص شده که بزرگسالان نیز میزان کمی از این چربی را بیشتر در ناحیه گردن و بین شانه ها حفظ می کنند.

هر نمکی را نخرید



هشدار دکتر بهروز جنت درباره نمک های قاچاق
همه چیز برای مهیا شدن یک سفره رنگین آماده است. سالاد، ماست، یک پارچ آب، نان و از همه مهم تر، غذا که قورمه سبزی است. یک چیزی را فراموش کردم، نمکدان....
هر نمکی را نخریداگر نمکدان سر سفره نباشد، بچه ها غذا نمی خورند و می گویند غذا بی مزه است. تازه همسرم هم که اعتقاد به رژیم غذایی سالم دارد، اگر غذا خوش نمک نباشد، لب به آن نمی زند. وقتی برنج را می چشم، احساس می کنم نمکش اندازه نیست، قبل از اینکه شام را بخوریم، به اعضای خانواده ام اعلام می کنم: «برنج کم نمک شده حتما به آن نمک بزنید.» شاید بتوان گفت داستان تغذیه همه ما ایرانی ها همانند سفره شام ماست، یعنی ذائقه مان عادت کرده به خوردن غذاهای خوش نمک و شور.

بيمه قلب با كالري كم

جام جم آنلاين: كساني كه براي برخورداري از عمر طولاني، غذاهاي كم‌كالري در برنامه غذايي روزانه‌شان در نظر مي‌گيرند، سلامت قلبشان را تضمين كرده‌اند.
عملكرد قلب كسي كه رژيم غذايي كم‌كالري دارد، شبيه عملكرد قلب يك جوان بيست ساله است، اگرچه عواملي مانند كاهش فعاليت بدني، دوري از استرس ، خواب كافي و بسياري عوامل ديگر مي‌تواند توانايي قلب را بهبود بخشد، اما تاثير هيچ يك به اندازه ايجاد محدوديت در مصرف غذاهاي پركالري نيست.
تنظيم ضربان قلب و بهبود عملكرد آن به اين معني است كه دستگاه گوارش و تنفس بهتر از قبل عمل مي‌كنند. هرچه قابليت تنظيم قلب بيشتر باشد، آمادگي قلب براي واكنش به محرك‌هاي بيولوژيك و عصبي بيشتر است.
با افزايش سن، ميزان انعطاف‌پذيري سيستم قلبي ـ عروقي بدن به ميزان قابل توجه‌اي كاهش پيدا مي‌كند. در نتيجه، بدن بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي قرار مي‌گيرد. تغذيه مي‌تواند تاثير مهمي بر عملكرد قلب داشته باشد.
داشتن برنامه غذايي مناسب، تضمين‌كننده سلامت قلب است و قرار دادن غذاهاي پركالري و چرب، تهديدي عليه سلامت قلب تلقي مي‌شود. به همين علت، از تغذيه به عنوان راهكاري براي افزايش طول عمر انسان‌ها نام برده مي‌شود.

مصرف زنجبیل در پروتئین‌سازی و رشد موثر است





 "یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با (ایسنا) ، گفت: زنجبیل در دسته ادویه جات قرار می‌گیرد و به صورت تازه و آسیاب شده مصرف می‌شود و نوع تازه آن مقدار كمی یعنی حدود 70 كالری انرژی دارد در حالی كه نوع آسیاب شده زنجبیل 330 كیلوكالری انرژی دارد كه بیشتر به خاطر وجود نشاسته موجود در ریشه زنجبیل است.























وی میزان پتاسیم موجود در زنجبیل را قابل توجه و در حد یك هزار و 330 میلی‌گرم دانست و گفت: این میزان پتاسیم می تواند در بیماری‌های قلبی عروقی مثمر ثمر باشد.این كارشناس تغذیه، افزود: موادی در زنجبیل وجود دارد مانند جنجرول كه طعم تند به آن می‌دهد و جزء آنتی اكسیدان‌های مفید و موثر محسوب می‌شوند و می‌توانند از بروز رادیكال‌های آزاد پیشگیری كند همچنین موجب طراوت و شادابی پوست و شادابی روحیه شخص می‌شود.نقیایی تصریح كرد: زنجبیل برای درمان سردردهای میگرنی توصیه می‌شود و همچنین در درمان سرماخوردگی، دردهای معده، تهوع و استفراغ موثر است البته مصرف زیاد زنجبیل می‌تواند موجب سوزش معده و بروز سنگ‌های كلیوی شود.این كارشناس تغذیه یادآور شد: مصرف زنجبیل به افرادی كه داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین مصرف می‌كنند توصیه نمی‌شود.

شوید خاصیت کمک کننده در فشار خون بالا دارد




سلامت نیوز : شویدپاک کننده امعاء و احشاء بدن و خواب آور است. از قدیمی ترین گیاهان دارویی شناخته شده است که در مصر باستان بر روی کاغذ پاپیروس نوشته شده و به‌عنوان ضد سردرد توصیه شده است.

سه نوع کاروتینوئید با ارزش، 70 درصد مواد معدنی، حدود 5 درصد پتاسیم، فسفر، کلسیم و گوگرد دارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ اسانس معروف آن کارون، آپیتول، مرسپتین بمانند جوز هندی دارد. بذر شوید غنی از مواد رایحه‌ای است. طب سنتی بذر شوید را نصف در شراب و نصف در آب جوشانده و گفته می‌شود بهترین داروی شکم و زیر شکم درد است. بادشکن قوی، مدر و شیرآور است. از قدیم به مادران کم شیر توصیه می شده است. تقویت کننده کبد، کیسه صفرا است. برای معده عصبی بسیار مفید، تنفس را آرام و برای کلیه ها نباید به طور مستمر از شوید مصرف کرد.

افزايش احتمال ابتلا به سرطان پروستات با مصرف زياد چاي

محققان هشدار دادند مصرف زياد چاي خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان افزايش مي دهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه گلاسگوي انگليس مي گويند مرداني که روزانه هفت فنجان يا بيشتر چاي مي نوشند پنجاه درصد بيشتر از افرادي که مصرف روزانه چاي آنها سه فنجان يا کمتر است به سرطان پروستات مبتلا مي شوند.

اين محققان با بررسي سلامت بيش از شش هزار مرد طي چهار دهه به چنين نتيجه اي دست يافتند و يافته هاي آنها با تحقيقات قبلي که در آنها مصرف چاي براي کاهش خطر ابتلا به سرطان، بيماري هاي قلبي ، ديابت و پارکينسون توصيه شده بود متفاوت است.

به گزارش پايگاه اينترنتي گالف نيوز ، محققان انگليسي طي اين سال ها مصرف چاي و قهوه و همچنين استعمال دخانيات را در مردان بين بيست و يک تا هفتاد و پنج سال مورد بررسي قرار دادند .

کمتر از يک چهارم اين افراد روزانه هفت فنجان چاي يا بيشتر مصرف مي کردند و شش و چهار دهم درصد آنها سي و هفت سال پس از آغاز اين بررسي مبتلا به سرطان پروستات شدند.

برای تقویت کبد از خوراکی های طبیعی استفاده کنید


با توجه به تاثیر مطلوب برخی خوراکی ها در کاهش سم های بدن و کمک به عملکرد کبد، بهتر است خوراکی های طبیعی مانند میوه ها و سبزیجات را بیشتر در برنامه غذایی خود بگنجانید.
به گزارش وب دا، کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: روزانه هزاران هزار ماده از غذاهای مختلف وارد کبد می شود که این ارگان حیاتی نسبتا کوچک، به عنوان پالایشگاه بدن، کار سم زدایی را از این مواد انجام می دهد.
اکرم پایدار افزود: بر اساس تغییراتی که پالایشگاه بدن بر روی این مواد غذایی انجام می دهد، بخشی از آن ها به مواد مفید و مغذی برای بدن ما تبدیل می شوند و برخی دیگر نیز به صورت مواد مضر و سمی در می آیند.
وی ادامه داد: استفاده از خوراکی های حاوی رنگ ها، نگه دارنده ها، افزودنی ها و فست فود ها در رژیم غذایی، میزان تولید سم بدن را نیز افزایش می دهند که در سال های اخیر با ورود مواد شیمیایی و مصنوعی در برنامه غذایی، کبد نیز با امکان خطر تخریب سریع تری مواجه شده است.
این کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج توصیه کرد: از آنجایی که قدرت خنثی کردن رادیکال های آزاد و میزان آنتی اکسیدان ها در برخی میوه ها و سبزیجات بیشتر است، می توان برای مقابله با تاثیر مخرب مواد شیمیایی، به میزان بیشتری در رژیم غذایی روزانه از آنها استفاده کرد.

مصرف مداوم قندها و كربوهيدرات ها در محيط كار موجب اضافه وزن مي شود

 مصرف مداوم كربوهيدرات ها وغلات مانند انواع كيك، كلوچه، بيسكوييت با توجه به كالري بالايي كه دارند مي تواند سبب اضافه وزن و چاقي به ويژه در افرادي كه فعاليت بدني كمي در محل كار دارند، مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با تأكيد بر اين كه تغذيه در محيط هاي كار بايد متناسب با ميزان تحرك بوده و از تعادل و تنوع برخوردار باشد گفت: كاركنان براي حفظ سلامت خود به تغذيه مناسب نياز دارند و اضافه وزن و چاقي از عواقب پشت ميز نشيني و كم تحركي در محيط هاي كار است.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: مصرف قند ها و كربوهيدرات هاي ساده مثل قند و شكر، ‌نان هاي سفيد و برنج سفيد در محيط كار اگر چه در كوتاه مدت به بالا رفتن قند خون كمك مي كند، ‌ولي با تحريك ترشح انسولين،‌ ورود گلوكز به سلول را تسريع كرده و در نهايت كاهش قند خون و عوارض ناشي از آن مانند خستگي، خواب آلودگي و كاهش بازده كاري را به دنبال دارد.

دیابت و فشار خون دو عامل مهم نارسایی کلیه


دیابت و فشار خون دو عامل مهم بروز نارسایی مزمن کلیه است.
 به گزارش وب دا، استاد گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نارسایی مزمن کلیه به تدریج ایجاد می شود و زمانی علائم آن بروز می کند که عملکرد کلیه به کمتر از 30 درصد رسیده است، اظهار داشت:‌ به همين دليل است که بسياري از مبتلايان به نارسايي مزمن کليه از بيماري خود خبر ندارند و يکي از راه هاي تشخيص عارضه، انجام آزمايش هاي سالانه است که طي آن مي توان از سلامت کليه مطمئن شد.
دکتر مسیح نقیبی با اشاره به اینکه در راس علل اصلي نارسايي مزمن کليه ديابت قرار دارد و 40تا ۴۵ درصد مبتلايان به نارسايي مزمن کليه، ديابتي هستند، خاطر نشان کرد: اگر ديابت به خوبي کنترل شود، بيمار تحت نظر پزشک باشد، غذاهاي رژيمي خود را رعايت و فشار خون خود را کنترل کند نارسايي کليه بسيار ديرتر بروز پيدا مي کند و چه بسا اتفاق نيفتد.

بهداشت مواد غذايي؛ دريچه‌اي به سوي تندرستي


نوشته : مهندس مسيح انصاري كارشناس ارشد صنايع غذايي 
بهداشت مواد غذايي، موضوع بسيار وسيعي است كه دامنه گسترده‌اي را در برمي‌گيرد. بهداشت موادغذايي را بايد در مراحل مختلف كاشت، داشت، برداشت، خريد، توزيع (فروش)، آماده سازي، فراوري، مصرف و نگهداري، مدنظر قرار داد كه ما در اين مقاله، به بهداشت مواد غذايي در مراحل خريد، آماده‌سازي، فراوري و مصرف اشاره مي‌نماييم.
بهداشت مواد غذايي در مرحله خريد:
با توجه به امكان آلودگي مواد غذايي از طريق آب، فاضلاب، خاك، هوا، دستكاري انسان و ... در مراحل قبل از خريد يا به عبارتي در مرحله توليد، بايد در هنگام خريد، براي رعايت بهداشت مواد غذايي از طريق جداسازي مواد خام خريداري شده با مواد آماده مصرف اقدام نمود، به عنوان مثال، بايد از تماس بين مواد غذايي خام (مانند گوشت، مرغ، ماهي، سبزيجات و ...) با موادي مانند نان و ... جلوگيري نمود.