جام جم آنلاين: كساني كه براي برخورداري از عمر طولاني، غذاهاي كمكالري در برنامه غذايي روزانهشان در نظر ميگيرند، سلامت قلبشان را تضمين كردهاند.
عملكرد قلب كسي كه رژيم غذايي كمكالري دارد، شبيه عملكرد قلب يك جوان بيست ساله است، اگرچه عواملي مانند كاهش فعاليت بدني، دوري از استرس ، خواب كافي و بسياري عوامل ديگر ميتواند توانايي قلب را بهبود بخشد، اما تاثير هيچ يك به اندازه ايجاد محدوديت در مصرف غذاهاي پركالري نيست.
تنظيم ضربان قلب و بهبود عملكرد آن به اين معني است كه دستگاه گوارش و تنفس بهتر از قبل عمل ميكنند. هرچه قابليت تنظيم قلب بيشتر باشد، آمادگي قلب براي واكنش به محركهاي بيولوژيك و عصبي بيشتر است.
با افزايش سن، ميزان انعطافپذيري سيستم قلبي ـ عروقي بدن به ميزان قابل توجهاي كاهش پيدا ميكند. در نتيجه، بدن بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ـ عروقي قرار ميگيرد. تغذيه ميتواند تاثير مهمي بر عملكرد قلب داشته باشد.
داشتن برنامه غذايي مناسب، تضمينكننده سلامت قلب است و قرار دادن غذاهاي پركالري و چرب، تهديدي عليه سلامت قلب تلقي ميشود. به همين علت، از تغذيه به عنوان راهكاري براي افزايش طول عمر انسانها نام برده ميشود.
راز طول عمر افراد با تغذيه سالم و منع مصرف مواد غذايي پركالري و تغييرات متابوليك و فيزيولوژيك متعدد در بدن همراه است.
مصرف غذاهاي چرب و پركالري مانند سيبزميني، نان، برنج و ماكاروني قلب را خسته ميكند. خوردن اين گروه از غذاها، موجب سخت شدن ديواره رگهاي خوني و كاهش انعطافپذيري عضلات قلب ميشود.
پرهيز از مصرف غذاهاي فرآوريشده مانند نوشابههاي گازدار، انواع دسرهايي كه در تهيه آنها از مواد خوراكي غيرمجاز استفاده ميشود و همچنين نانهاي سفيد كه كالري زيادي دارند موجب ميشود، قلبتان براي هميشه جوان بماند. اگر مصرف روزانه كالري را 30 در صد كاهش دهيد، عملكرد قلبتان بهتر ميشود.
با توجه به اينكه در بيش از 40 در صد موارد مرگ و مير افراد ناشي از حملات قلبي و مغزي است، محدوديت در مصرف غذاهاي پركالري از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
مصرف زياد كالري نه تنها سلامت قلبتان را تهديد ميكند، بلكه زمينهساز ابتلا به بيماريهايي مانند ديابت و فشار خون بالا و همچنين افزايش سطح كلسترول خون ميشود.
در چنين شرايطي قلب تحت فشار بيشتر قرار ميگيرد و شدت ضربان آن افزايش پيدا ميكند و در نتيجه احتمال مرگ ناشي از ايست قلبي بمراتب بيشتر ميشود.
پرنيان قربانپور - كارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر