فلفل قرمز درد آرتروز و آرتريت روماتوئيد را تسكين مي دهد

 كپساسين موجود در فلفل قرمز نه تنها درد آرتروز و آرتريت روماتوئيد را تسكين مي دهد، و هنگام استفاده به شكل موضعي، ميزان ورم ناشي از اين بيماري ها را كاهش مي دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس اداره غذا و داروی دانشکده علم پزشکی نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: فلفل با تحريك ترشح آنزيم هاي گوارشي در معده و نابودي باكتري هايي كه مي توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقويت مي كند.
آزیتا وکیلی گفت: جالب است بدانيد كه هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح، در آمريكاي جنوبي و مركزي از اين سبزي به عنوان چاشني در غذاها استفاده مي شد و با سفر كريستف كلمب به اين مناطق، اين سبزي به كشورهاي اروپايي، سپس به سراسر دنيا معرفي شده است.
وی افزود: اين ماده ي غذايي يكي از منابع ويتامين C و كاروتن ها محسوب مي شود.

نوشابه مهم‌ترين عامل چاقي كودكان


ازدياد مصرف نوشابه و ديگر نوشيدني‌هاي شيرين گازدار در دوران كودكي، خطر ابتلا به چاقي را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه فيزيولوژي، تغذيه و متابوليسم، محققان رابطه بين الگوهاي مصرف نوشابه در كودكان كشور كانادا و خطر ابتلا به چاقي در آنها را بررسي كردند.
نتايج اين گزارش حاكي است كه كودكاني كه بيش از حد از اين نوع نوشيدني‌ها استفاده مي‌كنند، علاوه بر اضافه وزن در معرض افزايش فشارخون، ديرتر هضم شدن غذا، پوسيدگي دندان و پوكي استخوان و از اين دست بيماري‌ها مي‌شوند.
اين گزارش مي‌افزايد: بيشتر موارد چاقي‌هاي ايجاد شده تا سن 12 سالگي به سختي قابل اصلاح است و بهترين راه داشتن يك الگوي متوسط از تغذيه و نوشيد ني درست براي كودكان است.
براساس اين گزارش سوزان جي سرپرست اين مطالعه افزود: عادات غذايي و آشاميدني در اوايل زندگي شكل مي‌گيرد و رفتار والدين و عادت‌هاي خانوادگي از همان ابتدا از عوامل تعيين كننده تمايل كودك به خوردن است.

اعطای مجوز به یک داروی جدید برای مبارزه با چاقی

دولت آمریکا به یک داروی جدید برای مبارزه با چاقی مجوز داده است.
سازمان غذا و داروی آمریکا، اف دی ای، اعلام کرده است که بزرگسالان می توانند در کنار رژیم غذایی و ورزش از داروی بلویک (Belviq) برای لاغر شدن استفاده کنند.
آزمایش های انجام شده بر داروی بلویک نشان داد که استفاده از آن به همراه ورزش و رژیم می تواند در طول یک سال منجر به کاهش سه تا سه و هفت دهم درصد از وزن بدن شود.این دارو با تاثیرگذاری بر سلول های مغزی، می تواند اشتها را کنترل کند.
بلویک نخستین داروی مبارزه با چاقی است که در ۱۳ سال گذشته در آمریکا مجوز تولید گرفته است.
حدود سی درصد از آمریکایی ها از چاقی مفرط رنج می برند.
منبع: BBC فارسی

اهميت سردي و گرمي غذاها


نوشته  : بهناز عباسي‌مقدم كارشناس ارشد تغذيه
طب سنتي به اهميت اضداد كه تشكيل‌دهنده حيات مي‌باشد، پي برده است. در واقع خواص سردي و گرمي غذا هم يكي از اين اضداد است كه باعث ادامه زندگي مي‌شود. اين مفهوم در فرهنگ‌هاي مختلف نيز بكار مي‌رود (مثل يين و يانگ در طب چيني يا اسيدي و قليايي كه مفاهيمي جهاني هستند). در واقع خود بدن و نيز بعضي غذاها، خاصيت اسيدي و يا قليايي دارند، به طوري كه براي رسيدن به توازن بعد از دريافت زياد مواد اسيدي، بايد خوراكي‌هاي قليايي دريافت كرد و يا برعكس به هنگام قليايي شدن بدن، دريافت مواد اسيدي را افزايش داد. واژه ديگري تحت عنوان خشك و مرطوب وجود دارد،  به طوري كه ممكن است در بدنمان احساس تري يا خشكي كنيم.



اگر کورتون مصرف مي‌كنيد حتما بخوانيد...



نوشته : شیوا طباطبایی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه 
کورتیکواستروئیدها و یا به اصطلاح کورتون‌ها داروهایی هستند که هورمون‌های مشابه آنها در بدن انسان بطور طبیعی برای مقابله با استرس، جراحت و بیماری ترشح می‌شوند. کورتیکواستروئیدها به میزان زیادی در افراد مبتلا به آسم، التهابات ریه، بیماری‌های بافت همبند، بیماری‌های التهاب روده، پیوند اعضاء و بسیاری دیگر از بیماری‌ها نظیر بیماری‌های اتوایمیون مصرف می‌شوند. مصرف طولانی مدت این داروها همانند بسیاری داروهای دیگر عوارضی در بر دارد که در اینجا به مهم‌ترین آنها و راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آنها و یا تخفیف عوارض ناشی از مصرف این داروها اشاره می‌شود.

كنترل پرفشاري خون حاملگي با تغذيه مناسب


نوشته: دكتر آزاده نجارزاده phD تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد 
كنترل اين مشكل:
در شرايط پره‌ اكلامپسي خفيف، ويزيت سه بار در هفته توسط پزشك يا ماما توصيه مي‌شود و طي آن اندازه‌گيري فشارخون و آلبومين ادرار انجام مي‌گيرد. ضمنا كنترل وزن روزانه، استراحت و تغذيه مناسب باعث كنترل اين مشكل و جلوگيري از بدتر شدن اوضاع و پيشرفت به سوي اكلامپسي خواهد شد. در موارد خفيف، مراقبت در منزل كافي خواهد بود، اما در صورت شديدتر شدن نشانه‌ها، مراقبت بايد در بيمارستان انجام شود، چون ممكن است در برخي شرايط به دليل وخامت اوضاع، نياز به سزارين و زايمان زودهنگام وجود داشته باشد.

سلامت، قرباني رژيم‌هاي غيرعلمي


نوشته : دكتر سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه و رژيم درماني 
در شماره قبل به تعدادي از عوامل زمينه ساز چاقي اشاره شد. در ادامه مطالب در خصوص اختلالات متابوليكي و غدد درون ريز در ارتباط با چاقي، افزايش تعداد و حجم سلول‌هاي چربي و تئوري جديدي در اين راستا و نيز اضافه وزن و چاقي‌هاي چند علتي مطالبي را حضور شما همراهان گرامي دنياي تغذيه ارائه مي‌نماييم.

افزايش تعداد و حجم سلول‌هاي چربي:
افزايش تعداد سلول‌هاي چربي (هايپرپلازي) كه در دوران كودكي به‌علت وادار نمودن كودك به مصرف غذاي اضافي رخ مي‌دهد و در 2-3 سالگي كودك به اوج سرعت‌گيري خود مي‌رسد و تعداد سلول‌هاي چربي را در كودكان پرخور و يا وادار شده به پرخوري تا 3 برابر تعداد سلول‌هاي چربي كودكان با وزن طبيعي افزايش مي‌دهد.

همه فوايد پنيــــرك

نوشته : زهره کرباسچیان کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران 
پنیرک با نام علمی (MalvaSylvestris) و از تیره Malvaceae گیاهی است دو ساله و یا پایا (دائمی) و ندرتاً یک ساله که به وسیله بذر تکثیر و انتشار می‌یابد. این گیاه خودروي مکان‌های خشک و آفتابی است و ريشه‌هاي آبدار و سفيدرنگي دارد. ساقه‌های آن نیمه خوابیده به ارتفاع 50-10 سانتیمتر بوده و برگ‌های آن دارای دمبرگ طویل و پهنک قلبی شکلی به طول 8-2 سانتیمتر است. این گیاه در ماه‌هاي ارديبهشت تا تير ماه ظاهر مي‌شود. از نظر طب سنتي، گياه پنيرك را معتدل مي‌دانند. از برگ و گل این گیاه در طب استفاده می‌شود.
مهم‌ترین ماده موثر گل‌های پنیرک را موسیلاژ (لعاب نباتی) تشکیل می‌دهد که در اثر هیدرولیز آن گالاکتوز، آرابینوز، گلوکز، رامنوز و گالاکتورونیک اسید حاصل می‌شود.

خواص درماني والــــک

نوشته  : زهره کرباسچیان کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران 
نام علمی آن  Allium akakaGmelو مترادف‌های آن  Allium latifoliumcilibو Allium ursinum L می‌باشند. نام انگلیسی Broad leagved garlic و Wild leek برای والک استفاده می‌شود. این گیاه از خانواده Liliaceae است. والك یكی از گونه‌های سیر و به اصطلاح نوعی سیركوهی مي‌باشد که با نام‌های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز نامیده می‌شود.
والك گیاهی وحشی، خودرو و پایا به ارتفاع 25 تا 50 سانتیمتر با پیاز كشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی نوك‌تیز است. ساقه ضخیم و گلدار آن كم و بیش سه‌وجهی است و در انتها به چتری شامل 15تا 25 گل در هر یك به پهنای 5/1 سانتیمتر با شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می‌شود. اين گياه در ماه‌های فروردین تا خرداد روییده و برداشت می‌شود و برای استفاده در فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌گردد.

برچســـــــب؛ شناسنامه سلامت غذا

نوشته  : دکتر پيمان غلام‌نژاد کارشناس آزمايشگاه کنترل مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي 
مقدمه:
نوشته‌ها و برچسب‌هاي روي بسته‌بندي مواد غذايي معمولا اطلاعاتي در زمينه نام محصول، تاريخ توليد و انقضا، نحوه مصرف، شرايط نگهداري قبل و حين مصرف و گاهي اطلاعاتي در زمينه ارزش تغذيه‌اي محصول به مصرف‌کننده منتقل مي‌کنند. در ايران مرجع قانون‌گذاري در اين زمينه موسسه تحقيقات و استاندارد ملي ايران مي‌باشد که استاندارد ملي ويژگي‌هاي عمومي برچسب بسته‌بندي مواد غذايي را تدوين نموده است. طبق اين استاندارد، آگاهي‌هاي توجيهي کالا روي برچسب بسته‌بندي مواد غذايي نوشته مي‌شود.
بررسي مندرجات روي بسته‌بندي محصولات در ايران:
برچسب مواد غذايي ارائه‌کننده اطلاعات مفيدي در مورد محصول به مصرف‌کننده مي‌باشد و فرصت مناسبي در جهت انتخاب محصول مورد نياز در اختيار او قرار مي‌دهد.