نوشته : شیوا طباطبایی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه
پیک نیک به معنای گذراندن اوقات فراغت در دامان طبیعت است که در خانوادههای ایرانی قدمتی طولانی دارد. خانوادههای ایرانی از گذشتههای دور روزهایی از سال را در هوای آزاد و در کنار رودخانهها و سبزهزارها به صرف غذا و بازی و تفریح میپرداختند. هنگامی که به پیک نیک فکر میکنیم، به طور ناخودآگاه به یاد غذاهای خوشمزهای میافتیم که در یک روز تعطیل در جمعی صمیمانه صرف میشود. تهیه غذاهای خوشمزهای مانند کباب و جوجه کباب و نظیر آنها برای اکثر خانوادههای ایرانی جزء خاطره انگیزترین بخشهای تفریح در دامان طبیعت است. برای اینکه یک پیک نیک سالم داشته باشیم باید به نکاتی توجه کنیم تا مسمومیتهای غذایی سبب از بین رفتن اوقات خوش و لذت بردن از طبیعت نشود. اکثر مواقع هنگام بروز مسمومیتهای غذایی نوع غذای مصرف شده را مسبب ناراحتیهای گوارشی و مشکلات ایجاد شده میدانیم، در حالیکه در واقع روش نامناسب نگهداری مواد غذایی در حین آمادهسازی و حمل و نقل سبب بروز این دسته مشکلات میشود. مهمترین اصل در کاهش بروز مسمومیتهای غذایی انتخاب منوی غذایی صحیح است. باکتریهای بیماریزا در برخی غذاها خصوصا آنهایی که حاوی رطوبت و پروتئین بالایی هستند بهتر رشد میکنند.