کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان با مصرف هندوانه

 لیکوپن موجود در هندوانه خطر ابتلا به انواع سرطان ها به ويژه سرطان هاي پروستات، ريه و معده را کاهش می دهد.
 به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به خواص هندوانه گفت: 6درصد وزن هندوانه را ماده جامد و تقريبا بقيه وزن آن را آب تشکيل مي دهد. هندوانه منبع قابل توجه ويتامين C است و ساير ويتامين ها و موادمعدني آن اندک است، مگر آنکه چندين کيلوگرم از آن در روز مصرف شود.
مهندس سارا حکیم ادامه داد: هندوانه حاوي بتاکاروتن بالايي نيز هست، ويتامين C و بتا کاروتن جزء آنتي اکسيدان هاي قوي هستند و راديکال هاي آزاد، موادي هستند که موجب آسيب سلولي در بدن مي شوند.

مصرف زیاد کافئین بر رشد جنین تاثیر منفی دارد

 به دلیل تاثیر منفی مصرف زیاد کافئین بر رشد جنین، لازم است مصرف چای، قهوه و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین در دوران بارداری کاهش یاید.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: مادر باردار بهتر است روزانه حداقل پنج واحد میوه، آب میوه طبیعی و سبزیجات را وارد برنامه غذایی خود کرده و برای رفع مشکل یبوست نیز از میوه های خشک مانند انجیر و آلوی خشک و هم چنین مایعات کافی استفاده كند.
سمانه عزیزی اضافه کرد: مادران باردار، باید از حذف وعده های غذایی، به ویژه وعده صبحانه پرهیز کرده و حداقل سه میان وعده سبک را نیز در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: مادران باردار از مصرف زياد جگر به دلیل داشتن ویتامین A زیاد، مصرف رنگ های خوراکی، غذاهای پرچرب و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، به دلیل داشتن مواد نگهدارنده و احتمال آلودگی های میکروبی خودداری کنند.

مصرف گوجه فرنگي خطر ابتلا به بيماري‌هاي مزمن را كاهش مي‌دهد


گوجه‌فرنگي‌هاي ارگانيك با داشتن خاصيت آنتي اكسيداني بيشتر در مقايسه با گوجه‌فرنگي‌هاي معمولي با ميزان ابتلا به بيماري‌هاي مزمن مبارزه مي‌كنند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه‌ي كشاورزي و شيمي غذايي، محققان دانشگاه بارسلونا با مطالعه بر روي گوجه‌فرنگي‌هاي ارگانيك و نيز با پيدا كردن 34 تركيب فنولي در گوجه‌فرنگي‌هاي ارگانيك و معمولي دريافتند كه در مجموع  گوجه‌فرنگي‌هاي ارگانيك حاوي سطوح بالاتري از تركيبات فنولي هستند.
اين گزارش مي‌افزايد: كه پلي فنول‌ها تركيبات آنتي‌اكسيداني با منشاء گياهي هستند كه باعث رشد سلول‌هاي مغزي مي‌شوند و داراي خاصيت ضدالتهابي، ضد لخته شدن خون هستند و با بيماري‌هاي مزمن مانند آرتريت و برخي از انواع سرطان‌ها مبارزه مي‌كنند.

کودکان در سفر و هنگام بازی در تابستان آب بنوشند

 اگر کودکی برای ورزش کردن به باشگاههای ورزشی می رود ما بین فعالیتش مایعات و آب فراوان بنوشد.
یک متخصص علوم تغذیه با بیان این که  کودکان از جمله گروههای آسیب پذیر هستند که در فصل تابستان باید توجه ویژه ای به آنها داشته باشیم، اظهار داشت: از آنجا که کودکان در فصل گرم سال از لحاظ ابتلا به بیماری های عفونی و دهیدراته شدن بدن در معرض خطر بیشتری هستند لذا بایستی توجه بیشتری به آنها داشته باشیم.
دکتر فاطمه کاسب با اشاره به این که با فرارسیدن تابستان و گرمای هوا بسیاری از کودکان دچار کم آبی می شوند، ادامه داد:  این کم آبی بدن کودکان به علت عدم مصرف کافی مایعات ، فعالیت بدنی در هوای گرم و عدم توجه به احساس تشنگی است.
این متخصص تغذیه با بیان این مطلب که کودکان پر جنب و جوش، بخصوص در هوای گرم یا زمانی که ورزش می کنند، به راحتی دچار کم آبی می شوند، توصیه کرد: والدین باید توجه داشته باشند ورزش و فعالیت کودک در بیرون از منزل در فضایی مناسب صورت گیرد تا دمای بالای محیط آسیب جدی به کودک وارد نسازد و از طرفی دریافت آب توسط کودک به خوبی صورت گیرد.

پیشگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از خواص خربزه

 مصرف خربزه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد.
به گزارش وب دا، مدیر گروه دفتر تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه میوه خربزه در زمره میوه‌های شیرین قرار می‌گیرد، اظهار کرد: هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.
یوسف نقیایی یک گرم فیبر، ‌12 میلی‌گرم کلسیم، 17 میلی‌گرم فسفر،‌ 238 میلی‌گرم پتاسیم، ‌1250 واحد پیش‌ساز ویتامین A و 31 کیلو کالری انرژی را از مواد تشکیل دهنده درهر یک صد گرم خربزه ذکر کرد.
وی با اشاره به وجود 37 میلی‌گرم ویتامین C در هر یکصد گرم میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماری‌های لثه موثر دانست.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: ‌میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.
مدیر گروه دفتر تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به مقدار قابل توجه پیش‌ساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، گفت: پیشگیری از بیماری‌های چشمی،‌ جلوگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است.

خواص چهل گیاه


خواص دارویی چهل گیاه که اثر درمانی بسیار قوی دارند 
البته قابل ذکر است که گیاهان دارویی فقط جنبه درمان ندارند و یکی از مصارف اصلی آنها برای پیشگیری می باشد .

کانوعلمی پژوهشی
ابن الحیدر علیه السلام

‌آويشن : (‌طبيعت گرم و خشك) تقويت بدن و معده ، ضد نفخ ، ضد صرع ، دم كرده آن براي درمان‌سرفه ، تنگي نفس ، ذات الريه ، سياه سرفه و بيماريهاي كليه و مثانه ، معالجه درد مفاصل ، نقرس ، ‌سياتيك ، خونريزي مفيد است. مصرف بي رويه آن باعث تضعيف عضله قلب و ايجاد سرگيجه‌مي‌شود. 

‌اسطوخودوس : (‌طبيعت گرم) 6 تا 15 گرم آن در آب جوشانده براي معالجه امراض عصبي ، ‌سردرد ، ضربه مغزي ، رعشه ، فلج ، غش ، امراض طحال ، درد مفاصل ، نقرس ، بيماريهاي كليه ، كبد ، ‌معقد ، نفخ روده و اعصاب و عضلات و سرفه و آسم مفيد است. 

کینوا


کینوا

دانه‌های کینوا دانه‌های گرد و ریزی مانند برنج و قدمتی بیش از 5000 ساله دارد. پرورش این دانه‌های گیاهی در آمریکای جنوبی بوده و بنیاد مواد غذایی مردم کلمبیا محسوب می‌شوند.

کینوا به عنوان پروتئین گیاهی علاوه بر کمک به رشد ارگانیسم بدن، گرما و انرژی بدن را حفظ می‌کند و یک رژیم غذایی کامل و متعادل برای همه به خصوص برای گیاه‌خواران است و همچنین به علت دارا بودن فیتواستروژن از ایجاد سرطان سینه، بیماری‌های قلبی و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
امروزه مصرف کینوا در کشورهای دیگر جهان نیز بسیار مرسوم شده و ما امیدواریم این ماده‌ی غذایی نیز خیلی زود وارد برنامه‌ی غذایی ایرانیان شود.
کینوا سرشار از پروتئین و یک جایگزین عالی برای برنج محسوب می‌شود. این غله‌ی کامل باعث ایجاد سیری طولانی مدتی می‌شود.
یک فنجان کینوا حاوی حدود 4 میلی گرم آهن می‌باشد. از این گذشته کینوا حاوی اسیدآمینه‌ای به نان لیزین lysine است که در ذرت، گندم یا غلات دیگر وجود ندارد.


منبع :http://ma-cuisine.over-blog.fr/article-20216043.htm

خواص تیغ توراغ


 از نظر طب قدیم گرم است  ( گیاه خوش عطر - خار عطری )

باد شکن است - ضد نفخ معده - آرام بخش معده - درمان درد مفاصل - طعم  دهنده غذا ( داخل خورشت
قرمه سبزی بریزید و از خوردن این غذا بسیار لذت ببرید) طعم دهند ه  دوغ - طعم دهند ه  ماست و خیار -
طعم دهنده سالاد شیرازی ( این سالاد را با نعناع و این گیاه مخلوط فرمایید و با آب گوشت میل کنید خواهید دید چه طعمی دارد نوش جانتان باد )
امید وارم در زمان شناسایی و برداشت این گیاه خوش عطر و مفید دقت لازم را بعمل آورید انشاء الله .
این گیاه در قیاس با گیاه شنبلیله از طعم وبوی بهتری بر خوردار است .
این گیاه در شهرستان همدان از جایگاه خاصی برخوردار است .


منبع: http://tebbehirani.blogfa.com/post-650.aspx

خواص سنجد


خواص سنجد
میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد ....
میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می‌شود. نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیط‌های مختلف در اغلب نقاط كره زمین از جمله آمریكای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مركزی و شمالی و … است.

خواص گل زفا و ریشه زفا

گل زوفا با نام علمي Hyssopus officinalis



گل زفا و یا ریشه زفا طبیعت گرم دارد

گل زوفا با نام علمي Hyssopus officinalis
زوفا از كلمه يوناني آزوب به معناي گياه مقدس گرفته شده است و يكي از مهمترين ۱۳۰ گونه گياهي است كه براي معطر كردن نوشابه ها در قديم بكار مي بردند . زوفا يكي از مهمترين گياهان دارويي و ادويه اي به شمار مي رود . در اكثر فارماكوپه هاي معتبر از پيكر رويشي زوفاي به عنوان دارو ياد شده است .
از دم كرده پيكر رويشي اين گياه براي درمان بيماريهاي مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه ، سياه سرفه ، برونشيت و آسم استفاده مي شود . مواد موثرة اين گياه سبب افزايش فشار خون ، هضم غذا و همچنين كاهش تورم مي شود . زوفا اگر چه كمي تلخ مزه است ولي به عنوان طعم دهندة مواد غذايي و همچنين در تهيه تهية سس مورد استفاده قرار مي گيرد .
اسانس زوفا خاصيّت ضد قارچي و باكتريايي دارد . اين اسانس در صنايع كنسرو سازي ، نوشابه سازي و همچنين در صنايع آرايشي و بهداشتي كاربرد فراواني دارد .به علت نوش فراواني كه در گلهاي اين گياه به وجود مي آيد در رديف گياهان مولّد عسل قرار دارد . عسل حاصله از آن كيفيت بسيار مطلوبي برخوردار است .
زوفا در سطوح وسيعي در مركز و جنوب اروپا عمدتاً در روسيه ، بلغارستان ، مجارستان ، ايتاليا ، اسپانيا ، فرانسه و در كشمير هند كشت مي شود . بقراط آن را براي پلوپزي تجويز مي كرد . ديوسكوريدس آن را همراه با سداب براي آسم و آبريزش مفيد مي دانست .