گوجهفرنگيهاي ارگانيك با داشتن خاصيت آنتي اكسيداني بيشتر در مقايسه با گوجهفرنگيهاي معمولي با ميزان ابتلا به بيماريهاي مزمن مبارزه ميكنند.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريهي كشاورزي و شيمي غذايي، محققان دانشگاه بارسلونا با مطالعه بر روي گوجهفرنگيهاي ارگانيك و نيز با پيدا كردن 34 تركيب فنولي در گوجهفرنگيهاي ارگانيك و معمولي دريافتند كه در مجموع گوجهفرنگيهاي ارگانيك حاوي سطوح بالاتري از تركيبات فنولي هستند.
اين گزارش ميافزايد: كه پلي فنولها تركيبات آنتياكسيداني با منشاء گياهي هستند كه باعث رشد سلولهاي مغزي ميشوند و داراي خاصيت ضدالتهابي، ضد لخته شدن خون هستند و با بيماريهاي مزمن مانند آرتريت و برخي از انواع سرطانها مبارزه ميكنند.
براساس اين گزارش محققان افزودند كه تفاوت ميان گوجهفرنگيهاي ارگانيك و معمولي را ميتوان در كود مورد استفاده در آنها دانست.
نتايج حاصل از اين گزارش مؤيد اين مسئله است كه در كشاورزي ارگانيك از كودهاي نيتروژني استفاده نميشود و گياهان ناچارند با فعال كردن مكانيسمهاي دفاعي خود ميزان سطح آنتياكسيداني خود را افزايش دهند.
گفتني است: استفاده نكردن از كودهاي نيتروژني، گياهان را در معرض تنش قرار ميدهد و آنها در پاسخ به اين تنش مقادير پليفنول بيشتري توليد ميكنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر