| |||
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، 'فاطمه شیخ شعاعی ' كارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی در این مورد گفت : اسیدهای چرب چند غیراشباعی امگا3 گروهی از اسیدهای چرب هستند كه اثرات سودمند مصرف آنها در توسعه سلامت و ممانعت از بیماری ها به اثبات رسیده است. وی خاطرنشان كرد كه شیر و فرآورده های لبنی به طوركلی به عنوان غذاهای سالم شناخته می شوند ولی حدود 70 درصد چربی آن ها از نوع اسیدهای چرب اشباع است كه مصرف آن منجر به افزایش بیماری های قلبی وعروقی می شود. |
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
غنی سازی دوغ با اسیدهای چرب امگا3
مصرف یک واحد میوه در رفع تشنگی موثر است
اصول تغذیهای صحیح در ماه رمضان
متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف میوههای آب دار تاثیر چندانی در رفع تشنگی ندارد گفت: «مصرف سیب به همراه یک لیوان آب در کاهش تشنگی موثر است.»
دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص کاهش تشنگی در ماه مبارک رمضان توصیهای کرد و گفت: «میزان مصرف آب به نیاز فرد بستگی دارد.رفع ورم معده در کودکان با روزه گرفتن
اصول تغذیهای صحیح در ماه رمضان
کودکان افطاری کمتر بخورند
دبیرانجمن پزشکان کودکان ایران و رئیس انجمن عفونی اطفال ایران گفت: «روزه گرفتن برای کودکانی که دچار ورم معده ناشی از پرخوری و بدخوری غذا هستند بسیار مفید بوده و در نظم غذایی آنان تاثیر میگذارد.»
دکتر محمدرضا بلورساز، در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص شرایط روزه گرفتن کودکان بیان کرد: «شرایط کودکان در مقایسه با بالغین به هنگام روزه گرفتن سختتر است که البته این موضوع به فاکتورهای مختلفی از جمله رشد کم، سابقه بیماری از جمله زخم معده، سنگ کلیه، تشنج، بستریهای مکرر در بیمارستان و مصرف داروهای مختلف بستگی دارد. همچنین محیط پر تشنج و استرس زا نیز بر سیستم ایمنی کودک اثر گذاشته و او را ضعیف میکند بنابراین ضوابط روزه گرفتن کودکان نسبت به بزرگسالان از اهمیت بیشتری برخوردار است.»روزه خود را به هيچ وجه با آب سرد باز نكنيد
بازکردن روزه با آب خیلی سرد آسیب شدیدی به معده و کبد رسانده و باعث ضعف و نقصان عملکرد دستگاه گوارش می شود.
دکتر مجید امتیازی متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار وب دا در یزد، با اشاره به روزه داری در فصل گرم سال اظهار داشت: از آنجا که هوای گرم تابستان و روزه داری موجب کاهش آب بدن و دهیدراته شدن بدن می شود بنابراین روزه داران در فاصله افطار تا سحر به اندازه مایعات بنوشند و از مصرف مقدار کافی میوه و سبزیجات غافل نشوند چرا که سبزیجات و میوه ها به لحاظ دارا بودن فیبر باعث آزاد شدن تدریجی آب در طول روز شده و در رفع عطش کمک کننده هستند.
درمان پره ديابت ميتواند از ابتلا به بيماري ديابت پيشگيري كند
درمان مبتلايان به پره ديابت يا كساني كه زمينه بروز بيماري ديابت را دارند، از ابتلا شدن به بيماري اصلي ديابت جلوگيري ميكند.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريه انجمن ديابت آمريكا، محققان كلرادوي آمريكا با مطالعه بر روي 3000 نفر افراد مبتلا به پره ديابت (پيش ديابت) مشاهده كردند كه درمان غيرتهاجمي پره ديابت با استفاده از داروها و رژيمهاي غذايي و تغيير الگوهاي زندگي، مانع از ابتلا به بيماري ديابت ميشود.
براساس اين گزارش محققان با بررسي دادهها توسط يك پيگيري 5 ساله از كساني كه ميزان قند خون در آنها كنترل شده بود و به حالت نرمال برگشته بود، دريافتند كه ميزان ابتلا به ديابت در اين افراد 56 درصد كمتر از گروه شاهد بوده است.
نتايج حاصل از اين گزارش ميافزايد: براساس تحقيقات صورت گرفته در گزارشات قبل، 70 درصد افرادي كه پره ديابت ميگرفتند، بالاخره به بيماري ديابت نوع 2 گرفتار ميشوند ولي طبق يافتههاي جديد در اين مطالعه، درمان افراد مستعد ديابت يا مبتلا به پره ديابت، از خطر ابتلا به اين بيماري تا حدود بسيار زيادي ميكاهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: در حال حاضر 35 درصد از شهروندان آمريكايي به پره ديابت يا پيش ديابت مبتلا هستند.
مواد غذايي شيرين را در وعده سحري نخوريد
مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود زيرا مصرف مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه كاهش قند خون شده و فرد زودتر گرسنه مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بهتر است در وعده سحري مقدار مناسبي سبزي هاي مختلف مانند سبزي خوردن مصرف شود زيرا سبزي ها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تامين ويتامين ها مواد معدني و مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري مي كنند.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدريج انواع ميوه، چاي كمرنگ وساير مايعات به ويژه آب براي جبران كم آبي بدن نوشيده شود.
وي تصريح كرد: عبادت هايي كه بعد از افطار در ماه رمضان انجام مي شود، به متابوليسم غذا كمك مي كند زيرا در نماز خواندن تمام ماهيچه ها و مفاصل درگير هستند و مي تواند جانشين يك ورزش با شدت متوسط باشد كه كالري مصرف مي شود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: افراد بايد از نوشيدن بيش از اندازه چاي در وعده سحري اجتناب كنند زيرا چاي باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمك هاي معدني كه بدن در طول روز به آن احتياج دارد، مي شود.
پيشگيري از چاقي عامل مهم حفظ سلامت عضلات و استخوان ها
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر سيد تقي نور بخش با اشاره به اين كه در افراد چاق به علت كاهش فشار بر روي عضلات شكمي، گودي كمر ايجاد مي شود، گفت: پيشگيري از چاقي و افزايش وزن، خصوصا چاقي در ناحيه شكم به سلامت سيستم اسكلتي كمك مي كند.
وي افزود: افزايش وزن معادل يك كيلو گرم، موجب ايجاد فشار 5 تا 7 برابري بر مفاصل لگن و زانو مي شود و كاهش وزن در حفظ وزن طبيعي، نقش مهمي در حفظ سلامت عضلات و استخوان هاي بدن دارد.
دكتر نوربخش تصريح كرد: با انجام حركات ورزشي مناسب، استخوان ها و عضلات استحكام بيشتري پيدا كرده و از پوكي استخوان نيز پيشگيري مي شود.
دبير انجمن جراحان ارتوپدي ايران خاطرنشان كرد: انجام حركات ورزشي مداوم، پيشگيري از چاقي و تغذيه مناسب و توجه به مشكلات استخواني در مراحل ابتدايي موجب مي شود افراد در سنين سالمندي از سلامتي بيشتري برخوردار باشند.
يك پاستاي خوشمزه از آرد موز سبز به تازگي براي افراد مبتلا به بيماري سلياك ساخته شد
افراد مبتلا به بيماري سلياك ميتوانند پاستاي فاقد گلوتن از آرد موز سبز را جايگزين وعدههاي غذايي خود كنند.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريه آكادمي تغذيه و رژيم غذايي، محققان دانشگاه برزيل يك نوع پاستاي فاقد گلوتن از آرد موز سبز، سفيده تخم مرغ، آب و يك تركيب صمغي شكل تهيه كردند.
براساس اين گزارش، در اكثر مواد غذايي فاقد گلوتن، مقدار پروتئين كاهش مييابد و براي جبران آن از محتواي چربي بسيار زيادي استفاده ميشود.
اين گزارش ميافزايد: از ويژگي مهم اين پاستاي اصلاح شده علاوه بر طعم مطلوب، افزايش پروتئين و كاهش ميزان 98 درصدي چربي در مقايسه يا ديگر محصولات فاقد گلوتن است.
گفتني است بيماري سلياك يك بيماري اتوايميون است و افراد مبتلا به اين بيماري قادر به تحمل پروتئين موجود در گندم و ساير غلات نيستند و در صورت عدم رعايت رژيم غذايي مناسب، علاوه بر اختلالات جسمي، در معرض ابتلا به سرطان روده و ديگر بيماريهاي گوارشي نيز قرار ميگيرند.
هنگام سحر از خوردن غذاهاي خشك خودداري كنيد
برای جلوگیری از عطش در ماه رمضان هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخ شده مثل کباب، جوجهکباب و ماهی خودداری کنید.
كارشناس آموزش مركز حوادث و فوريت هاي پزشكي اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: غذاهاي خشك به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و ترش کردن معده میشوند.
آرزو دهقاني افزود: تمام روزه داران، خصوصاً آنهایی که دچار بیماریهای گوارشی و معده هستند، سعی کنند از خوردن این غذاها بپرهیزند و یا از لیمو ترش، ماست و سبزی خوردن در کنار این غذاها استفاده کنند.
زخم معده شایعترین عارضه مصرف خودسرانه داروهای مسکن
یک فوق تخصص دستگاه گوارش، عمدهترین عارضه مصرف خودسرانه داروهای مسکن را زخم معده دانست.
به گزارش وب دا، دکتر علیرضا کابلی اظهار کرد: عمدهترین عارضه مصرف خودسرانه مسکن ایجاد زخم و اُرزیون (ساییدگی) در دستگاه گوارش است.
وی ادامه داد: این زخم در کلیه قسمتهای دستگاه گوارش ایجاد می شود که شایعترین آن زخم معده است.
وی بیان کرد: زخم معده باعث ایجاد درد شکمی، نفخ و خونریزی میشود که استفراغ خونی و مدفوع سیاهرنگ از نشانه های خونریزی معده است.
دکتر کابلی خاطرنشان کرد: استفاده از آسپرین پوششدار و شیافها نیز میتواند عوارضی در پی داشته باشد اما میزان عوارض آن کمتر می شود.
وی گفت: در هیچ موردی مصرف خودسرانه دارو توصیه نمیشود اما در صورت لزوم بهتر است از استامینوفن ساده استفاده کرد.
دکتر کابلی اضافه کرد: افرادی که در گذشته زخم معده داشتند و میخواهند به مدت طولانی از مسکن استفاده کنند بهتر است از داروی ضداسید استفاده کنند.
وی در پایان گفت: سرطان معده جزو شایعترین سرطان ها در بین بیماران است.
اشتراک در:
پستها (Atom)