غذاهاي سالم براي مقابله با فشار خون بالا


02-76.jpg
افزايش فشار خون يك اختلال خاموش است كه مي‌تواند با بسياري از بيماري‌ها و مشكلات سوخت وساز بدن مرتبط باشد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، به نقل از پايگاه اينترنتي تايمز گروپ، در اين مقاله به تعدادي از مواد غذايي مفيد كه در پايين آوردن فشار خون نقش موثري دارند، اشاره شده كه عبارتند از:
- اسفناج: اين سبزي سرشار از منيزيم و همچنين حاوي مقادير قابل توجهي پتاسيم است كه هر دوي اين عنصرها، مواد كليدي و اصلي براي پايين‌ آوردن سطح فشار خون هستند. به همين دليل مصرف اين سبزي‌ها به طور روزانه براي مقابله با افزايش فشار خون توصيه مي‌شود.

تغذیه با شیر مادر در كاهش ناهنجاری های فك موثر است


تهران- دانشیار گروه ارتودنسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در تحقیقات جدید مشخص شده كه تغذیه با شیر مادر علاوه بر خواص خود شیر سبب گسترش كام كودك و كاهش ناهنجاری فكی او می‌شود چرا كه عضلات فكی هنگام خوردن شیر مادر تقویت می‌شود.

1391/05/02 - 09:50
دكتر 'مهتاب نوری' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: نوزادانی كه با شیشه شیر تغذیه می‌شوند فقط با مكیدن سرشیشه حجم زیادی از شیر را به راحتی دریافت می‌كنند و فك تحرك چندانی ندارد در حالی كه نوزاد برای خوردن شیر از سینه مادر باید فشار بیشتری به فك خود برای دریافت شیر بیاورد و در نتیجه ناهنجاری فك در كودكانی كه از شیر مادر تغذیه می‌شوند، كمتر است.

برگ بوته توت فرنگی باعث سنتز نانوذرات نقره می‌شود


تهران – محققان یونانی و اسپانیایی به تازگی دریافتند كه برگ بوته توت فرنگی قابلیت سنتز نانوذرات نقره را داراست.

1391/05/02 - 09:50
به گزارش ساینس دیلی ، تا امروز سنتز نانوذرات نقره بسیار دشوار و با هزینه بالایی انجام می‌شد واین درحالی است كه این فرآیند با استفاده از برگ بوته توت فرنگی در كمترین زمان ممكن و با حداقل هزینه انجام می‌شود.
فرآیند سنتز نانوذرات با استفاده از عصاره برگ توت فرنگی انجام می‌شود.
دانشمندان در این فرآیند با استفاده از عصاره برگ توت فرنگی و نیترات نقره موفق به تولید نانوذرات نقره شده‌اند. نانوذرات نقره تقریبا در تمام زمینه‌های صنعت و بیوتكنولوژی كاربرد گسترده ای دارد. یكی از مهمترین كاربردهای نانوذرات نقره در توزیع دارو از طریق تجهیزات الكترونیكی و كاتالیزور است.
روش‌های متفاوت دیگری نیز برای تولید نانوذرات نقره وجود دارد ولی این روش بسیار ساده و كم هزینه بوه و با سرعت زیادی قابل انجام است.
یكی دیگر از مهمترین مزایای استفاده از این روش غیر سمی بودن برگ گیاه توت فرنگی در مقایسه با تركیبات قبلی است.

غنی سازی دوغ با اسیدهای چرب امگا3


تهران- پژوهشگران علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در تحقیقی روش های غنی سازی دوغ را با اسیدهای چرب غیراشباعی امگا3 بررسی كردند .

1391/05/02 - 09:50
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، 'فاطمه شیخ‌ شعاعی ' كارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی در این مورد گفت : اسیدهای چرب چند غیراشباعی امگا3 گروهی از اسیدهای چرب هستند كه اثرات سودمند مصرف آن‌ها در توسعه سلامت و ممانعت از بیماری ها به اثبات رسیده است.
وی خاطرنشان كرد كه شیر و فرآورده های لبنی به طوركلی به عنوان غذاهای سالم شناخته می شوند ولی حدود 70 درصد چربی آن ها از نوع اسیدهای چرب اشباع است كه مصرف آن منجر به افزایش بیماری های قلبی وعروقی می شود.

مصرف یک واحد میوه در رفع تشنگی موثر است


اصول تغذیه‌ای صحیح در ماه رمضان 

متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف میوه‌های آب دار تاثیر چندانی در رفع تشنگی ندارد گفت: «مصرف سیب به همراه یک لیوان آب در کاهش تشنگی موثر است.»

دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص کاهش تشنگی در ماه مبارک رمضان توصیه‌ای کرد و گفت: «میزان مصرف آب به نیاز فرد بستگی دارد.

رفع ورم معده در کودکان با روزه گرفتن


اصول تغذیه‌ای صحیح در ماه رمضان 

کودکان افطاری کمتر بخورند

دبیرانجمن پزشکان کودکان ایران و رئیس انجمن عفونی اطفال ایران گفت: «روزه گرفتن برای کودکانی که دچار ورم معده ناشی از پرخوری و بدخوری غذا هستند بسیار مفید بوده و در نظم غذایی آنان تاثیر می‌گذارد.»

دکتر محمدرضا بلورساز، در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص شرایط روزه گرفتن کودکان بیان کرد: «شرایط کودکان در مقایسه با بالغین به هنگام روزه گرفتن سخت‌تر است که البته این موضوع به فاکتورهای مختلفی از جمله رشد کم، سابقه بیماری از جمله زخم معده، سنگ کلیه، تشنج، بستری‌های مکرر در بیمارستان و مصرف داروهای مختلف بستگی دارد. همچنین محیط پر تشنج و استرس زا نیز بر سیستم ایمنی کودک اثر گذاشته و او را ضعیف می‌کند بنابراین ضوابط روزه گرفتن کودکان نسبت به بزرگسالان از اهمیت بیشتری برخوردار است.» 

روزه خود را به هيچ وجه با آب سرد باز نكنيد


بازکردن روزه با آب خیلی سرد آسیب شدیدی به معده و کبد رسانده و باعث ضعف و نقصان عملکرد دستگاه گوارش می شود.
دکتر مجید امتیازی متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار وب دا در یزد، با اشاره به روزه داری در فصل گرم سال اظهار داشت: از آنجا که هوای گرم تابستان و روزه داری موجب کاهش آب بدن و دهیدراته شدن بدن می شود بنابراین روزه داران در فاصله افطار تا سحر به اندازه مایعات بنوشند و از مصرف مقدار کافی میوه و سبزیجات غافل نشوند چرا که سبزیجات و میوه ها به لحاظ دارا بودن فیبر باعث آزاد شدن تدریجی آب در طول روز شده و در رفع عطش کمک کننده هستند.

درمان پره ديابت مي‌تواند از ابتلا به بيماري ديابت پيشگيري كند


درمان مبتلايان به پره ديابت يا كساني كه زمينه بروز بيماري ديابت را دارند، از ابتلا شدن به بيماري اصلي ديابت جلوگيري مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن ديابت آمريكا، محققان كلرادوي آمريكا با مطالعه بر روي 3000 نفر افراد مبتلا به پره ديابت (پيش ديابت) مشاهده كردند كه درمان غيرتهاجمي پره ديابت با استفاده از داروها و رژيم‌هاي غذايي و تغيير الگوهاي زندگي، مانع از ابتلا به بيماري ديابت مي‌شود.
براساس اين گزارش محققان با بررسي داده‌ها توسط يك پي‌گيري 5 ساله از كساني كه ميزان قند خون در آنها كنترل شده بود و به حالت نرمال برگشته بود، دريافتند كه ميزان ابتلا به ديابت در اين افراد 56 درصد كمتر از گروه شاهد بوده است.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: براساس تحقيقات صورت گرفته در گزارشات قبل، 70 درصد افرادي كه پره ديابت مي‌گرفتند، بالاخره به بيماري ديابت نوع 2 گرفتار مي‌شوند ولي طبق يافته‌هاي جديد در اين مطالعه، درمان افراد مستعد ديابت يا مبتلا به پره ديابت، از خطر ابتلا به اين بيماري تا حدود بسيار زيادي مي‌كاهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: در حال حاضر 35 درصد از شهروندان آمريكايي به پره ديابت يا پيش ديابت مبتلا هستند.  

مواد غذايي شيرين را در وعده سحري نخوريد


مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود زيرا مصرف مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه كاهش قند خون شده و فرد زودتر گرسنه مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بهتر  است در وعده سحري مقدار مناسبي سبزي هاي مختلف مانند سبزي خوردن مصرف شود زيرا سبزي ها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تامين ويتامين ها مواد معدني و مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري مي كنند.
دكتر زهرا عبداللهي‌ افزود:‌ براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدريج انواع ميوه، ‌چاي كمرنگ وساير مايعات به ويژه آب براي جبران كم آبي بدن نوشيده شود.
وي تصريح كرد: عبادت هايي كه بعد از افطار در ماه رمضان انجام مي شود،‌ به متابوليسم غذا كمك مي كند زيرا در نماز خواندن تمام ماهيچه ها و مفاصل درگير هستند و مي تواند جانشين يك ورزش با شدت متوسط باشد كه كالري مصرف مي شود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: افراد بايد از نوشيدن بيش از اندازه چاي در وعده سحري اجتناب كنند زيرا چاي باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمك هاي معدني كه بدن در طول روز به آن احتياج دارد،‌ مي شود. 

پيشگيري از چاقي عامل مهم حفظ سلامت عضلات و استخوان ها


دبير انجمن جراحان ارتوپدي كشور گفت: پيشگيري از چاقي عامل مهم حفظ سلامت عضلات و استخوان ها است.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر سيد تقي نور بخش با اشاره به اين كه در افراد چاق به علت كاهش فشار بر روي عضلات شكمي، گودي كمر ايجاد مي شود، گفت:‌ پيشگيري از چاقي و افزايش وزن، خصوصا چاقي در ناحيه شكم به سلامت سيستم اسكلتي كمك مي كند.
وي افزود: افزايش وزن معادل يك كيلو گرم، موجب ايجاد فشار 5 تا 7 برابري بر مفاصل لگن و زانو مي شود و كاهش وزن در حفظ وزن طبيعي، ‌نقش مهمي در حفظ سلامت عضلات و استخوان هاي بدن دارد.
دكتر نوربخش تصريح كرد: با انجام حركات ورزشي مناسب، ‌استخوان ها و عضلات استحكام بيشتري پيدا كرده و از پوكي استخوان نيز پيشگيري مي شود.
دبير انجمن جراحان ارتوپدي ايران خاطرنشان كرد: انجام حركات ورزشي مداوم، پيشگيري از چاقي و تغذيه مناسب و توجه به مشكلات استخواني در مراحل ابتدايي موجب مي شود افراد در سنين سالمندي از سلامتي بيشتري برخوردار باشند.