زانو درد را با غذا درمان کنید


113-9.jpg
یکی از شایع ترین علت های درد زانو استئوآرتریت است. استئو به معنی استخوان و آرتریت نیز به معنی تخریب و التهاب مفصل است.
به گزارش ايسنا روزنامه جام جم نوشت: در این بیماری سطح مفصل، خوردگی پیدا می کند و استخوان های اطراف مفصل ضخیم می شوند. این تغییرات، به سفتی و درد مفصل زانو در بسیاری از افراد منجر می شود. این بیماری با افزایش سن بروز می یابد.
شیوع بیماری در مردان زیر ۴۵ سال و در زنان بالای ۵۵ سال مشاهده می شود. درمان های مختلفی از جمله فیزیوتراپی و انجام ورزش هایی نظیر پیاده روی و شنا، کاهش وزن، درمان های دارویی، تزریق استروئید یا حتی جراحی تعویض مفصل زانو برای این بیماران انجام می گیرد، ولی تحقیقات جدید نشان داده است تغییر رژیم غذایی، تاثیر بسزایی در درمان این بیماری دارد.
بعضی از غذاها دارای اثر ضدالتهابی و ضددرد برای آرتریت و دیگر انواع زانودرد محسوب می شوند. اثر این غذاها هم ردیف با داروهای شیمیایی تجویز شده برای درمان این بیماری است.
ماهی بخورید: اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی، ضدالتهاب طبیعی است. از آنجا که کاهش التهاب مفصل باعث کاهش درد زانو می شود، می توان گفت اثرات ضدالتهابی امگا ۳ منجر به کاهش درد زانو می شود. همچنین تحقیقات دیگری نشان داده است اسیدهای چرب امگا ۳ همچنین باعث کاهش سفتی صبحگاهی مفصل زانو در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می شود.
علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی نه تنها عوامل ایجادکننده التهاب را مسدود می کند، بلکه از فعالیت پروتئین هایی که به خوردگی غضروف مفصل زانو منجر می شود نیز جلوگیری می کند.
ماهی قزل آلا، ماهی تن، ساردین، شاه ماهی و... بهترین منابع حاوی امگا ۳ محسوب می شود. همچنین مصرف کپسول های روغن ماهی نیز مفید است. در آخر باید به این نکته توجه کنید که خوردن ماهی به دلیل نداشتن عوارض جانبی بسیار مفیدتر از مصرف داروهای ضدالتهابی شیمیایی است.
آب پرتقال بنوشید: آب پرتقال منبعی بسیار غنی از ویتامین C است. استئوآرتریت باعث خوردگی استخوان می شود. تحقیقات نشان داده است در افرادی که از مقادیر قابل ملاحظه ویتامین C استفاده کرده اند این عارضه کمتر دیده می شود. منابع غنی ویتامین C شامل پرتقال، فلفل سبز، گریپ فروت، توت فرنگی، انبه و کیوی است. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در مقایسه با خوردن آن، ۲۵ درصد بیشتر ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می کند.
سویا را در سبد غذایی خود بگنجانید: سویا سرشار از ماده ای به نام ایزوفلاون (نوعی هورمون گیاهی) است که اثرات ضدالتهابی دارد.
اسفناج و پیاز بیشتری مصرف کنید: اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان های لوتئین و زیاکسانتین است که درد ناشی از استئوآرتریت را کاهش می دهد. همچنین این آنتی اکسیدان ها از ایجاد عوارض بینایی این بیماری جلوگیری می کنند.
از ادویه های مناسب استفاده کنید: ماده رنگی موجود در زردچوبه دارای خاصیت ضدالتهابی است. این ماده رنگی شبیه داروهای بازدارنده COX ۲ عمل می کند و باعث کاهش تورم مفاصل می شود.
از زنجبیل بیشتر استفاده کنید: از زنجبیل به طور سنتی در درمان دل درد استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است این ماده گیاهی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت باعث کاهش التهاب و درد مفاصل بخصوص هنگام راه رفتن و ایستادن می شود.
هشدار: چند مورد را در رژیم غذایی خود رعایت کنید:
ـ وزن خود را با تغییر عادت غذایی و ورزش کاهش دهید.
ـ از مصرف مواد قندی و چرب بخصوص چربی اشباع شده خودداری کنید.
ـ در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده کنید.
ـ از مواد غذایی حاوی کلسیم و آهن بیشتر استفاده کنید.
ـ حداقل دو بار در هفته از ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید.
ـ از آنجا که رژیم غذایی پرکربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و... موجب اضافه وزن و همچنین التهاب می شود، توصیه می شود تا حد مقدور از مصرف این نوع غذاها در رژیم غذایی روزانه خودداری کنید.

۱۵ نکته تغذیه‌ای در ماه مبارك رمضان

1500.jpg

رعایت راهکارهای ساده تغذیه‌ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره‌مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.
به گزارش ايسنا روزنامه هفت صبح نوشت: هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است اما با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

تاثير مفيد ماهي بر سلامت قلب بيشتر از سويا است


4-347.jpg
ماهي جزو گوشت‌هاي سفيد است و يك منبع غني از پروتئين كم چرب و مرغوب به حساب مي‌آيد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، غذاهاي دريايي حاوي مقادير زيادي پروتئين مفيد، چربي كم، كلسترول كم و نيز حاوي مقادير قابل توجهي از املاح و ويتامين‌ها هستند.
متخصصان تغذيه تاكيد دارند كه گوشت ماهي داراي ويتامين‌هاي ب، آ و د و نيز حاوي كلسيم، منيزيم، پتاسيم، روي، فسفر، مقدار كمتري آهن، مس و سلنيوم است. بعلاوه ماهي‌هايي كه در آب‌هاي شور زندگي مي‌كنند داراي ذخيره يد زيادي هستند.

كاسني؛ گياهي براي حفاظت از سلولهای کبدی


الهام تاجریزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، گفت: کاسنی گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن به طور متوسط به یک متر می‌ رسد.

وی با بیان اینکه این گیاه دارای ریشه ‌های قوی و نسبتاً طویل است، افزود: بر روی برگ‌های آن، بریدگی‌های عمیقی وجود دارد که در قسمت انتهایی شبیه به مثلث می‌شوند. کاسنی در نواحی نسبتاً مرطوب با ارتفاع کم رشد می‌کند و به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و قادر به تحمل گرمای شدید تابستان نیست.
تاجریزی گفت: کاسنی در نقاط مختلف ایران بویژه خراسان جنوبی در بیشتر باغات منطقه به صورت خودرو مشاهده می‌شود.

چاقي خطر ابتلا به سياه سرفه را افزايش مي‌دهد

47-12.jpg

در يك مطالعه جديد معلوم شد؛

گروهي از پزشكان استراليايي در يك مطالعه جديد دريافتند كه در افراد بالغ و بزرگسال، چاقي يكي از عوامل مهم در افزايش خطر ابتلا به سياه سرفه است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، در اين آزمايشات معلوم شد بزرگسالان چاق در مقايسه با افرادي كه مبتلا به چاقي يا اضافه وزن نيستند، 50 درصد بيشتر با خطر ابتلا به سياه سرفه مواجهند.

روزه‌داري موجب كاهش چربي خون در درازمدت مي‌شود


/بايدها و نبايدهاي روزه‌داري در ماه رمضان/

38.jpegرييس انجمن قلب و عروق ايران ضمن تاكيد براين كه برخلاف نگراني‌هايي كه وجود دارد، روزه‌داري اثرات مثبتي بر روي سلامت قلب دارد، اظهار كرد: به عنوان مثال روزه‌داري موجب كاهش چربي خون در درازمدت مي‌شود.
دكتر فريدون نوحي در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و ماه بهره‌مندي از بركات الهي، اظهار كرد: مطالعات نشان مي‌دهند روزه‌داري اثرات مفيدي بر روي درمان برخي بيماري‌ها بر جاي مي‌گذارد.

غذاهاي سالم براي مقابله با فشار خون بالا


02-76.jpg
افزايش فشار خون يك اختلال خاموش است كه مي‌تواند با بسياري از بيماري‌ها و مشكلات سوخت وساز بدن مرتبط باشد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، به نقل از پايگاه اينترنتي تايمز گروپ، در اين مقاله به تعدادي از مواد غذايي مفيد كه در پايين آوردن فشار خون نقش موثري دارند، اشاره شده كه عبارتند از:
- اسفناج: اين سبزي سرشار از منيزيم و همچنين حاوي مقادير قابل توجهي پتاسيم است كه هر دوي اين عنصرها، مواد كليدي و اصلي براي پايين‌ آوردن سطح فشار خون هستند. به همين دليل مصرف اين سبزي‌ها به طور روزانه براي مقابله با افزايش فشار خون توصيه مي‌شود.

تغذیه با شیر مادر در كاهش ناهنجاری های فك موثر است


تهران- دانشیار گروه ارتودنسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در تحقیقات جدید مشخص شده كه تغذیه با شیر مادر علاوه بر خواص خود شیر سبب گسترش كام كودك و كاهش ناهنجاری فكی او می‌شود چرا كه عضلات فكی هنگام خوردن شیر مادر تقویت می‌شود.

1391/05/02 - 09:50
دكتر 'مهتاب نوری' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: نوزادانی كه با شیشه شیر تغذیه می‌شوند فقط با مكیدن سرشیشه حجم زیادی از شیر را به راحتی دریافت می‌كنند و فك تحرك چندانی ندارد در حالی كه نوزاد برای خوردن شیر از سینه مادر باید فشار بیشتری به فك خود برای دریافت شیر بیاورد و در نتیجه ناهنجاری فك در كودكانی كه از شیر مادر تغذیه می‌شوند، كمتر است.

برگ بوته توت فرنگی باعث سنتز نانوذرات نقره می‌شود


تهران – محققان یونانی و اسپانیایی به تازگی دریافتند كه برگ بوته توت فرنگی قابلیت سنتز نانوذرات نقره را داراست.

1391/05/02 - 09:50
به گزارش ساینس دیلی ، تا امروز سنتز نانوذرات نقره بسیار دشوار و با هزینه بالایی انجام می‌شد واین درحالی است كه این فرآیند با استفاده از برگ بوته توت فرنگی در كمترین زمان ممكن و با حداقل هزینه انجام می‌شود.
فرآیند سنتز نانوذرات با استفاده از عصاره برگ توت فرنگی انجام می‌شود.
دانشمندان در این فرآیند با استفاده از عصاره برگ توت فرنگی و نیترات نقره موفق به تولید نانوذرات نقره شده‌اند. نانوذرات نقره تقریبا در تمام زمینه‌های صنعت و بیوتكنولوژی كاربرد گسترده ای دارد. یكی از مهمترین كاربردهای نانوذرات نقره در توزیع دارو از طریق تجهیزات الكترونیكی و كاتالیزور است.
روش‌های متفاوت دیگری نیز برای تولید نانوذرات نقره وجود دارد ولی این روش بسیار ساده و كم هزینه بوه و با سرعت زیادی قابل انجام است.
یكی دیگر از مهمترین مزایای استفاده از این روش غیر سمی بودن برگ گیاه توت فرنگی در مقایسه با تركیبات قبلی است.

غنی سازی دوغ با اسیدهای چرب امگا3


تهران- پژوهشگران علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در تحقیقی روش های غنی سازی دوغ را با اسیدهای چرب غیراشباعی امگا3 بررسی كردند .

1391/05/02 - 09:50
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، 'فاطمه شیخ‌ شعاعی ' كارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی در این مورد گفت : اسیدهای چرب چند غیراشباعی امگا3 گروهی از اسیدهای چرب هستند كه اثرات سودمند مصرف آن‌ها در توسعه سلامت و ممانعت از بیماری ها به اثبات رسیده است.
وی خاطرنشان كرد كه شیر و فرآورده های لبنی به طوركلی به عنوان غذاهای سالم شناخته می شوند ولی حدود 70 درصد چربی آن ها از نوع اسیدهای چرب اشباع است كه مصرف آن منجر به افزایش بیماری های قلبی وعروقی می شود.