مصرف میوه را در هنگام سحر فراموش نکنید

 مصرف میوه هنگام سحر، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشكل یبوست نیز می شود.
به گزارش خبرنگار وب دا، صدیقه پیروان کارشناس نظارت بر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره روزه داری و رفع تشنگی گفت: نوشیدن آب همراه با غذای سحر به خصوص  مابین غذا  نه تنها عطش را رفع نمیکند بلکه باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم غذا می شود.
وی ادامه داد: روزه داران باید در ماه مبارك رمضان سدی در بدن خود بسازند كه بتوانند آب و مواد غذایی را كه در سحر مصرف شده است، به صورت یكنواخت و دائم در طول روز به قسمت های مختلف بدن برسانند که این امر تنها با مصرف مواد غذایی غنی از فیبر شامل سبزیجات و میوه ها، امكان پذیر است
وی افزود: مصرف میوه هنگام سحر، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشكل یبوست نیز می شود. میوه ها سرشار از فیبر هستند و قند موجود در آنها در حالت خالص و بدون فیبر دیرتر از قندهای ساده جذب می شود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی كند.
مهندس پیروان بیان کرد:  مصرف سالاد كاهو نیز به دلیل داشتن آب و فیبر فراوان و برای كاهش احساس تشنگی بسیار موثر است. مصرف هندوانه و شربت خاک شیر هم به میزان زیادی از تشنگی جلو گیری میکند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: روزه داران باید به اندازه كافی چای كم رنگ،  شیروآب میوه مصرف كنند تا در طول روز دچار كم آبی نشوند. 

حافظه با خوردن ماهي قوی می شود

 نوعي اسيد چرب امگا 3 موجود در ماهي به نام DHA‌ باعث بهبود حافظه و قوي‌تر شدن آن مي‌شود. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه فيزيولوژي، تغذيه و متابوليسم، محققان مركز علوم اعصاب دانشگاه آلبرتا با تجويز يك رژيم غذايي سرشار از DHA‌ در مدل حيواني دريافتند كه اين اسيد چرب مي‌تواند نقش مؤثري در بهبود حافظه و وضوح آن داشته باشد.
براساس اين گزارش: مصرف ماهي و ديگر مكمل‌هاي غذايي حاوي DHA  بالا، مي‌تواند منجر به برقراري ارتباط و رله كردن بهتر پيام‌ها توسط سلول‌هاي حافظه در هيپوكامپوس مغز شود.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: مصرف مداوم ماهي‌ها مي‌تواند از كاهش سطوح DHA در مغز افراد حتي با بالا رفتن سن نيز جلوگيري كند.
به گفته محققان، پيش‌تر نيز اثرات مثبت DHA‌ در جلوگيري از تجمع مولكول‌هاي سمي در پشت چشم كه با افزايش سن باعث افت ديد و از دست دادن بينايي مي‌شود، به اثبات رسيده بود. 

کاهش مصرف نمک می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد


بنا به گزارش صندوق جهانی تحقیقات سرطان (WCRF)، کاهش مصرف غذاهای پر نمک مانند نان می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
این صندوق از افراد می خواهد تا کمتر نمک مصرف کنند و از شرکتهای تولیدات مواد غذایی می خواهد برچسبهای مشخص تری با محصولات ارایه کنند.

9 غـذاي مـو


ترجمه: راضيه فيضي

تغذيه سالم و تنوع غذايي، براي داشتن موهاي زيبا لازم است. اگر بخواهيد با استفاده از جديدترين رژيم‌هاي غذايي به سرعت وزن خود را کاهش دهيد، سلامت موهاي خود را نيز از دست خواهيد داد...
 در بيشتر رژيم‌هاي غذايي کم‌کالري موادمغذي مهمي مانند اسيدچرب امگا3، روي، ويتامين A و B وجود ندارد. اين رژيم‌ها علاوه بر اينکه از رشد موها جلوگيري مي‌کنند، ممکن است باعث ريزش مو هم بشوند. اين مطلب، شما را با فهرستي از غذاهاي دوستدار مو آشنا مي‌کند:
ماهي قزل‌آلا: ماهي قزل‌آلا سرشار از اسيدهاي چرب امگا3 و منبع خوب پروتئين‌ و آهن است. اسيدهاي چرب امگا3 براي محافظت از پوست سر ضروري هستند و کمبودشان مي‌تواند باعث خشکي پوست سر و مو شود. گياهخواران مي‌توانند يک يا دو قاشق غذاخوري پودر بذرکتان را به‌عنوان منبع گياهي امگا3 در رژيم‌غذايي روزانه خود بگنجانند.

آشنایی با 7 ماده غذایی برای تسکین گلودرد


برخی مواد غذایی وجود دارند که روند تسکین گلودرد را سرعت می‌بخشند که در این جا به چند نمونه از آن‌ها پرداخته‌ایم.آشنایی با 7 ماده غذایی برای تسکین گلودرد این مواد غذایی عبارتند از:
1- موز
موزها از جمله میوه‌هایی هستند که نرم بوده و بلعیدن آن‌ها بخصوص هنگام گلودرد بسیار راحت است. این میوه همچنین از شاخص گلایسمی پایینی برخوردار بوده و سرشار از ویتامین‌B6 ، پتاسیم و ویتامین C است.
2- سوپ مرغ
بسیاری از افراد معتقدند که سوپ مرغ کمک خوبی برای رفع گلودرد است. خوردن یک کاسه سوپ مرغ گرم از آن جا که دارای خواص ضد التهابی است می‌تواند به عنوان یک آنتی‌بیوتیک عمل کند. در تهیه سوپ مرغ از مواد غذایی سرشار از مواد مغذی مانند هویج، کرفس، پیاز، شلغم،‌ سیر و سیب‌زمینی استفاده کنید.

از مصرف سیر، پیاز و ادویه در سحر بپرهیزید




از مصرف سیر، پیاز و ادویه در سحر بپرهیزیدکارشناس مسؤول بهداشت دهان و دندان شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل گفت: با استفاده از مواد غذایی مناسب و پرهیز از مصرف مواد غذایی مانند سیر، پیاز و ادویه در سحر می توان از بوی بد دهان در ماه رمضان جلوگیری کرد.
دکتر عفت لامع در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، با اشاره به اینکه بوی بد دهان می تواند نشانه وجود مشکل در دهان، لثه و دندان باشد، اظهار کرد: این مشکل همچنین ممکن است به دلیل عفونت های تنفسی و اختلالات گوارشی برای هر فرد روی دهد، بنابراین توجه به این نکته راه حل اصلی برای رفع بوی دهان است.

مصرف میوه و سبزیجات نقش مهمی در پیشگیری از سکته‌ی مغزی( AVC) دارد


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که  گوشت سفید بعضی از میوه و سبزیجات مثل سیب، گلابی، گل کلم و …که برای حفظ سلامت قلب و عروق مفید است باعث پیشگیری از سکته‌ی مغزی می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،   مصرف میوه و سبزیجاتی که دارای گوشت سفید هستند نقش مهمی در پیشگیری از سکته‌ی مغزی( AVC) ایفا می‌کنند.
تاکنون پژوهش‌های زیادی تأثیر مثبت مصرف میوه و سبزیجات بر بدن را به اثبات رسانده‌اند و نیازی به تاکید بر ضرورت مصرف این مواد غذایی مفید نیست.
اخیراً محققان هلندی پژوهش‌هایی انجام داده و به این نتیجه رسیده‌اند گوشت سفید بعضی از میوه و سبزیجات مثل سیب، گلابی، گل کلم و …که برای حفظ سلامت قلب و عروق مفید است باعث پیشگیری از سکته‌ی مغزی می‌شود.  این یافته‌ جدید نتیجه‌ی تلاش محققان دانشگاه Wageningen هلند است که در روزنامه‌ی Stroke به چاپ رسیده است.
در این پژوهش محققان سعی کردند ارتباط بین رنگ میوه و سبزیجات و احتمال سکته‌ی مغزی( AVC)  را بررسی کنند. به این منظور آن‌ها ۲۰۰۶۹ داوطلبی که به طور متوسط ۴۱ سال داشته‌اند را به مدت ۱۰ تحت نظر گرفتند.در نهایت محققان به این نتیجه رسیدند که افزایش مصرف میوه و سبزیجاتی که گوشت سفیدی دارند خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد.
به بیان دقیق‌تر افزایش ۲۵ گرم مصرف روزانه‌ی این میوه و سبزیجات باعث کاهش ۹ درصدی سکته‌ی مغزی می‌شود.

رفع تشنگی روزه داری با این میوه ها


رفع تشنگی روزه داری با این میوه ها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوردن چای برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است، ...

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوردن چای برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است، گفت:روزه داران برای رفع تشنگی از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند تغذیه کنند.

بروز کبد چرب به دنبال مصرف بی رویه این خوراکی


بروز کبد چرب به دنبال مصرف بی رویه این خوراکی

رژیم گیاهخواری با گنجانیدن ترکیبی از تلفیق غلات و حبوبات جوانه زده و دانه ها و مغزها یکی از رژیم های درمانی و تامین کننده سلامتی تلقی می شود


رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه:« مصرف بی رویه آب میوه ها حتی اگر در منزل تهیه شده باشد اصلا توصیه نمی شود.» تاکید کرد:« رژیم گیاهخواری با گنجانیدن ترکیبی از تلفیق غلات و حبوبات جوانه زده و دانه ها و مغزها یکی از رژیم های درمانی و تامین کننده سلامتی تلقی می شود.»

فواید پروبیوتیک ها برای بدن


فواید پروبیوتیک ها برای بدن

پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم هایی هستند که در بدن ما (عموماً در روده ها) زندگی می‌کنند. آنها موادی را که ما نیاز داریم، تولید می‌کنند،

با به پایان رسیدن تابستان، همه چیز برای آغاز اپیدمی سرماخوردگی شروع می‌شود. اگر شما هم رفت و آمدهای زیادی دارید و امکان دارد سرما بخورید، می‌توانید به کمک فرآورده های پروبیوتیک از خودتان محافظت کنید.