آب‌معدنی هم سرطان‌زا می‌شود


کلمن‌های پر از یخ و دستگاه‌های آبخوری برقی به دلایل مختلف بهداشتی و مالی جای خود را به بطری‌های آب معدنی داده که فروشگاه‌ها یخ زده آن را با عزت و منت به مشتری‌های همیشگی‌شان می‌فروشند.

آبی که عموما به آن معدنی می‌گویند درحالی‌که برخی از آنها فقط آشامیدنی است.رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی ایران گفت: بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌های تولید‌کننده آب معدنی در ایران به‌طور واقعی اقدام به تولید آب معدنی نمی‌کنند و در این میان شاید بین آب معدنی‌های تولید‌شده در کشور دو تا سه شرکت آب معدنی تولید کنند.

تاثیر چای معادل آنتی بیوتیک است


سلامت نیوز: نتایج تحقیقات محققان دانشگاه کاردف بویلز نشان داد که مصرف روزانه چای به کاهش خطر ابتلا به اسهال و بیماریهای دستگاه گوارش کمک می‌کند.
محققان در جریان تحقیقات خود تاثیر 33 نوع چای سیاه را آزمایش کردند و دریافتند که ماده پولی فنول "polyphenols موجود در چای باکتریهای زیان بار "Clostridium difficile" را از بین می‌برد.پروفسور لس بایلی ناظر بر این تحقیقات گفت: من ویژگی‌های چای را از سال 2008 میلادی بررسی می‌کنم و چای سبز موثرتر از چای سیاه در از بین بردن باکتریهای "Clostridium difficile" است که در برابر آنتی بیوتیکها مقاوم هستند.

پیاز شادی آور است


سلامت نیوز: پیاز یکی از سبزیهایی است که احساس لذت و شادی زیادی را به همراه می‌آورد و هویچ، لوبیا، موز و سیب زمینی در رتبه های بعدی قرار دارند.
محققان تحقیقات خود را روی یکصد نوع مواد غذایی اساسی ارزان قیمت انجام دادند تا میزان شادمانی و خوشبختی انسان بعد از مصرف آنها را دریابند.بر پایه این گزارش، این باور رایج وجود دارد که شکلات رمز شادمانی است اما این تحقیقات پیاز را فراتر از آن می داند زیرا در صدر تمایل افراد شرکت کننده در این تحقیقات نسبت به دیگر مواد غذایی نظیر شکلات و کیک قرار داشت که بر اساس باور رایج، باعث شادمانی می‌شوند.
پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و انواع و یتامین‌های B است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ پیاز تاثیر شفابخشی روی قلب دارد و یکی از مهم ترین خواص آن به شمار می‌رود.به گفته پژوهشگران مصرف نصف یک پیاز متوسط در روز از مقدار کلسترول بد خون به میزان 30 درصد می‌کاهد و به جای آن کلسترول خوب را افزایش می‌دهد.پیاز همچنین فشارخون و قندخون را تنظیم می‌کند و مانند سیر، یک آنتی ‌بیوتیک طبیعی و قوی است و طیف وسیعی از عفونت‌ها و میکروبهای بیماری‌زا از اسهال گرفته تا بیماری سل را درمان می‌کند.
مصرف پیاز به صورت پخته همچنین برای جلوگیری از سرماخوردگی و کاهش سرفه و رفع مشکلات مجاری تنفسی مفید است.پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است و قادر است روند تغییر شکل سلول‌ها را که به سرطانی شدن آنها منجر می‌شود، متوقف کند و گوگرد موجود در پیاز برای رشد مو مفید است.مصرف پیاز برای درمان یبوست، بی‌ خوابی، میگرن، چاقی، ورم گلو، پروستات، بواسیر، یرقان و بیماری بسیار دیگر مفید است.


آنتي‌اكسيدان‌ها خطر بروز سرطان پانكراس را كاهش مي‌دهند


8-236.jpg
در يك مطالعه جديد تاييد شد مصرف مواد غذايي سرشار از آنتي‌اكسيدان‌ها شامل سلنيوم و ويتامين‌هاي C و E خطر بروز سرطان پانكراس را تا دو سوم كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، هر چند اين مطالعه يك بررسي مشاهده‌اي است و نمي‌تواند ارتباط علت و معلولي اين تاثير را تشريح كند، اما متخصصان انگليسي معتقدند چنانچه در آزمايشات بعدي وجود اين رابطه مستقيم تاييد شود، اين نوع رژيم غذايي مي‌تواند از هشت درصد موارد ابتلا به سرطان پانكراس پيشگيري كند.

براي پيشگيري از سرطان معده كمتر نمك بخوريد


98399.JPG
صندوق جهاني مطالعات سرطان (WCRF) در گزارش جديدي تاكيد كرد: كاهش نمك مصرفي موجود در مواد غذايي مختلف شامل گوشت و نان و غلات خطر ابتلا به سرطان معده را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين سازمان جهاني از مردم خواست تا كمتر نمك مصرف كنند و از كارخانجات مواد غذايي نيز درخواست كرده است كه مقدار دقيق نمك مصرفي در محصولات خود را روي بر چسب محتويات آن درج نمايند.

پيشگيري از مسموميت‌هاي غذايي در روزهاي گرم تابستان


209-10.jpg
گاهي ممكن است براي خوردن يك ظرف سالاد آماده كه چند ساعتي در آفتاب مانده ترديد كنيد و نگران باشيد كه با خوردن آن بيمار شويد.
به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كارشناسان سازمان غذا و داروي آمريكا هشدار دادند كه هواي گرم به معني رشد و تكثير سريع‌تر باكتري‌ها بر روي مواد غذايي بوده و تهديد جدي براي سلامت انسان محسوب مي‌شود.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، هم‌زمان با رسيدن فصل گرما و مسافرت، اين كارشناسان توصيه‌هاي مفيد و كاربردي را براي پيشگيري از مسموميت‌هاي غذايي در مواقع سفر و پيك نيك ارائه كرده‌اند كه عبارتند از:

افزایش تشنگی با مصرف غذاهای پر ادویه در وعده سحری

 مصرف غذاهای پر ادویه در وعده سحری موجب افزایش تشنگی در طول روز می شود.
به گزارش وب دا، مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مصرف مواد غذایی همچون بادمجان، فلفل و سایر ادویه‌ها در هنگام سحر به دلیل ایجاد احساس تشنگی بیش‌تر، برای روزه‌داران توصیه نمی‌شود.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: مصرف میوه یا آب میوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می كند و برای جبران كمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، می توان از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده كرد.
وی با اشاره به اینکه روزه داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری كنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش می دهد افزود: همچنین باید از خوردن غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم و نیز از نوشیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری شود و در صورت رفع تشنگی می توان از آب گرم، چای یا شیر گرم استفاده كرد.

لاغرها در سحر، شیر و ماست بخورند

 براي پيشگيري از تشنگي در روزهاي گرم و طولاني تابستان، روزه‌داران در وعده سحري غذاهاي چرب و شور مصرف نكنند.
به گزارش وب دا، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز ضمن بیان این مطلب گفت: مصرف غذاهاي چرب و شور در وعده سحري موجب ايجاد احساس تشنگي شديد در افراد روزه‌دار مي‌شود و در مقابل، مصرف ميوه و سالاد در وعده سحري از تشنگي در طول روز پيشگيري مي‌كند.
 دكتر دردانه حسين‌ با بيان اينكه افرادي كه اضافه وزن دارند بهتر است در وعده سحري از مصرف غذاهاي پركالري خودداري كنند، افزود: افراد كم‌وزن مي‌توانند در اين وعده از غذاهاي پركالري استفاده كنند،‌ ولي اين افراد نيز بايد از خوردن غذاهاي چرب و شور خودداري كنند.

تاثير مواد غذايي پرچرب بر كاهش احساس طعم مواد غذايي

 وردن مواد غذايي پرچرب ميزان تشخيص در طعم و مزه غذاها را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه اشپرينگر، محققان دانشگاه ناتينگهام و شركت مواد غذايي يونيلور دريافتند كه چربي موجود در غذاها مي‌تواند فعاليت قسمتي از مغز را كه مسئول پردازش و پاسخ‌دهي به طعم و مزه غذاهاست را مختل ‌كند.
براساس اين گزارش محققان طي يك دوره سه ساله با بررسي واكنش مغزي گروهي از افراد به چشيدن محتواي چربي چهار امولسيون از ميوه‌هاي مختلف تحت نظر يك اسكنر MRI، مشاهده كردند كه قشرهاي سوماتو سنسوري و قدامي، اينسولاي خلفي و مياني كه مسئول درك طعم غذاها در مغز هستند را در مقايسه  با خوردن نمونه‌هاي چرب، فعال‌تر مي‌كند.

روزه داران برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند


افراد روزه دار برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی و سرطان در جوامع به دلیل نوع تغذیه و شیوه زندگی رو به افزایش است، گفت: تصور اینکه روزه داری حذف یک وعده غذایی است اشتباه است و در این ماه تنها 20 درصد كمتر نسبت به روزهای عادی کالری دریافت می کنیم.
مهندس حسین مکرمی رستمی با اشاره به اینکه در روزهای عادی سال، هنگام صرف غذا قند و چربی در بدن از جمله کبد و عضله ذخیره می شود و  فرصتی برای سوزاندن آنها وجود ندارد، تصریح کرد: در زمان روزه داری بدن فرصت می یابد چربی و قند  ذخیره شده را مصرف نماید که این امر درکاهش بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی موثر است.