اينقدر شيريني نخوريد


جام جم آنلاين: شله‌زرد و حلوا را دوست دارم چون خوشمزه هستند. زولبيا و باميه را كه نگو؛ مگر مي‌شود سفره افطار بدون آن چيده شود؟! يك فسقل آبنبات و پولكي و نقل هم كه شيريني ندارد. ميوه و شربت‌خانگي هم چون طبيعي است، چاق نمي‌كند.
اصلا من كه 17 ساعت روزه‌دار بوده‌ام چقدر و چه نوع مواد قندي را مجازم در ساعات ميان افطار و سحر بخورم تا انرژي از دست رفته‌ام را جبران كند و بنيه‌ام را براي ساعات روزه‌داري تقويت كند؟
شيريني‌هاي طبيعي هم چاق مي‌كند
به گفته كارشناسان، مصرف شيريني‌هاي طبيعي در زمان افطار باعث تامين قند خون روزه‌دار شده و اشتها را كنترل مي‌كند و از همه مهم‌تر ارزش تغذيه‌اي بالايي دارد.
به همين جهت اغلب روزه‌داران در زمان افطار يا سحر چاي، شير يا آبجوش خود را بدون قند و در عوض با تعداد زيادي خرما، مويز، انجيرخشك و... ميل مي‌كنند. غافل از آن‌كه اين شيريني‌ها در مقايسه با حبه‌هاي قند كالري زيادتري در خود ذخيره دارد.
مي‌پرسيد چرا؟ در يك عدد خرما 20 كالري و در يك حبه قند سه گرمي 12 كالري انرژي نهفته است. يعني اگر شما در زمان افطار سه عدد خرما ميل كنيد 60 كالري، يعني دو برابر سه حبه قند انرژي دريافت كرده‌ايد.

عوارض اضافه وزن


جام جم آنلاين: بر اساس آمار، درصد زيادي از مردم به اضافه وزن مبتلا هستند، اما از عوارض اضافه وزن و چاقي چنان‌ كه بايد، خبر ندارند.
اگر جزو اين دسته افراد هستيد، عوارض پي آمده را باتأمل بيشتري بخوانيد:
نازايي: خانم‌هاي چاق بيشتر در معرض نازايي ناشي از چاقي قرار دارند.
آرتروز: هر قدر وزن‌تان بيش از حد معمول باشد، فشاري كه بر مفاصل، بخصوص در نواحي مفاصل پا وارد مي‌شود، بيشتر است.
نقرس: اضافه وزن سبب افزايش اسيد اوريك در خون مي‌شود. اين اسيد با رسوب در مفاصل بخصوص در ناحيه مفاصل انگشتي پا به درد و نقرس منجر مي‌شود.
سرطان پروستات: فشار چربي به ناحيه پروستات، مردان چاق‌ را بيش از ديگران تهديد مي‌كند.
ديسك كمر: افزايش وزن و حجيم شدن شكم، بناچار مركز ثقل بدن را تغيير مي‌دهد. نتيجه اين تغيير فشار روي ديسك‌هاي بين مهره‌اي‌ است. فشار اين ديسك‌ها نيز به نوبه‌خود دردهاي سياتيك و ديسك كمر را به همراه خواهد آورد.
ديابت و مرض قند: بيماري ديابت بيشتر ارثي قلمداد مي‌شود، اما در بين وارثان، چاق‌ها زودتر از ديگران مرض‌قند خود را به ارث مي‌برند!
كاهش توان سيستم ايمني: عفونت‌هايي چون برونشيت مزمن و ذات‌الريه در افراد چاق‌ بيشتر است. پس از اعمال جراحي هم آنها ديرتر و سخت‌تر بهبود مي‌يابند.
واريس: درصد بروز اين بيماري كه فشار به مويرگ‌ها و خونمردگي را سبب مي‌شود بين افراد چاق بيشتر است.
تصلب شرايين: رسوب كلسترول در رگ‌ها حالت ارتجاعي آنها را از بين مي‌برد و از آنجا كه كلسترول افراد چاق بيشتر است، تصلب شرايين در اين افراد نمود بيشتري دارد.

چاي با عطر بهار نارنج


جام جم آنلاين: بهار نارنج، شكوفه درخت نارنج است كه در فصل بهار بر درخت ظاهر و در پاييز به ميوه نارنج تبديل مي‌شود. از آنجا كه بهارنارنج بوي مطبوعي دارد، براي خوش‌طعم‌كردن مواد غذايي و در پخت مربا به كار مي‌رود.
خواص درماني:
بيشترين تاثير بهارنارنج بر سيستم عصبي است و در تمام كتاب‌ها از خواص خواب‌آوري و آرام‌بخشي آن ياد شده است.
بهارنارنج تقويت‌كننده قلب و دستگاه گوارش هم هست. بهارنارنج در درمان سردردهاي عصبي بويژه سردردهايي با منشأ ميگرني، تاثير فراواني دارد.
همچنين در درمان درد‌هاي عادت ماهانه زنان، تپش نامنظم قلب، تشويش، اضطراب، تحريكات عصبي و حتي جلوگيري از آبريزش بيني و زكام موثر است.
مخلوط بهارنارنج با آب كرفس براي دفع سنگ كليه و مثانه بسيار مفيد است و آشاميدن آن در صبح ناشتا براي قطع اسهال توصيه مي‌شود.
كساني كه اشتهاي خوبي براي خوردن غذا ندارند، مي‌توانند از عرق بهارنارنج به عنوان اشتهاآور استفاده كنند. بعضي نيز معتقدند بهارنارنج افزون بر درمان ضعف اعصاب، در رفع سكسكه و درمان آن نيز موثر است.
در تحقيقات جديد بهارنارنج اثراتي مشابه ديازپام در كاهش اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي نشان داده است.

كودكاني كه اضافه وزن دارند


جام جم آنلاين: بيش از يك‌سوم كودكان امروزي با اضافه وزن و چاقي دست و پنجه نرم مي‌كنند كه محدوديت‌هاي زيادي براي آنها به همراه داشته است.
منع مصرف ميان وعده‌هاي شيرين و پركالري در مدارس، تغيير برنامه غذايي در خانواده‌ها و همچنين تشويق فرزندان به فعاليت‌ بدني در اوقات فراغت، از راهكارهايي است كه مي‌تواند مهم‌ترين و بيشترين اثر‌گذاري را در كاهش وزن داشته باشد.
براساس مطالعات جديد، بهترين راهكار كمك به كاهش وزن فرزندان، همراه شدن والدين با آنها در برنامه‌اي است كه براي اين كار در نظر گرفته شده است.
اگرچه والدين همه كودكان چاق با مشكل اضافه وزن مواجه نيستند كه بخواهند در برنامه در نظر گرفته شده با فرزندانشان همراه باشند، اما مطالعات مرتبط حاكي است چاقي فرزندان بيشتر زمينه ارثي دارد و مي‌توان علت اصلي آن را در والدينشان جستجو كرد.
اگر والدين در اين برنامه همراه فرزندانشان باشند، انگيزه لازم را براي كاهش وزن در اختيار آنها قرار مي‌دهند و فرزندان نيز آنها را به عنوان يك الگوي مناسب مي‌پذيرند. در اين تحقيق، 80 كودك چاق در محدوده سني هشت تا 12 سال همراه والدينشان شركت داشتند.

بايد‌ها و نبايد‌هاي تغذيه مبتلايان به HIV


جام جم آنلاين: مبتلايان به ايدز مي‌توانند هر غذايي را كه ميل داشته باشند، بخورند. در واقع هر چه غذاي سالم و مقوي بيشتري بخورند بهتر است. غذا ممكن است بر اثر باكتري‌ها و ويروس‌هاي مضر، آلوده و مسموم شود. فردي كه چنين غذايي را بخورد، ممكن است مسموم و بيمار شود. از آنجا كه HIV بر سيستم ايمني بدن اثر گذاشته و مقاومت بدن كم مي‌شود، پس افراد آلوده به آن در برابر ميكروب‌ها و باكتري‌ها آسيب‌پذيرتر بوده و بايد از خوردن غذاهاي آلوده پرهيز كنند.
غذاي مناسب و سرشار از مواد خوراكي مغذي همراه ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه بسيار لازم است. اين بيماران بايد به اندازه كافي آب و مايعات هم مصرف كنند.
حفظ ايمني و بهداشت غذا
غذا ممكن است بر اثر باكتري‌ها و ويروس‌هاي مضر، آلوده و مسموم شود. فردي كه چنين غذايي را بخورد، ممكن است مسموم و بيمار شود.
از آنجا كه HIV بر سيستم ايمني بدن اثر گذاشته و مقاومت بدن كم مي‌شود، پس افراد آلوده به آن در برابر ميكروب‌ها و باكتري‌ها آسيب‌پذيرتر بوده و بايد از خوردن غذاهاي آلوده پرهيز كنند.
اين افراد اگر دچار مسموميت غذايي شوند، وزن بدنشان كاهش يافته و ضعيف‌تر مي‌شوند و مقاومت آنها در برابر عفونت‌هاي بعدي كمتر خواهد شد.
با رعايت بعضي اصول بهداشتي مي‌توان از بيشتر مسموميت‌هاي غذايي پيشگيري كرد. تدابير بهداشتي براي افراد آلوده به HIV به دومنظور پيشگيري از آلودگي محيط تهيه غذا و پيشگيري از تكثير ميكروب‌ها در غذا و رسيدن به مقدار خطرناك انجام مي‌شوند.
رعايت اصول بهداشتي به صورتي كه در زير توصيه شده، دستيابي به هر دو طرف و حداكثر حفاظت در برابر خطر ميكروب‌هاي مضر را تضمين مي‌كند.

آیا امگا3 معجزه می‌کند؟(1)


"چه کار خوبی کردی که امگا خوردی!" این جمله ای است که اغلب آن را می‌شنویم...
آیا امگا3 معجزه می‌کند؟(1)
امگا تبدیل به ستاره شده ، این کلمه در همۀ زبان ها افتاده و رایج شده است: باید گفت که نام پزشکی آن اسید ایکوزاپنتنوئیک است، البته نام های دیگری هم بر روی این اسیدی که انگار قرار است ما را از همۀ بیماری ها نجات دهد، گذاشته می‌شود.امگا به درد چه بخش هایی می‌خورد؟
تقریباً همه! زیرا امگا در تمام میلیاردها سلول ما و در تمام سطوح وجود دارد، از جمله: شکل گیری، رشد، تولید مثل و... . هیچ یک از سیستم های بدن ما (سیستم قلبی عروقی، مغزی، هورمونی و ...) مستثنا نیستند، و هیچ یک نمی‌توانند بدون وجود این امگا به خوبی کار کنند.

نکاتی مهم برای همه روزه داران؛ سحری و افطاری چی بخوریم؟


ماه رمضان فرصت مناسبی برای پاکسازی روح و جسم است. در این ماه معنوی شما می‌توانید به فكر پاكسازی بدنتان از سموم باشید. هرساله پس از ماه مبارك رمضان، بسیاری از افراد افزایش وزن پیدا می‌كنند یا ضعیف ‌شده یا دچار بیماری‌های گوارشی می‌شوند كه پرخوری و رژیم غذایی نادرست دلیل عمده این عوارض است.

برترین مجله اینترنتی ایران


 برترین ها: ماه رمضان فرصت مناسبی برای پاکسازی روح و جسم است. در این ماه معنوی شما می‌توانید به فكر پاكسازی بدنتان از سموم باشید. روزه‌داری علاوه بر اینکه موجب ارتقای سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد می‌شود، آدابی دارد که رعایت آنها به‌ خصوص در زمینه تغذیه، موجب بهره‌‌وری بیشتر از فواید معنوی و بهداشتی در این ماه می‌شود. در طول روزه‌داری، دستگاه گوارش برای چند ساعت خالی می‌مانر واقع این دستگاه و دیگر دستگاه‌هایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند، استراحت می‌کنند و پس از روزه‌داری به نحو بهتری اعمال خود را انجام می‌دهند. اما هرساله پس از ماه مبارك رمضان، بسیاری از افراد افزایش وزن پیدا می‌كنند یا ضعیف ‌شده یا دچار بیماری‌های گوارشی می‌شوند كه پرخوری و رژیم غذایی نادرست دلیل عمده این عوارض است

غذای هوشمند/ ارسال پیام سیرشدن و مبارزه با چاقی



محققان دانمارکی امیدوارند که بتوانند غذای هوشمندی ارائه کننده که با مصرف آن مغز پیام سیر بودن دریافت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان اظهار داشتند که غذای هوشمند می تواند به مغز پیام بدهد که بدن به اندازه کافی غذا مصرف کرده و در نتیجه فرد خوردن غذا را متوقف کند؛ تحقیقاتی که در نهایت می تواند راهکاری برای مقابله با چاقی باشد.
یک گروه تحقیقاتی در دانمارک کار روی غذاهای هوشمندی را که می تواند مسئله جهانی چاقی را مغلوب کند، آغاز کرده اند. آنها ابراز امیدواری کرده اند که غذایی که در نهایت تولید می کنند دربرگیرنده یک ماده شیمیایی ویژه باشد که پیامی که اعضای داخلی در زمان احساس سیری به مغز ارسال می کنند را تقلید کند.
دانشمندان امیدوارند که بتوانند غذایی تولید کنند که مغز را پس از خوردن چند لقمه با احساس سیر بودن فریب دهد
اگر این تحقیقات ثمربخش باشد، ارسال زودهنگام پیام سیر شدن و دریافت آن توسط مغز موجب می شود که مغز فریب خورده و خوردن را متوقف کند.

زردچوبه خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش می دهد


نتایج تحقیقات انجام شده بر روی 240 نفر از افراد محتمل به ابتلای دیابت نشان می دهد که مصرف ادویه جات حاوی زردچوبه و کاری می تواند خطر ابتلا به انواع دیابت را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، ترکیبات موجود در ادویه جات خصوصا زردچوبه منجر به افزایش عملکرد سلولهای بتا که در غده پانکراس قرار دارند می شود.
غده پانکراس تولید کننده هورمون انسولین در بدن می باشد و انسولین تنظیم کننده  قند خون در بدن است.
همچنین خاصیت ضد التهاب بودن زردچوبه می تواند از سلولهای بتای پانکراس محافظت کند.
به گفته محققان، ارتقاء شیوه زندگی افراد از طریق تغذیه سالم، ورزش، کاهش مصرف کالری، افزایش مصرف سبزیجات و ادویه جات گیاهی که غالبا در غذاهای سنتی آسیایی ها رواج داشته است  می تواند از ابتلا به دیابت نوع دوم و درمان آن موثر واقع شود.

روزه چـاقـتـان نـکـنـد!

بعضی روزه‌داران می‌گویند در پایان ماه رمضان، چاق می‌شوند! وقتی روزه می‌گیریم، معمولا انرژی دریافتی بر انرژی مصرفی غالب می‌شود. معمولا میزان فعالیت فیزیكی افراد در ماه رمضان كمتر و استراحت و خواب بیشتر می‌شود...

 از سوی دیگر، بعد از آنكه چند روز روزه می‌گیریم، سوخت‌وساز بدن پایین می‌آید و وزن افزایش پیدا می‌کند. از طرفی در ماه رمضان از آنجا که فرصت كمتری برای خوردن داریم، بسیاری از ما در مقایسه با روزهای عادی از افطار تا سحر با ولع بیشتری غذا می‌خوریم. برخی از غذاهای مخصوص این ماه مثل حلیم، زولبیا و بامیه نیز انرژی بالایی دارند، بنابراین اگر فردی می‌خواهد با روزه‌داری وزن كم كند، باید به اندازه غذا بخورد و تا جای ممکن فعالیت فیزیکی داشته باشد.برخی افراد می‌گویند روزه نمی‌گیرند چون ضعف می‌كنند اما دلیل ضعف كم‌خوردن نیست و كم‌آبی بیشتر باعث ضعف می‌شود. امسال ماه رمضان با روزهای بلند تابستان، همزمان شده و طبیعی است كه اگر در فاصله افطار تا سحر به اندازه كافی آب یا سایر مایعات نوشیده نشود، بدن دچار كم‌آبی می‌شود و ضعف می‌کنیم.

در ضمن، بسیاری از افراد چون فاصله افطار تا سحر كوتاه است، ساعت 12-11 شب شام می‌خورند و دیگر برای سحری خوردن بلند نمی‌شوند و این فاصله طولانی غذاخوردن تا افطار روز بعد خود باعث افت قندخون می‌شود و افت قند عامل ضعف در طول روز است. اگر كسی كم وزن اما سالم است، می‌تواند با برنامه‌ریزی درست، دریافت غذایی خود را بین ساعت‌های افطار تا سحر بالا ببرد و روزه بگیرد.

منبع: هفته نامه سلامت