به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، ماده مغذي موسوم به كولين كه در حجم بالايي در تخم مرغ وجود دارد، اين تاثير مفيد را روي جنين بر جاي ميگذارد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
مصرف نمك زياد، استخوانها را پوك ميكند
پزشكان همواره هشدار ميدهند با مصرف زياد نمك در رژيم غذايي روزانه انسان مستعد ابتلا به شمار زيادي از مشكلات پزشكي و امراض مختلف نظير بيماريهاي قلبي و يا سنگ كليه ميشود.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، در يك مطالعه جديد كارشناسان بهداشتي دانشگاه آلبرتا با تاكيد براينكه مصرف زياد نمك از عوامل موثر در بروز پوكي استخوان است راز اين ارتباط را پيدا كردهاند. اين كارشناسان به تازگي دريافتهاند كه ظاهرا كلسيم و سديم هر دو توسط يك مولكول مشترك در بدن تنظيم مي شوند.
به نوشته روزنامه بمبئي ميرور، وقتي مقدار سديم (نمك) در خون زياد شود بدن از طريق ادرار به طور خودكار سديم زيادي را دفع ميكند اما در اين فرآيند طبيعي كلسيم نيز همراه سديم از بدن خارج ميشود. به اين ترتيب كلسيم ذخيره شده در بدن به ميزان زيادي تخليه ميشود و از دست ميرود.
افزايش كلسيم در ادرار عامل تشكيل سنگ كليه است و از سوي ديگر به پوكي و ضعف استخوانها منجر شده و در نتيجه خطر ابتلا به پوكي استخوان را تشديد ميكند.
خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي در كودكان چاق
از هر 3 كودك چاق، 2 كودك در معرض خطر و ابتلا به بيماريهاي قلبي قرار دارند.
به گزارش وبدا، به نقل از تحقيقات آنلاين در آرشيو بيماريهاي كودكي، متخصصان واحد نظارت بر كودكان هلندي با انجام يك مطالعه در بين سالهاي 2007 تا 2005 بر روي 363 كودك 2 تا 18 ساله هلندي دريافتند كه چاقي، خطر ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي، فشارخون و كلسترول و قند خون بالا را افزايش ميدهد.
براساس اين گزارش محققاان با بررسي دادههاي كودكان مورد مطالعه، مشاهده كردند كه 307 نفر از آنها به شدت چاق بودند كه 52 درصد اين تعداد پسر بودند و در كل اطلاعات كامل در مورد خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي 255 نفر از آنها در دسترس بود.
كاهش خطر ابتلا به سرطان پانكراس با مصرف آنتياكسيدانهاي غذايي
دريافت رژيمهاي غذايي همراه با تركيبات آنتياكسيداني حاوي ويتامين C و E و سلنيوم ميتواند خطر ابتلا به سرطان پانكراس را تا دو سوم كاهش دهد.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريه آنلاين روده و گوارش، محققان با بررسي سلامت سالانه و تجزيه و تحليل مقدار و نوع خوراك و حتي روش تهيه آن در 23500 فرد 40 تا 74 ساله در سالهاي 1997 تا 1993 دريافتند كه مصرف تركيبات غني از ويتامينهاي E و C و سلنيوم ميتواند تا 67 درصد از ميزان ابتلا به سرطان پانكراس يا لوزالمعده را در مقايسه با افراد ديگر پيشگيري كند.
تغذيه با شير مادر يكي از راه هاي طبيعي فاصله گذاري بين حاملگي است
مدير كل دفتر جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: تغذيه با شير مادر يكي از راه هاي طبيعي فاصله گذاري بين حاملگي است.
دكتر محمد اسماعيل مطلق در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه شیردهی احتمال ابتلای زنان به سرطان های پستان و تخمدان و پوكی استخوان را كاهش می دهد، اظهار داشت: بيش از 30 درصد كودكان ايراني در شش ماهه اول زندگي خود صرفا با شير مادر تغذيه ميشوند و بيش از 95 درصد از كودكان تا دو سالگي فقط شير مادر خود را مصرف ميكنند.
محافظت از پوست در برابر اشعه UV خورشید با عصاره توت فرنگي
عصاره توت فرنگي ميتواند در محافظت و باسازي پوستهاي آسيب ديده از اشعههاي مضر آفتاب، بسيار مؤثر باشد.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريه شيمي مواد غذايي، تيمي از محققان ايتاليايي و اسپانيايي پس از انجام آزمايشات خود دريافتند كه عصاره توت فرنگي استفاده شده در كشت سلولي پوست ميتواند باعث بقاي بيشتر پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش آفتاب شود و ميزان صدمات رسيده به DNA پوست را کاهش دهد.
براساس اين گزارش محققان بخشي از سلولهاي پوست انسان (فيبروبلاستها) را كشت دادند و عصاره توت فرنگي را در غلظتهاي 05/0 و 25/0 و 5/0 ميليگرم بر ميليليتر به آن افزودند و سپس نمونهها را به مدت 90 دقيقه در معرض آفتاب ظهر تابستان در نواحي ساحلي قرار دادند.
اثرات چاي سرد بر ايجاد سنگ كليه
چاي سرد ميتواند بروز سنگهاي كليه و اختلالات مجاري ادراري را افزايش دهد.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، اورولوژيستهاي مركز پزشكي دانشگاه لويولا هشدار دادهاند كه چاي سرد با داشتن غلظتهاي بالاي اگزالات ميتواند منجر به بروز سنگ كليه در افراد شود.
نتايج به دست آمده از اين گزارش حاكي از آن است كه مهمترين عامل رايج ايجاد سنگهاي كليه، دهيدراسيون بدن همراه با افزايش مصرف چاي سرد است به ويژه در كساني كه استعداد ساختن اين سنگها در بدنشان زياد است.
کافئین به درمان «پارکینسون» کمک میکند
خبرگزاری فارس: محققان کانادایی در تحقیقات جدید خود پی بردند کافئین به درمان بیماری پارکینسون کمک میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، محققان کانادایی در تازهترین تحقیقات دریافتند: کافئین میتواند در درمان علائم بیماری هم موثر باشد و این در حالی است که پیشتر گفته شده بود که این ماده خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش میدهد.
ميوه بخوريد اما به اندازه
جام جم آنلاين: يادش به خير روزهايي كه مادربزرگ سفره ناهار را پهن ميكرد و كنار بشقابها و ديس برنج، يك كاسه انگور خوشآب و رنگ و يك ظرف بزرگ پر از تكههاي خربزه ميگذاشت؛ آن روزها معمولا قبل از اينكه ظرفهاي خورش و ديس برنج از راه برسد، نيمي از خربزههاي داخل ظرف تمام شده و بقيه آن هم تا پايان غذا تمام ميشد.
براي همين هميشه يك كاسه خربزه ديگر هم داخل يخچال بود تا بعد از غذا سر سفره بياورند. حالا اين عادت كمكم رنگ باخته و جاي خودش را به خوراكيهاي ديگري مانند بستني و شيريني داده است؛ شيرينيهاي رنگارنگ يا بستنيهاي جورواجور آمد و ظرفهاي ميوه كنار رفت.
نكته جالب اينجاست كه برخي هم ادعا ميكنند مصرف ميوه بلافاصله پس از صرف غذا مضر است و ميتواند موجب بروز مشكلاتي براي سلامت افراد شود.
شير مادر قاتل اچ.آي.وي
جام جم آنلاين: بتازگي شير مادر را به عنوان مبارزي براي اچ.آي.وي شناختهاند. اچ.آي.وي ويروسي است كه از طريق خون و فرآوردههاي آن منتقل ميشود و از طريق تضعيف سيستم ايمني بدن كه سدي قوي مقابل عوامل بيروني است، باعث مرگ انسان حتي بر اثر عفونتهاي جزئي مثل سرماخوردگي ميشود.
راههاي درمان مناسبي هنوز براي اين بيماري مهلك شناخته نشده و دانشمندان تنها به پيشگيري از انتقال اين بيماري توصيه ميكنند.
بتازگي محققان به وجود يك تركيب ناشناخته در شير مادر پي بردهاند كه قادر است به تنهايي عوامل اچ.آي.وي و سلولهاي آلوده به اين ويروس را از بين ببرد.
شواهد اين ادعا در موشهايي كه سيستم ايمني مشابه انسانها دارند مشاهده شده و هماكنون دانشمندان اميدوارند بتوانند تاثيرات انساني آن را نيز با اطمينان ثابت كنند.
حدود 15 درصد از كودكاني كه از مادراني حامل ويروس اچ.آي.وي زاده ميشوند، بلافاصله پس از تولد به اين ويروس مرگبار مبتلا هستند.
اشتراک در:
پستها (Atom)