آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
معجزه زردچوبه در درمان آلزايمر

نتايج يك مطالعه جديد تاييد ميكند كه چاشني ارزانقيمت زردچوبه ميتواند يك گزينه درماني موثر براي معالجه بيماري آلزايمر باشد.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، در مقاله جديد نشريه انجمن شيمي آمريكا در اين باره آمده است كه شركتهاي داروسازي به ميزان گسترده و چشمگيري روي توليد داروهاي جديد براي مقابله با آلزايمر سرمايه گذاري كردهاند و دهها هزار دلار را سالانه صرف درمان هر يك از مبتلايان به اين بيماري ميكنند. اين درحالي است كه گياه زردچوبه يا در واقع ماده مفيد موجود در آن موسوم به كوركومين ميتواند گزينهاي موثرتر و در عين حال كم هزينه تر از داروهاي موجود براي درمان آلزايمر باشد.
توصيههاي بهداشتي براي جلوگيري از چاقي و اضافه وزن

اضافه وزن و چاقي عامل مهم خطرساز و تهديدكننده بيماريهاي غيرواگير از جمله بيماري قلبي - عروقي (سكته قلبي و مغزي)، ديابت نوع 2 و برخي از سرطانها هستند.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، چاقي افزايش توده چربي بدن در اندازهاي است كه سلامت فرد را با خطر مواجه ميكند. زماني وزن بدن افزايش مييابد كه مقدار انرژي به دست آمده از مصرف مواد غذايي از مقدار انرژي كه با فعاليت روزمره سوزانده و مصرف ميشود، بيشتر باشد. اگر مقدار افزايش وزن در حدي باشد كه مقدار نمايه توده بدني بين 29.9 تا 25 كيلوگرم بر مترمربع باشد اضافه وزن و اگر 30 و بالاتر باشد، چاقي محسوب ميشود.
مصرف تخم مرغ در دوران بارداري، استرس نوزاد را كاهش ميدهد
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، ماده مغذي موسوم به كولين كه در حجم بالايي در تخم مرغ وجود دارد، اين تاثير مفيد را روي جنين بر جاي ميگذارد.
مصرف نمك زياد، استخوانها را پوك ميكند
پزشكان همواره هشدار ميدهند با مصرف زياد نمك در رژيم غذايي روزانه انسان مستعد ابتلا به شمار زيادي از مشكلات پزشكي و امراض مختلف نظير بيماريهاي قلبي و يا سنگ كليه ميشود.
به نوشته روزنامه بمبئي ميرور، وقتي مقدار سديم (نمك) در خون زياد شود بدن از طريق ادرار به طور خودكار سديم زيادي را دفع ميكند اما در اين فرآيند طبيعي كلسيم نيز همراه سديم از بدن خارج ميشود. به اين ترتيب كلسيم ذخيره شده در بدن به ميزان زيادي تخليه ميشود و از دست ميرود.
افزايش كلسيم در ادرار عامل تشكيل سنگ كليه است و از سوي ديگر به پوكي و ضعف استخوانها منجر شده و در نتيجه خطر ابتلا به پوكي استخوان را تشديد ميكند.
خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي در كودكان چاق

به گزارش وبدا، به نقل از تحقيقات آنلاين در آرشيو بيماريهاي كودكي، متخصصان واحد نظارت بر كودكان هلندي با انجام يك مطالعه در بين سالهاي 2007 تا 2005 بر روي 363 كودك 2 تا 18 ساله هلندي دريافتند كه چاقي، خطر ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي، فشارخون و كلسترول و قند خون بالا را افزايش ميدهد.
براساس اين گزارش محققاان با بررسي دادههاي كودكان مورد مطالعه، مشاهده كردند كه 307 نفر از آنها به شدت چاق بودند كه 52 درصد اين تعداد پسر بودند و در كل اطلاعات كامل در مورد خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي 255 نفر از آنها در دسترس بود.
كاهش خطر ابتلا به سرطان پانكراس با مصرف آنتياكسيدانهاي غذايي

به گزارش وبدا، به نقل از نشريه آنلاين روده و گوارش، محققان با بررسي سلامت سالانه و تجزيه و تحليل مقدار و نوع خوراك و حتي روش تهيه آن در 23500 فرد 40 تا 74 ساله در سالهاي 1997 تا 1993 دريافتند كه مصرف تركيبات غني از ويتامينهاي E و C و سلنيوم ميتواند تا 67 درصد از ميزان ابتلا به سرطان پانكراس يا لوزالمعده را در مقايسه با افراد ديگر پيشگيري كند.
تغذيه با شير مادر يكي از راه هاي طبيعي فاصله گذاري بين حاملگي است
مدير كل دفتر جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: تغذيه با شير مادر يكي از راه هاي طبيعي فاصله گذاري بين حاملگي است.
دكتر محمد اسماعيل مطلق در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه شیردهی احتمال ابتلای زنان به سرطان های پستان و تخمدان و پوكی استخوان را كاهش می دهد، اظهار داشت: بيش از 30 درصد كودكان ايراني در شش ماهه اول زندگي خود صرفا با شير مادر تغذيه ميشوند و بيش از 95 درصد از كودكان تا دو سالگي فقط شير مادر خود را مصرف ميكنند.
محافظت از پوست در برابر اشعه UV خورشید با عصاره توت فرنگي

به گزارش وبدا، به نقل از نشريه شيمي مواد غذايي، تيمي از محققان ايتاليايي و اسپانيايي پس از انجام آزمايشات خود دريافتند كه عصاره توت فرنگي استفاده شده در كشت سلولي پوست ميتواند باعث بقاي بيشتر پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش آفتاب شود و ميزان صدمات رسيده به DNA پوست را کاهش دهد.
براساس اين گزارش محققان بخشي از سلولهاي پوست انسان (فيبروبلاستها) را كشت دادند و عصاره توت فرنگي را در غلظتهاي 05/0 و 25/0 و 5/0 ميليگرم بر ميليليتر به آن افزودند و سپس نمونهها را به مدت 90 دقيقه در معرض آفتاب ظهر تابستان در نواحي ساحلي قرار دادند.
اثرات چاي سرد بر ايجاد سنگ كليه

به گزارش وبدا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، اورولوژيستهاي مركز پزشكي دانشگاه لويولا هشدار دادهاند كه چاي سرد با داشتن غلظتهاي بالاي اگزالات ميتواند منجر به بروز سنگ كليه در افراد شود.
نتايج به دست آمده از اين گزارش حاكي از آن است كه مهمترين عامل رايج ايجاد سنگهاي كليه، دهيدراسيون بدن همراه با افزايش مصرف چاي سرد است به ويژه در كساني كه استعداد ساختن اين سنگها در بدنشان زياد است.
اشتراک در:
پستها (Atom)