جام جم آنلاين: ما پر از تصورات اشتباهيم. مثلا برخي گمان ميكنند خوردن آدامس نه تنها ضرر ندارد، بلكه سبب هضم بهتر غذا هم ميشود. برخي پا را فراتر گذاشته، وقت و بيوقت آدامسي در دهانشان ميگذارند و شروع ميكنند به جويدن و باد كردن.
دستهاي هم با رديف كردن برخي فوايد ديگر از قبيل تقويت ماهيچههاي فك و دهان، تحريك بخش جلويي مغز براي پردازش بهتر اطلاعات، احساس آرامش در مواجهه با شرايط ناراحتكننده و... مضرات گسترده چون افزايش پلاك دندان، رشد باكتريهاي مستعد ايجاد عفونت در بدن، فشار مضاعف بر غضروفهاي دهان و مفاصل آرواره و ايجاد سردردهاي مزمن، تحريك دستگاه گوارش ، اختلال در هضم، تشديد سندرم روده و نفخ و تورم آن در پي وارد شدن هواي اضافي حاصل از جويدن به مجاري گوارشي، افزايش بيخوابي، ايجاد سرطان زبان در برخي آدامسهاي طعمدار چون دارچيني، تشديد بيماريهاي قلبي، ابتلا به تپش قلب و... را ناديده ميگيرند و از لطماتي غفلت ميكنند كه با عادت به جويدن آدامس به سلامت خود ميزنند.
بگذاريد يك نگاه كلي به منشا آدامس، محتوياتش و عمل جويدن بيندازيم.