آرامش بخشی به نام سیب


مطالعات پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه یک عدد سیب به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ و کولون کمک زیادی می کند.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که سیب یکی از بهترین میوه هاست اظهارداشت: سیب حاوی مقادیر کمی ویتامین سی، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است.
ناهید برخورداری افزود: سیب ترکیباتی مانند کرستین دارد که آنتی اکسیدان محسوب می شود و از اکسید شدن غذا در بدن جلوگیری می کند.
وی با بیان این که فیبر موجود در سیب از بروز بیماری یبوست پیشگیری می کند افزود: سیب قرمز، سبز و گلاب نیز فقط از لحاظ نوع آنتی اکسیدان با هم تفاوت دارند.

مصرف گوشت قرمز تهدیدی برای سلامت افراد در سنین بالا


با توجه به اینکه گوشت قرمز چربی بیشتری نسبت به گوشت آبزیان داشته و زمینه ساز مشکلات قلب و عروق است بنابراین مصرف گوشت قرمز درسنین بالا به مراتب دارای خطر بیشتری برای سلامتی است.
به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب عنوان داشت: برخی از مواد غذایی در بیماران قلب و عروق دارای نقش محافظتی و به عبارتی مفید هستند در حالی که در رژیم غذایی مردم، توجه کمتری به آنها می شود .
دکتر حسن مظفری افزود: گوشت آبزیان از غذاهای سالم و مفید است که مصرف آنها درکل کشور به ویژه استان یزد کمتر از حد انتظار است این در حالی است که مردم بیشتر از گوشت قرمز استفاده می کنند.

اسپاسم حنجره از عوارض ادویه فست فودها


ادویه های موجود در فست فودها علاوه بر تحت تاثیر قراردادن دستگاه گوارش کودکان مشكلاتی را ایجاد می کند و بعضی ادویه ها هم باعث تحریك معده می شوند كه ناراحتی های گوارشی را در پی داشته و حتی منجر به زخم معده می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پاسخ به این سوال که "ادویه های استفاده شده در گوشت های فرآوری شده چه مضراتی برای سلامتی بدن دارند؟" گفت: ادویه های استفاده شده در این مواد غذایی باعث ایجاد حساسیت شدید در بعضی افراد می شوند. به طور مثال بعضی مواقع افراد كه از ادویه های هندی كه با نحوه مصرف آنها آشنا نیستند، از این نوع ادویه ها استفاده می كنند كه باعث اسپاسم حنجره می شود.

تأثیر کرفس در کاهش فشار خون


كرفس سبزی ادرارآوری است که باعث کاهش فشارخون می شود و تا حدودی در کاهش چربی و قند خون نیز موثر است.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: از میان مهمترین خواص ثبت ‌شده کرفس، می توان به خاصیت ضددرد، آرام‌بخش،‌ ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضدتشنج، آنتی‌اکسیدان (ضدسرطان)، التیام ‌دهنده دردهای روماتیسمی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچه‌ها)، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهش‌ دهنده چربی‌ و فشارخون، آنتی باکتریال و آنتی اپیلپتیک آن اشاره کرد.
دکتر نوید عطار با اشاره به اینکه هر ماده غذایی‌ که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشارخون می‌شود، افزود:

استفاده از نمك دريا براي سلامتي مضر است

 سرپرست دفتر بهبود تغذيه اعلام كرد؛

سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نسبت به تبليغات غير واقع،  مردم فريب و جبران ناپذير در خصوص مصرف نمك هاي طبيعي ( نمك دريا و سنگ نمك) را تهديد جدي براي سلامت آحاد مردم عنوان كرد.
دكتر زهرا عبداللهي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، اظهار داشت: يد يكي از ريز مغذي هاي اساسي است كه با شركت در توليد هورمون تيروئيد و تأثير اين هورمون ها در سلامت و اعمال حياتي انسان از دوران جنيني،‌ كودكي و بلوغ دليل عمده اهميت يد است.

ورزش منظم سبب کاهش قند خون می‌شود

 انجام منظم فعالیت ورزشی تاثیر به‌سزایی بر روی کاهش قند خون دارد و به همین دلیل باید حداقل یک روز در میان به انجام فعالیت ورزشی پرداخت.
به گزارش وب دا، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت‌‌: بهترین نوع ورزش برای افراد مبتلا به دیابت ورزش‌های هوازی است که شامل پیاده‌روی، دویدن‌آهسته و یا دویدن روی نقاله، قایق سواری، شنا، دوچرخه سواری یا رکاب زدن روی دوچرخه ثابت است.
دکتر محمد آذینی با اشاره به اینکه پیاده‌روی ساده‌ترین ورزش هوازی است، بیان کرد: ما می‌توانیم پیاده‌روی خود را در صبح افزایش دهیم چراکه هیچ‌گونه اختلالی به سلامتی و خواب وارد نمی‌کند با 5/1 کیلومتر در روز شروع و طی شش هفته مقدار آن را به شش کیلومتر رساند، زیرا با پیاده‌روی در هنگام شب استراحت و ریتم قلب دچار مشکل می‌شود.

تأمین امنیت غذایی شیرخوار با شیر مادر


تأمین امنیت غذایی شیرخوار یکی فوائد تغذیه نوزادان با شیر مادر است.
به گزارش وب دا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور با بیان اهمیت تغذیه شیرخواران با شیر مادر اظهار داشت : تأمین امنیت غذایی شیرخوار و حفاظت از نوزاد در ابتلاء به بیماری های شایع قابل پیشگیری، از فوائد تغذیه نوزادان با شیر مادر است.
 دکتر آرامش گفت: بهبود روابط عاطفی مادر و کودک، بهبود تکاملی کودک و کاهش احتمال اضطراب، بزهکاری، کودک آزاری و اعتیاد در آینده نوزاد، از دیگر فوائد تغذیه با شیر مادر می باشد.
این فوق تخصص نوزادان یکی از فوائد تغذیه انحصاری با شیر مادر برای شیر خوار را کاهش بروز زردی در نوزاد، بدلیل اثر مصرف تغذیه آغوز شیر مادر دانست و اظهار داشت : آغوز ملین بوده و در کاهش زردی مؤثر است و تأثیر آن در درمان زردی از فتوتراپی (نور درمانی ) و هر گونه درمان داروییر( گیاهی و شیمیایی ) بسیار مؤثرتر است.

كاهش وزن تنها با كاهش انرژي دريافتي ميسر است

 قابل توجه افرادي كه رژيم دارند؛

كاهش وزن تنها با كاهش انرژي دريافتي ميسر خواهد بود و اين امر بر اساس محدوديت در دريافت انرژي و يا افزايش مصرف يا سوخت انرژي صورت مي گيرد.
يك متخصص تغذيه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن هشدار در مورد استفاده از رژيم هاي خيلي سخت، اظهار داشت: رژيم هاي خيلي سخت كمتر از 1200 كالري در روز به علت احتمال پرخوري بعدي و بازگشت به چاقي خطرات سلامتي را به همراه خواهد داشت و با توجه به اين كه در اين گونه رژيم ها غالبا دريافت ويتامين و مواد معدني ناكافي است بنابر اين نياز به مصرف مكمل هاي ويتامين و املاح وجود دارد.

داشتن وزن متعادل در ميانسالي ابتلا به بيماري‌هاي مزمن را كاهش دهد


حفظ وزن متناسب در دوران ميانسالي با ايجاد تغييرات جسمي مطلوب از وقوع بيماري‌هاي مزمن در سال‌هاي پاياني عمر مي‌كاهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان مركز پزشكي جنوب غربي UT‌ و مؤسسه كوپر با انجام مطالعات خود بر روي داده‌هاي 18670 بزرگسال ميانسال كه شامل مشاهده بيش از 250000 ركورد پزشكي در طول 40 سال بوده است دريافتند كه تناسب اندام در سنين 30، 40 و 50 سالگي نه تنها باعث افزايش بقاي عمر مي‌شود بلكه امكان داشتن يك پيري سالم و عاري از بيماري‌هاي مزمن را افزايش مي‌دهد.

مصرف نمک زیاد، برای سلامتی خطرناک است


پژوهشگران علوم پزشکی هشدار دادند که دریافت زیاد نمک، اثرات مضری بر سلامتی ما دارد . آنان عنوان کردند که با مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی روزانه ،  انسان مستعد ابتلا به شمار زیادی از مشکلات پزشکی و امراض مختلف نظیر بیماری‌های قلبی  ، سنگ کلیه و پوکی استخوان می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف زیاد نمک ، کلسیم را از استخوان ها می گیرد و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن استخوان می شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. هم اکنون توصیه می شود برای کاهش خطر پوکی استخوان،  مصرف نمک بایستی کاهش یابد.
گرچه مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است. ولی ما معمولاً ۱۰ تا ۲۰ برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می کنیم.