خطر
ابتلا به بيماري قلب و عروق و بروز حمله قلبي را ميتوان با بوجود آوردن
تغييراتي كه ميزان كلسترول را پايين بياورد كاهش داد. توجه به اين نكته
ضروري است كه به ازاي هر 1 درصد كاهش در مقدار كلسترول خون درصد خطر كاهش
مييابد. براي مثال پايين آوردن كلسترول خون به ميزان دو تا پنج درصد ميتواند خطر حمله قلبي را براي شما سي درصد
كاهش دهد. اكثر افراد ميتوانند مقدار كلسترول خون خود را تا ميزان مطلوب
پايين بياورند. مقدار كلسترول خون اساسا تحت تاثير مواد غذايي مصرفي و
زمينه ارثي مقدار كلسترول خون ميباشد. خوردن غذاهايي كه چربيهاي اشباع
شده زيادي دارند بيش از هر چيز شما را در خطر بالا رفتن كلسترول خون قرار
ميدهند. كاهش كلسترول خون با كاهش دريافت كلسترول و چربي رژيم (مخصوصا
چربي اشباع شده)، افزايش مصرف فيبرهاي غذايي محلول و ثابت نگهداشتن وزن در
حد ايدهآل امكانپذير است
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
« توصيه هاي رژيم غذايي براي بيماران مبتلا به ديابت و افزايش چربي خون»
تجويز رژيم غذايي هميشه به معناي كاهش ميزان غذاي دريافتي نيست بلكه در حقيقت اصلاح برنامه غذايي فردي است كه مبتلا به ديابت و افزايش چربي خون شده است ، براي كنترل بهتر ديابت و چربي خون بايد به نكاتي در مورد رژيم غذايي روزانه و طرز صحيح استفاده از مواد غذايي توجه شود .
ـ 4 گروه مواد غذايي نشاسته اي كه هر يك تأثير زيادي بر قند و چربي خون شما دارند :
— گروه اول كه براي بيماران مبتلا به ديابت و چربي خون مفيد است(دیرتر شما را گرسنه می کند)
نخودپختـه
، نخـود چي ، نان بـربري ، لپه ، ذرت تازه ، عدس ، باقلا با پوست، نان
تافتـون ، ماكاروني دم نشـده ( بعد از پختن و آبكش كردن مصرف شود ) لوبيا
قرمز ، خلال سيب زميني سرخ شده ، لوبيا چيتي ، چغندر قند ، بـرنج بي نام
درجه 2 ، برنج تايلندي ، برنج اروگـوئه و برنج طارم كه بصورت كته پخته شده
است ، كشمش قرمـز ( پلويي ) ، ماش ، خرماي خشك زرد ( زاهدي ) ، انجير خشك ،
توت خشك ، لوبيا سفيد ، نان جوكه به صورت نازك تهيه شده است .
كدام روغن را بخوريم؟

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ايرنا ، اسيدهاي
چرب ترانس، بخشي از غذاي روزانه ماست، شايد در تمام وعده- هاي غذايي و يا
حتي بيشتر در تنقلات روزانه، بيسكويت، كيك و كلوچه، شيريني بستني، چيپس،
كافي ميت، شكلات كرهگياهي، سيب زميني سرخ شده، قورمه سبزي، آش رشته مادر
بزرگ و بسياري ديگر از خوراكيهاي ايراني و فرنگي كه روزانه مصرف ميكنيم،
اسيد چرب ترانس وجود دارد.
روغنها و چربيهاي جامد حيواني يا روغنهاي جامد هيدروژنه، حاوي اسيدچرب ترانس هستند و مصرف آنها، ميزان “كلسترول بد” بدن را بالا ميبرد.
روغنها و چربيهاي جامد حيواني يا روغنهاي جامد هيدروژنه، حاوي اسيدچرب ترانس هستند و مصرف آنها، ميزان “كلسترول بد” بدن را بالا ميبرد.
چگونه می توان با تغذیه کلسترول خون خودم را کنترل کنم؟

توصيه هاي تغذيه اي و بهداشتي براي افراد مبتلا به فشار خون بالا :





راهنمای کاهش مصرف چربی/ تغذیه سالم

راهنمای ساده برای خوردن چربی کمتر
-
برچسب غذاها را با دقت بخوانید و غذاهای دارای چربی پایین را انتخاب کنید.
-
گوشت های کم چرب را انتخاب کنید و چربی گوشت را بگیرید. گوشت های ارزان و گوشت های چرب ممکن است یک ترفند اقتصادی در پس آن نهفته باشد
-
گوشت کمتر بخورید و به جای آن سبزیجات را جایگزین کنید.
-
فرآورده های گوشتی مثل همبرگر و سوسیس و کالباس کمتر بخورید. اگر این نوع مواد غذایی را خریداری می کنید، فقط نوع کم چرب آن ها را انتخاب کنید و آنها را به روش گریل طبخ کنید.
-
مصرف انواع پیراشکی، میان پر، یا شیرینی های مغزدار را کاهش دهید.
غذا هایی که باعث کاهش فشار خون می شود
تمامي غذا ها – دانه هاي كامل – گندم سياه – جو – برنج قهوه اي - جو دوسر

§ دارچين – زرد چوبه – ميخك – برگ بو : ادويه هايي كه ترشح انسولين را افزايش مي دهند .
باید در نظر داشته باشید که غذا ها باید کم نمک و کم چرب طبخ شوند .
یکی از راه های ساده و مفید برای کم نمک کردن پنیر اینست که آنرا در دوغ ترش بدون نمک درون یخچال به مدت یک شب قرار داد .
زيتون به اندازه كافي بخوريد

به نقل از نشريه سلامت در فرانسه مصرف زيتون براي سلامتي موثر است. اين ماده فاقد قند و كلسترول بوده و سرشار از املاحي از قبيل پتاسيم، فسفر، آهن، سديم است. بنابراين گزارش محققان معتقدند زيتون سبز 15 كيلوگالري انرژي 2 گرم چربي (2 درصد چربي اشباع و 2/1 چربي غيراشباع دارد و مصرف آن را در وعدههاي غذايي مفيد ميدانند اما مصرف آنرا براي بيماران با فشار خون بالا توصيه نميكنند
5 اشتباه رايج در نگهداری غذاها
سعيده نوباوه
چه کسی فکرش را ميکند؟ این پنج اشتباه رایج ميتواند باعث فساد مواد غذایی در يخچال شود و حتی ممکن است باعث مسمومیت غذایی گردد. برای جلوگیری از این اتفاق، از راهکارهای زیر استفاده کنید.
تخممرغ
پوست تخممرغ دارای منافذ بسیار است. به همین دلیل وقتی تخممرغها را خارج از کارتن اصلی نگهداری ميکنید، رطوبت آن از طریق منافذ بسیار زود تبخیر ميشود که باعث ميشود تخممرغ تازگی خود را از دست بدهد. برای جلوگیری از این وضعیت، تخممرغها را در جعبه کاغذی و اصلی آن و در محلی خنک نگهداری کنید.
تخممرغ
پوست تخممرغ دارای منافذ بسیار است. به همین دلیل وقتی تخممرغها را خارج از کارتن اصلی نگهداری ميکنید، رطوبت آن از طریق منافذ بسیار زود تبخیر ميشود که باعث ميشود تخممرغ تازگی خود را از دست بدهد. برای جلوگیری از این وضعیت، تخممرغها را در جعبه کاغذی و اصلی آن و در محلی خنک نگهداری کنید.
روانشناسي خوردن
آمنه چوپاني

چه عواملي روي نوع غذا خوردن ما تأثير ميگذارند؟
كارشناسان بر اين باورند كه عوامل بسياري روي احساسات ما در مورد مواد غذايي و رفتارهاي تغذيهاي ما مؤثرند كه برخي از آنها عبارتند از: عوامل فرهنگي، عوامل تكاملي، عوامل اجتماعي، عوامل خانوادگي و عوامل فردي
عواقب مثبت و منفي زيادي نيز در ارتباط با غذا خوردن وجود دارد؛ مثلاً با خوردن مواد غذايي در كوتاه مدت ميتوانيد بر احساسات منفي خود غلبه كنيد،
تغذيه آنلاين
تحريريه دنياي تغذيه

معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي نسبت به مصرف آبميوههاي صنعتي در کودکان به ويژه زير يک سالگي هشدار داد. به گزارش خبرنگار وبدا، دكتر خاكشور با بيان اين مطلب اظهار داشت: آبميوه بايد طبيعي و تازه باشد و در منزل تهيه شود و مصرف آبميوههاي صنعتي به علت وجود اسانسها، افزودنيها و مواد نگهدارنده به هيچ عنوان توصيه نميشود.
وي افزود: از مصرف نمک، ادويه و مواد سرخ کردني به مقدار زياد در غذاي کودک به شدت پرهيز کنيد زيرا مصرف نمک زياد در غذاي کودک، احتمال بروز بيماريهاي قلبي عروقي در سنين بالا را افزايش ميدهد.
دكتر خاكشور در ادامه به ضرورت آرامش هنگام غذا خوردن کودک اشاره و خاطر نشان كرد: هنگام غذا دادن به کودک بايد تلويزيون خاموش و آرامش برقرار باشد.
اين پزشک متخصص همچنين تاکيد كرد: والدين بايد از تعيين جايزه براي خوردن غذا و يا اصرار در خوردن فرزندانشان به شدت خودداري کنند.
اشتراک در:
پستها (Atom)