شیردهی

كودكان ، شير مادر را خيلي بهتر از ديگر انواع شير، جذب مي كنند. شير انسان داراي PUFA بيشتر ، سديم كمتر و نسبت مناسب پروتئين است. شير انسان 5/1 برابر بيشتر از شير گاو داراي لاكتوز است؛ در نتيجه ، پروتئين آن بهتر جذب مي شود. در مقايسه ، شير گاو نسبت به شير انسان داراي 2 برابر پروتئين و باقيمانده است.
شير انسان داراي 1 ميلي گرم آهن در ليتر با ميزان جذب 49% مي باشد. صرفنظر از دريافت بالا ، ظرفيت كلسترول شير انسان mg/dl 23-15   مي باشد.نسبت پروتئين سرم شير مادر (Whey)   به كازئين 80:20 ، خيلي مرغوب تر از بسياري از فرمولاي مخصوص كودك مي باشد. شير مادر بهتر هضم مي شود و آنتي بادي هاي بسيار زيادي نسبت به شير گاو فرمولا دارد. شير انسان باعث حفاظت معده و روده نوزاد در مقابل درد شديد ، بيماري هاي تنفسي ، عفونت گوش Beaudry et al 1995)  )  و   آلرژي ( Saaring and Kajosaari 1995)    مي شود .
فلور ميكروبي نوزادان تغذيه شده با شير مادر معمولاً  لاكتوباسيلوس است ، ولي نوزادان تغذيه شده با فرمولا اشرشيا كلي مي باشد.
زناني كه HIV مثبت هستند نبايد شير خود را به نوزادانشان بدهند. به استثناي كشورهاي جهان سوم ، كه ميزان مرگ و مير نوزادان ناشي از عدم تغذيه با شير مادر در آنجا فراوان است.

تعيين جنسيت فرزند قبل از بارداری


Mother Cuddling with Her Baby

انتخاب جنسيت فرزند به دلخواه ،از دير باز، يکی از آرزوهای بشر بوده است.چه بسا خانواده هايي که به علت نداشتن يکی از دوجنس ( خصوصا فرزند پسر) دچار مشکلات فراوان شده اند و يا خانواده هايی که سالها به اميد داشتن يکی از دوجنس تعداد زيادی بارداری را يکی پس از ديگری و با فاصله کم داشته اند ولی نتيجه مطلوب بدست نيامده است و نه تنها سلامت مادر را به خطر انداخته است بلکه هزينه زيادی را برای خانواده به دنبال داشته است در جوامع امروز هم که تنظيم خانواده به خوبی رعايت می شود اهميت تعيين جنسيت بيشتر خود را نشان می دهدو خانواده ها اکثرا می خواهند دو فرزند و از هر دو جنس داشته باشندو اين اهميت تعيين جنسيت را در تنظيم خانواده و کاهش هزينه های مربوط به تعداد فرزندان نشان می دهد. اما
تعيين جنسيت چگون امکان پذير است ؟

خصوصیات درمانی مواد غذایی



فهرست زير شامل فعاليت فارماكولوژيكي گياهان ، مواد غذايي غني از مواد مغذي ، و اسيد هاي چرب   مي باشد. اطلاعات بيشتر در اين زمينه را مي توان از اداره كشاورزي امريكا و هشدارـ NAPR  يا Natural Products Alert    بدست آورد  كه شامل اطلاعات پايه از صد هزار مطالعه در دانشگاه ايلينويز شيكاگو می باشد .

فعاليت فارماكولوژيكي

كاهش دهنده درد
 فلفل قرمز دارچين ميخك قهوه سير زنجبيل - شيرين بيان پياز نعناع بياباني peppermint .

اسرار مربوط به غذاهاي فست فود


در آمریکا بیش از 300 نوع رستوران زنجیره ای فست فود وجود دارد و این رستوران ها بیش از 40 درصد فروش کل رستوران های آمریکا را دارند.
مثل اینکه باید علاقه ی این ملت به برگرها و سرخ کردنی ها را کاهش داد. از طرف دیگر، دولت برای مبارزه با چاقی و بیماری های مربوط به آن دست به عملیات های مختلف زده است و مردم را تشویق می کند تا بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده کنند. اما حال که آمریکایی ها سالانه بیش از 110 بیلیون دلار برای غذاهای فست فود خرج می کنند، فکر نمی کنم که این طرح ها کارآمد باشند.
بله، این غذاها ارزان است و اندازه اش هم می تواند هر گرسنه ای را سیر کند. اما کمی صبر کنید. این راهنمایی ها و اسرار را در مورد غذاهای فست فود بخوانید و بعد قضاوت کنید.
ببینید رستوران فست- فود مورد علاقه ی شما چطور غذایتان را آماده می کند: 

كاربرد تغذيه در سلامتي انسان



دستورالعمل هاي تغذيه يكي از قديمي ترين مقررات پزشكي تمام ملت هاست . اين گونه دستورالعمل هاي غذائي در كتابهاي مقدس چيني ها ، مصري ها ، هندي ها و همچنين در كتابهاي مذهبي مسلمانان وكشورهاي غربي نيز يافت مي شود. دانشمند انگليسي«توماس سيد نهام » كه در سالهاي 1689-1624 مي زيست ، جمله اي را بيان مي كرده است كه در زمان وي قابل توجه است: « بسياري از بيماريها فقط از طريق رژيم غذائي قابل درمان است » . با وجود اينكه درحدود 300 سال از اين اظهار نظر ميگذرد ، در زمان حاضر نيز كه از گرفتگي عروق قلب بسياري از بيماران مي ميرند هنوز اين جمله كاملاً معتبر است .

نقش ريزمغذي ها در سلامتي

مقدمه‌:
تأثيرات‌ سؤ تغذيه‌ انرژي‌ و پروتئين‌ دركودكان‌ با افزايش‌ مرگ‌ و مير، ابتلا به‌بيماريها، نقص‌ در عملكرد سيستم‌ايمني‌ و تأخير در رشد و نمو حركتي‌ ورواني‌ مشخص‌ مي‌شود. حدود 30 سال‌قبل‌ سؤتغذيه‌ فقط مفهومي‌ معادل‌كمبود دريافت‌ پروتئين‌ و انرژي‌داشت‌، اما امروزه‌ نگرش‌ جهان‌ به‌ معني‌سؤ تغذيه‌ تغيير كرده‌ است‌; علاوه‌ برپروتئين‌ و انرژي‌ گستره‌ وسيعي‌ ازكمبود ريزمغذيها را نيز شامل‌ مي‌شود.كمبود يد در دوران‌ بارداري‌ و اثر آن‌در ايجاد كريتنيسم‌ و تأخير در نموذهني‌ نوزاد، كمبود آهن‌ و تأثيرات‌ آن‌در ايجاد كم‌ خوني‌ و نقص‌ تكامل‌مغزي‌ و كمبود ويتامين‌ A و ايجادشبكوري‌ و كمبود روي‌ در دوران‌بارداري‌ و شيرخوارگي‌ و تأثيري‌ كه‌ به‌صورت‌ كاهش‌ وزن‌ هنگام‌ تولد، تأخيردر رشد كودكان‌ و كاهش‌ تركيبات‌ايمني‌زا افزايش‌ بار ابتلا به‌ بيماريهاي‌عفوني‌ و حتي‌ احتمال‌ افزايش‌ مواردمرگ‌ و مير كودكان‌ دارد،

الگوي غذايي روزانه مناسب برای سالمندان

مقدمه:    سالخوردگان در هر جامعه اي اعم از جوامع پير يا جوان وجود دارند و درصدي از آن را تشكيل مي دهند. به طوري كه جمعيت سالخوردگان در جهان رو به افزايش است و اين گروه توجه خاص مي طلبند.
    پيــــــري واقعيتي است اجتناب ناپذيرپس چه بهتر كه به جاي تسليم شدن خود را تجهيز كنيم تا بتوانيم بيشترين بهره را از اين دوره عمر ببريم و براي اين كار كافي است كه نظر واقع بينانه به آن داشته باشيم. يعني پيري را به عنوان دوره اي از مراحل گذراندن عمر بدانيم كه بايد همچنان از آن بهترين استفاده ها را برد. سلامتي افراد سالمند ارزش اقتصادي زيادي براي جامعه دارد چرا كه دولتها براي مراقبتهاي بهداشتي افراد مسن هر سال مبالغي را هزينه مي كنند كه خود مي تواند رقم قابل ملاحظه اي باشد و اين در حالي است كه پيشگيري و درمان در مقايسه با روشهاي درماني مقرون به صرفه است. از مشكلات شايع دوران سالمندي مشكلات تغذيه اي است. درآمد كم همراه با ساير عوامل اجتماعي، رواني و فيزيولوژيكي كه در سنين بالا بوجود مي آيند. احتمالاً از عوامل مؤثر در جذب ناكافي و عدم كفايت رژيم غذايي در برخــي از افراد مسن محسوب مي گردد.

سبزي هاي پررنگ تر بايد بيشتر مصرف كرد

به گفته پزشكان ومتخصصان تغذيه مصرف مكمل هاي غذايي حاوي اسيد فوليك و ويتامين B12 باعث ايجاد تعادل در رژيم غذايي افراد مي شود و اين درحالي است كه سبزي هاي سبز رنگ حاوي مقادير زيادي اسيد فوليك هستند.

 به نقل از پايگاه خبري بي بي سي؛ وجود اين دو ماده مفيد بهداشت تغذيه افراد را تضمين مي كند.
بنابراين گزارش، تحقيقات برخي دانشمندان از تأثير مثبت اسيد فوليك در جلوگيري از ريزش مو خبر مي دهد.
اين گزارش حاكي است؛ سبزي هاي سبز رنگ به عنوان منابع سرشار از اسيد فوليك شناخته شده هستند و تخم مرغ و گوشت را پزشكان به عنوان منابع غني ويتامين B12 معرفي كرده اند.
يادآور مي شود: مصرف اسيد فوليك و ويتامين B12 باعث ايجاد تعادل در رژيم غذايي افراد مي شود.

گلابی را از دست ندهید


گلابی حاوی میزان قابل توجهی آنتی‌اکسیدان‌های محافظ سیستم قلبی عروقی بدن است.
گلابی منبع فوق‌العاده‌ی فیبری به نام پکتین است که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کولون (روده‌ی بزرگ) کمک می‌کند.
این میوه‌ی خوشمزه همچنین حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، مقدار کمی ویتامین A و E و املاح معدنی به ویژه پتاسیم است.
گلابی سرشار از املاح معدنی، پتاس و تانین است و می‌تواند اسید اوریک خون را پایین بیاورد. برای این کار بهتر است که گلابی را با پوست میل کنید. از این گذشته گلابی برای افراد روماتیسمی و افرادی که از آرتریت رنج می‌برند مفید است.
به عقیده‌ی متخصصان، گلابی اعصاب را آرام می‌کند، عملکرد غدد داخلی را بهبود می‌بخشد، فشار خون را تنظیم می‌کند، خون را تصفیه و کلیه‌ها را تمیز می‌کند. در صورت تنبلی روده‌ها، بیماری‌های گلو و بیماری‌هایی مانند سل، ضعف بدن و کم خونی نیز گلابی کمک زیادی می‌کند.

آشنایی با 6 ماده غذایی موثر در کنترل چربی خون


باداممتخصصان 6 ماده غذایی را برای کمک به بهبود کلسترول خوب و بد پیشنهاد می‌کنند.

به گزارش ایسنا ، بهترین غذا برای هر کسی که نگران سطح کلسترول خود است یک وعده غذایی کم چرب (چربی‌های اشباع شده به میزان کم) است که دارای میوه وسبزیجات به میزان فراوان باشد.
- بادام
مواد موجود در پوست بادام از اکسیده شدن ال دی ال یا همان کلسترول بد جلوگیری می‌کند. فرایند اکسیده شدن کلسترول بد می‌تواند منجر به صدمه زدن به دیواره رگ‌های خونی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی شود. بادام را می‌توانید به همراه سالاد و یا دیگر غلات مصرف کنید و یا برای میان وعده‌ی بعدازظهر تعداد چند دانه میل کنید.