اختلالات تغذيه اي شايع ترين علت بروز خشكي چشم است


اختلالات تغذيه اي كه منجر به كمبود ويتامين هاي A , B12 در بدن مي شود شايع ترين علت بروز خشكي چشم شناخته شده است.

دكتر فاضلي متخصص چشم در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران افزود: ابتلا به بيماريهاي عمومي مانند روماتيسم مفصلي و برخي بيماريهاي پوستي، خوني، هورموني و افزايش سن بعد از عامل اختلالات تغذيه اي از عوامل عمده ابتلا افراد به خشكي چشم به حساب مي آيند.
وي گفت: سوزش چشم، حساسيت به نور و احساس جسم خارجي كه به دنبال از بين رفتن لايه حفاظتي اشك چشم بروز مي كند از علايم خشكي چشم هستند.
فاضلي تاكيد كرد: كاهش ديد و بروز زخم قرنيه از عوارض پيشرفت بيماري خشكي چشم بوده و به همين علت مراجعه بيمار براي درمان به موقع ضروري است.

سوء تغذيه و مشكلات رواني از عوامل تولدومرگ نوزادان نارس است



دكتر"زيبا شكوري "متخصص زنان و زايمان گفت:يكي‌از علل مهم تولد نوزادان ضعيف وبا وزني كمتراز ‪ ۲‬كيلو ‪۵۰۰‬گرم تغذيه نادرست و نامناسب مادران است.
وي درحاشيه برگزاري دومين دوره كنگره سراسري حاملگي‌هاي خطرناك در گفتگو با ايرنا افزود : باتوجه به رشد و گسترش تهيه و مصرف غذاهاي فانتزي، آمار استفاده اين دسته از غذاها به خصوص غذاهاي سرخ كردني به وسيله ميكروفر ، همبرگر و پيتزااز سوي مادران باردار نيز افزايش يافته است.
وي گفت : مصرف اين دسته از غذاهاي بدون مغذي‌درحالي است‌كه‌نوزادومادر براي تامين نيازهاي بدن‌خودبه‌ويتامين‌هائي كه‌ارزان‌ترازاين غذاهااست،نياز دارند.

ماست و خواص آن

جام جم آنلاین: ماست ، مدت های مدیدی در اروپا ی شرقی و خاور میانه جزء غذاهای اصلی بشمار می رفت. امروزه همه افراد در هر سنی آن را مصرف می کنند و در همه فروشگاههای مواد غذای انواع مختلف آن با عطر و طعم متفاوت عرضه می شود.
اگر نگوئیم ماست یک معجزه غذایی است باید بپذیریم فوائد بسیاری برای سلامت انسان دارد.
علاوه بر اینکه یک منبع آلی کلسیم است که در استخوان سازی نقش دارد ، انواع باکتری ها شامل لاکتوباسیلوس بولگاریس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس که برای تهیه ماست بکار می روند ، اثرات مفید خود را اعمال می کنند.
برای مثال تحقیقات نشان داده اند خوردن ماست بطور مرتب عملکرد سیستم ایمنی را افزایش می دهد.

خوردن لیمو بعد از غذا از بروز سوء هاضمه پیشگیری می‌كند

به گزارش ایران به نقل از ايسنا؛ مصرف عصاره لیمو ترش در جلوگیری از سوء هاضمه بسیار مفید است چرا كه پس از ورود به جهاز هاضمه به باكتری‌های مفید حمله وعملیات آنها را خنثی كرده و حالت اسیدیته و تخمیر را به وجود می‌آورد.
دكتر اردلان نبی‌زاده متخصص بیماری‌های گوارشی، ضمن بیان مطلب فوق و با اشاره به این كه اختلالات مجاری گوارشی از جمله‌ سوء هاضمه از عمومی‌ترین شكایات بهداشتی افراد است، اظهار كرد: سوء هاضمه بر اثر باقی ماندن مقداری فضولات در قسمتی از روده بزرگ تولید می‌شود كه به راحتی و با مصرف میوه پس از صرف غذا می‌توان از بروز آن پیشگیری كرد.

نياز سالمندان به پروتئين مانند جوانان است

نياز سالمندان به پروتئين مشابه يا حتي بيش از افراد جوان‌تر است زيرا هضم و جذب پروتئين در اين سنين كاهش مي‌يابد.دكتر دردانه حسين مختصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: در سالمندي توده بافت استخواني و عضلاني كاهش پيدا مي‌كند و ذخاير پروتئين براي بر طرف كردن نياز كافي نيست، بنابراين پروتئين مورد نياز بدن سالمندان بايد از منابع كم كالري و با كيفيت بالاي پروتئين نظير گوشت كم چرب، مرغ، تخم مرغ، ماهي و فرآورده‌هاي لبني كم چرب يا بدون چربي تامين شود. سعیده اسدی

رژيم غذايي در روند کنترل آلزايمر موثر است

تحقيقات نشان مي دهد عوامل محيطي به خصوص رژيم غذايي در روند بيماري آلزايمر و کنترل آن موثر است.دکتر جهرمي متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: آنتي اکسيدان هاي خوراکي به ويژه ويتامين C نقش موثري در پيشگيري از آلزايمر دارد.همچنين ويتامين E براي افراد مبتلا به فراموشي مفيد است.وي گفت: برخي از مطالعات نشان داده است که کمبود ويتامين B12 مي تواند منجر به اختلالات آلزايمر شود که مصرف 6 ماه مکمل ويتامين B12 منجر به پيشرفت قابل توجهي در بهبودي اين بيماران مي شود.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه فراموشي ناشي از آلزايمر مي تواند مرتبط با نقص DNA در سلول هاي عصبي باشد تصريح کرد: عنصر روي درساختمان هاي آلزايمر مسول ترميم DNA وجود دارد و مصرف مکمل روي منجر به پيشرفت قابل ملاحضه در حافظه، فهم و برقراري ارتباط اجتماعي مي شود.

نوشابه‌هاي انرژي زا، دندان را خراب مي‌كنند



















نوشيدن مايعات پر انرژي و قوي مي‌توند باعث تخريب ميناي دندان شود.متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: ورزش كردن و نوشيدن مايعات پر انرژي براي ورزشكاران بسيار مفيد است اما مي‌تواند دندان‌ها را تخريب كند و به آنها آسيب برساند.وي گفت: مايعاتي مانند ليموناد، نوشيدني‌هاي بسيار سرد، و آب مركبات يخ، حتي بيش از چاي باعث تخريب دندان مي‌شوند.دكتر ضيغمي توصيه كرد: هنگام انجام فعاليت‌هاي ورزشي ورزشكاران بايد اين مايعات را سريع بنوشند و حتماي بعد از آن دهان خود را با آب بشويند.

60 درصد از مرگ و ميرها از مصرف روغن نباتي است


وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي امار 60 درصدي مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلب و عروق در كشور را به دليل استفاده از مصرف روغن نباتي جامد دانست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، كامران باقري لنكراني وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي امروز 21 فروردين در نخستين كنفرانس خبري خود كه به مناسبت هفته سلامت در خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران با حضور خبرنگاران رسانه ها برگزار شد با اعلام اين خبر كه رسانه ها و مطبوعات نقش مهم و قابل توجهي را در ارتقاء سلامت افراد جامعه دارند، افزود: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي به غير از وظايف ذاتي و جاري خود كه شامل برنامه هاي بهداشتي و سلامتي براي مردم است، نقش ديگري به عنوان يك ركن اساسي و قابل توجه دارد كه تعامل اين وزارت خانه براي ارتقاء سلامت مردم جامعه با ديگر سازمان ها و نهادها و ارگان هاي مربوطه است.وي گفت:

ارتباط میان کمبود ويتامين K و آرتروز

کمبود ويتامين K باعث افزايش و شيوع آرتروز زانو و دست مي شود.به گزارش باشگاه خبرنگاران اميرحسين بدوي در تحقيقات پايان نامه اي خود به بررسي کمبود ويتامين K در بدن پرداخت.اين پژوهش با مطالعه بر روي 650 فردي که ميزان ويتامين K پلاسماي خون آنها پايين بود نشان داد: ابتلا به آرتروز و درد در مفاصل در اين افراد بيشتر است.همچنين بعضي پروتئين هاي استخوان ها و غضروف ها به ويتامين K وابسته هستند و وقتي اين پروتئين ها به طور صحيح کار نکند بدن دچار اختلالات استخوان و غضروفي مي شود.اين پژوهش نشان مي دهد در بيماري آرتروز بالشتک غضروف بين مفاصل به مرور زمان از بين مي رود و درد و سختي مفاصل و محدوديت حرکتي ايجاد مي شود کمبود ناکافي ويتامين کا دليل مشکلات انعقادي خوان است.

مصرف میوه از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری می کند


بررسی ها نشان می دهد مصرف میوه های تازه در رژیم غذایی ، باعث جلوگیری از آلرژی های تنفسی به ویژه آسم در کودکان می شود.به گزارش سلامت نیوز به نقل از بی بی سی نیوز ، دانشمندان تحقیقات خود را بر روی 700 کودک روستایی انجام دادند و متوجه شدند ، استفاده از میوه و سبزیجات فراوان در رژیم غذایی باعث کنترل بیماری آسم و انواع آلرژی می شود.نزدیک به 50 میلیون نفر در انگلستان مبتلا به آسم هستند که از هر 10 نفر یکی از آنان کودک است و با توجه به اینکه اکثر بیماریهای تنفسی مزمن هستند ، ابتلا به آنها در دوران کودکی می تواند زمینه ساز مشکلات بعدی و یا تشدید بیماری در بزرگسالی باشد نیازمند توجه ویژه است