سوء تغذيه و مشكلات رواني از عوامل تولدومرگ نوزادان نارس است



دكتر"زيبا شكوري "متخصص زنان و زايمان گفت:يكي‌از علل مهم تولد نوزادان ضعيف وبا وزني كمتراز ‪ ۲‬كيلو ‪۵۰۰‬گرم تغذيه نادرست و نامناسب مادران است.
وي درحاشيه برگزاري دومين دوره كنگره سراسري حاملگي‌هاي خطرناك در گفتگو با ايرنا افزود : باتوجه به رشد و گسترش تهيه و مصرف غذاهاي فانتزي، آمار استفاده اين دسته از غذاها به خصوص غذاهاي سرخ كردني به وسيله ميكروفر ، همبرگر و پيتزااز سوي مادران باردار نيز افزايش يافته است.
وي گفت : مصرف اين دسته از غذاهاي بدون مغذي‌درحالي است‌كه‌نوزادومادر براي تامين نيازهاي بدن‌خودبه‌ويتامين‌هائي كه‌ارزان‌ترازاين غذاهااست،نياز دارند.

وي گفت : مصرف سبزي ، آب ميوه و جگر ، ماهي ، گوشت ، لبنيات به‌خصوص ماست و كره از جمله مواد غذائي ارزان و سفارش شده به زنان باردار است.
دكتر "مهرداد فرهاد زاده " نيز گفت : پدران نيز علاوه بر اين كه بايد از نظر تغذيه مادران را حمايت كنند ، بايد از نظر روحي و رواني به مادر توجه داشته باشند.
وي گفت:بسياري از پدران به صرف اين كه مادري يك وظيفه وهمه‌زنان بچه دار مي شوند نسبت به اين موضوع بي‌توجه هستند و آن را يك رخداد و يا يك اتفاق نمي دانند.
وي افزود :اين در حالي است كه بارداري از همان ابتدا با خطر همراه است و هر چيزي ممكن است باعث بروز و يا تشديد آن شود.
وي با اشاره به اين كه برخي زنان در زمان بارداري ازسوي شوهران خود مورد ضرب و شتم قرار مي‌گيرند گفت : اين مسئله باعث سقط و تولد نوزادان ناقص شده است كه متاسفانه پدران در اين موضوع خود را مقصر نمي‌دانند و تمام فشارهاي رواني رابر مادر تحميل مي‌كنند .
وي گفت : نيازاست كه از سوي مراكز درماني كلاس‌هاي آموزشي دوران بارداري براي پدران و مادران درهرموضوعي به خصوص تغذيه و روان درماني گذاشته شود ، تا نوزاد با صحت و سلامت به دنيا بيايد.
دومين كنگره سراسري حاملگي‌هاي پرخطر و ناخواسته روز گذشته در مجموعه گسترش دانشگاه علوم پزشكي اصفهان آغاز و تا عصر امروز با حضور ‪ ۴۰۰‬متخصص زنان وزايمان ، پزشك عمومي و ماما برگزار مي‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر