ماست و خواص آن

جام جم آنلاین: ماست ، مدت های مدیدی در اروپا ی شرقی و خاور میانه جزء غذاهای اصلی بشمار می رفت. امروزه همه افراد در هر سنی آن را مصرف می کنند و در همه فروشگاههای مواد غذای انواع مختلف آن با عطر و طعم متفاوت عرضه می شود.
اگر نگوئیم ماست یک معجزه غذایی است باید بپذیریم فوائد بسیاری برای سلامت انسان دارد.
علاوه بر اینکه یک منبع آلی کلسیم است که در استخوان سازی نقش دارد ، انواع باکتری ها شامل لاکتوباسیلوس بولگاریس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس که برای تهیه ماست بکار می روند ، اثرات مفید خود را اعمال می کنند.
برای مثال تحقیقات نشان داده اند خوردن ماست بطور مرتب عملکرد سیستم ایمنی را افزایش می دهد.همچنین باکتری های مفید موجود درانواع مختلف ماست می توانند از اسهال جلوگیری کرده یا حتی به درمان این عارضه کمک کنند.
کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند ، و نمی توانند شیر بخورند ، اغلب ماست را به خوبی تحمل میکنند زیرا باکتریهای زنده ماست تولید لاکتاز کرده به هضم بهتر قند لاکتوز موجود درآن کمک می کنند.
به هنگام انتخاب ماست از میان انواع متفاوت عرضه شده در سوپر مارکت ها ، محصولی را انتخاب کنید که کم چرب یا بدون چربی باشد.
برخی انواع بدون قند هم عرضه می شود (اغلب با درج واژه سبک (لایت) مشخص می شوند اما گاهی این کلمه برای نشان دادن نوع کم چرب هم بکار می رود) که به جای افزودن قند یک شیرین کننده دیگر به آنها افزوده شده است. دقت کنید ماستی که انتخاب می کنید شامل ساده ، وانیلی ، لیمویی هرچه هست فاقد مخلوط های شیرین میوه ای شبیه مربا باشد.
این مخلوط کالری زیادی رابه ماست می افزاید در حالی که ازنظر ویتامین ها ، مواد معدنی یا فیبر ارزش غذایی ندارد. بهتر این است که خودتان میوه تازه به ماست ساده بدون چربی بیفزایید.
ماست باید همیشه در یخچال نگهداری شود ، تاریخ مصرف داشته باشد و زودتر مصرف شود تا بتوان از فوائد باکتری های زنده موجود در آن نیز بهره مند شد.
هرچه زمان نگهداری ماست طولانی تر باشد میزان باکتری های زنده آن کمتر می شود.
با افزودن مواد مختلف شامل انواع سبزیجات و میوه ها ، و جوانه ها و غیره می توان از طعم های مختلف این ماده غذایی مفید بدون چربی یاکم چرب بهره مند شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر