از سلامت بدن خود چقدر آگاه هستيد؟


داشتن بدن سالم موهبتي است که شايد تنها وقتي بيمار هستيد قدر و بهاي آن را ميدانيد و براي حفظ و تداوم آن چقدر در تلاش هستيد؟!
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛برای ارزیابی خود، دفتر یادداشتی تهیه کنید و یک هفته کامل، تمام چیزهایی که می‌خورید و می‌نوشید را در آن با مقدارش یادداشت کنید. سپس با ارزیابی آن، توجه کنید که آیا از همه گروه‌های غذایی با تنوع می‌خورید یا نه؟ و آیا برنامه غذایی شما یکنواخت است و یا متنوع!با این ارزیابی متوجه می‌شوید آیا تغذیه سالم دارید یا نه؟ وگرنه لازم است با تغییر برنامه غذایی خود و ایجاد تغییرات مورد نیاز، سلامت خود را بیمه کنید.

مکمل کلسیم در رفع اختلالات خلقی دوران قاعدگی موثر است


شغل زنان تاثیرگذار در قاعدگی نامنظم!

232-1.JPG
یک متخصص زنان با اشاره به این مطلب که نوع سبک زندگی و فعالیت شدید بدنی در بروز قاعدگی نامنظم موثر است، گفت: مصرف قرص مفنامیک اسید در سه نوبت می‌تواند 30 تا 40 درصد از درد ناحیه شکم و کمر در دوران قاعدگی را کم کند و همچنین استفاده از مکمل کلسیم برای رفع اختلالات خلقی در این دوران موثر است.
دکتر شیرین قاضی زاده در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: اگر حجم خون خارج شده از رحم زیاد، دردناک و به صورت لخته و زمان پاکی کمتر از 25 یا بیشتر از 35 روز در ماه باشد این قاعدگی نامنظم است.
وی ادامه داد: سندرم قبل از قاعدگی به دلیل حساسیت بدن نسبت به تغییرات هورمونی رخ می‌دهد که 10 تا 20 روز قبل از شروع قاعدگی سطح هورمون‌هایی نظیر پروژسترون و استروژن سریعا تغییر می‌کند و باعث بروز علائمی نظیر پف کردن، کج خلقی، حساسیت در بافت سینه و احساس خستگی در بعضی از زنان می‌شود.

کاهش وزن به کمک مواد غذايي پاييزي


6-380.jpgبا فرارسيدن فصل پاييز مواد غذايي و سبزيجاتي در دسترس مردم قرار مي‌گيرند که سرشار از ويتامين و فيبر هستند اما کالري بسيار کمي دارند.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، هر صد گرم قارچ تنها 20 گرم کالري دارد در حالي که سرشار از پروتئين و مواد معدني است.
به گفته متخصصان؛ قارچ داراي مس سلنيوم و آنتي اکسيدان است که به سلامت روده بزرگ کمک مي‌کند.
متخصصان اظهار کردند: کرفس نيز از سبزيجات کم کالري پاييزي و سرشار از فيبر است. هر صد گرم کرفس تنها 20 گرم کالري دارد و سوخت و ساز چربي‌ها را در بدن افزايش مي‌دهد.
مطالعات نشان مي‌دهد، اگرچه سيب به اندازه سبزيجات کم کالري نيست اما به علت خواص فراواني که دارد نبايد از رژيم غذايي حذف شود. سيب سرشار از فيبر، پتاسيم و انواع ويتامين‌هاست و به راحتي هضم مي‌شود.

بروز استرس منجر به باقي ماندن مقدار اضافه نمک در خون مي‌شود


6-730.jpgبه گفته متخصصان؛ در صورتي که فردي دچار استرس شود حدود 30 درصد از نمک با مقدار زيادي سديم که معادل خوردن مقدار کمي سيب زميني سرخ کرده (فست فودها) يا مقدار کمي چيپس سيب زميني است در بدنش باقي مي‌ماند.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، اين چنين واکنشي افراد را تحت فشار خون بالاتري در طول روز و احتمالا تمام شب قرار داده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را افزايش مي‌دهد.
بنا به گفته متخصصان دانشگاه علوم بهداشت ايالت جورجياي آمريکا، بدن در واکنش به استرس، حدود 160 ميلي گرم نمک را نگه مي‌دارد كه در نتيجه اين امر فشار خون در حدود 7 درجه از حد معمول بالاتر رفته و به مدت يك ساعت تا همان ميزان ثابت مي‌ماند.

كمبود خواب عامل مهم در تشديد اپيدمي چاقي است


sleep.JPGكارشناسان بهداشتي در كانادا تاكيد كردند بر اساس شواهد پزشكي جديد و مهم، كمبود خواب نقش بسزايي در تشديد اپيدمي چاقي دارد.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، اين كارشناسان مي‌گويند: چون اين عامل موثر در شيوع چاقي به اندازه عوامل ديگر نظير ورزش و رژيم غذايي جدي گرفته نمي‌شود لذا اكثر برنامه‌هاي مقابله با بحران چاقي با شكست مواجه مي‌شوند.
به گزارش سايت اينترنتي ماي هلت نيوز ديلي، اين كارشناسان با انتشار مقاله‌اي در مجله انجمن پزشكي كانادا خاطرنشان كردند: از ميان فاكتورهاي رفتاري كه روي وزن تاثير دارند، كم‌ خوابي و محروميت از خواب كافي از عوامل موثر و اصلي در افزايش وزن، شناخته شده است.

چگونه كودك خود را به خوردن سبزيجات تشويق كنيم؟


sabzi.jpgمتخصصان تغذيه اطفال پيشنهاد مي‌كنند كه اگر قصد داريد كودكان خود را به خوردن سبزيجات مفيد و مغذي تشويق كنيد يك ترفند موثر اين است كه براي سبزي‌ها اسامي دلچسب و فريبنده انتخاب كنيد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان تغذيه در دانشگاه كورنل مي‌گويند براي مثال به جاي اينكه به كودك خود بگوييد خوردن هويج براي سلامت چشم‌ها مفيد است، بهتر است بگوييد: «هويج اشعه ايكسي، چشم بچه‌ها را تيزبين مي‌كند.»
اين متخصصان در يك مطالعه جديد ثابت كرده‌اند كه اگر براي سبزي‌ها اسامي جالب و هيجان‌انگيز انتخاب كنيد و با اين زبان كودكانه درباره سبزي‌ها با فرزندتان صحبت كنيد، يك بازي دلچسب را آغاز مي‌كنيد و كودك خود را به خوردن مقادير بيشتري از اين مواد غذايي مفيد در طول روز، ترغيب خواهيد كرد.

خطر کمبود ید در بین دانش‌ آموزان


در کمیته استانی I.D.D مطرح شد؛


فرزانه صادقی فر

«کمبود ید با توجه به نیاز افراد متفاوت است. کمبود ید عارضه خود را به صورت بیماری گوا‌تر، کم کاری تیروئید و اختلالات یادگیری نشان می‌دهد. لازم به ذکر است مادران شیرده و خانم‌های باردار بیش از بقیه در معرض خطر کمبود ید قرار دارند.»

به گزارش خبرنگار سینا نیوز امروز اولین جلسه کمیته استانی I.D.D (پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید) در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با حضور معاون فنی معاونت بهداشتی، نماینده معاونت غذا و دارو، نماینده صنعت، معدن و تجارت معاونت نظارت و بازرسی، مدیران گروهای سلامت جوانان و مدارس، فوق تخصص غدد و کار‌شناس مسئول واحد بهبود تغذیه برگزار شد.»

لزوم توجه به تغذیه کودکان در مدارس



عدم کیفیت پخت و توزیع غذا در برخی مدارس

این متخصص تغذیه درخصوص لزوم توجه به نوع تغذیه کودکان در مدارس و تاثیرات آن بر سلامتی و یادگیری کودکان مطالبی را عنوان کرد.

دکتر احمدرضا درستی در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و نوع تغذیه دانش‌آموزان اظهار کرد: «تغذیه مناسب ارتباط مستقیمی با سلامتی افراد دارد. در واقع تغذیه نامناسب بر وضعیت جسمی، لاغری، نابینایی، کم بینایی و یادگیری کودکان تاثیر بسزایی دارد. همچنین علاوه بر تغذیه فعالیت بدنی و خواب نیز از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار بر میزان یادگیری کوکان در دوران تحصیل محسوب می‌شود.» 
وی ادامه داد: «روزانه نیم تا یک ساعت فعالیت بدنی برای کوکان ضروری است. البته نباید این نکته را فراموش کرد که کم و یا بیش از حد بودن این فعالیت نیز می‌تواند به کودک آسیب جدی وارد کند.» 
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف روزانه ۵ تا ۷ وعده مواد غذایی برای کودکان ضروری است گفت: «افراد بالغ می‌توانند ۱۸ ساعت گرسنگی را تحمل کنند ولی کودکان به دلیل کمبود کلوگوژن تنها ۴ ساعت می‌توانند گرسنگی را تحمل کنند که در صورت نخوردن صبحانه میزان یادگیری و توانایی جسمی آنان کاهش یافته و یک چهارم یادگیری آنان افت می‌کند؛ بنابراین والدین باید کودکان را به خوردن صبحانه عادت دهند.» 

پيشگيري از سرطان ها با مصرف زياد ميوه و سبزي

  
پيشگيري از سرطان ها با مراقبت هاي مداوم غذايي، رعايت رژيم هاي غذايي كم چرب و مصرف زياد سبزي و ميوه  امكان پذير است.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين مطلب اظهار داشت: براي حفظ سلامت و كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي - عروقي روزانه 5 واحد و بيشتر از سبزي ها و ميوه ها بخوريد.
دكتر فروزان صالحي افزود: افزايش دريافت سبزي و ميوه، غلات كامل و شير و لبنيات بدون چربي و كم چربي در سلامت افراد مفيد است.
وي تصريح كرد: چنانچه در رژيم غذايي دو اصل تعادل و تنوع رعايت شود، آنتي اكسيدان ها، ويتامين ها و املاح به ميزان مورد نياز دريافت و نياز افراد سالم به اين مواد برآورده مي شود و نيازي به دريافت مكمل ها نيست.
دكتر رصالحي خاطرنشان كرد: گروه هاي در معرض خطر مانند كودكان، زنان باردار و شيرده نيازمند دريافت بعضي از مواد مغذي از طريق مكمل ها هستند.

دختران نوجوان از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اجتناب کنند

 روز دختر گرامی باد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن گرامیداشت روز دختران به اهمیت سلامت جسمانی دختران در دوران نوجوانی پرداخت و توصیه  اکید کرد: دختران نوجوان سعی کنند  از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اکیدا خودداری کنند.
دکتر بهناز انجذاب در گفت و گو با خبرنگار و ب دا، اظهارداشت: سلامت یک جامعه بستگی به خانواده دارد و پایه و اساس  سلامت خانوده بستگی به سلامت زن در جامعه دارد.
وی ضمن اشاره به بهداشت دوران بلوغ دختران نوجوان اظهار داشت: در دوران بلوغ تغییراتی در سیستم بدن دختران بو جود می آید که توانایی تولید به مثل نیز در دختران کشف می شود؛ سپس تغییراتی شامل صفات ثانویه در فرد بوجود می آید.
وی با بیان این مطلب که تغییرات در دوران بلوغ حدود 5/4 سال طول می کشد، افزود: علاوه بر تغییرات جسمانی، تغییراتی نیز در روح   و روان فرد نیز اتفاق می افتد که دختر از کودکی به یک فرد بزرگسال تبدیل شود.