آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
گل گاوزبان
گاوزبان
Borage
نام علمی
Borage
officinalis
|
|||||
گاو زبان احتمالا از شمال آفريقا بنواحي ديگر راه يافته و امروزه در منطقه مديترانه ، نواحي شمال آفريقا و قسمت هايي از خاورميانه مي رويد . گل ، برگ و سرشاخه هاي گلدار آن بمصرف دارويي مي رسد . |
|||||
تركيبات شيميايي:گل گاو
زبان و برگ هاي آن داراي لعاب فراوان است . اين گياه داراي نيترات پتاسيم ،
رزين ها ف مالات كلسيم ، منگنز ، منيزيوم ، اسيد فسفريك و آلانتوئين مي
باشد . |
سنبل الطيب
ویزیت اولیه هر بیمار در آمریکا حداقل 45دقیقه طول میکشد
یک دندانپزشک ایرانی مقیم آمریکا گفت: گرفتن شرح حال بیماران توسط پزشکان در آمریکا حداقل 45 دقیقه طول می کشد.
جعفر صادقپاکرو در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به اینکه در کشور کانادا و آمریکا رابطه بین بیمار و پزشک یک رابطه بسیار دور است، افزود: در آمریکا یک بیمار و پزشک به جز حیطه کاری نباید با هم صحبت دیگری داشته باشند و همه چیز در محدوده قانونی تعریف شده است.
وی ادامه داد: ما باید در آمریکا در پذیرش اولیه بیماران 45 دقیقه تا یک ساعت برای گرفتن شرح حال بیمار وقت بگذاریم و بیمار باید حداقل 10 تا 15 صفحه برگه فرم پر کند. تمام مشخصات بیمار نوشته میشود و درباره این مشخصات با وی صحبت خواهد شد تا از نظر روحی، جسمی و مالی در مواردی که عنوان کرده است صحبت شود.
بیسکویت ميان وعدهاي مفيد يا مضر
جام جم آنلاين: آيا بيسكويت يك ميانوعده مناسب براي دانشآموز محسوب ميشود؟ در ميان انواع و اقسام بيسكويتهاي كرمدار، سبوسدار، رژيمي، ويفري، شكلاتي و كراكرنمكي كداميك ارزش تغذيهاي بيشتري دارد؟ آيا بيسكويتهاي سبوسدار واقعا رژيمي است؟ اينها سوالاتي است كه اين روزها اغلب خانوادههايي كه بچه مدرسهاي دارند از كارشناسان و متخصصان علوم غذايي ميپرسند. اما براستي بيسكويت چه خاصيتي دارد؟
يكي از خاصيتهاي خوب بيسكويت، ماندگاري بالاي آن است. اين محصول به دليل قطر كم، بخوبي پخته و به دليل رطوبت پايين دچار كپكزدگي و فساد ميكروبي زودرس نميشود.
بيسكويت از موادي چون آرد گندم، شكر، تخممرغ، روغن جامد، نشاسته و برخي افزودنيهاي ديگر تهيه ميشود. در خمير اغلب بيسكويتها به جاي مخمر از جوششيرين و بهبوددهندههاي سنتزي استفاده ميشود كه ارزش تغذيهاي چنداني ندارد.
روغن به كار رفته در اين محصول نيز از نوع روغن مخصوص قنادي با درجه اشباع بالاست و ساختار آن با روغنهاي خانگي متفاوت است.
بيشتر بيسكويتها، پركالري و در هر صدگرم آنها 330 كالري انرژي نهفته است. البته اين ميزان در بيسكويتهاي كرمدار و شكلاتي بيشتر است.
خطرناک ترین قاتل دنیا و راهکارهای مقابله با آن
بزرگترین قاتل مردم دنیا چه چیزی است؟ بیماریهای قلبی خطرناكترین قاتل مردم دنیاست. شاید پیشگیری از تصادفات رانندگی، جنگ و سرطان كار سادهای نباشد اما قطعا میتوان با برخی اقدامات از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری كرد
برترین ها: مهمترین و سادهترین كار برای اینكه بتوانید قلب سالمی داشته باشید همه در بشقاب شماست.
بزرگترین قاتل مردم دنیا چه چیزی است؟ جنگ؟ سرطان؟ ایدز؟ تصادفات رانندگی؟ هیچكدام؛ بیماریهای قلبی خطرناكترین قاتل مردم دنیاست. شاید پیشگیری از تصادفات رانندگی، جنگ و سرطان كار سادهای نباشد اما قطعا میتوان با برخی اقدامات از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری كرد و از گزند خطرناكترین قاتل دنیا در امان ماند. اگر در دنیا همه چنین الگویی را در پیش بگیرند آمار مرگ و میر به واسطه بیماریهای قلبی بهشدت كاهش خواهد یافت. نكته جالب اینكه كماكان پیشگیری از بیماریهای قلبی كاری است ساده و كاملا دست یافتنی. متخصصان قلب معتقدند، آمار بیماریهای قلبی در جوامع سنتی پایینتر است چون میزان مصرف غذاهای فرآوری شده در این مناطق پایینتر است. بهطور كلی متخصصان قلب میگویند، اگر كسی از دوران كودكی رژیم غذایی سالمی داشته باشد، حملات قلبی تقریبا بهطور كامل قابل پیشگیری خواهد بود اما حتی اگر شما بهعنوان یك بزرگسال بتوانید تغییرات اندكی در رژیم غذایی خود ایجاد كنید، مثلا در حد نخوردن سیب زمینی سرخ كرده، باز هم تاثیر آن در سلامت قلب شما چشمگیر خواهد بود. مطالعات نشان داده، جریان بیش از 70 درصد بیماریهای قلبی با یك رژیم غذایی مناسب قابل بازگشت هستند اما سوال اینجاست كه آیا رژیم غذایی به تنهایی به اندازه مصرف دارو موثر است. شاید جالب باشد بدانید؛ رژیمغذایی بهمراتب قدرتمندتر از داروست. دكتر والتر ویلت، مدیر دانشكده تغذیه دانشگاه هاروارد معتقد است استاتینها كه از جمله قدرتمندترین داروهای پیشگیری از بیماریهای قلبی هستند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را فقط 25 تا 30درصد كاهش میدهد.
هشت خوراکی عالی برای کاهش فشار خون
برای اینکه قلب سالمی داشته باشید، باید سالم غذا بخورید و دستورهای غذاییای را انتخاب کنید که سرشار از کلسیم، ویتامین D، منیزیم و پتاسیم بوده و حاوی مقدار کمی از چربیهای اشباع شده، کلسترول و سدیم باشند.
برترین ها: یكی از اهداف همه پزشكان و بهخصوص متخصصان قلب این است كه همه افراد یاد بگیرند که چگونه برای اینکه قلبشان خوب کار کند، وقت بگذارند. این مسئله شامل دو مرحله ساده است : اول اینکه، میزان فشارخون خود را به طور منظم اندازهگیری کنید. (از هر نفر فرد بالغ که مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، یک نفر دچار فشارخون بالاست. این یعنی فشار خون آنها بالاتر از میزان معمول و مطلوب 80/120 است). دوم، آگاهی از آنچه میتواند این عدد را کنترل كند و سطح فشارخون را به میزان مناسب و متناسب با سن و نیاز شما نگه دارد. این موارد شامل ورزش، داشتن وزن مناسب، دوری از مصرف سیگار و بهتر از همه خوردن غذاهای سالم است. برای اینکه قلب سالمی داشته باشید، باید سالم غذا بخورید و دستورهای غذاییای را انتخاب کنید که سرشار از کلسیم، ویتامین D، منیزیم و پتاسیم بوده و حاوی مقدار کمی از چربیهای اشباع شده، کلسترول و سدیم باشند. اما این مسئله چگونه در قفسههای فروشگاه مواد غذایی و بشقاب غذای شما تفسیر میشود؟ بهترین كار این است كه آنچه را از قفسههای مواد خوراکی برمیدارید، مورد بررسی قرار دهید و آشپزی با سیبزمینی، اسفناج و تخم کدو را فراموش نکنید. این خوراکیها را میتوانید به عنوان صبحانه یا در کنار ناهار و شام خود استفاده کنید.
پروبيوتيك ها در كنترل سندرم متابوليك موثر هستند
حميد آهنچيان فوق تخصص آلرژي و ايمني شناسي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: سوء تغذيه كمبود شديد مواد مغذي در حدي است كه با اعمال فيزيولوژيك بدن از جمله سيستم ايمني تداخل نمايند.
وي گفت: اين نقص ايمني ثانوي به سوء تغذيه منجر به عفونت هاي مكرر و شديد در كودكان مي شود به نحوي كه حدود 60% از كودكاني كه سوء تغذيه شديد دارند يك عفونت جدي همزمان خصوصا عفونت هاي تنفسي و ادراري خواهند داشت.
اين فوق تخصص آلرژي و ايمني شناسي تصريح كرد: آهن، مس و روي شايعترين ريز مغزي هايي هستند كه كمبود انها در كشور هاي پيشرفته مشاهده مي شود در حالي كه سوء تغذيه پروتئين و كالري شايعترين علت نقص ايمني ثانويه در كشورهاي در حال توسعه و در كل درتمام دنياست.
وي گفت: اين نقص ايمني ثانوي به سوء تغذيه منجر به عفونت هاي مكرر و شديد در كودكان مي شود به نحوي كه حدود 60% از كودكاني كه سوء تغذيه شديد دارند يك عفونت جدي همزمان خصوصا عفونت هاي تنفسي و ادراري خواهند داشت.
اين فوق تخصص آلرژي و ايمني شناسي تصريح كرد: آهن، مس و روي شايعترين ريز مغزي هايي هستند كه كمبود انها در كشور هاي پيشرفته مشاهده مي شود در حالي كه سوء تغذيه پروتئين و كالري شايعترين علت نقص ايمني ثانويه در كشورهاي در حال توسعه و در كل درتمام دنياست.
کمبودهاي غذايي تيک کودکان را به دنبال دارد
در میان مسائل تربیتی مهمی كه خانواده ها را درگیر میكند تیك های عصبی كودكان بیشترین شكایات والدین را به خود اختصاص میدهد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛تيك يك نوع حركت يا صداي سريع، ناگهاني، تكرارشونده، ناموزون و قالبي است. تيك ميتواند در بخشي از بدن رخ بدهد يا تقليد يك حركت يا صدا باشد. تيكها گاه به طور مستمر رخ ميدهند و گاه چنددقيقه در روز طول ميكشند و داراي انواع متفاوتي ميباشند. شايعترين تيكهاي حركتي در سر و گردن ميباشند، مانند پلك زدن، بالا انداختن ابرو، چشمكزدن، حركات اطراف بيني و دهان و بالا انداختن شانه تيكهاي حركتي پيچيده شامل شكلك درآوردن، شانه كردن موها با انگشتان، شلنگ تخته انداختن و بالا پريدن هنگام راه رفتن (بخصوص در كودكان و نوجوانان) ميباشد. شايعترين تيكهاي صوتي ساده به صورت صاف كردن گلو، صداي اوهوم درآوردن و سرفه كردن ميباشد.
از مصرف مواد غذایی دودی خودداری کنید
اگر می خواهید بدانید چرا باید از مصرف مواد غذایی دودی خودداری کرد ادامه مطلب را بخوانید.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، متخصص گوارش در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سرطان گوارش، مری، معده، کولون (روده بزرگ)، کبد، لوزالمعده در ایران بسیار شایع است.
وی ادامه داد: مهم ترین محل های شایع این سرطان ها در ایران در نواحی اردبیل، گلستان است.
دریانی افزود: از عوامل مستعد کننده ی سرطان های معده و مری می توان به عوامل محیطی و ژنتیکی را نام برد.
از جمله عوامل محیطی می توان به ینتریت موجود در غذا را نام برد که عامل ایجاد و مستعد کننده ی سرطان هست به خصوص در مناطقی که به خاک منفطه ینتریت می زند مایکان آن نواحی در معرض بیش تر سرطان قرار می گیرند.
وی ادامه داد: مهم ترین محل های شایع این سرطان ها در ایران در نواحی اردبیل، گلستان است.
دریانی افزود: از عوامل مستعد کننده ی سرطان های معده و مری می توان به عوامل محیطی و ژنتیکی را نام برد.
از جمله عوامل محیطی می توان به ینتریت موجود در غذا را نام برد که عامل ایجاد و مستعد کننده ی سرطان هست به خصوص در مناطقی که به خاک منفطه ینتریت می زند مایکان آن نواحی در معرض بیش تر سرطان قرار می گیرند.
اشتراک در:
پستها (Atom)