نوشته : مریم میرفتاحی
شیــــــرینکننـــــدههای مصنوعــی جایگزینهای صنعتی برای شکر ميباشند. زیادهروی در مصرف شکر معمولی و افزایش وزن ناشی از آن، عاملی شد تا تولید و استفاده از این گونه شیرین کنندهها در صنعت غذا آغاز شود. این شیرینکنندهها ممکن است از منابع طبیعی مانند گیاهان و یا خود قند گرفته شده باشند. شیرینکنندههای مصنوعی به عنوان شیرینکنندههایی قوی شناخته ميشوند، چراکه اغلب به مراتب از قند و شکر عادی شیرینتر ميباشند، به همین دلیل در مقایسه با شکر مقادیر کمتری از آنها برای ایجاد همان میزان طعم شیرین لازم است.
کرمخوردگی دندانها
بر خلاف شکر، شیرینکنندههای مصنوعی در تخریب دندانها اثر چندانی ندارند.
کاربردهای شیرینکنندههای مصنوعی
شیرینکنندههای مصنوعی هیچ کالری را به رژیم غذایی اضافه نميکنند و در واقع در مقایسه با شکر میزان خیلی کمتری از آنها برای شیرین کردن استفاده ميشود. امروزه، شیرینکنندههای مصنوعی به صورت گستردهای در غذاهای فرآوری شده استفاده ميشوند؛ از جمله نوشیدنیهای شیرین، شیرینیجات، ژلهها، کنسروها و ... حتی استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در خانهها هم رایج شده است.
کرمخوردگی دندانها
بر خلاف شکر، شیرینکنندههای مصنوعی در تخریب دندانها اثر چندانی ندارند.
کاربردهای شیرینکنندههای مصنوعی
شیرینکنندههای مصنوعی هیچ کالری را به رژیم غذایی اضافه نميکنند و در واقع در مقایسه با شکر میزان خیلی کمتری از آنها برای شیرین کردن استفاده ميشود. امروزه، شیرینکنندههای مصنوعی به صورت گستردهای در غذاهای فرآوری شده استفاده ميشوند؛ از جمله نوشیدنیهای شیرین، شیرینیجات، ژلهها، کنسروها و ... حتی استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در خانهها هم رایج شده است.