عصرانه‌ای مقوی برای ورزشكاران

عصرانه‌ای مقوی برای ورزشكاران
خرما برای اشخاصی كه دچار فشار خون بالا هستند و باید رژیم كم سدیم داشته باشند ...
 خرما دارای مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم،‌ روی،‌ منگنز و ویتامین A، B، E و مقدار قابل توجهی فیبر است كه برای پیشگیری از سرطان‌هایی مانند سرطان كولون و معده مفید و موثر است.
مواد لازم برای 2 نفر
خرما: 200 گرم
كره: 50 گرم
دارچین: یك قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل: یك‌دوم قاشق غذاخوری
روغن مایع: 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه: هسته خرماها را جدا كرده و همراه با روغن مایع در چرخ گوشت بریزید. بعد از آن كه خرماها چرخ شد كره و دارچین را به آن بیفزایید و روی حرارت قرار دهید. آرد را الك كرده و روی حرارت قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه كنید تا رنگ آن طلایی شود.
خرما را روی ورقه فویل قرار داده و مخلوط آرد و روغن را روی آن بریزید و صاف كنید. مواد را رل كنید و فویل را دور آن بپیچید و به مدت 4 ـ 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید. سپس آن را برش داده و صرف كنید.
 انرژی این غذا 1850 كیلوكالری است.

تخم مرغ غذایی ایده آل برای تامین سلامتی

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است که می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد.
به گزارش وب دا، متخصص تغذیه و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، 3 درصد نیاز یک مرد بالغ و 4 درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین کرده و دارای ارزش پروتئین بسیار بالایی نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات می باشد.
دکتر منصور شهرکی افزود: مصرف تخم مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئین فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود، به طوری که5/12 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل داده که این میزان هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه تصریح کرد: تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه B و ویتامین A است. همچنین ویتامین Dو E را به مقدار کافی و لازم تامین می کند، بخصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر بوده که هر کدام به ترتیب برای ساخت تیروئید و رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم است.

مصرف تخم مرغ برای افراد ضروری است

 تخم مرغ ارزش غذایی بالایی دارد مصرف آن در هیچ گروهی نباید حذف شود بلکه مقدار آن درصورت نیاز باید محدود شود.
به گزارش وب دا، مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: تخم مرغ یک منبع غذایی کامل و پرارزش است که دارای پروتئین با کیفیت بالا می باشد و مقدار قابل توجهی ویتامین هایD,E, B2,B12,A,  را داراست و همچنین مواد معدنی شامل کلسیم ،فسفر،سدیم و پتاسیم، سلنیوم ،روی و آهن نیز در آن وجود دارد.
مهنوش صاحبدل ادامه داد: پروتئین تخم مرغ ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان استانداردی برای مقایسه سایر پروتئین ها استفاده می شود و پروتئین بقیه مواد غذایی مثل گوشت و شیر از آن کمتر بوده و نسبت به آن سنجیده می شود.
 وی همچنین اضافه کرد: مصرف تخم مرغ به علت داشتن دو ماده به نام های لوتئین و گزانتین باعث کاهش احتمال ابتلا به آب مروارید و کوری ناشی از سالخوردگی می شود.
مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان بیان داشت: مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده ،کودکان و نوجوانان در حال رشد ،ورزشکاران و همه بزرگسالان سالم و همچنین برای بیماران پس از سپری کردن دوره بیماری، به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می شود. در این افراد مصرف یک تخم مرغ در روز بلا مانع است.

ماهی بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن

 مصرف ماهی آزاد، تن یا ساردین بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن است این ماهی‌ها به رغم چرب بودن حاوی کلسترول خوب هستند.
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص اهمیت کلسترول در بدن اظهارداشت: بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این که در سلامت کامل باشد به کلسترول نیاز دارد اما نه هر کلسترولی!
علی اکبر کمالی با اشاره به این که باید کلسترول خوب (HDL) را از کلسترول بد (LDL) جدا کرد ادامه داد: کلسترول خوب باعث ساخت دیواره و غشای سلولی می‌شود و برای هورمون‌های جنسی و روانی مفید است. اما میزان بالای کلسترول بد خون، سلامتی را به خطر می‌اندازد و می‌تواند باعث آترواسکلروز (تصلب شرایین) شود که در نهایت به حمله‌ی قلبی منجر می‌شود.
وی عنوان داشت: کلسترول بد خون در برخی از افراد بالا است و برای همین لازم است که به رژیم غذایی‌شان توجه بیشتری بکنند. در حالی که برخی دیگر چنین مشکلی ندارند و راحت‌تر زندگی می‌کنند. در هر دو حال مهم است که سعی شود میزان کلسترول بد خون را در کمترین میزان خود نگه داریم. برای این کار لازم است در مصرف مواد غذایی مختلفی که باعث افزایش کلسترول بد می‌شود احتیاط کنید.

بیماری های سنین بزرگسالی ریشه در تغذیه نادرست دوران کودکی است

تغذيه در دوران کودکی از اهميت ويژه ای برخوردار می باشد.
به گزارش وب دا، متخصص تغذيه و عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بيان اين مطلب افزود: کودک برای رشد و نمو طبيعی نياز به انواع مواد مغذی به ميزان کافی دارد.
دکتر سميرا عشقی نيا افزود: علاوه بر اين بسياری از بيماريهای سنين بزرگسالی ريشه در تغذيه بد دوران کودکی دارند. عادت های غذايی خوب يا بد در سنين کودکی شکل می گيرند و تغيير آنها در سنين بزرگسالی کاری دشوار است.
وی افزود: از آنجائي که کودکان در هر وعده غذايی مقادير کمتری نسبت به بزرگسالان غذا مصرف مي کنند و از طرفی ميزان سوخت و ساز و متابوليسم در بدن آنها بالاست حتما بايد در بين وعده های اصلی غذا برای تامين انرژی و مواد مغذی موردنياز برای رشد از دو يا سه ميان وعده در طول روز استفاده کنند.
اين متخصص تغذيه در ادامه به نکاتی در خصوص ميان وعدها اشاره کرد و گفت : هميشه به خاطر داشته باشيد ميزان ميان وعده نبايد به حدی باشد که کودک سير شود و هرگز ميان وعده به عنوان جايگزين وعده اصلی غذا به کودک داده نشود و بهتر است برای ميان وعده از خوراکی هايی استفاده شود که احتمال پوسيدگی دندان رابه حداقل برسانند.

درمان دیابت با رژیم غذایی

رژيم غذايي يكي از مهمترين پايه هاي درماني در درمان بيماري ديابت است.
 به گزارش وب دا، رئيس مركز تحقيقات ديابت استان خوزستان در خصوص راهكارهاي اساسي درمان ديابت گفت: در ديابت نوع يك كه مخصوص سنين پايين (كودكان) مي باشد پايه اصلي درمان استفاده از انسولين است كه در كنار آن بايد رژيم غذايي هم رعايت شود ولي در ديابت نوع دوم اصل پايه درماني رعايت كردن رژيم غذايي است و ممكن است بيمار حتي بتواند تا مدت ها با رژيم غذايي و ورزش، بيماري خود را كنترل كند و به دارو هم  نياز پيدا نكند.
شهبازيان اصلي ترين ويژگي رژيم غذايي بيماران ديابتي نوع 2 را حذف قندهاي ساده بيان كرد و افزود: در برنامه غذايي اين بيماران سعي مي شود حتي الامكان استفاده از مواد شيرين مانند شكر، خرما و يا ميوه هايي مانند انگور و انجير محدود شود، به اين معني كه اين بيماران مجاز به مصرف يك واحد  ميوه تا سه نوبت در هر شبانه روز هستند.
وي در تعريف يك واحد ميوه گفت: واحد ميوه در اكثر ميوه هاي موجود معادل يك ميوه متوسط است كه در دست جا بگيرد مثلا يك سيب يا پرتقال  متوسط، در مورد انگور كه يك ميوه بسيار شيرين است حداكثر 12 دانه اجازه مصرف داده مي شود و يا زردآلو نهايتا 4 دانه.

اول قهوه را بخور و بعد فنجان را

طراح خلاق ونزوئلایی انریکه لوئیس ساردی این فنجان های خوراکی برای قهوه و چای را برای
شرکت تجاری قهوه ی لاوازای ایتالیا طراحی کرده است
داخل هر فنجان که "اول قهوه را بخور و بعد فنجان را" نام دارد از نوعی شکر و تخم مرغ پوشیده شده است
که به عنوان یک عایق عمل می کند. این کار باعث ضد آب شدن فنجان و همچنین خوردن یک نوشیدنی شیرین تر می شود
این فنجان تا کنون جوایز زیادی را در بخش های مختلف اکولوژی، بازاریابی و بیزینس از ان خود ساخته است

مواد معدني كمياب

فقط به دليل آن كه اين مواد را مواد معدني كمياب ناميده اند نبايد تصور كرد كه مس ، يد و حتي موليبدن از كلسيمي كه همه دربارة آن چيزهايي مي دانيم ، كم اهميت تر مي باشند.
اين اصطلاح بدان معني است كه شما به مقادير روزانة كم تري از اين مواد نياز داريد كه اين مقدار در مورد برخي از مواد معدني كمياب ، كم تر از يك ميلي گرم در روز است. مواد معدني اي كه با چنين مقادير اندكي مصرف مي شوند اغلب با واحد ميكروگرم يا يك هزارم ميلي گرم اندازه گيري مي شوند. كاملاً ثابت شده است ضروري هستند. اين بدان معناست كه بدون آن ها ، حداقل براي مدت طولاني ، زنده نمي مانيد. به عبارت ديگر ، وجود اين مواد معدني براي انجام گرفتن واكنش هاي شيميايي حياتي خاص در بدن ضروري است و هيچ عنصر ديگري نمي تواند جايگزين آن ها شود . اين موضوع همچنين به معني آن است كه انجمن ملي پژوهش براي كمك به شما جهت اطمينان از مصرف مقدار كافي اين مواد ف مقدار نياز روزانه اي براي آن ها تعيين كرده است.
مقدار مصرفي روزانة كافي و بي خطر تخميني ، عبارتي است براي آن دسته از مواد ضروري (از جمله بسياري از مواد معدني كمياب) كه برخي پژوهش ها از يك محدودة تخميني نياز به اين مواد حمايت كرده اند ، ولي اين پژوهش ها آن قدر كافي نبوده كه منجر به تعيين يك مقدار توصيه شدة مصوب يا مقدار نياز روزانه شود.
خوشبختانه مواد معدني كمياب در انواع غذاها و آب يافت مي شوند ، بنابراين ما معمولاً مقدار كافي از هر كدام از اين مواد را براي عملكرد طبيعي بدن به دست مي آوريم ، هر چند ممكن است هميشه مقادير مطلوب را كسب نكنيم.

ید

به شکرانه مصرف نمک یُد ، دیگر نیازی به نگرانی در مورد به دست آوردن یُد کافی نیست.
اکثر مردم یُد را چندین برابر نیاز روزانه بدون بروز عوارض جانبی به دست می آورند. 

یُد توسط غده تیروئید برای تولید هورمون مهم به نام تیروکسین مورد استفاده قرار می گیرد.
این هورمون به تنظیم تولید انرژی ، دمای بدن ، تنفس ، قوام عضلات و ساخت و تخریب بافت ها کمک می‌کند.
کمبود یُد معمولاً منجر به بزرگی غده تیروئید می شود که به گواتر معروف است، و برآمدگی ای بر روی ناحیه جلوی گردن می باشد.
مقدار نیاز روزانه : 150 میکروگرم
منابع خوب غذایی : نمک یُددار، خرچنگ دریایی ، میگو ، صدف های پخته شده ، ماهی دریایی ، جلبک دریایی ، نان و شیر

منبع:  ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

منگنز

کلمه  منگنز دارای منشا یونانی و به معنی جادویی است. این ماده معدنی کمیاب که در مورد آن اطلاعات اندکی داریم، ظاهراً اثر جادویی خود را در بدن نشان می دهد.
به گفته دکتر جین فریلند – گریوز ، استاد تغذیه دانشگاه تگزاس در آوستین ، منگنز یک عنصر اساسی در واکنش های بیوشیمیایی است که استخوان ، غضروف ، اعمال مغزی و تامین انرژی را تحت تاثیر قرار می دهند. او می گوید:«شما در آینده حتماً مطالب بیش تری درباره این ماده معدنی خواهید شنید.»
منگنز برای ساخت و حفظ استخوان های قوی به بدن شما کمک می کند. منگنز در تشکیل بخشی از مولکول هایی شرکت می کند که به نام موکوپُلی ساکاریدها معروفند. این مولکول ها در تشکیل کلاژن به کار می روند؛ کلاژن ماده همبند قوی و لیفی است که بافت های بدن ، از جمله استخوان و غضروف ، را می سازد.
در استخوان ، شبکه ای از کلاژن داربستی را ایجاد می کند که کلسیم ، منگنز و سایر مواد معدنی سخت کننده استخوان بر روی آن رسوب می کنند. حیواناتی که کمبود منگنز دارند دچار مشکلات استخوانی مشابهی با مبتلایان به پوکی استخوان می شوند. در زیر میکروسکوپ ، استخوان های این حیوانات ظاهری سوراخ سوراخ دارد. سایر حیوانات دچار کمبود منگنز مبتلا به مشکلات زردپی (تاندون) هستند.
در یک بررسی، زنان مبتلا به پوکی استخوان دارای سطح منگنز پایین تری نسبت به زنان بدون پوکی استخوان بودند . بررسی دیگری نشان داد که مکمل های حاوی کلسیم، منگنز ، روی و مس موجب می شوند نسج استخوانی از دست نرود ، ولی اثر منگنز به تنهایی آزمایش نشد.