اضافه وزن

یک نفر از هر سه کودک و نوجوان دو تا 19 ساله ایرانی اضافه وزن دارد

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : به‌طور تقریبی یک نفر از هر سه کودک و نوجوان دو تا 19ساله، یک نفر اضافه وزن دارد و براساس تحقیقات انجام شده 7 درصد کودکان زیر شش سال مشهد دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بر اساس تحقیقات انجام شده ،بیش از 70درصد کودکان چاق اگر به حال خود رها شوند، به بزرگسالان چاق تبدیل می‌شوند و این امر بدون شک یکی از معضلات اصلی جامعه‌در آینده نیز محسوب می‌شود.

تغییر در شیوه زندگی ، افزایش زندگی های آپارتمانی و تغییر الگوی بازیهای پرجست و خیز کودکانه به سمت بازیهای رایانه ای در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری را بسیار کاهش و شمار کودکان و نوجوانان چاق در کشور را افزایش داده است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خراسان رضوی در این زمینه اظهار داشت : بر اساس تحقیقات انجام شده 7 درصد کودکان زیر شش سال مشهد دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند.

خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد

پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.

متاسفانه امروزه اغلب افراد با این تصور كه ژلاتین پاستیل تامین‌كننده كلسیم بدن است و انواع میوه‌ای آن منبع غنی از ویتامین‌هاست آن را به‌عنوان یكی از تنقلات مغذی و گاهی درمانی در برنامه غذایی روزانه خود یا دانش‌آموزشان می‌گنجانند. اما آیا این موضوع واقعیت دارد؟

پاستیل به اندازه ژلاتین خاصیت ندارد

پاستیل از گروه آبنبات‌های لاستیكی است و از مخلوط شكر، آب، ژلاتین، مواد رنگی، اسانس و برخی اسیدها تهیه می‌شود. ژلاتین آن اگر حیوانی باشد، از جوشاندن پوست و استخوان گاو و بندرت ماهی طی فرآیندی با افزودن محلولی اسیدی به دست می‌آید.

آدامس جرقه ای و چربی سوز ، شیشه دارد

سلامت نیوز: یک استادیار دانشگاه اعلام کرد: آدامس موسوم به "جرقه ای"، حاوی مواد مخدر است.

دکتر مسعود حاج رسولی در همایش تبیین ورزشهای بومی و سنتی در تالار لاله شهرکرد افزود: این آدامس ها که هم اینک در بازار وجود دارد، دارای عناصر تشکیل دهنده مواد مخدر است.

وی با ارائه مقاله ای در این همایش گفت: همچنین قرص های چربی سوز موجود در بازار حاوی مواد مخدرشیشه است.

به گفته وی، قرص هایی که با عنوان قرص چربی سوز در بازار وجود دارد، حاوی آمفتامین و مت آمفتامین است.

این فیزیولوژیست تصریح کرد: آمفتامین و مت آمفتامین با تاثیر بر قسمت کناری غده هیپوتالاموس موجب جلوگیری از گرسنگی می شود و مصرف کننده را دچار بی اشتهایی شدید می کند، به شکلی که ساعتها و حتی روزها اشتها به غذا در فرد به وجود نمی آید.

نوشابه‌ها ژن‌ چاقی را فعال می‌کنند

مصرف نوشیدنی‌های گازدار ژن‌های چاقی مفرط  را فعال می‌کند و به این ترتیب باعث اضافه وزن می‌شود.

 اگر از مشتریان دائم نوشیدنی‌های گازدار هستید حواستان را جمع کنید. نوشابه‌ها شما را چاق می‌کنند.

 کشف ژن‌ها به سرعت این باور را تقویت کردند که ژن‌ها می‌توانند آینده‌ی ما را از قبل تعیین کنند.

 در واقع محققان اکنون به این کشف رسیده‌اند که ژن‌های ما متناسب با محیط زیست، فعال یا غیر فعال می‌شوند. نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد این موضوع در مورد چاقی نیز صدق می‌کند.

 محققان مدرسه‌ی سلامت عمومی دانشگاه هاروارد ایالات متحده‌ی آمریکا ارتباط بین پتانسیل‌های ژنتیکی، چاقی و مصرف نوشیدنی‌های گازدار را مورد بررسی قرار دادند.

تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز

ارتباط جایزه نوبل و خوردن شکلات


 تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.
به گزارش خبرگزاری مهر، براساس نتایج تحقیقاتی که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده، دکتر فرانز مسرلی از بیمارستان روزولت سنت لوک و دانشگاه کلمبیا در نیویورک، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد فلاوانول ها در چای سبز و شکلات می توانند به کاهش و یا حتی وارونه شدن زوال عقل کمک کند، ادعایی که ممکن است برخی کارشناسان پزشکی با آن مخالفت کنند.
با این وجو دکتر مسرلی این مسئله که آیا سرانه مصرف شکلات در یک کشور به تعداد جوایز نوبل آن (نشانه احتمالی از عملکرد شناختی یک کشور) ارتباط دارد یا خیر پرداخته است.
این محقق با استفاده از اطلاعات برخی تولید کنندگان شکلات در 23 کشور جهان به ارتباط قوی و شگفت انگیزی رسیده است.
با درنظرگیری جمعیت، سوئیس در مصرف شکلات و دریافت جایزه نوبل در صدر جدول قرار دارد. آمریکا همراه هلند، ایرلند، فرانسه، بلژیک و آلمان در میانه این جدول قرار دارند و انتهای آن چین، ژاپن و برزیل قرار گرفته است.
این تحقیقات تنها جوایز نوبل را تا سال گذشته درنظر گرفته و در آن از اطلاعات جوایز نوبل که این هفته اعلام شد استفاده نشده است.

غذاهای کاهنده استرس

  تنش و استرس چیزی است که همه ما داریم اما تفاوت در نحوه برخورد با آن است. مدیریت استرس وسیله ای قدرتمند در کسب بهبودی است. چون استرس زیاد، بر سلامت جسمی  اثر می گذارد.راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد که یکی از آن ها رعایت رژیم غذایی است.

غذاهای ازبین برنده  استرس چگونه عمل می کنند؟


غذاها به چند روش استرس را از بین می برند. غذاهای آرامش بخش مثل یک کاسه آش جو، سطح سروتونین را در بدن بالا می برد. سروتونین، یک ماده شیمیایی آرامش بخش است. غذاهای دیگر سطوح کورتیزول و آدرنالین را کاهش می دهند که هورمون های استرسی هستند و به مرور زمان به بدن آسیب می رسانند. یک رژیم غذایی سالم ، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون، اثر استرس را کم می کند. آیا می دانید کدام غذاها کاهنده استرس هستند؟

بهبود سریع کبد‌چرب

بیش از یک‌سوم مردم آمریکای شمالی از ابتلا به کبدچرب رنج‌می‌برند. این بیماری‌می‌تواند منجر به بروز التهاب‌کبد، سیروز و سرطان‌کبد شود. ذخیره‌شدن مقادیر زیاد چربی در کبد بطور معني‌داری ریسک ابتلا به دیابت، حملات‌قلبی و مغزی، چاقی، برخی از انواع سرطان‌ و نهایتا مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.
بر اساس تحقیقاتی که در مجله تغذیه کلینیکی آمریکا به چاپ رسید محدودکردن کربوهیدرات در کم‌کردن چربی کبد بسیار موثرتر از کم‌کردن کالری دریافتی یا میزان چربی است.
هجده نفر در این آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد از برنامه غذایی کم‌کالری یا از برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی می‌کردند. بعد از دو هفته نتایج MRI نشان داد کسانی‌که از برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات استفاده می‌کردند مقادیر بیشتری از چربی کبد‌شان از دست دادند.
چرا کبد چرب موجب بروز بیماری‌ می‌شود؟
چرب‌شدن کبد گیرنده‌های انسولین را غیر فعال می‌کند در نتیجه قند خون افزایش می‌یابد و موجب می شود پانکراس مقادیر زیادی انسولین وارد خون نماید. انسولین قند را به تری‌گلیسیرید تبدیل می‌نماید که این کار موجب بروی کبد چرب می‌شود. ادامه این چرخه موجب افزایش میزان چربی‌بدن(چاقی)، قند خون (دیابت)، سطح بالای انسولین و تری گلیسیرید (عامل بروز سکته)  و التهاب (عتامل بروز سرطان و انواع بیماری) می‌شود.
بدن چگونه از کربوهیدرات‌ها استفاده می‌کند؟
کربوهیدرات‌ها در واقع قندهایی هستند که بصورت تکی، دوتایی، هزارتایی و میلیونی در کنار هم قرار می‌گیرند. یک ماده کربوهیدراتی قبل از آنکه بخواهد وارد خون شما بشود باید به یک شکر ساده تبدیل شود. از میان انواع قندها تنها 4 نوع (فروکتوز، گلوکوز، مانوز و گالاکتوز) می‌توانند از سیستم گوارشی شما وارد قسمتی از جریان خون‌تان بشوند که به کبد می رود. بعد از ورود به کبد تنها گلوکز می‌تواند از کبد خارج‌شده و به جریان عمومی خون وارد شود.

سبزیجات و کبد چرب

سبزیجات به واسطه داشتن فیبر، ویتامین ، مواد معدنی و ترکیبات خاص خود می‌توانند نقش عمده‌ای در درمان بیماری داشته باشند.
استفاده از انواع سبزیجات با طیف وسیع رنگی توصیه می‌شود.
این کار احتمال دریافت انواع زیادی از مواد مفید را افزایش می‌دهد. از آنجایی که فیبر و محتوای ویتامین سبزیجات فریزشده تغییر چندانی نمی‌کند استفاده از این‌گونه سبزیجات نیز می‌تواند مفید باشد.

سبزیجات زیر اصولا برای کسانی که کبدچرب دارند توصیه می‌شود.
۱. پیاز : به علت محتوای بالای فیبر و ویتامین C
۲. بروکلی : بخاطر داشتن مواد مواد سرطانی، ویتامین C ، فیبر و پروتئین بالا
۳. کلم : ویتامین C و مواد ضدالتهابی در این غذا به وفور یافت می‌شود.
۴. گوجه فرنگی: حاوی آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده قوی به نام لیکوپن است.
۵. هویج : منبع خوبی از ویتامین A و فیبر را در اختیار شما می‌گذارد.
۶. فلفل : ویتامین‌های A و B و C به مقدار زیاد در این ماده غذایی وجود دارند.
۷. سیر: منبع خوب ویتامین C بوده و با چربی خون ، سرطان و فشار خون‌بالا مبارزه می‌کند.
۸. چغندر : برای درمان انواع بیماری‌های سیستم گوارشی مفید است. 

میوه‌ها و کبد چرب


حتما می‌دانید که میوه‌ها خاصیت بالایی دارند. این غذاها حاوی ویتامینع فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی بوده و به تولید سلول های کبدی و از بن بردن التهاب سلول‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

البته برخی میوه‌ها مانند موز حاوی گلوکوز بالا هستند. این بدان معنی نیست که نمی‌توان آن‌ها را مصرف کرد بلکه باید در مصرف‌شان کمی‌دقت نمود.
توصیه ما این است که تمام نواع میوه‌ها را بخورید.
برخی از میوه‌های مفید به شرح زیر هستند.
1. آلو: حاوی آنتی‌اکسیدان و فیبر بالاست.
2. کشمش : این میوه نیز مانند آلو از آنتی‌‌اکسیدان و فیبر بالایی برخوردار است.
3. ذغال اخته: حاوی فیبر بالاست و وجود آنتوسیانین و فتوکمیکال‌های دیگر به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قوی آن‌را به یک میوه‌ایده‌آل تبدیل می‌نماید.
4.شاه‌توت: دارتای فیبر و مواد معدنی بالابوده و از لحاظ وجود انتی‌اکسیدان‌ها فوق‌العاده غنی است.
5. پرتقال: حاوی آنتی‌اکسیدان‌بالا بوده و دارای خاصیت ضد پیری است.

غذاهای که افراد دارای کبد چرب نباید بخورند.

افراد مبتلا به کبد چرب باید در استفاده از غذاهای زیر بسیار محتاط عمل نمایند:
نان‌سفید، کره، غلات‌صبحانه آماده(حاوی قند بالا)، برنج سفید، شکر تغلیظ‌شده، غذاهای پرچرب مثل همبرگر و پیتزا، غذاهای دارای کلسترول بالا، نوشیدنی های کربناته گازدار، فست‌فود‌ها و غذاهای سرخ‌شده

در مقابل حبوبات و غلات فرآوری نشده، نان غلات کامل، غذاهای پرپروتئین باید بیشترمورد استفاده قرار بگیرند و سعی کنید بجای شیر کامل از شیر کاملا چربی‌گرفته‌شده استفاده نمایید.
همچنین برخی از مطالعات نشان‌داده‌است که دارچین در درمان کبد چرب نقش دارد.