براساس یک تحقیق، افزودن شیر به یک فنجان چای می تواند قدرت حفاظتی آن را در برابر بیماری های قلبی تخریب کند .
یافته
های یک مطالعه محدود درآلمان نشان داده است که نوشیدن چای سیاه به طرز
بارزی قدرت شل شدن شریان ها و باز کردن آنها را برای حفظ جریان خون طبیعی
افزایش می دهد.
اما فصلنامه قلب اروپا نیز نوشته است که پروتئین شیر که کازئین نامیده می شود مانع از این تاثیر می شود.
تخمین زده می شود که ۹۸% از افرادی که در بريتانيا چای می نوشند، ترجیح می دهند شیر را به چای خود اضافه کنند.
محققان تاثیرات چای را در ۱۶
انسان و همچنين بر روی بافت موش آزموده اند. آنها نشان داده اند مولکول
هایی در چای که کاتچینز نامیده می شوند با تولید یک ماده شیمیایی به نام
اکسید نیتریک به باز شدن رگ های خونی کمک می کنند. کازئین موجود در شیر با
کاهش میزان کاتچینز چای از این تاثیر پیشگیری می کند.
دکتر
ورنا ستانگل، محقق ارشد و استاد کاردیولوژی در بیمارستان شریته در برلین،
گفت:”یافته های ما احتمالا توضيحی درباره فقدان تاثیرات سودمند چای بر خطر
بیماری های قلبی در بریتانیا، کشوری که در آن شیر معمولا در چای افزوده می
شود، فراهم می آورد.”
با
این وجود، جون دیویسن، پرستار بخش قلب بنیاد قلب بریتانیا، گفت: “به سختی
می توان براساس یک تحقیق محدود، درباره تاثير افزودن یک قطره شیر به چای
نتيجه گيری کرد.”
وی ادامه داد: “برای مراقبت از قلب، ورزش مرتب، نکشيدن سيگار و رژيم غذايی سالم بسيار مهم تر از حذف شير از چای است.”
فواید چای
اما
خانم دیویسن همچنین گفت که این تحقیق مشخص می کند که نباید تنها به یک غذا
فکر کرد بلکه باید به تاثیر تعامل واقعی میان غذاهای مختلف نیز اندیشید.