غذاهای تاثیرگذار در کاهش ابتلا به ام.اس

مصرف مواد حاوی آ.ال.آ در رژیم غذایی روزانه، خطر ابتلا به بيماري هاي آلرژيک و التهابي مانند پسوريازيس و اگزما و هم چنین بيماري هاي خودايمني مانند ام.اس، لوپوس و سرطان را کاهش می دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آ.ال.آ به عنوان يك منبع انرژي در بدن بوده و در موادی مانند دانه كتان، روغن دانه كتان، روغن كانولا، روغن سويا و ماهي سالمون وجود دارد.
سمانه عزیزی با اشاره به تاثیر آ.ال.آ در کاهش كلسترول و تري گليسريد خون، اضافه کرد: این امر، خطر ابتلا به بیماری های قلبی  عروقی را در بدن کاهش می دهد.

مکمل های آ.ال.آ را با توصیه متخصص تغذیه مصرف کنید
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ادامه داد: مكمل هاي غذايي آ-ال-آ حاوي چربي و كالري بالایی بوده و لازم است قبل از مصرف آن با متخصص تغذيه مشورت شود.
عزیزی اظهار کرد: از آن جا كه یک رژيم غذايي سالم، شامل میزان مناسبی از اسيدهاي چرب ضروري چند اشباعي و مقدار کمی از چربي هاي اشباع شده است، توصيه مي شود تعادل در مصرف مواد حاوی امگا 3 حفظ شود.
بر پایه این خبر، آلفا لينولنيك اسيد( آ.ال.آ) يك اسيد چرب ضروري داراي منشأ گياهي بوده و به عنوان نوعی امگا 3 در بدن عمل می کند.

چای و قهوه؛ یاریگر قلب های بیماران تالاسمی

 
با توجه به تزریق مداوم خون به بیماران تالاسمی ماژور و ذخیره آهن در بدن این بیماران که خطر آسیب به قلب را به همراه دارد، نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه غلیظ بعد از وعده های غذایی، سبب کاهش جذب آهن می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع)، گفت: غلات سبوس داری مانند گندم، ذرت و جو نیز از دیگر مواد موثر در کاهش جذب آهن هستند که لازم است به میزان کافی در رژیم غذایی بیماران تالاسمی گنجانده شود.

تاثیر مثبت آنتی اکسیدان ها در سلامت بیماران تالاسمی
سمانه عزیزی اضافه کرد: یکی دیگر از خطرات افزونی آهن در بدن بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور، تخریب اکسیداتیو است که با مصرف آنتی اکسیدان ها، می توان این تهدید را کاهش داد.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع)، عنوان کرد: ویتامین E، مهم ترین آنتی اكسیدان است که در روغن های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن سویا و انواع مغزها به وفور یافت می شود.

از خواص استثنایی آبغوره چه می دانید؟



کارشناس ارشد طب سنتی با بیان این که مالیدن پودر غوره بر روی بدن باعث خوشبو کردن تعریق بدن می‌شود، گفت: همچنین در برطرف کردن جوش‌های صورت و خارش بدن نیز کاربرد دارد.

مینا موحد با اشاره به این مطلب که غوره مزاج سرد و خشک دارد، اظهار داشت: این میوه نارس، حرارت خون و صفرا در بدن را کم کرده و باعث از بین رفتن صفرا و بلغم موجود در معده می‌شود.
وی مصرف آب غوره را باعث تقویت کبد و برطرف کننده تشنگی و سستی اعضای بدن دانست و افزود: مصرف کم آب غوره همراه با غذای روزانه در زنان باردار به حفظ جنین آنها کمک می‌کند اما این افرا باید توجه داشته باشند که مصرف بیش از حد آن ممکن است موجب سقط جنین شود.
موحد با اشاره به افزایش خونریزی بینی در فصل تابستان گفت: اگر این افراد چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند در مدت زمان کوتاهی موجب توقف خونریزی می‌شود.
این کارشناس ارشد طب سنتی اضافه کرد: مصرف رب غوره اشتها آور و تقویت کننده احشاء بوده همچنین در برطرف کردن اسهال و استفراغ صفراوی (ناشی از صفرا) و سوزش مقعد نیز کاربرد دارد.

رازهای نهفته در زیتون و چگونگی تشخیص اصل‌بودن آن


زیتون یکی از محصولاتی است که درتعیین زادگاه اولیه درخت آن نظرات مختلفی وجود دارد،‌ برخی حوزه مدیترانه را موطن اصلی زیتون می‌دانند و عده‌ای نیز خواستگاه آن را آسیای صغیر اعلام کرده و گروهی نیز ایران و سوریه را زادگاه آن می دانند اما در کشور ما این اعتقاد وجود دارد که به استناد آیه قرآن موطن اصلی این غذای قرآنی منطقه سینا و فلسطین امروزی است. این محصول ارزشمند و فرآورده های آن به دلیل خواص دارویی بی شمار همواره مورد توجه بسیاری از مردم جهان بوده و با گذشت زمان و پی بردن به خواص بیشتر آن متقاضیان این محصول نیز افزایش پیدا کرده و این تقاضا همچنان روبه افزایش است.

در سال‌های اخیر افزایش تقاضا برای مصرف کنسرو و روغن زیتون در کنار خود سوء استفاده برخی را برای تولید و توزیع کنسرو و روغن زیتون‌های تقلبی به دنبال داشته است که کشور ما نیز مصون از این قضیه نبوده و در این بین مصرف کنندگان بسیاری به دلیل آشنا نبودن با کنسرو و روغن زیتون سالم با پرداخت هزینه‌های بالا این محصولات را خریداری می کنند و در مقابل این محصولات تقلبی نه تنها به ارتقا سلامت آنها کمک نمی کند بلکه عوارض بسیاری نیز برایشان به دنبال داشته و سلامتشان را نیز در معرض تهدید قرار می دهد.
با توجه به اهمیت اطلاع رسانی درباره شناسایی کنسرو و روغن زیتون طبیعی و سالم به مصرف کنندگان، سعی کردیم با برگزاری نشستی با دو تن از اعضای شورای ملی زیتون ایران گامی در این جهت برداشته تا شاید ضمن بی رونق کردن این محصولات تقلبی به افزایش مصرف سرانه کنسرو زیتون و روغن زیتون که در کشور ما نسبت به سایر کشورها بسیار پایین تر است کمک کرده باشیم.

افزایش وزن در افراد لاغر با ورزش یا با پرخوری؟

افزایش وزن در افراد لاغر با ورزش یا با پرخوری؟ اگر فکر می کنید خیلی لاغر هستید و می خواهید وزن خود را افزایش دهید، ننشینید و فقط بخورید. برای افزایش وزن بایستی همیشه عضلات خود را افزایش دهید نه چربی بدنتان را.
برای تولید ماهیچه، بایستی یک
برنامه ورزشی منظم را شروع کنید. حتماً به یک کلاس ورزشی بروید وسعی کنید ورزش های مخصوص برای کاهش وزن را یاد بگیرید که در عین حال عضلات بازوها و پاهایتان را قوی تر کند.
وقتی ورزش می کنید، اشتهایتان زیاد می شود و در این صورت نیازتان به مواد مغذی تأمین خواهد شد.
برای ساخت نیم کیلوگرم ماهیچه درهفته، روزانه ۱۵ گرم پروتئین اضافی لازم است و نیازی نیست تا پرخوری کنید. بدین طریق عضلات بیشتر از چربی های بدن افزایش می یابند.
برای شروع یک برنامه ورزشی منظم هیچ وقت دیر نیست. از همین حالا می توانید شروع کنید. افرادی که کمبود وزن دارند، ضعیف و نحیف به نظر می آیند که به دلیل کمبود عضلات است نه چربی بدن. اگر فعالیت شما کم باشد، به مرور توده عضلانی تان را از دست می دهید تا جایی که قادر نخواهید بود کارهای روزمره خود مثل بالا رفتن از پله، بلند شدن از صندلی و… را انجام دهید چون عضلاتتان به اندازه کافی قوی نیستند تا وزن شما را جابجا کنند.

رژیم غذایی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها

با پایبند بودن به رژیم غذایی مناسب و کاهش استفاده از مواد قندی و نوشابه‌ها و فراورده‌های آماده می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها (به‌خصوص دردانش‌آموزان و اطفال) جلوگیری کرد.
دکتر کامبیز سیدان دبیر انجمن ایمپلنتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در این زمینه به خبرنگار همشهری گفت: در مورد دندان‌های دانش‌آموزان براساس آمارهای موجود بین۱٫۵تا۱٫۸درصد دندان‌ها کشیده شده، ازدست‌رفته و یا پر‌شده (دی‌ام‌اف) بوده است. این آمار در سال۱۳۹۰ برای دانش‌آموزان کشور در رده ۱۲تا ۱۴سال ثبت شده است. نسبت این آمار در سال۶۷ حدود ۴٫۱درصد بوده که نشان می‌دهد سطح بهداشت دهان و دندان در ایران افزایش زیادی پیدا کرده است ولی ما باز هم جا داریم به سطحی برسیم که دندان‌های دانش‌آموزان ما فاقد پوسیدگی شوند.
دبیر انجمن ایمپلنتولوژی گفت: تغییر رژیم غذایی مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از پوسیدگی‌ها ست. نوشابه‌ها، مواد قندی، اسنک‌ها و محصولات آماده و فراوری شده تأثیر بسیار بدی بر دندان‌ها دارند. با کاهش مصرف این محصولات طبیعی است که می‌توانیم جلوی پوسیدگی‌ها را بگیریم به‌خصوص در مورد دانش‌آموزان. هر چه تعداد افراد و دانش‌آموزان فاقد پوسیدگی بیشتر شود هزینه‌های درمانی در سال‌های آتی کمتر خواهد شد.دکتر کامبیز سیدان افزود: متأسفانه خرابی دندان‌های کودکان و اطفال بالاتر از دیگر سنین است. یعنی این خرابی‌ها در دندان‌های شیری بالاتر است به‌دلیل اینکه مردم هنوز این تصور غلط را دارند که این دندان شیری است و اگر خراب شد می‌افتد و به جایش دندان دائمی درمی‌آید بنابراین به‌دنبال حفظ دندان‌های شیری نیستند.
البته وضع به نسبت ۲۰سال پیش خیلی بهتر شده است. ۲۰سال پیش کسی به دندان شیری و دندانپزشکی اطفال توجه نمی‌کرد ولی الان ما قشر خاصی را در شهر‌ها می‌بینیم که به جد دنبال بهداشت دهان و دندان کودکان هستند و پوسیدگی‌ها را کنترل می‌کنند. فکر می‌کنم سطح کلی جامعه هنوز به فرهنگسازی‌ کاملی نیاز دارند که بدانند که به دندان شیری هم باید رسیدگی کرد. پوسیدگی‌ها را باید کنترل کرد و اگر کشیده شد جایگزین شود تا دندان های دائمی بانظم و آرایش خوبی رشد کنند و به دندان‌های دائمی کودکان صدمه وارد نشود.

هزار دليل براي نوشیدن یک استكان چای داغ

شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسياري درباره چاي است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. تا به حال فکر کرده‌اید اين تركيب ساده گرم چقدر می‌تواند حافظ سلامتی شما باشد؟
برترین مجله اینترنتی ایران

برترین ها:  شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسياري درباره چاي است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ براي رفع خستگی و کسالت مفيد است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی براي اين که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.

بهتر است نگاهتان را به این نوشیدنی ساده اما پرفایده از یک دید سطحی به نگاهی عمیق‌تر تغییر دهید. چون موضوع درباره چای و فوایدش جدی‌تر از آن چیزی که شما تا به امروز فکر می‌کردید. چای می‌تواند با چاقی احتمالی‌تان مبارزه کند. این نوشیدنی محبوب می‌تواند سپرهای شما برابر بیماری‌های خطرناکی مثل سرطان باشد. بهتر است بدانید تحقیقات نشان داده که نوشیدن سه فنجان چای در روز و چه بسا بیشتر می‌تواند مفیدتر از آب خوردن در مقدار مشابهی با چای باشد. آنتی اکسیدان نهفته در چای توانایی بالا بردن میزان سلامتی بدن را بالا مي‌برد و این درست همان ویژگی است که در نوشیدن مداوم آب نیز وجود دارد. با همه این اوصاف بهتر است هرگز نوش جان کردن یک فنجان چای داغ را از خود دریغ نکنید.

سبزی ها را این گونه جذاب کنید!

چهره جالبی به سبزیجات بدهید. راه‌های زیادی برای خوردن سبزیجات وجود دارد كه می‌توانید آنها را امتحان کنید. برای مثال سبزیجات با رنگ‌های مختلف را در كنار یكدیگر قرار دهید. بچه‌ها را تشویق كنید كه این بشقاب رنگین سبزیجات را بخورند.
برترین مجله اینترنتی ایران


 برترین ها: چهره جالبی به سبزیجات بدهید. راه‌های زیادی برای خوردن سبزیجات وجود دارد كه می‌توانید آنها را امتحان کنید. برای مثال سبزیجات با رنگ‌های مختلف را در كنار یكدیگر قرار دهید. بچه‌ها را تشویق كنید كه این بشقاب رنگین سبزیجات را بخورند. درحقیقت این بهترین راه است.

كدام موادغذايي را بايد در يخچال گذاشت

حتي اگر وسواس هم نداشته باشيد، قطعا سلامت و حفظ موادغذايي به‌خصوص سبزيجات و ميوه‌هايي كه مي‌خريد، برايتان ارزش دارد. اما ما به شما مي‌گوييم كدام سبزيجات و ميوه‌ها را بهتر است در يخچال بگذاريد و كدام‌ها را نه و چرا؟


خانم‌ها! اين مطلب مخصوص شماست

 برترین ها:  براي خريدكردن از خانه خارج مي‌شويد، خريدهايتان را مي‌كنيد و به خانه برمي‌گرديد، همه چيزهايي را كه خريده‌ايد در جاي خودشان قرار مي‌دهيد و موادغذايي را در يخچال و فريزر مي‌گذاريد و سپس راحت مقابل تلويزيون دراز مي‌كشيد اما صبر كنيد، دست نگه داريد، مي‌دانيد برخي از موادغذايي اگر در يخچال و فريزر نگهداري شوند، ارزش غذايي خود را از دست مي‌دهند و زودتر خراب مي‌شوند؟ اين را هم مي‌دانيد كه برخي از موادغذايي كه در محيط خانه و در فضاي معمول نگه مي‌داريد از فريزشدن سود خواهند برد؟ 

در اين مطلب به شما مي‌گوييم كه بهتر است موادغذايي را چگونه نگهداري كنيد:

کلاس چربی سوزی دکتر OZ

چگونه چربی های خودتان را به راحتی بسوزانید

برای خیلی‌ها بالا رفتن سن با بالا رفتن عقربه ترازو همراه می‌شود، نگذارید برای شما این اتفاق بیفتد. دكتر مهمت اوز به شما می‌گوید، چگونه با یك برنامه منظم روزانه می‌توانید متابولیسم بدن‌تان را افزایش داده و مانع از چاق شدن‌تان با افزایش عمرتان شوید.برترین مجله اینترنتی ایران


برترین ها:  یكی از دوستان صمیمی من كه حدود 35ساله است طی 2 هفته تعطیلات، 3 كیلوگرم چاق شده است و این اضافه وزن ناراحتش كرده و برای همین در تلاش است آن را كم كند.  او هرسال در زمان تعطیلات چند كیلویی چاق می‌شده اما خیلی راحت با رعایت نكته‌های تغذیه‌ای و ورزش كردن وزن خودش را به وزن سابق برمی‌گرداند. 

امسال داستان فرق می‌كرد، او چاق شده و حالا حتی با گرفتن رژیم غذایی سخت و انجام ورزش‌های جدی و سنگین نتوانسته وزن خودش را كم كند و حالا از من توصیه و برنامه‌هایی می‌خواست كه با آن بتواند وزنش را كاهش دهد.



سن اضافه كنید، نه‌ وزن!

مشابه این داستان را زنان و دختران جوان زیادی برای من تعریف كرده‌اند؛ نكته مشترك همه این داستان‌ها این بوده كه آن‌ها متعجب بودند كه چرا شیوه‌ها و راهبرد‌های لاغری قبلا  در آن‌ها جواب داده و اكنون تاثیر خود را از دست داده است. خب مسئله این است كه باید یك نكته بسیار ساده را بدانید؛ هرچقدر سن بالاتر برود لاغر شدن سخت‌تر می‌شود. بخشی از این موضوع ناشی از آن است كه با بالا رفتن بدن میزان متابولیسم كمتر می‌شود. مطالعات اخیر نشان داده در زنان، در هر دهه عمر،‌ متابولیسم كلی بدن 2درصد كاهش می‌یابد كه این مسئله از 20سالگی به بعد شروع می‌شود اما دست نگه‌دارید، یك خبر خوب هم هست؛ چند راهكار ساده می‌تواند به شما كمك كند با وجود كاهش یافتن متابولیسم بدن‌تان همچنان در وزن ایده‌آل بمانید.