جام جم آنلاين: معمولا
براي مصرف روزانه چه نوع شيري انتخاب ميكنيد: پاستوريزه، استريليزه،
كمچرب، پرچرب، غنيشده، طعمدار، شير لاكتوز يا شيرهاي لذيذ محلي؟ اما
شايد اينجا اين سوال مطرح شود كه چه تفاوتي ميان اين شيرها وجود دارد؟
كداميك حاوي كلسيم و ريزمغذيهاي بيشتري است؟ آيا ميتوان شير را جايگزين
آبآشاميدني كرد؟ اصلا چه شيري براي مصرف روزانه مناسب است؟
سن ابتلا به انواع
بيماريها كاهش يافته و علت اصلي آن هم مصرف پايين شير و فرآوردههاي آن
است. طبق تحقيقات انجام شده سرانه مصرف محصولات لبني در ايران تقريبا
يكچهارم سرانه مصرف آن در اروپاست. به همين دليل است كه اغلب كودكان
امروزي توان مقاومتي پاييني در برابر عوامل بيماريزا دارند اما بايد بدانيد و آگاه باشيد كه مصرف شير و فرآوردههاي آن، نياز روزانه بدن ماست.
به گفته متخصصان علوم
غذايي، كودكان زير هفت سال به 1.5 ليوان، نوجوانان بين هفت تا 12سال و
افراد بالغ به دو ليوان، پسرها در سن بلوغ به سه ليوان، دخترها در همين سن
به 2.5 ليوان و خانمهاي شيرده و باردار به 3.5 ليوان شير در روز نياز
دارند.