مبتلایان به کلسترول خون بالا به رژیم غذاییشان توجه کنند
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: «افرادی که کلسترول خونشان بالا است و رژیم غذایی ضد کلسترول را دنبال میکنند لازم است که در مصرف شیر پرچرب، خامه، پنیر و زرده تخم مرغ دقت کنند.»
علی اکبر کمالی در گفت و گو با خبرنگار سینانیوز در یزد اظهار داشت: «این افراد لزوماً نباید به طور کامل از خوردن این مواد غذایی محروم شوند. باید سعی شود بیشتر از شیرهای گیاهی استفاده کنند و مصرف تخم مرغ و پنیر را کاهش دهند نه اینکه مصرف آنها را به طور کامل قطع کنند.»وی خطاب به افراد دارای کلسترول بالا گفت: «این افراد به جای گوشت قرمز مصرف گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون را در اولویت برنامه غذاییشان قرار دهند.»
این کارشناس صنایع غذایی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه لازم است در یک رژیم غذایی ضد کلسترول مصرف کره در آن کاهش پیدا کند، تصریح کرد: «این افراد در تهیه غذا به جای کره از مارگارین گیاهی استفاده کنند، چرا که کره، مایونز، مارگارینها حاوی میزان زیادی چربی هستند.»
وی گفت: «از آنجایی که کره بادام زمینی حاوی روغنهای هیدروژنه بوده لذا افراد دارای کلسترول خون بالا تا حد امکان از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنند.» کمالی توصیه کرد: «روغنهایی مانند روغن زیتون و روغن کانولا حاوی چربیهای سالمی هستند که قلب را در شرایط بهتری نگه میدارند.»
وی ضمن تاکید بر اجتناب از مصرف مواد غذایی آماده و صنعتی در افراد دارای کلسترول بالا خاطرنشان کرد: «در دنیای صنعتی امروز مواد غذایی آماده و کنسروی خود را به مردم تحمیل میکنند؛ لذا افرا دارای کلسترول بالا باید دقت کنند که از این قبیل خوراکیها دوری کنند.»
کمالی عنوان داشت: «اکثر غذاهای آماده و صنعتی به خصوص آنهایی که گرم میشوند با روغنهای هیدروژنه و اسیدهای چرب ترانس تهیه میشوند که باعث افزایش کلسترول بد خون خواهد شد. بنابراین توصیه میشود تا حد امکان از مصرف این قبیل مواد غذایی بپرهیزند.»
وی با اشاره به خودداری از مصرف مواد غذایی پر چرب، خیلی شیرین و به ویژه غذاهای حاوی روغنهای هیدروژنه اظهارکرد: «قندهای تصفیه شده و کربوهیدراتهایهای تصفیه شده مانند برنج سفید، نانها و پاستاهای تهیه شده از آرد سفید میزان کلسترول خوب خون را کاهش میدهند.»
وی خطاب به افراد دارای کلسترول خون بالا توصیه کرد از مصرف مواد غذایی حاوی آرد سفید بپرهیزید و مصرف نانهای سبوسدار را افزایش دهید.
این کارشناس با تاکید بر افزایش مصرف میوه و سبزیجات جهت تعادل کلسترول خون افزود: «این افراد غلات کامل، حبوبات و روغنهای گیاهی را اولویت رژیم غذایی خود قرار دهند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر